• 28 feb 2019

    Tutto completo: Hele Italien rundt på 15 dage til kun 1.235 kr. med alle fly, toge og busser

    Italien er en helt igennem fortryllende rejsedestination. Det kan der vist ikke herske nogen som helt tvivl om. Og det gælder hele landet. Fra top til tå. Fra Milano i nord til Sicilien i syd. Som en hyldest til dette skønne, støvleformede land i Middelhavet har jeg derfor i dag sammensat den ultimative Italien-rejse! På 15 fantastiske dage kommer du stort set hele landet rundt, og du kommer til at opleve alt, hvad Italien har at byde på! Rundrejsen starter i Norditalien, hvorefter du gradvist arbejder dig ned gennem landet – det bliver så fedt! Så pak tasken, og gør dig klar til et italiensk rundrejse-eventyr uden lige!

    Italien rundt på 15 dage
    marts - oktober
    1.235 kr.
    København og Billund
    Milano

    Før vi for alvor går i gang med rundrejsen, vil jeg hurtigt understrege, at du selvfølgelig skal være velkommen til at sætte dit eget præg på ruten. Rundrejsen herunder er kun et eksempel, så du kan sagtens lægge til og trække fra, hvad angår de forskellige stop undervejs.

     

    Som med enhver rundrejse vil turen uundgåeligt involvere en del transport. Men jeg har forsøgt at gøre det så let som muligt ved kun at finde direkte tog- og busbilletter. Derfor skal du ikke skifte hverken bus eller tog på noget tidspunkt under transporterne mellem byerne. Det er da rart!

     

     

    Milano

     

    Dit Italien-eventyr starter i Milano – Italiens moderne og fashionable storby! Byens formidable domkirke er et must-see, og hvis du elsker shopping, så smut endelig forbi den eksklusive Quadrilatero d’Oro.

     

    Ift. transporten ned til Milano, kan du flyve med Ryanair og easyJet fra både København og Billund til meget billige penge. Priserne holder sig stort set året rundt mellem 150 – 400 kr. – i juli og august skal man regne med at give lidt mere – men også der kan du sagtens finde billetter til under 500 kr. Fra København kan du finde afgange på alle ugens dage året rundt, mens du fra Billund kan flyve fra april til oktober på tirsdage, torsdage og lørdage. I dette eksempel har jeg fundet en afgang fra København lørdag den 30.03. til kun 149 kr. Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

    Billige fly til Milano
    Fra København
    Fra Billund

     

     

    Venedig

     

    Fra moderne Milano sætter du nu kursen mod øst, hvor romantiske Venedig venter. Venedig er lidt af en historisk perle, der ligger helt ude ved Adriaterhavet. Byens mange historiske bygninger og utallige kanaler udgør en stor del af byens identitet. Så en hyggelig gondoltur og lidt historisk sightseeing vil bestemt være oplagte oplevelser i Venedig.

     

    Turen fra Milano til Venedig kan du nemt klare med tog. På siden rome2rio.com har jeg f.eks. fundet en billet hos Eurocity til kun 112 kr. den 01.04.

    Tog til Venedig

     

    Bologna

     

    Næste stop på turen er charmerende Bologna i Emilia-Romagna-regionen! Denne region er kendt for alle sine lækre madvarer, og det er blandt andet her parmaskinke, parmesan, mortadella, balsamico og tortellini stammer fra. Så du kan se frem til at spise godt i denne egn af Italien (det kan du sådan set i hele Italien – men du ved, hvad jeg mener 😉)! Bolognas to renæssancetårne (Le Due Torri), middelalderbymurene og byens mange røde teglstenstage har fortjent givet Bologna et omdømme som en af Norditaliens mest billedskønne byer.

     

    Transporten fra Venedig til Bologna kan du klare ganske billigt med bus eller tog. Jeg har f.eks. fundet en busbillet om aftenen den 02.04. til kun 30 kr. hos Flixbus.

    Busbillet til Bologna

     

    Firenze (og Pisa)

     

    Fjerde stop på rundrejsen hedder Firenze – og her kan du se frem til endnu mere middelaldercharme! Toscanas hovedstad er nemlig kendt som renæssancens vugge. Byens domkirke og Ponte Vecchio-broen er to af Firenzes største attraktioner. Kig også forbi Il Porcellino – en bronzeskulptur af et vildsvin, som H.C. Andersen faktisk har skrevet et eventyr om (Metalsvinet). Rygterne går på, at det skulle bringe held at lægge en mønt i munden på svinet og gnubbe dens snude! Under dit ophold i Firenze vil det i øvrigt være oplagt med en udflugt til Pisa – en togtur dertil tager kun 1 time og koster omkring 67 kr.

     

    De godt 100 km fra Bologna til Firenze kan du klare i bus. Jeg har f.eks. fundet en afgang om aftenen den 04.04. til kun 60 kr. hos Flixbus.

    Bus til Firenze

     

    Rom

     

    Ingen Italien-rundrejse uden et ophold i landets mægtige hovedstad Rom! Rom er en ægte sværvægter af en storby. Byen bugner med så mange historiske, kulturelle og kunstneriske oplevelser, at det halve kunne være nok. Og du kommer aldrig til at kunne nå det hele. Så sørg for at gøre dig klar på forhånd, hvilke seværdigheder du helst vil bruge din tid på. Nogle af de oplagte bud inkluderer selvfølgelig Vatikanet med Peterskirken og Det Sixtinske Kapel, Trevi-fontænen, Colosseum, Den Spanske Trappe osv.

     

    Turen fra Firenze til Rom kan du nemt og billigt klare med tog. Jeg har f.eks. fundet en afgang hos Trenitalia den 07.04. til kun 166 kr.

     

    Napoli

     

    Med Napoli rammer vi nu det sydlige Italien. Napoli er hovedstad i regionen Campanien, og hvis ikke allerede du har spist dig træt af pizza (kan man overhovedet det?), så sørg for at smage en pizza bagt i stenovn her. Napoli siges nemlig at være pizzaens fødeby, så de ved virkelig, hvordan man skruer sådan én sammen. Herudover kan du lidt uden for Napoli også opdage to af Italiens mest berømte attraktioner i form af vulkanen Vesuv og Pompeji.

     

    Turen fra Rom til Napoli tager lidt over 1 time (med et af de hurtige tog). Jeg har her fundet en afgang hos Italo den 09.04. til kun 141 kr.

    Tog til Napoli

     

    Sicilien

     

    Som rosinen i pølseenden har vi Sicilien! Denne smukke ø i det sydlige Italien er lige så charmerende, som den er stor. Faktisk er Sicilien Middelhavets største ø (så en overvej en lejebil, mens du er her). Vulkanen Etna, Tempeldalen og Taormina er blot nogle af de steder, du kraftigt bør overveje at besøge, når du er på Sicilien.

     

    Fordi Sicilien er en ø, har jeg til denne etape af rejsen fundet flybilletter. Det behøver heldigvis ikke være dyrt. Jeg har f.eks. fundet en direkte enkeltbillet til Catania den 11.04. til kun 194 kr. inkl. 10 kg håndbagage hos Volotea.

    Fly til Sicilien

     

    Hjem til Danmark

    15 dage er gået, og du har nu rejst Italien tynd! Fra nord til syd! Som afslutning på rundrejsen mangler du blot en enkeltbillet tilbage til Danmark. Og her kan du heldigvis finde billige billetter til København hos Norwegian. Jeg har f.eks. fundet en billet fra Catania den 13.04. til kun 383 kr. inkl. 10 kg håndbagage.

    Fly hjem til Danmark

     

    Pris

    • Fly til Milano: 149 kr.
    • Tog til Vendig: 112 kr.
    • Bus til Bologna: 30 kr.
    • Bus til Firenze: 60 kr.
    • Tog til Rom: 166 kr.
    • Tog til Napoli: 141 kr.
    • Fly til Sicilien: 194 kr.
    • Fly til København: 383 kr.
    • I alt: 1.235 kr.

     

     

    Hoteller

    Overnatning skal der selvfølgelig også til. Og om du er mest til billige budgetløsninger, hoteller i middelklassen eller de lidt mere luksuriøse og stjernerige hoteller, er helt op til dig. Herunder kan du lede efter hoteller i Milano til turens første nætter. Herefter kan du blot tilpasse søgningen til din egen rundrejse.

     

     

    Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

    Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

    Hvad synes du?

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *