• 16 jan 2020

  Tutto completo: Italien rundt på 12 dage fra kun 1.104 kr. med alle fly, toge og busser

  Italien er en helt igennem fortryllende rejsedestination. Det kan der vist ikke herske nogen som helt tvivl om. Som en hyldest til dette skønne, støvleformede land i Middelhavet har jeg derfor i dag sammensat den ultimative Italien-rejse! På 12 fantastiske dage kommer du stort set hele landet rundt, og du kommer til at opleve alt, hvad Italien har at byde på! Rundrejsen starter i Norditalien, hvorefter du gradvist arbejder dig ned gennem landet – det bliver så fedt! Så pak tasken, og gør dig klar til et italiensk rundrejse-eventyr uden lige!

  Italien rundt på 12 dage
  marts - oktober
  fra1.104 kr.
  København og Billund
  Milano

  Før vi for alvor går i gang med rundrejsen, vil jeg hurtigt understrege, at du selvfølgelig skal være velkommen til at sætte dit eget præg på ruten. Rundrejsen herunder er kun et eksempel, så du kan sagtens lægge til og trække fra, hvad angår de forskellige stop undervejs.

   

  Som med enhver rundrejse vil turen uundgåeligt involvere en del transport. Men jeg har forsøgt at gøre det så let som muligt ved kun at finde direkte tog- og busbilletter. Derfor skal du ikke skifte hverken bus eller tog på noget tidspunkt under transporterne mellem byerne. Det er da rart!

   

   

  Milano

   

  Dit Italien-eventyr starter i Milano – Italiens moderne og fashionable storby! Byens formidable domkirke er et must-see, og hvis du elsker shopping, så smut endelig forbi den eksklusive Quadrilatero d’Oro.

   

  Ift. transporten ned til Milano, kan du flyve med Ryanair fra både København og Billund til meget billige penge. Priserne holder sig stort set året rundt mellem 150 – 400 kr. – i juli og august skal man regne med at give lidt mere – men også der kan du sagtens finde billetter til under 500 kr. Fra København kan du finde afgange på alle ugens dage året rundt, mens du fra Billund kan flyve fra april til oktober på tirsdage, torsdage og lørdage. I dette eksempel har jeg fundet en afgang fra København lørdag den 25. april til kun 141 kr. Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

  Billige fly til Milano
  141 kr.
  Fra København
  Fra Billund

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Venedig

   

  Fra moderne Milano sætter du nu kursen mod øst, hvor romantiske Venedig venter. Venedig er lidt af en historisk perle, der ligger helt ude ved Adriaterhavet. Byens mange historiske bygninger og utallige kanaler udgør en stor del af byens identitet. Så en hyggelig gondoltur og lidt historisk sightseeing vil bestemt være oplagte oplevelser i Venedig.

   

  Turen fra Milano til Venedig kan du nemt klare med tog. På siden rome2rio.com har jeg f.eks. fundet en billet til kun 149 kr. mandag den 27. april.

  Tog til Venedig
  149 kr.

   

  Bologna

   

  Næste stop på turen er charmerende Bologna i Emilia-Romagna-regionen! Denne region er kendt for alle sine lækre madvarer, og det er blandt andet her parmaskinke, parmesan, mortadella, balsamico og tortellini stammer fra. Så du kan se frem til at spise godt i denne egn af Italien (det kan du sådan set i hele Italien – men du ved, hvad jeg mener 😉)! Bolognas to renæssancetårne (Le Due Torri), middelalderbymurene og byens mange røde teglstenstage har fortjent givet Bologna et omdømme som en af Norditaliens mest billedskønne byer.

   

  Transporten fra Venedig til Bologna kan du klare ganske billigt med tog. Jeg har f.eks. fundet en togbillet om aftenen tirsdag den 28. april til kun 95 kr.

  Togbillet til Bologna
  95 kr.

   

  Firenze (og Pisa)

   

  Fjerde stop på rundrejsen hedder Firenze – og her kan du se frem til endnu mere middelaldercharme! Toscanas hovedstad er nemlig kendt som renæssancens vugge. Byens domkirke og Ponte Vecchio-broen er to af Firenzes største attraktioner. Kig også forbi Il Porcellino – en bronzeskulptur af et vildsvin, som H.C. Andersen faktisk har skrevet et eventyr om (Metalsvinet). Rygterne går på, at det skulle bringe held at lægge en mønt i munden på svinet og gnubbe dens snude! Under dit ophold i Firenze vil det i øvrigt være oplagt med en udflugt til Pisa – en togtur dertil tager kun 1 time og koster omkring 67 kr.

   

  De godt 100 km fra Bologna til Firenze kan du også klare i tog. Jeg har f.eks. fundet en afgang om aftenen torsdag den 30. april til kun 71 kr.

  Tog til Firenze
  71 kr.

   

  Rom

   

  Ingen Italien-rundrejse uden et ophold i landets mægtige hovedstad Rom! Rom er en ægte sværvægter af en storby. Byen bugner med så mange historiske, kulturelle og kunstneriske oplevelser, at det halve kunne være nok. Og du kommer aldrig til at kunne nå det hele. Så sørg for at gøre dig klar på forhånd, hvilke seværdigheder du helst vil bruge din tid på. Nogle af de oplagte bud inkluderer selvfølgelig Vatikanet med Peterskirken og Det Sixtinske Kapel, Trevi-fontænen, Colosseum, Den Spanske Trappe osv.

   

  Turen fra Firenze til Rom kan du nemt og billigt klare med tog. Jeg har f.eks. fundet en afgang søndag den 3. maj til kun 162 kr.

  Tog til Rom
  162 kr.

   

  Napoli

   

  Med Napoli rammer vi nu det sydlige Italien. Napoli er hovedstad i regionen Campanien, og hvis ikke allerede du har spist dig træt af pizza (kan man overhovedet det?), så sørg for at smage en pizza bagt i stenovn her. Napoli siges nemlig at være pizzaens fødeby, så de ved virkelig, hvordan man skruer sådan én sammen. Herudover kan du lidt uden for Napoli også opdage to af Italiens mest berømte attraktioner i form af vulkanen Vesuv og Pompeji.

   

  Turen fra Rom til Napoli tager ca. 2,5 time med bus. Jeg har her fundet en billig afgang tirsdag den 5. maj til kun 67 kr.

  Bus til Napoli

   

  Egentlig er din rundrejse i Italien slut nu – men du kan overveje at tage et smut forbi Sicilien, hvis du har tiden til det. Nedenfor kommer jeg med nogle tips til, hvad du kan opleve på den dejlige ø. Grunden til jeg ikke har valgt at inkludere Sicilien, er fordi du ikke kan finde direkte fly fra Sicilien – København på dette tidspunkt af året. Her kan du kun finde flyafgange med en mellemlanding i Milano (ca. 2,5 times mellemlanding). Hvis det ikke gør dig noget med en mellemlanding, så synes jeg helt klart, du bør tage Sicilien med på din Italien-rundrejse!

   

  Sicilien

   

  Denne smukke ø i det sydlige Italien er lige så charmerende, som den er stor. Faktisk er Sicilien Middelhavets største ø (så overvej en lejebil, mens du er her). Vulkanen Etna, Tempeldalen og Taormina er blot nogle af de steder, du kraftigt bør overveje at besøge, når du er på Sicilien.

   

  Fordi Sicilien er en ø har jeg fundet flybilletter. Det behøver heldigvis ikke være dyrt. Jeg har f.eks. fundet en direkte enkeltbillet til Catania torsdag den 7. maj til kun 146 kr. hos easyJet.

  Fly til Sicilien

   

  Hjem til Danmark

  12 dage er gået, og du har nu rejst Italien tynd! Som afslutning på rundrejsen mangler du blot en enkeltbillet fra Napoli og tilbage til Danmark. Og her kan du heldigvis finde billige billetter til København hos Ryanair. Jeg har f.eks. fundet en billet fra Napoli torsdag den 7. maj til kun 419 kr.

  Fly hjem til Danmark
  419 kr.

   

  Pris

  • Fly til Milano: 141 kr.
  • Tog til Vendig: 149 kr.
  • Tog til Bologna: 95 kr.
  • Tog til Firenze: 71 kr.
  • Tog til Rom: 162 kr.
  • Bus til Napoli: 67 kr.
  • Fly til København: 419 kr.
  • I alt: 1.104 kr.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hoteller

  Overnatning skal der selvfølgelig også til. Og om du er mest til billige budgetløsninger, hoteller i middelklassen eller de lidt mere luksuriøse og stjernerige hoteller, er helt op til dig. Herunder kan du lede efter hoteller i Milano til turens første nætter. Herefter kan du blot tilpasse søgningen til din egen rundrejse.

  Hoteller i Milano

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *