• 24 mar 2019

  I Draculas fodspor: road trip med 4 nætter i Transsylvanien til kun 868 kr. inkl. alle hoteller, fly og billeje

  Er du klar til et road trip i Transsylvanien, hvor du kan følge i Draculas fodspor? I dag har jeg sammensat en (u)hyggelig tur, hvor du blandt andet får mulighed for at besøge Draculas fødeby, besøge Bran slottet og se Draculas oprindelige slot! Rumænien er et smukt land at køre i – bjerge, skove (måske kan du endda spotte en ulv eller en bjørn her), søer, imponerende bygningsværker, slotte og idylliske landsbyer er bare nogle af de ting, der venter på dig. Så hvis du er klar til denne kør-selv-ferie, så er det bare med at komme afsted – og husk endelig at pakke et par hvidløg med i kufferten.

  Road trip i Transsylvanien
  april - juni
  868 kr.
  København (og Billund)
  Sibiu (og Cluj-Napoca)
  Billige fly til Rumænien
  inkl. håndbagage
  364 kr.
  Fly fra København
  Fly fra Billund til Cluj
  Lejebil
  178 kr.
  Hotel
  326 kr.
  Fly
  364 kr.
  Lejebil
  178 kr.
  Total (pr.person)
  868 kr.

  Fly til Rumænien

  Jeg har fundet billige fly til Sibiu i Rumænien. Her rejser du fra København og du finder billige billetter fra april – juni. Jeg har f.eks. fundet en afgang d. 13.05. – 17.05. til kun 364 kr. inkl. håndbagage. Priserne ligger fra 280 – 500 kr. Du kan også flyve fra Billund. Her lander du bare i Cluj-Napoca. Du kan finde billige afgange fra 300-450 kr.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 13.05. – 17.05. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne og billejen kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  • 01.04. – 05.04.
  • 01.04. – 08.04.
  • 05.04. – 12.04.
  • 08.04. – 12.04.
  • 29.04. – 03.05.
  • 29.04. – 06.05.
  • 06.05. – 10.05.
  • 06.05. – 13.05.
  • 10.05. – 13.05.
  • 10.05. – 17.05.
  • 17.05. – 24.05.
  • 20.05. – 24.05.
  • 27.05. – 31.05.
  • 03.06. – 10.06.
  • 07.06. – 14.06.
  • Og flere

   

  Fra Billund

  • 31.03. – 07.04.
  • 03.04. – 07.04.
  • 10.04. – 14.04.
  • 08.05. – 15.05.
  • 15.05. – 22.05.
  • 02.06. – 09.06.
  • 23.06. – 26.06.
  • Og flere

   

  Lejebil i Transsylvanien

  På et road trip hører der selvfølgelig en bil til – og sådan en har jeg da også fundet til dig. Jeg har f.eks. fundet en lejebil, der får 9,3 ud af 10-rating på skyscanner og blandt andet kommer med fri kilometer og gratis annullering. Bilen koster 356 kr., dvs. 178 kr. pr. person, hvis I er 2 personer (og selvfølgelig endnu billigere, hvis I er flere om bilen). Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Rumænien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Rundrejseinspiration

  Denne rejse er sammensat med Dracula som inspiration, så mange af de stop, der er på ruten handler om historien om Dracula – hvis det ikke siger dig så meget, så er det selvfølgelig muligt at køre en anden rute – selvom denne rute nu er super smuk om du er til uhyggelige fortællinger eller ej. Det er helt op til dig, hvad der skal ske og hvad du skal se!

   

  Sibiu

  Sibiu blev i 2007 kåret som Europas kulturby og kulturen er stadig på dagsordenen. Her finder du spændende museer, udstillinger, kunst, smuk arkitektur og velbevarede bygninger. Sibiu er super hyggelig med små gader, torve, pladser og finurlige huse. Du lander i byen omkring midnat og snupper derfor en overnatning her inden turen går videre. Jeg har fundet det hyggelige Charter Apartments Costea, hvor du kan få en god nats søvn.

  Hotel i Sibiu
  f.eks. Charter Apartments - Vila Costea Sibiu
  81 kr.

  Området ved Poenari slottet

  Efter en nat i Sibiu går ”jagten” på Dracula i gang. På vej til Poenari kan du lægge vejen forbi Balea Lake. I sommermånederne kan du selv køre der til via Transfagarasanpasset (der er blevet kåret til ”verdens bedste vej” af Top Gear). På grund af vejrmæssige udfordringer er det dog kun muligt at køre på vejen fra slutningen juni – oktober. Hvis du vil besøge den smukke sø under dit besøg, kan du tage en svævebane fra “Bâlea Cascadă”.

   

  Det er også på denne strækning du har mulighed for at besøge, det der betragtes som Draculas ”rigtige” slot – Poenari Fortress (åbent i sommermånederne). Hvis du vil helt tæt på slottet, som nærmere er ruiner nu, så skal du lige op ad 1.462 trappetrin .. Men jeg lover dig, at det er gåturen værd – du får den smukkeste udsigt ud over bjergene!

   

  Efter en spændende dag gennem bjergene, så har jeg fundet en overnatning tæt på slottet. Du kan overnatte på det skønne Villa Vivianne.

  Hotel ved Poenari området
  f.eks. Villa Vivianne
  94 kr.

  Bran-slottet og Brasov

  Så går turen mod det der er kendt og markedsført som Draculas slot – Bran-slottet. Det tager omkring 2,5 time at køre fra området ved Curtea de Arges til slottet, så her vil jeg starte med at køre tidligt om morgenen. Slottet er et kendt vartegn og kan derfor også være noget turistet, men jeg synes nu alligevel det er et besøg værd. Det er et smukt syn – både på afstand, men også tæt på. Middelalderslottet er velbevaret og Dracula-stemningen er ikke til at tage fejl af.

   

  Dagens køretur slutter i Brasov – en hyggelig middelalderby med skønne pladser, kirker, butikker og brostensbelagte gader – faktisk kan du finde en af Europas mest snævre gader her i byen (Strada Sforii). I Brasov har jeg fundet det fine Hotel Decebal.

  Hotel i Brasov
  f.eks. Hotel Decebal
  78 kr.

  Sighisoara

  Så skal kursen sættes mod Draculas fødeby, Sighisoara. Fra Brasov til Sighisoara har du 1 time og 45 minutters kørsel, så også her ville jeg starte dagen tidligt. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste og det forstår man godt – Sighisoara er simpelthen så smuk og hyggelig trods Dracula er herfra. Det minder om noget fra et eventyr eller en Disney film med de smukke farverige huse, gamle kirker, åbne pladser og fine gader med små cafeer.

   

  I Sighisoara kan du overnatte på det charmerende Cosbuc Residence inden turen går mod Sibiu næste dag.

  Hotel i Sighisoara
  f.eks. Cosbuc Residence
  73 kr.

   

  Prisudregning

  • Fly t/r til Sibiu: 364 kr.
  • Lejebil: 178 kr.
  • Hotel i Sibiu: 81 kr.
  • Hotel ved Poienari: 94 kr.
  • Hotel i Brasov: 78 kr.
  • Hotel i Sighisoara: 73 kr.
  • Pris i alt (pr. person): 868 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  12 kommentarer til I Draculas fodspor: road trip med 4 nætter i Transsylvanien til kun 868 kr. inkl. alle hoteller, fly og billeje

  1. Torben says:

   Er der noget her i efteråret?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Torben 🙂

    Jeg kan se, at du i løbet af efteråret kan finde flybilletter til Rumænien til fornuftige priser. Fra Billund kan du flyve til Cluj på onsdage og søndage, mens du fra København kan finde afgange til Bukarest på tirsdage, torsdage og lørdage. (Man kan ikke længere flyve til Sibiu).

    Det burde også være ret billigt at leje en bil, og så mangler du blot at finde et hotel til din rejse 😉

  2. Valentina says:

   Min familie og jeg vil rigtig gerne på den her beskrevet tur men hvor kan det bookes? Mvh

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Valentina 🙂

    Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (ved at klikke på billederne i boksene eller ved at klikke på knapperne med teksten ”se fly-tilbud/lejebil her”). Du booker i øvrigt fly og lejebil hver for sig.
    Sig endelig til, hvis du har nogen spørgsmål 🙂

  3. karina says:

   Hej

   Det har været lidt svært, at finde en web side med konkrete oplysninger om Poenari slottet, vi er lidt i tvivl om, om det er muligt på denne årstid – April at besøge slottet. Vil du anbefale en side? For ellers skal vi have lagt ruten om 🙂

  4. Nanna says:

   Hejsa 🙂
   Jeg har fundet rejsen fra den 8.-12. april (hvor vi ankommer til Sibiu 23:30). Dog er jeg lidt forvirret omkring overnatning den dag/nat vi ankommer – hedder det fra den 8.-9. eller 9.-10.? Og næste dags overnatning er vel det samme som på dagen vi ankommer?
   Og har biludlejningen døgnåbent, så man kan hente bilen direkte fra lufthavnen om natten?
   Vh. Nanna

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Nanna 🙂

    Hvis I ankommer den 8. april, skal I booke et hotel fra den 8. april til den 9. april til den første nat 🙂 Når I ankommer så sent, vil jeg i øvrigt anbefale jer at sende hotellet en mail, hvor I gør dem opmærksom på, at I ankommer sent. Bare for at sikre at der ikke opstår problemer med jeres check-in. Herefter vil jeres næste hotelovernatning hedde 9. april til 10. april (eller hvor lang tid I nu vil bo på det næste hotel) 🙂

    Ift. lejebil kan I indtaste de præcise klikkeslæt for lejeperioden – og de tilbud der kommer frem, vil være åbne på de tidspunkter, I har valgt 🙂

    Jeg håber, at det hjalp – og så håber jeg, at I får en fantastisk tur 😉

  5. Louise says:

   Så fed tur!!! Vi rejste 2 familier med 4 store børn. Vi fulgte din vejledning, dog med andre hoteller. Hold nu op vi fik oplevet en masse og alle vores fordomme om Rumænien blev skudt til jorden. Fantastisk land! Alle hoteller/pensionater var skønne og rene.Der var billigt, god mad og rigtig søde mennesker. Smukkeste natur og spændende byer! Det er ikke sidste gang vi besøger Rumænien:)

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Louise,
    Hvor er det fedt at høre – tusind tak fordi du tager dig tid til at skrive og give feedback, det betyder rigtig meget! Og hvor dejligt at I havde en skøn tur 🙂

  6. Olivia says:

   Kære Rejsespejder
   Kan du sende et link til Google maps ruten angående dracula turen, som vi har bestilt gennem jeres rejsebureau.
   Mvh Olivia Reid (som rejser afsted på mandag den 15 oktober)

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Olivia,
    Rejsespejder er ikke et rejsebureau, men en rejseblog, hvor jeg deler spændende og billige tilbud jeg finder 🙂 Men du kan tro, at jeg gerne vil sende et link – her er det.
    Og rigtig god rejse til dig – jeg håber det bliver den bedste tur 🙂