Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

God til vinsmagning 🍷 931 kr.
Frankrigs idylliske perle: Weekendtur til pragtfulde Colmar i Alsace fra kun 931 kr. p.p. inkl. fly og centralt 3* hotel
Korte rejser

Frankrigs idylliske perle: Weekendtur til pragtfulde Colmar i Alsace fra kun 931 kr. p.p. inkl. fly og centralt 3* hotel

Korte rejser |

Frankrigs idylliske perle: Weekendtur til pragtfulde Colmar i Alsace fra kun 931 kr. p.p. inkl. fly og centralt 3* hotel

Er det blevet tid til en romantisk getaway? Så lad mig straks præsentere dig for Europas ukronede charmetrold – franske Colmar! Byen er en lille, forførende historisk perle i Alsace i det nordøstlige hjørne af Frankrig. Colmar blev i 2020 kåret som Europas bedste rejsedestination (absolut ingen indvendinger herfra), og det er der adskillige grunde til. Colmar anses bl.a. for at være hovedstaden for Alsace-vine – og den slags trækker jo aldrig ned (især hvis man kan lide vin)! Byen har også en lang, rig, fransk-tysk kulturarv, og du skal bl.a. glæde dig til at beundre de smukkeste bindingsværkshuse og kanaler i den historiske bymidte.

Romantik, gastronomi og historie er således samlet i én og samme charmerende by. Samtidig er Colmar faktisk en af de byer i hele Frankrig, der har allerflest årlige solskinstimer! Så du kan nok se, at der er lagt i ovnen til en rigtig hyggetur til Frankrig. Bon voyage! 

Opdag forførende Colmar

året rundt

fra

931 kr.

✈️ fra København og Hamborg

🍷 Alsace-vinens hovedstad

🏡 Utroligt charmerende og hyggelig by

Billige fly til Basel

378 kr.

Hotel

553 kr.

Fly

378 kr.

Total (pr. person):

931 kr.

Rejse til Colmar – hotel

Jeg har i dette eksempel fundet det centrale Saint-Martin (4 ud af 5 på Tripadvisor).

Hotellet har en suveræn beliggenhed midt i Colmars gamle bydel, tæt på maleriske Petite Venise og Rue des Marchands. Man kunne næsten ikke be’ om en mere central beliggenhed!

Selve hotellet er drøncharmerende med værelser indrettet i traditionel alsacisk stil. Værelserne har fladskærms-tv, aircondition og eget badeværelse.

Det er muligt at tilkøbe morgenmad.

Fra lørdag den 9. marts til mandag den 11. marts koster et dobbeltværelse til 2 personer i alt 1.105 kr. Ved en rejse for to personer bliver prisen derfor kun 553 kr. pr. person.

Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Colmar, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

Frankrigs idylliske perle: Weekendtur til pragtfulde Colmar i Alsace fra kun 931 kr. p.p. inkl. fly og centralt 3* hotel


Rejse til Colmar – fly til Basel

Basel, ligger det ikke i Schweiz? Jo, men lige ved den franske grænse og kun tre kvarters kørsel fra Colmar. Og Basels lufthavn med det mundrette navn EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg (BSL) ligger faktisk i Frankrig (faktisk er lufthavnen et fælles fransk-schweizisk projekt).

Så hvis du vil flyve til Colmar, er Basels EuroAirport altså den nærmeste lufthavn. Dette er faktisk meget belejligt, da easyJet opererer en direkte rute til netop denne lufthavn fra København.

På denne rute kan du året rundt finde direkte afgange. I februar og marts er der direkte afgange alle ugens dage undtagen tirsdage og onsdage. Fra april vil der også være afgange på tirsdage og onsdage.

Priserne følger generelt sæsonen. Det meste af året kan du dog finde returbilletter i prislejet mellem ca. 300 og 1.000 kr.

I flyboksen ovenfor har jeg – blot som et eksempel – linket til billetter med afrejse fra København fra lørdag den 9. marts til mandag den 11. marts. På disse datoer skal du kun betale 378 kr. for flybilletter.

Man kan desværre ikke flyve direkte til Basel fra andre danske lufthavne end København. Bor du i Jylland, har du dog et godt alternativ i form af Hamborg Lufthavn. Herfra finder du nemlig også direkte afgange alle ugens dage hos easyJet til priser, der ligner dem fra København.

Hos easyJet må du gratis medbringe et styk lille håndbagage (45 x 36 x 20 cm), der skal anbringes under sædet foran dig. Vil du gerne have håndbagage til bagagehylden eller indtjekket bagage med, skal det tilkøbes ved siden af. Til en kort visit som denne burde den lille håndbagagetaske dog være rigeligt.

Eksempler på billige rejsedatoer

  • Februar og marts: alle ugens dage undtagen tirsdage og onsdage
  • Fra april: alle ugens dage


Transport fra Basel til Colmar

Du ankommer som sagt til Basels EuroAirport. Transporten til Colmar bliver dog slet ikke et problem. Du kan nemlig hoppe på en Flixbus direkte fra lufthavnen, som kører til Colmar.

Passer flytider og busafgange ikke helt sammen, kan du også tage toget (lidt dyrere, men flere afgange at vælge mellem). Så skal du blot først fra lufthavnen ind til Bahnhof Basel SBB. Denne tur tager kun 17 minutter med buslinje 50, som kører ca. hvert 10. minut. Fra Bahnhof Basel SBB kan du så snuppe et tog til Colmar.

Togene til/fra Colmar kører regelmæssigt stort set hele dagen.

Hvis du skulle få lyst, kan du altså også sagtens kombinere din rejse til Colmar med lidt sightseeing i Basel 😉

Billeder fra Colmar

Byer bliver altså ikke mere charmerende end det her 

Solen skinner meget ofte i Colmar, der er et af de steder i Frankrig med flest solskinstimer

Colmar

Blomster og bindingsværkshuse i det centrale Colmar – kanalerne i byen finder du i området La Petite Venise (Lille Venedig)

Colmar

Colmar stammer tilbage fra det 14. århundrede og har både været under tysk og fransk herredømme

Frankrigs idylliske perle: Weekendtur til pragtfulde Colmar i Alsace fra kun 931 kr. p.p. inkl. fly og centralt 3* hotel

Hyggelig kanalrundfart i det centrale Colmar

Colmar

Vin spiller en vigtig rolle i Alsace – disse smukke vinmarker ligger ved Chateau de Kaysersberg.

Colmar

I det centrale Colmar finder du adskillige restauranter og barer, der serverer alsaciske specialiteter som tarte flambée/Flammkuchen

Rejse til Colmar

Oplevelser i Alsace

På en ferie i Colmar har du en masse fantastiske muligheder for spændende udflugter i hele Alsace-regionen!

Og nu hvor du befinder dig i Alsace-vinenes hovedstad, ligger en vinsmagning jo lige til højrebenet.

Du kan også tage på ture til Alsace-regionens “fire vidundere” – de maleriske byer Eguisheim, Kaysersberg, Ribeauvillé og Riquewihr. Muligheder er der nok af, og du kan få overblikket på getyourguide herunder.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Frankrigs idylliske perle: Weekendtur til pragtfulde Colmar i Alsace fra kun 931 kr. p.p. inkl. fly og centralt 3* hotelFrankrigs idylliske perle: Weekendtur til pragtfulde Colmar i Alsace fra kun 931 kr. p.p. inkl. fly og centralt 3* hotel

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar