Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

Oplev Halloween 🎃 fra 320 kr.
Transsylvanien
Andet

I Draculas fodspor: 6-nætters roadtrip i Transsylvanien fra kun 320 kr. p.p. inkl. fly og lejebil

Andet |

I Draculas fodspor: 6-nætters roadtrip i Transsylvanien fra kun 320 kr. p.p. inkl. fly og lejebil

Vil du gerne opleve flot natur, orange efterårslandskaber og ikke mindst fejre halloween i spændende omgivelser? Så er et roadtrip i Transsylvanien din løsning! Rumænien er en superskøn destination med flot natur og middelalderslotte. Hvis det lyder som noget for dig, har jeg samlet lidt inspiration til et roadtrip, hvor selveste Grev Dracula er født. Rumænien er et smukt land at køre i – bjerge, skove (måske kan du endda spotte en ulv eller en bjørn her), søer, imponerende bygningsværker, slotte og idylliske landsbyer er bare nogle af de ting, der venter på dig. Så hvis du er klar til denne kør-selv-ferie, så er det bare med at komme afsted – og husk endelig at pakke et par hvidløg med i kufferten

Roadtrip i Transsylvanien

oktober – december

fra

320 kr.

København og Billund ✈ Bukarest

Billige fly til Rumænien

281 kr.

København

Lejebil

39 kr.

Fly

281 kr.

Andet

39 kr.

Total (pr. person):

320 kr.

Fly til Rumænien

Til denne rejse har jeg fundet billige flybilletter tur/retur til den rumænske hovedstad Bukarest.

Du kan både finde billige flybilletter fra København og Billund – fra begge lufthavne flyver du med lavprisflyselskabet Wizz Air. I både København og Billund ligger prisniveauet dejligt lavt mellem ca. 250 og 700 kr. for billetter tur/retur.

Fra København kan du finde direkte afgange på alle ugens dage undtagen mandage og fredage.

Fra Billund kan du t.o.m oktober finde direkte afgange på mandage, onsdage og fredage. Fra november kan du finde direkte afgange på tirsdage, torsdage og lørdage.

Jeg har i eksemplet ovenfor fundet en afgang fra Billund fra fredag den 27. oktober til torsdag den 2. november – så til halloween . På disse datoer koster returbilletter kun 281 kr.

Når du rejser med Wizz Air, må du medbringe en mindre personlig taske, som kan være under sædet foran dig. Ekstra bagage skal tilkøbes ved siden af.

Herunder får du nogle eksempler på andre billige afgange (husk priserne fly og lejebiler kan stige eller falde afhængigt af datoerne).

Eksempler på billige rejsedatoer

Fra København

  • Mange af ugens dage undtagen mandage og fredage

Fra Billund

  • Til Oktober: Mange mandage, onsdage og fredage
  • Fra november: Mange tirsdage, torsdage og lørdage

Lejebil i Transsylvanien

På et roadtrip skal du selvfølgelig bruge en bil – og sådan en har jeg da også fundet til dig. Den kommer blandt andet med fri kilometer og gratis afbestilling (op til 24 timer før afhentning).

Prisen for lejebilen i hele rejseperioden er i alt 77 kr. – dvs. 39 kr. pr. person ved en rejse for to – det er altså uhyggeligt billigt!

Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Rumænien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

Rundrejseinspiration til Transsylvanien og Rumænien

Denne rute er kun et forslag til, hvor turen kan gå hen, når du besøger Dracula-landet. Ruten er ca. 871 km, dvs. ca. 174 km om dagen, hvis I er afsted i fem dage.

Bukarest

Da I lander i Bukarest, er hovedstaden det naturlige sted at starte rundrejsen. Rumæniens hovedstad er bl.a. kendt for sine fine skulpturer og arkitektoniske seværdigheder – bl.a. en af de største parlamentsbygninger i verden, kirker med freskomalerier og restaurerede paladser.

Byen har også en masse skønne grønne områder at byde på. Bukarests botaniske have er 17,5 hektar, hvor du om sommeren kan sejle i en båd over til Cișmigiu-parken. Udover dette har byen et væld af caféer og restauranter, når tørsten og sulten melder sig.

Faktisk finder du også et af Europas allerstørste spa- og wellnessresorter tæt ved Bukarest – det fantastiske Therme Bucuresti, som jeg har skrevet om i en anden artikel.

Transsylvanien

Området ved Poenari-slottet

Transsylvanien

Du bør bestemt også slå et smut forbi Poenari-slottet. I sommer- og efterårsmånederne kan du selv køre dertil via Transfagarasanpasset, der er blevet kåret til ”verdens bedste vej” af Top Gear!

På grund af vejrmæssige udfordringer er det kun muligt at køre på vejen fra 1. juli – 1. november. Hvis du tager vejen igennem Transfagarasanpasset, kan du også smutte forbi søen Balea Lake og evt. tage svævebanen fra Bâlea Cascadă.

Transsylvanien

Det er også på denne strækning, du har mulighed for at besøge det, der betragtes som Draculas ”rigtige” slot – Poenari Fortress. Hvis du vil helt tæt på slottet, som nærmere er ruiner nu, skal du lige op ad 1.462 trappetrin. Men jeg lover dig, at det er gåturen værd – du får den smukkeste udsigt ud over bjergene!

Branslottet og Brasov

Transsylvanien

Så går turen mod det, der er kendt og markedsført som Draculas slot – Branslottet. Slottet er et kendt vartegn og kan derfor være lidt turistet. Men med god grund – for det er selvfølgelig en fascinerende oplevelse. Slottet er et smukt syn – både på afstand, men også tæt på. Middelalderslottet er velbevaret, og Dracula-stemningen er ikke til at tage fejl af.

Dagens køretur slutter i Brasov, kun en halv times kørsel fra Branslottet. Brasov er en hyggelig middelalderby med skønne pladser, kirker, butikker og brostensbelagte gader – faktisk kan du finde en af Europas mest snævre gader her i byen, Strada Sforii.

Sighisoara

Nu skal vi til en velkendt by. 177 km fra Brasov findes Grav Draculas hjemby. Sighisoara er en af de mest velbevarede beboede fæstningsbyer, og her herskede Vlad Tepes i 1400-tallet, som inspirerede Bram Stroker til romanen om Grev Dracula. Du kan komme ind og se Vlad Tepes’ hjem, historiske tårne, fantastiske kirker og byens klokketårn, hvor du har udsigt til den gamle bydel, og Tarnava Mare-dalen. Selvom Dracula er fra byen, minder Sighisoara i høj grad om noget fra et mere charmerende eventyr eller en Disney-film med sine smukke farverige huse, gamle kirker, åbne pladser og fine gader med små caféer.

Transsylvanien

Sibiu

Hvis du er på en lidt længere tur, bør du også overveje at køre forbi denne by. 94 km fra Sighisoara finder du Sibiu, som i 2007 blev kåret som Europas kulturby, og kulturen er stadig på dagsordenen. Her finder du spændende museer, udstillinger, kunst, smuk arkitektur og velbevarede bygninger. Sibiu er superhyggelig med små gader, torve, pladser og finurlige huse.

Transsylvanien

Her kan du se ruten rundt i Transsylvanien på Google Maps.

Hoteller

På din rejse til Transsylvanien kan du nemt finde billige værelser til dine pitstops til 100-300 pr. nat pr. person. Herunder kan du gå på jagt efter et hotel til den første nat i Bukarest.

Hotel i Bukarest

Halloween i Transsylvanien

Transsylvanien er på alle måder den helt perfekte halloweendestination! 

Selvom dette roadtrip kan opleves på alle tider af året, er der lige lidt ekstra gang i den i perioden omkring den 31. oktober.

Ønsker du at gøre denne rejse til en halloweenrejse, vil jeg anbefale dig at tage roadtrippet i omvendt rækkefølge, så du fra Bukarest tager til Sibiu og starter ruten den vej fra. På den måde er du ved Sighisoara og Branslottet omkring den 30. og 31. oktober.

Den 30. oktober, også kaldet St. Andrews nat, findes hvidløg frem som beskyttelse mod genfærd, hvilket er en sjov tradition, som stadig praktiseres den dag i dag. Dagen kan du jo passende tilbringe i Sighisora, som er Grav Draculas hjemby!

Den 31. oktober holdes der en stor halloween-temafest på slottet! Her kan du blandt andet få en rundvisning på slottet, når mørket falder på, eller nyde et uhyggeligt godt måltid mad. Du kan også finde dine skræmmende gode dansemoves frem og hyle med når DJ’en spiller op til dans.

Du må dog endelig ikke misse Transfagarasanpasset, så sørg endelig for at passere denne inden den 2. november, hvor man ikke længere må køre på ruten.

Transsylvanien

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

I Draculas fodspor: 6-nætters roadtrip i Transsylvanien fra kun 320 kr. p.p. inkl. fly og lejebilI Draculas fodspor: 6-nætters roadtrip i Transsylvanien fra kun 320 kr. p.p. inkl. fly og lejebil

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud