• 08 feb 2020

  I Draculas fodspor: Roadtrip med 3 nætter i Transsylvanien fra kun 681 kr. inkl. alle hoteller, fly og lejebil

  Er du klar til et roadtrip i Transsylvanien, hvor du kan følge i Draculas fodspor? I dag har jeg sammensat en (u)hyggelig tur, hvor du blandt andet har mulighed for at besøge Draculas fødeby, besøge Branslottet og Draculas oprindelige slot! Rumænien er et smukt land at køre i – bjerge, skove (måske kan du endda spotte en ulv eller en bjørn her), søer, imponerende bygningsværker, slotte og idylliske landsbyer er bare nogle af de ting, der venter på dig. Så hvis du er klar til denne kør-selv-ferie, så er det bare med at komme afsted – og husk endelig at pakke et par hvidløg med i kufferten.

  Roadtrip i Transsylvanien
  marts - juni
  681 kr.
  Billund og Malmø
  Cluj-Napoca
  Billige fly til Rumænien
  inkl. lille håndbagage
  302 kr.
  Fra Billund
  Fra Malmø
  Lejebil
  96 kr.
  Hotel
  283 kr.
  Fly
  302 kr.
  Lejebil
  96 kr.
  Total (pr.person)
  681 kr.

  Fly til Rumænien

  Til denne rejse har jeg fundet billige fly tur/retur til Cluj i Rumænien. Du kan både finde billige flybilletter fra Billund og Malmø med Wizz Air. Billetterne kan findes i et prisleje mellem 200 og 700 kr. fra marts til juni.

   

  Fra Billund kan du finde direkte afgange onsdage og søndage i marts, torsdage og søndage i april og fra maj til oktober på tirsdage og lørdage.

   

  Fra Malmø kan du finde de direkte afgange i marts på tirsdage og lørdage. I april ligger de på mandage, onsdage og fredage. Og fra maj til oktober er der direkte fly tirsdage, torsdage og lørdage. Du kommer i øvrigt nemt til Malmø med bus fra København for ca. 100 kr. hos Neptunbus.

   

  Jeg har i eksemplet ovenfor fundet en afgang fra Billund fra d. 02.04. – 05.04. fra kun 302 kr. Når du rejser med Wizz Air må du medbringe en mindre personlig taske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, koster det omkring 6-10 euro ekstra (hvis du booker direkte gennem Wizz Air).

   

  Herunder får du nogle eksempler på andre billige afgange (husk priserne for hoteller og lejebiler kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Billund

  • 01.03. – 04.03.
  • 04.03. – 08.03. – WE
  • 11.03. – 15.03. – WE
  • 18.03. – 22.03. – WE
  • 02.04. – 05.04. – WE
  • 09.04. – 12.04. – WE
  • 12.04. – 16.04.
  • 09.05. – 12.05. – WE
  • 12.05. – 16.05.
  • 23.05. – 26.05. – WE
  • 09.06. – 13.06.
  • Og flere

   

  Fra Malmø

  • 03.03. – 07.03.
  • 07.03. – 10.03. – WE
  • 14.03. – 17.03.
  • 21.03. – 24.03.
  • 17.04. – 22.04. – WE
  • 05.05. – 09.05.
  • Og flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Lejebil i Transsylvanien

  På et roadtrip skal du selvfølgelig bruge en bil – og sådan en har jeg da også fundet til dig. Den kommer blandt andet med fri kilometer, fair brændstofpolitik, gratis lufthavnstransport og gratis afbestilling. Bilen koster kun 191 kr. – dvs. 96 kr. pr. person, hvis I er 2 personer.

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Rumænien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rundrejseinspiration

  Denne rejse er sammensat med Claes Bang Dracula som inspiration, så mange af opholdene undervejs er forbundet med historien om Dracula. Hvis det ikke siger dig så meget, så er det selvfølgelig muligt at køre en anden rute – selvom denne rute nu er supersmuk, uanset om du er til uhyggelige fortællinger eller ej. Jeg kommer også med et par bud på attraktioner, du kan inkludere på lidt længere rundrejser. I sidste ende er det dog helt op til dig, hvad der skal ske, og hvad du vil se!

   

  De hoteller jeg har fundet, er kun eksempler på steder, du kan overnatte. Du er derfor også velkommen til selv at kigge efter hoteller og byer, du har lyst til at besøge.

   

  Cluj-Napoca

  Da du lander i Cluj om aftenen, er det oplagt at tage en den første overnatning i byen, så du er frisk og veludhvilet til et par spændende køredage. Til denne overnatning har jeg fundet Pensiunea Gaby som eksempel. Det koster kun 110 kr. pr. person fra torsdag den 2. april til fredag den 3. april.

   

  Afhængigt af hvordan du ønsker din tur og hvad du gerne vil se, findes der en del seværdigheder i Cluj i form af flotte gamle bygninger og statuer. Hvis det ikke er noget for dig, kan du bare sparke dit roadtrip i gang, så snart du er klar!

  Hotel i Cluj
  f.eks. Pensiunea Gaby
  110 kr.

   

  Forslag: Salina Turda

  Når du kører fra Cluj, kan du overveje at besøge Salina Turda. Salina Turda er en stor saltmine og et af de mest interessante steder at se i Transsylvanien. Udover at være en saltmine er Salina Turda faktisk også en lille underjordisk temapark med et lille pariserhjul og minigolfbaner!

   

   

  Forslag: Sibiu

  Hvis du er på en lidt længere tur, bør du også overveje at køre forbi denne by. Sibiu blev i 2007 kåret som Europas kulturby, og kulturen er stadig på dagsordenen. Her finder du spændende museer, udstillinger, kunst, smuk arkitektur og velbevarede bygninger. Sibiu er superhyggelig med små gader, torve, pladser og finurlige huse.

   

   

  Forslag: Området ved Poenari-slottet

  Igen – hvis du er på en lidt længere tur end tre overnatninger, bør du slå et smut forbi dette område. Du kan f.eks. køre forbi Balea Lake. I sommermånederne kan du selv køre dertil via Transfagarasanpasset, der er blevet kåret til ”verdens bedste vej” af Top Gear. På grund af vejrmæssige udfordringer er det dog kun muligt at køre på vejen fra 1. juli – 1. november. Hvis du vil besøge den smukke sø under dit besøg, kan du tage en svævebane fra Bâlea Cascadă.

   

  Det er også på denne strækning du har mulighed for at besøge det, der betragtes som Draculas ”rigtige” slot – Poenari Fortress. Hvis du vil helt tæt på slottet, som nærmere er ruiner nu, skal du lige op ad 1.462 trappetrin. Men jeg lover dig, at det er gåturen værd – du får den smukkeste udsigt ud over bjergene!

   

  Branslottet og Brasov

  Så går turen mod det, der er kendt og markedsført som Draculas slot – Branslottet. Fra Cluj tager det lige under 5 timer at køre. Slottet er et kendt vartegn og kan derfor være lidt turistet. Men med god grund – for det er selvfølgelig en fascinerende oplevelse. Slottet er et smukt syn – både på afstand, men også tæt på. Middelalderslottet er velbevaret, og Dracula-stemningen er ikke til at tage fejl af.

   

  Dagens køretur slutter i Brasov, kun en halv times kørsel fra Branslottet. Brasov er en hyggelig middelalderby med skønne pladser, kirker, butikker og brostensbelagte gader – faktisk kan du finde en af Europas mest snævre gader her i byen, Strada Sforii. I Brasov har jeg fundet det fine Pensiunea Hanna som eksempel til overnatningen. Her koster en overnatning kun 79 kr. pr. person fra fredag den 3. april til lørdag den 4. april.

  Hotel i Brasov
  f.eks. Pensiunea Hanna
  79 kr.

   

  Sighisoara

  Til sidst skal kursen sættes mod Draculas fødeby, Sighisoara. Fra Brasov til Sighisoara har du 1 time og 45 minutters kørsel. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste, og det forstår man godt – Sighisoara er simpelthen så smuk og hyggelig – på trods af at Dracula er herfra. Byen minder i høj grad om noget fra et eventyr eller en Disney-film med sine smukke farverige huse, gamle kirker, åbne pladser og fine gader med små caféer.

   

  I Sighisoara kan du overnatte på Schassburger Tor, inden turen går tilbage til lufthavnen næste dag. Det koster kun 94 kr. pr. person fra lørdag den 4. april til søndag den 5. april.

  Hotel i Sighisoara
  f.eks. Schassburger Tor
  94 kr.

   

   

  Prisudregning

  • Fly t/r til Cluj: 302 kr.
  • Lejebil: 96 kr.
  • Hotel i Cluj: 110 kr.
  • Hotel i Brasov: 94 kr.
  • Hotel i Sighisoara: 79 kr.
  • Pris i alt (pr. person): 681 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  13 kommentarer til I Draculas fodspor: Roadtrip med 3 nætter i Transsylvanien fra kun 681 kr. inkl. alle hoteller, fly og lejebil

  1. Yrsa says:

   Hej.
   Vi skal til Ravens Nest i nærheden af Sub Pietra i august og lande i Cluj lufthavnen.
   Da vi skal køre derop har du måske nogen info om vejforholdene.. sådan i det hele taget.
   Mvh yrsa

  2. Torben says:

   Er der noget her i efteråret?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Torben 🙂

    Jeg kan se, at du i løbet af efteråret kan finde flybilletter til Rumænien til fornuftige priser. Fra Billund kan du flyve til Cluj på onsdage og søndage, mens du fra København kan finde afgange til Bukarest på tirsdage, torsdage og lørdage. (Man kan ikke længere flyve til Sibiu).

    Det burde også være ret billigt at leje en bil, og så mangler du blot at finde et hotel til din rejse 😉

  3. Valentina says:

   Min familie og jeg vil rigtig gerne på den her beskrevet tur men hvor kan det bookes? Mvh

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Valentina 🙂

    Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (ved at klikke på billederne i boksene eller ved at klikke på knapperne med teksten ”se fly-tilbud/lejebil her”). Du booker i øvrigt fly og lejebil hver for sig.
    Sig endelig til, hvis du har nogen spørgsmål 🙂

  4. karina says:

   Hej

   Det har været lidt svært, at finde en web side med konkrete oplysninger om Poenari slottet, vi er lidt i tvivl om, om det er muligt på denne årstid – April at besøge slottet. Vil du anbefale en side? For ellers skal vi have lagt ruten om 🙂

  5. Nanna says:

   Hejsa 🙂
   Jeg har fundet rejsen fra den 8.-12. april (hvor vi ankommer til Sibiu 23:30). Dog er jeg lidt forvirret omkring overnatning den dag/nat vi ankommer – hedder det fra den 8.-9. eller 9.-10.? Og næste dags overnatning er vel det samme som på dagen vi ankommer?
   Og har biludlejningen døgnåbent, så man kan hente bilen direkte fra lufthavnen om natten?
   Vh. Nanna

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Nanna 🙂

    Hvis I ankommer den 8. april, skal I booke et hotel fra den 8. april til den 9. april til den første nat 🙂 Når I ankommer så sent, vil jeg i øvrigt anbefale jer at sende hotellet en mail, hvor I gør dem opmærksom på, at I ankommer sent. Bare for at sikre at der ikke opstår problemer med jeres check-in. Herefter vil jeres næste hotelovernatning hedde 9. april til 10. april (eller hvor lang tid I nu vil bo på det næste hotel) 🙂

    Ift. lejebil kan I indtaste de præcise klikkeslæt for lejeperioden – og de tilbud der kommer frem, vil være åbne på de tidspunkter, I har valgt 🙂

    Jeg håber, at det hjalp – og så håber jeg, at I får en fantastisk tur 😉

  6. Louise says:

   Så fed tur!!! Vi rejste 2 familier med 4 store børn. Vi fulgte din vejledning, dog med andre hoteller. Hold nu op vi fik oplevet en masse og alle vores fordomme om Rumænien blev skudt til jorden. Fantastisk land! Alle hoteller/pensionater var skønne og rene.Der var billigt, god mad og rigtig søde mennesker. Smukkeste natur og spændende byer! Det er ikke sidste gang vi besøger Rumænien:)

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Louise,
    Hvor er det fedt at høre – tusind tak fordi du tager dig tid til at skrive og give feedback, det betyder rigtig meget! Og hvor dejligt at I havde en skøn tur 🙂

  7. Olivia says:

   Kære Rejsespejder
   Kan du sende et link til Google maps ruten angående dracula turen, som vi har bestilt gennem jeres rejsebureau.
   Mvh Olivia Reid (som rejser afsted på mandag den 15 oktober)

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Olivia,
    Rejsespejder er ikke et rejsebureau, men en rejseblog, hvor jeg deler spændende og billige tilbud jeg finder 🙂 Men du kan tro, at jeg gerne vil sende et link – her er det.
    Og rigtig god rejse til dig – jeg håber det bliver den bedste tur 🙂