Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 981 kr.
rsz_shutterstock_527302366-1
Weekendophold

Forlænget halloween-weekend: 3 nætter i Transsylvanien fra kun 981 kr. inkl. fly, hotel og lejebil

Weekendophold |

Forlænget halloween-weekend: 3 nætter i Transsylvanien fra kun 981 kr. inkl. fly, hotel og lejebil

Nu nærmer efteråret sig og hermed også oktober måned, der bl.a. byder på halloween. Og hvad er mere oplagt at besøge til halloween end Draculas hjemland – Transsylvanien? Med denne tur skal du nemlig en tur til Sibiu, hvor jeg har taget udgangspunkt i en forlænget weekend omkring allehelgensaften. Du kan f.eks. besøge Branslottet, som angiveligt skulle være der, hvor Dracula holdt til – hvis du altså tør…

Sibiu er i øvrigt en historisk by og blev faktisk kåret som Europas kulturby i 2007. Du kan være sikker på, at du i Sibiu kommer til at opleve masser af kultur, historie, gastronomi og flot arkitektur.

Halloween i Transylvanien

oktober – december

fra

981 kr.

Billund (og København) ✈ Sibiu (og Bukarest)

Hotel i Sibiu

fra

703 kr.

Fly til Rumænien

98 kr.

Fra København

Lejebil

180 kr.

Hotel

703 kr.

Fly

98 kr.

Andet

180 kr.

Total (pr. person):

981 kr.

Hotel i Transsylvanien

Til dit ophold i Sibiu har jeg fundet det 4* og meget centrale hotel Continental Forum.

Hotellet er en historisk bygning i bymidten af Sibiu, så du har rig mulighed for at udforske den smukke bys historiske kerne.

Værelserne er elegant indrettet med bl.a. tv, gratis wi-fi og eget badeværelse.

Hotellet har også egen restaurant, kaffebar og bar (du kan derfor også tilkøbe morgenmad til dit ophold).

Hvis du gerne vil slappe lidt af, efter du har været på jagt efter Dracula, så har hotellet også spafaciliteter som sauna og spabad.

Jeg har i dette eksempel taget udgangspunkt i et ophold fra fredag den 29. oktober til mandag den 1. november. Her koster et ophold 1.405 kr. for to personer – dvs. 703 kr. per person. Priser på lignede ophold er ret stabile fra omkring 450-550 kr.

Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Sibiu (eller Bukarest), skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

Billeder af Continental Forum

TranssylvanienTranssylvanienTranssylvanien

Fly til Transsylvanien 

De billigste billetter til Sibiu finder du fra Billund. Der er direkte afgange på mandage og fredage fra slut-oktober til december. Priserne ligger her typisk mellem ca. 100 og 350 kr. tur/retur. I mit eksempel har jeg fundet en afgang med Ryanair fra fredag den 29. oktober til mandag den 1. november til kun 98 kr.

Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

Der er desværre ingen direkte fly fra København til Sibiu. Til gengæld er der direkte afgange fra København til hovedstaden Bukarest med Wizz Air alle tirsdage, torsdage og lørdage. Priserne ligger ofte omkring de 250-350 kr. Jeg har f.eks. fundet en afgang fra lørdag den 30. oktober til tirsdag den 2. november fra 269 kr.

Når du rejser med Wizz Air, må du medbringe en mindre personlig taske, som kan være under sædet foran dig. Ekstra bagage skal tilkøbes ved siden af.

Eksempler på billige rejsedatoer

Fra Billund til Sibiu

  • 28.10. – 01.11.
  • 08.11. – 12.11.
  • 12.11. – 15.11.
  • 15.11. – 19.11.
  • 26.11. – 29.11.
  • 10.12. – 13.12.
  • og mange flere..

Fra København til Bukarest

  • Mange afgange tirsdage, torsdag og lørdage

Lejebil

Når du er i Sibiu (eller Bukarest), vil du få meget gavn af en lejebil, da der er så mange ting, du kan køre rundt at se. Her er det måske at foretrække at have sin egen bil frem for at skulle være afhængig af offentlig transport.  I dette eksempel kan du leje en bil i 4 dage til kun 361 kr. Det vil sige 180 kr. pr. person ved en rejse for to.

Husk, at de fleste biludlejningsfirmaer i Rumænien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

Transport fra/til lufthavnen

Der er omkring 6 km fra lufthavnen til hotellet, så hvis du har lejet en lejebil, så er du fremme ved hotellet på cirka 15 minutter. Hvis du ikke har lyst til at leje en bil, så kan du enten tage en taxi eller tage toget fra Aeroport 1 til Casa Armatei, hvorfra du har under 200 meter til hotellet. Togturen tager cirka 23 minutter

Rejsetip – Transsylvanien 

Hvis du vil besøge Draculas slot – Branslottet – vil jeg anbefale dig at tage af sted fra tidlig morgen. Der er nemlig omkring 140 km fra hotellet til slottet. Men det er uden tvivl et besøg værd. Det er både et smukt og imponerende syn, og måske også lidt uhyggeligt – især op til halloween. Du kan læse meget mere om slottet på bran-castle.com.

Derudover er det også muligt at komme til halloween-party på slottet. Her kan du komme på en 3-dages Transsylvanien Halloween Tour, som inkluderer 2 halloweenfester i Draculas bolig. Du kan læse mere om turen på getyourguide.dk. Tør du komme med til dans på slottet? 😉 (Denne tur er mest oplagt, hvis du ankommer i Bukarest)

Forlænget halloween-weekend: 3 nætter i Transsylvanien fra kun 981 kr. inkl. fly, hotel og lejebil

Forlænget halloween-weekend: 3 nætter i Transsylvanien fra kun 981 kr. inkl. fly, hotel og lejebil

Hvis en tur til Branslottet ikke lige er dig, er der også andre spændende seværdigheder i Rumænien. F.eks. kan du tage en tur forbi saltminen Salina Turda Salt Mine – en gammel, underjordisk saltmine, hvor du i dag bl.a. kan sejle rundt i kano. Ser det ikke bare vildt ud?

Forlænget halloween-weekend: 3 nætter i Transsylvanien fra kun 981 kr. inkl. fly, hotel og lejebil

Vil du have mere inspiration til, hvad du ellers kan opleve i og omkring Sibiu, kan du kigge forbi getyourguide.dk herunder.

Aktiviteter og ture

Billeder af Sibiu

TranssylvanienTranssylvanienTranssylvanien

Hvis du besøger Sibiu i december, kan du opleve deres skønne julemarked
Transsylvanien

Transsylvanien og corona

Hele Rumænien er grøn. Det betyder, at du blot skal medbringe et gyldigt coronapas, hvor det fremgår, at du er testet negativ/tidligere smittet/færdigvaccineret. Ingen karantæne, og ingen test før hjemrejse.

Jeg vil anbefale, at du holder dig opdateret om corona-situationen i Polen på Udenrigsministeriets hjemmeside. Og på coronasmitte.dk kan du se, hvordan du skal forholde dig ved hjemrejse.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Forlænget halloween-weekend: 3 nætter i Transsylvanien fra kun 981 kr. inkl. fly, hotel og lejebilForlænget halloween-weekend: 3 nætter i Transsylvanien fra kun 981 kr. inkl. fly, hotel og lejebil

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud