• 12 maj 2019

  Grækenlands skjulte perle: 1 uge i Athen og Meteora til kun 1.489 kr. inkl. fly, hoteller og lejebil

  Grækenland har så meget at byde på. Det skal du få et lille eksempel på her! Jeg har nemlig arbejdet på en lækker kombi-rejse til hovedstaden Athen og Meteoras bjergtagende smukke natur! Du kender sikkert allerede den græske hovedstad, Athen, der i kraft af sin alder på godt 3.400 år er blandt verdens ældste byer og derfor byder på en nærmest uudtømmelig liste af historiske seværdigheder. Meteora er derimod nok en lidt mere ukendt størrelse for den almindelige dansker – men denne fantastiske græske egn besidder en fuldstændig unik charme og skønhed. Meteora er især kendt for sine seks byzantinske klostre, der har adresse allerøverst på en række 400 meter høje lodrette klippesøjler! Et fuldstændig spektakulært syn!

  Athen og Meteroa
  maj - oktober
  1.489 kr.
  Billund (og København)
  Athen
  Billige fly til Athen
  213 kr.
  Hotel i Athen
  f.eks. det budgetvenlige Hotel Semeli
  675 kr.
  OBS: Klik her for at se det billigste tilbud
  OBS! Dette hotel skal bookes 2 gange i dette rejseeksempel
  Hotel i Meteora
  f.eks. det charmerende Toti Boutique Rooms
  535 kr.
  OBS: Klik her for at se det billigste tilbud
  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis forbindelsesbus
  66 kr.
  Hotel
  1.210 kr.
  Fly
  213 kr.
  Lejebil
  66 kr.
  Total (pr.person)
  1.489 kr.

  Billige fly til Athen

  I sommerhalvåret kan du tit finde billige fly til Athen fra især Billund. Herfra opererer Ryanair nemlig en direkte rute med afgange om tirsdagen. Og lige nu kan du altså finde en masse superbillige afgange i især maj og juni til mellem ca. 200 og 350 kr.

   

  Jeg har f.eks. fundet en afgang fra den 21. maj til den 28. maj til kun 213 kr. I skolernes sommerferie i juli og august er billetter i skrivende markant dyrere – de billigste afgange ligger omkring 1.200 kr.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Du kan også flyve til Athen fra København med Norwegian. Herfra kan du finde billetter til omkring 800-900 kr. i maj og juni. I juli og august skal du dog regne med at give mindst 1.200 kr.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund d. 21.05. – 28.05. – her er nogle andre billige afgange. Husk dog, at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoerne.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 14.05. – 21.05.
  • 21.05. – 28.05.
  • 04.06. – 11.06.
  • 11.06. – 18.06.
  • 18.06. – 25.06.
  • 25.06. – 02.07.
  • 20.08. – 27.08.
  • 03.09. – 10.09.
  • Og flere

   

   

  Hotel i Athen

  Din rejse starter i Athen, hvor du i dette eksempel tilbringer rejsens første og sidste to nætter. Her har jeg fundet det fine Hotel Semeli, som ligger ret centralt i Athen – kun 3,5 km fra det verdensberømte Akropolis. Hotellet har til prisen rigtig fine værelser, gratis wi-fi og døgnåben reception.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et to 2-nætters ophold – først fra tirsdag den 21. maj til torsdag den 23. maj og igen fra søndag den 26. maj til tirsdag den 28. maj. Tilsammen koster disse 4 nætter i alt 1.350 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 675 kr. pr. person.

   

   

  Hotel i Meteora

  Turens midterste 4 dage (3 nætter) tilbringer du i Meteora, der ligger ved byen Kalabaka ca. 4 timers kørsel nord for Athen. Her har jeg fundet endnu et billigt og anmelderrost hotel i form af det charmerende Toti Boutique Rooms.  Hotellet ligger i hjertet af Kalabaka og kan prale af en strålende udsigt over det smukke, bjergrige område!

   

  I dette eksempel har jeg fundet et 3-nætters ophold fra torsdag den 23. maj til søndag den 26. maj til 1.069 kr. inkl. morgenmad. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 535 kr. pr. person.

   

  Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Athen eller Meteora, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde andre hoteller.

   

   

  Lejebil

  Meteora ligger som sagt ved byen Kalabaka ca. 4 timers kørsel nord for Athen. Derfor får du brug for en lejebil. Mens du er i Athen, har du dog ikke brug for lejebilen. Derfor har jeg i dette eksempel valgt kun at leje bilen i de 4 dage, du er i Meteora (dvs. fra den 23. til den 26. maj). Her kan du leje en bil fra kun 131 kr. – altså 66 kr. pr. person.Vil du gerne have en bil til rådighed under hele rejsen, kan du også sagtens det.

   

  Bilen får i øvrigt en flot 9,5 ud af 10-rating på skyscanner og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og en gratis forbindelsesbus fra lufthavnen og hen til udlejningsfirmaet. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Grækenland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Inspiration til Athen

  Akropolis

  Mageløse Akropolis er et must-see. Akropolis var igennem antikken Athens religiøse centrum, og det er her du finder flere af de berømte templer – bl.a. Parthenon (et tempel dedikeret til den græske gudinde Athene), Dionysos-teatret (et 17.000 sæders stort teater) og Propylæa (indgangsporten til Akropolis). Akropolis Museet er ligeledes et must-see. Det åbnede i 2009 og blev hurtigt anerkendt som et af Europas allerbedste museer!

   

   

  Lycabettus-højen

  Du må endelig ikke glemme kameraet, når du tager afsted til Lycabettus-højen! Udsigten fra den 300 meter høje Lycabettus-høj vil uden tvivl trække en del likes på Instagram, når du uploader dine feriebilleder. Særligt omkring solnedgang kan du være heldig og få nogle fuldstændig enestående billeder af Athen. Desuden finder du her et amfiteater, som regelmæssigt har forestillinger.

   

   

   

  Meteora-indtryk

  Wow! No wonder at Meteora er på UNESCO’s verdensarvsliste. Hvis du i øvrigt vil vide mere om Meteora-klostrene, kan jeg anbefale denne artikel fra Politiken.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  5 kommentarer til Grækenlands skjulte perle: 1 uge i Athen og Meteora til kun 1.489 kr. inkl. fly, hoteller og lejebil

  1. Carla Jensen says:

   Kan det reserveres
   Til 4 … til mig og miner børn
   Mvh carla

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Carla 🙂

    Tak for din kommentar.

    Jeg kan det desværre ikke stå for at booke rejser. Jeg kan via min blog “kun” hjælpe med at finde de gode tilbud – så må man selv booke dem, hvis man kan lide dem 😉

    Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (ved at klikke på billederne i boksene eller ved at klikke på knapperne med teksten ”se fly/hotel-tilbud her”). Du booker i øvrigt fly, lejebil og hoteller hver for sig i denne rejse. Og så skal du være opmærksom på, at dette er en artikel helt tilbage fra maj, så det er et forældet tilbud.

    Men sig endelig til, hvis du har nogen spørgsmål.

  2. Sussi says:

   Vil gerne på 14 dages ø hop i Grækenland omkring uge uge 28 – 30. Vi er 3 voksne og 2 børn.
   Har du nogle gode forslag til os? Ved ikke rigtig hvilke øer vi skal foretrække.

  3. Jacob Ryge says:

   Hej
   Jeg befinder mig lige nu i KALAMPAKA, (er hvad der står på vejskiltene!), Et fantastisk område, men og gøre den tur på 4 dage er nærmest selvmord!
   Hvis ikke man er en meget erfaren (og dristig) billist tager det ad motorvejen ca 5 timer fra Athen, og koster med motorvejsafgifter ca. 20 € hver vej!
   Og senere på året kan der komme sne!
   Men giv det en uge, så er det et fantastisk interressant område!
   Og jeg har bemærket at det er mere end en uge gammelt!
   mvh
   Jacob Ryge