• 15 mar 2020

  Europas bedste rejsedestination 2020: weekendtur til pragtfulde Colmar fra kun 799 kr. inkl. fly og hotel

  Midt i al corona-virakken kan det være meget rart med lidt inspiration til rejseoplevelser et stykke ud i fremtiden. Så lad mig straks præsentere dig for Europas ukronede charmetrold – franske Colmar! Byen er en forførende, lille historisk perle i Alsace i det nordøstlige hjørne af Frankrig. Colmar blev for nyligt kåret som Europas bedste rejsedestination i 2020 (absolut ingen indvendinger herfra), og det er der adskillige grunde til. Colmar anses bl.a. for at være hovedstaden for Alsace-vine – og den slags trækker jo aldrig ned (især hvis man kan lide vin)! Byen har også en lang, rig, fransk-tysk kulturarv, og du skal bl.a. glæde dig til at beundre de smukkeste bindingsværkshuse og kanaler i den historiske bymidte. Romantik, gastronomi og historie er således samlet i én og samme charmerende by. Samtidig er Colmar faktisk en af de byer i hele Frankrig, der har allerflest årlige solskinstimer! Så du kan nok se, at der er lagt i ovnen til en rigtig hyggetur til Frankrig. Bon voyage!

  Opdag forførende Colmar
  t.o.m. oktober
  fra799 kr.
  København og Hamborg
  Basel
  Hotel i Colmar
  f.eks. det budgetvenlige ibis Budget Colmar Centre Ville
  383 kr.
  Billige fly til Basel
  inkl. håndbagage
  416 kr.
  Fra København
  Fra Hamborg
  Hotel
  383 kr.
  Fly
  416 kr.
  Total (pr.person)
  799 kr.

  Billige fly til Basel

  Basel, ligger det ikke i Schweiz? Jo, men lige ved den franske grænse og kun tre kvarters kørsel fra Colmar. Og Basels lufthavn med det mundrette navn EuroAirport Basel Mulhouse Freiburg (BSL) ligger faktisk i Frankrig. Så hvis du vil flyve til Colmar, er Basels EuroAirport altså den nærmeste lufthavn. Dette er faktisk meget belejligt, da easyJet opererer en direkte rute til netop denne lufthavn fra København.

   

  På denne rute kan du fra marts til oktober finde direkte afgange alle ugens dage. Prisniveauet er også dejligt lavt på mange datoer. Ovenfor har jeg f.eks. fundet billetter til en hyggelig weekendtur i efteråret med afrejse fra København fra fredag den 9. oktober til søndag den 11. oktober. På disse datoer skal du kun betale 416 kr. for tur/retur-billetter.

   

  Man kan desværre ikke flyve direkte til Basel fra andre danske lufthavne end København. Bor du i Jylland, har du dog et rigtig godt alternativ i form af Hamborg Lufthavn. Herfra finder du nemlig også daglige afgange hos easyJet til priser, der ligner dem fra København.

   

  Hos easyJet må du i øvrigt gratis medbringe håndbagage uden vægtbegrænsning, så længe håndbagagen overholder dimensionerne 56 x 45 x 25 cm.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 20.07. – 27.07.
  • 21.07. – 28.07.
  • 28.07. – 04.08.
  • 21.08. – 24.08. – WE
  • 04.09. – 07.09 – WE.
  • 12.09. – 15.09. – WE
  • 25.09. – 28.09. – WE
  • 01.10. – 03.10. – WE
  • 09.10. – 11.10. – WE
  • 09.10. – 12.10. – WE
  • Og mange flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Colmar

  Til en kort weekendtur til Colmar ville jeg selv gå efter et billigt hotel med en central beliggenhed. Du kommer alligevel ikke til at sidde på dit værelse og kukkelure. Derfor har jeg i dette eksempel fundet det billige ibis Budget Colmar Centre Ville, som opfylder begge disse krav.

   

  Hotellet ligger i den centrale del af byen – små 300 meter fra renæssancebygningen Maison des Tetes og 600 meter fra Saint-Martin-kirken. Så i forhold til beliggenhed får du rigtig meget value-for-money. Som altid med ibis-kædens budgethoteller skal du ikke forvente den store luksus. Du får et lille, men pænt og funktionelt værelse med eget badeværelse og gratis wi-fi. Til prisen (og rejsens formål) er dette også mere end rigeligt.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 2-nætters ophold fra fredag den 9. oktober til søndag den 11. oktober til 765 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 383 kr. pr. person. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Colmar, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Transport fra Basel til Colmar

  Du ankommer som sagt til Basels EuroAirport. Transporten til Colmar bliver dog slet ikke et problem. Du kan nemlig hoppe på en flixbus direkte fra lufthavnen, som kører til Colmar. Billetterne koster kun 39 kr. pr. vej, og turen tager ca. 45 minutter.

   

  Busbilletter

   

  Alternativt kan du også tage toget (lidt dyrere, men også flere afgange at vælge mellem). Så skal du blot først fra lufthavnen ind til Bahnhof Basel SBB. Denne tur tager kun 17 minutter med buslinje 50, som kører ca. hvert 10. minut. Fra Bahnhof Basel SBB kan du så snuppe et tog til Colmar. Togene til/fra Colmar kører regelmæssigt stort set hele dagen.

   

  Hvis du skulle få lyst, kan du altså også sagtens kombinere din rejse til Colmar med lidt sightseeing i Basel 😉

   

   

  Billeder fra Colmar

  Byer bliver altså ikke mere charmerende end det her 😍

   

  Solen skinner meget ofte i Colmar, der er et af de steder i Frankrig med flest solskinstimer

   

  Blomster og bindingsværkshuse i det centrale Colmar

   

  Colmar stammer tilbage fra det 14. århundrede og har både været under tysk og fransk herredømme

   

  Hyggelig kanalrundfart i det centrale Colmar 

   

  Vin spiller en vigtig rolle i Alsace – disse smukke vinmarker ligger ved Chateau de Kaysersberg

   

  Oplevelser i Alsace

  På en ferie i Colmar har du en masse fantastiske muligheder for spændende udflugter i hele Alsace-regionen! Og nu hvor du befinder dig i Alsace-vinenes hovedstad, ligger en vinsmagning jo lige til højrebenet. Du kan også tage på ture til Alsace-regionens “fire vidundere” – de maleriske byer Eguisheim, Kaysersberg, Ribeauvillé og Riquewihr. Muligheder er der nok af, og du kan få overblikket på getyourguide herunder.

  Ture og aktiviteter

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel