• 15 okt 2018

  Black Friday i Berlin: 2 nætter på et centralt hotel til kun 960 kr. inkl. fly

  Berlin er et af Europas helt store shopping-mekkaer. Den tyske hovedstad har adskillige verdensklasse shoppinggader som f.eks. Kurfürstendamm, Tauentzienstrasse og Friedrichstrasse (shopaholics bør holdes i kort snor på disse gader!). Og med så mange fantastiske shoppingmuligheder ville det da være oplagt at tage på en hyggelig weekendtur til Berlin under Black Friday! Den amerikanske tradition er nemlig også ved at slå igennem i Tysklands hovedstad, hvor mange butikker lokker med vilde udsalg og diverse specialtilbud!

  Black Friday og storbyferie i Berlin
  23.11. - 25.11.
  960 kr.
  Billund og København
  Berlin
  Hotel i Berlin
  f.eks. det centrale easyHotel Berlin Hackescher Markt
  440 kr.
  Billige fly til Berlin
  520 kr.
  Fra København
  Fra Billund
  Hotel
  440 kr.
  Fly
  520 kr.
  Total (pr.person)
  960 kr.

  Hotel

  Til denne Black Friday-tur har jeg fundet et af mine go-to-hoteller i Berlin – det meget prisvenlige easyHotel Berlin Hackescher Markt (4 ud af 5 på TripAdvisor), som ligger i den livlige bydel Hackescher Markt i centrum af Berlin.

   

  easyHotel Berlin ligger kun 100 m fra u-bahnstationen Rosenthaler Platz og byder på en døgnåben reception. Alexanderplatz (og Primark) ligger 2 metrostop derfra, og fra Alexanderplatz er der direkte forbindelse til lufthavnen Schönefeld, hvor du ankommer.

   

  Det skal siges, at easyHotel er et budgethotel. Du får med andre ord, hvad du betaler for: et værelse med eget bad. Men hvad mere har man egentligt brug for? Du skal alligevel ud at powershoppe og opleve Berlin, og så er dette hotel mere end rigeligt.

   

  Prisen for 2 nætter fra fredag til søndag på easyHotel Berlin Hackescher Markt er 880 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 440 kr. pr. person.

   

   

  Billige fly til Berlin

  Black Friday er nu godt og vel en måned væk. Så hvis du gerne vil til Berlin og fylde indkøbsposerne op, skal du til at booke flybilletter. Fra København kan du flyve du med Norwegian fredag den 23.11. (Black Friday) til søndag den 25.11. til 520 kr. Og fra Billund kan du flyve med Ryanair på de samme datoer til 525 kr. I begge tilfælde flyver du tidligt om morgenen, så du får hele fredagen/Black Friday med.

   

  Fra København inkluderer billetterne 10 kg gratis håndbagage, fordi du flyver med Norwegian. Hos Ryanair koster 10 kg håndbagage mellem 45 og 75 kr. ekstra pr. vej. I øvrigt kan du finde masser af billige flybilletter til Berlin på mange andre datoer – især fra Billund kan du finde billige afgange. I denne artikel har jeg dog kun fokuseret på Black Friday.

   

   

  Shopping-inspiration

  Kurfürstendamm

  Ku’damm er Berlins pendant til Oxford Street, 5th Avenue og Champs Élysées. Et 200.000 kvm. “shoppers’ paradise” med alt fra H&M til Prada. Lige ved siden af Ku’damm ligger endda et andet shoppingområde i Tauenzienstrasse. Her finder du også det verdenskendte KaDeWe (Kaufhaus des Westens), som åbnede dørene for første gang for over 100 år siden og i dag stadig er et af Europas største stormagasiner. I Tauenzienstrasse finder du en række andre populære butikker som f.eks. Zara.

   

  Bikini Berlin

  Bikini Berlin er et “concept mall”, hvor butikker lejer pop-up stores. Bikini Berlin er et megafedt sted at finde ting, du ellers aldrig kunne finde. Mit tip: på deres tagterrasse har de nogle hyggelige caféer med udsigt over Berlins zoologiske have.

   

  McArthur Glen Designer Outlet

  Som navnet allerede antyder, er det her et designer-outlet, hvor adskillige kendt mærker har deres factory stores. Det ligger lidt uden for centrum i Spandau – men turen kan godt betale sig, da du tit kan finde en del virkelig gode tilbud.

   

  Mall of Berlin

  Dette storcenter åbnede så sent som i 2014 og ligger lige ved Potsdamer Platz. Her kan du straffe dankortet i hele 270 forskellige butikker og en kæmpestor “food court”. Alt er indendørs – så det er et super sted, hvis det regner.

   

  Alexanderplatz

  Det er her Berlins højeste vartegn ligger – Fernsehturm. Desuden er der også en del discount-butikker – bl.a. PRIMARK!

   

   

  Transport til/fra Berlin

  Schönefeld Lufthavn har en tilhørende togstation (5 minutters gang væk), der er velforbundet til det meste af Berlin – og naturligvis også centrum. Herudover har du adskillige busruter, der også forbinder lufthavnen og midtbyen.

   

  Skal du ind til centrum, vil jeg anbefale dig at tage et af Airport Express-togene. RE 7, RB 14 og RB 22 kører alle til Berlin Hauptbahnhof på ca. 30 minutter. Berlin er inddelt i forskellige zoner, og Schönefeld ligger i zone C (centrum er zone A). Derfor skal du have en såkaldt ABC-billet. Sådan én koster ca. 25 kr. og kan købes på stationen.

   

  Vil du læse nærmere om de forskellige transportmuligheder, kan du besøge lufthavnens hjemmeside her.

   

  Fra Tegel Lufthavn kan du nemt tage bussen ind til centrum. Du kan vælge mellem en række forskellige busser. Hvilken bus du vælger, afhænger af hvor du skal hen. Hvis f.eks. du skal ind til Alexander Platz som i dette eksempel, skal du med TXL JetExpressBus. Denne tur tager ca. 37 minutter, og en enkeltbillet koster 2,80 euro (21 kr.).

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel