• 15 sep 2021

  Forlænget halloween-weekend: 3 nætter i Transsylvanien fra kun 981 kr. inkl. fly, hotel og lejebil

  Nu nærmer efteråret sig og hermed også oktober måned, der bl.a. byder på halloween. Og hvad er mere oplagt at besøge til halloween end Draculas hjemland – Transsylvanien? Med denne tur skal du nemlig en tur til Sibiu, hvor jeg har taget udgangspunkt i en forlænget weekend omkring allehelgensaften. Du kan f.eks. besøge Branslottet, som angiveligt skulle være der, hvor Dracula holdt til – hvis du altså tør…

   

  Sibiu er i øvrigt en historisk by og blev faktisk kåret som Europas kulturby i 2007. Du kan være sikker på, at du i Sibiu kommer til at opleve masser af kultur, historie, gastronomi og flot arkitektur.

  Halloween i Transylvanien
  oktober - december
  fra981 kr.
  Billund (og København)
  Sibiu (og Bukarest)
  Hotel i Sibiu
  f.eks. 4* Continental Forum
  fra703 kr.
  Fly til Rumænien
  98 kr.
  Fra Billund til Sibiu: 29.10.-01.11.
  Fra København til Bukarest: 30.10.-02.11.
  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis annullering
  180 kr.
  Hotel
  703 kr.
  Fly
  98 kr.
  Lejebil
  180 kr.
  Total (pr.person)
  981 kr.

  Hotel i Transsylvanien

  Til dit ophold i Sibiu har jeg fundet det 4* og meget centrale hotel Continental Forum.

   

  Hotellet er en historisk bygning i bymidten af Sibiu, så du har rig mulighed for at udforske den smukke bys historiske kerne.

   

  Værelserne er elegant indrettet med bl.a. tv, gratis wi-fi og eget badeværelse.

   

  Hotellet har også egen restaurant, kaffebar og bar (du kan derfor også tilkøbe morgenmad til dit ophold).

   

  Hvis du gerne vil slappe lidt af, efter du har været på jagt efter Dracula, så har hotellet også spafaciliteter som sauna og spabad.

   

  Jeg har i dette eksempel taget udgangspunkt i et ophold fra fredag den 29. oktober til mandag den 1. november. Her koster et ophold 1.405 kr. for to personer – dvs. 703 kr. per person. Priser på lignede ophold er ret stabile fra omkring 450-550 kr.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Sibiu (eller Bukarest), skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billeder af Continental Forum

  TranssylvanienTranssylvanienTranssylvanien

   

   

  Fly til Transsylvanien 

  De billigste billetter til Sibiu finder du fra Billund. Der er direkte afgange på mandage og fredage fra slut-oktober til december. Priserne ligger her typisk mellem ca. 100 og 350 kr. tur/retur. I mit eksempel har jeg fundet en afgang med Ryanair fra fredag den 29. oktober til mandag den 1. november til kun 98 kr.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

  Der er desværre ingen direkte fly fra København til Sibiu. Til gengæld er der direkte afgange fra København til hovedstaden Bukarest med Wizz Air alle tirsdage, torsdage og lørdage. Priserne ligger ofte omkring de 250-350 kr. Jeg har f.eks. fundet en afgang fra lørdag den 30. oktober til tirsdag den 2. november fra 269 kr.

   

  Når du rejser med Wizz Air, må du medbringe en mindre personlig taske, som kan være under sædet foran dig. Ekstra bagage skal tilkøbes ved siden af.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Billund til Sibiu

  • 28.10. – 01.11.
  • 08.11. – 12.11.
  • 12.11. – 15.11.
  • 15.11. – 19.11.
  • 26.11. – 29.11.
  • 10.12. – 13.12.
  • og mange flere..

   

  Fra København til Bukarest

  • Mange afgange tirsdage, torsdag og lørdage

   

   

  Lejebil

  Når du er i Sibiu (eller Bukarest), vil du få meget gavn af en lejebil, da der er så mange ting, du kan køre rundt at se. Her er det måske at foretrække at have sin egen bil frem for at skulle være afhængig af offentlig transport.  I dette eksempel kan du leje en bil i 4 dage til kun 361 kr. Det vil sige 180 kr. pr. person ved en rejse for to.

   

  Husk, at de fleste biludlejningsfirmaer i Rumænien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Transport fra/til lufthavnen

  Der er omkring 6 km fra lufthavnen til hotellet, så hvis du har lejet en lejebil, så er du fremme ved hotellet på cirka 15 minutter. Hvis du ikke har lyst til at leje en bil, så kan du enten tage en taxi eller tage toget fra Aeroport 1 til Casa Armatei, hvorfra du har under 200 meter til hotellet. Togturen tager cirka 23 minutter

   

   

  Rejsetip – Transsylvanien 

  Hvis du vil besøge Draculas slot – Branslottet – vil jeg anbefale dig at tage af sted fra tidlig morgen. Der er nemlig omkring 140 km fra hotellet til slottet. Men det er uden tvivl et besøg værd. Det er både et smukt og imponerende syn, og måske også lidt uhyggeligt – især op til halloween. Du kan læse meget mere om slottet på bran-castle.com.

   

  Derudover er det også muligt at komme til halloween-party på slottet. Her kan du komme på en 3-dages Transsylvanien Halloween Tour, som inkluderer 2 halloweenfester i Draculas bolig. Du kan læse mere om turen på getyourguide.dk. Tør du komme med til dans på slottet? 😉 (Denne tur er mest oplagt, hvis du ankommer i Bukarest)

   

  Hvis en tur til Branslottet ikke lige er dig, er der også andre spændende seværdigheder i Rumænien. F.eks. kan du tage en tur forbi saltminen Salina Turda Salt Mine – en gammel, underjordisk saltmine, hvor du i dag bl.a. kan sejle rundt i kano. Ser det ikke bare vildt ud?

   

  Vil du have mere inspiration til, hvad du ellers kan opleve i og omkring Sibiu, kan du kigge forbi getyourguide.dk herunder.

  Aktiviteter og ture

  Billeder af Sibiu

  TranssylvanienTranssylvanienTranssylvanien

  Hvis du besøger Sibiu i december, kan du opleve deres skønne julemarked
  Transsylvanien

  Transsylvanien og corona

  Hele Rumænien er grøn. Det betyder, at du blot skal medbringe et gyldigt coronapas, hvor det fremgår, at du er testet negativ/tidligere smittet/færdigvaccineret. Ingen karantæne, og ingen test før hjemrejse.

   

  Jeg vil anbefale, at du holder dig opdateret om corona-situationen i Polen på Udenrigsministeriets hjemmeside. Og på coronasmitte.dk kan du se, hvordan du skal forholde dig ved hjemrejse.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  15 kommentarer til Forlænget halloween-weekend: 3 nætter i Transsylvanien fra kun 981 kr. inkl. fly, hotel og lejebil

  1. Lars jensen says:

   Kan der passe, at sæde prisen kommer oven i? Syntes da ikke, at man plejer at skal betale ekstra for det?? Så er flybilletten ikke helt 169,-

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Lars 🙂

    Uanset hvad får du et sæde på flyet. Men hvis du selv vil have lov at bestemme, hvilket sæde i flyet du vil have, koster det ekstra. 🙂

  2. Kirstine Dahl Karlsen says:

   Kan man på andre måder komme ud til slottet, end ved at leje en bil? Altså med tog eller sådan?

  3. Lea says:

   Skal man være medlem af Wizz Air for at få billetterne til den pris?

  4. Poul Juhl says:

   Er det noget?

  5. Verka boseva says:

   Har i fltvnong fra københaven. I må sende tilbud til mig også sturup Malmø
   4 personer fra 15.10.17 og videre
   Vh verka

  6. Lis Andersen says:

   Hvordan bestiller man? Bestilles fly, hotel og bil hver for sig, eller samlet og hvordan??? Tak

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Lis,
    Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (via tekstlinks, ved at klikke på billederne eller ved at klikke på knapperne øverst i artiklen med teksten ”se fly/hotel-tilbud her”). Du booker hotel, fly og bil hver for sig. Sig endelig til, hvis der opstår nogle spørgsmål 🙂

  7. Ann Hyldahl says:

   Rejse for 4, 2 voksne og 2 børn, alder 13 og 14? Gerne uge 30 eller 31?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Ann,
    Det kan du tro, at jeg nok skal holde godt øje med og opdatere bloggen løbende 🙂

  8. Dorte olsen says:

   Super !

  9. anamaria says:

   You cant fly from Copenhagen unfortunately 🙁

   • Rejsespejder_AP says:

    Hi Anamaria,

    You can fly from Malmø and there is a bus that takes you from Copenhagen to Malmø Airport – the price is 100 kr. each way 🙂 You can read more about the bus here.

  se fly se hotel