• 03 jul 2017

  Sommerferie i Toscana: 1 uge på et skønt hotel til kun 1.967 kr. inkl. fly

  Italien er og bliver et af mine mange favoritsteder og jeg elsker især regionen Toscana og i denne centrale del af Italien er der rigtig mange smukke steder, der bare venter på at blive opdaget af dig! Lige nu kan du nemlig få billige flybilletter til Pisa og i denne artikel deler jeg lidt inspiration til en rejse rundt i regionen med udgangspunkt fra Pisa. Det gode med Pisa er, at byen ligger meget centralt i Toscana og med meget gode transportmuligheder til andre steder i regionen. Så du kan have Pisa som base under hele din rejse og så tage på heldagsture til en masse skønne byer og områder, der alle sammen ligger omkring eller mindre end 1,5 times transport fra Pisa.

  1 uge i Toscana
  slut juli - august
  1.967 kr.
  Billund
  Pisa
  Residence Isola Verde
  4 ud af 5 på TripAdvisor
  1.405 kr.
  Billige fly
  inkl. 10 kg. håndbagage
  562 kr.
  Hotel
  1.405 kr.
  Fly
  562 kr.
  Total (pr.person)
  1.967 kr.

  Hotel

  Det gode med dette eksempel er, at du under hele opholdet bor et sted. Så du slipper for at pakke kufferten hver dag inden rejsen går videre. Der findes rigtig mange steder du kan bo i eller omkring Pisa. Jeg har f.eks. fundet det skønne Residence Isola Verde (4 ud af 5 på TripAdvisor). Hotellet ligger lige uden for Pisas historiske centrum og er en god base for at udforske byen og de nærliggende områder. En lejlighed i 7 nætter koster 2.810 kr., dvs. 1.405 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Der er selvfølgelig en masse andre muligheder for overnatning i Pisa – du kan se en oversigt her og hvis du leder efter hoteller med enkeltværelser, så kan du se mere her. En anden mulighed for overnatning kunne være igennem airbnb – se mere her for en oversigt.

   

  Fly

  momondo.dk har jeg fundet super billige billetter til Pisa. Du rejser fra Billund og jeg har f.eks. fundet en afgang i skolernes sommerferie d. 02.08. – 09.08. til kun 562 kr. inkl. 10 kg. håndbagage. Der findes et hav af billige billetter og priserne ligger mellem 452 – 1.217 kr.

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund d. 02.08. – 09.08. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 26.07. – 02.08.
  • 01.08. – 08.08.
  • 08.08. – 15.08.
  • 09.08. – 13.08.
  • 13.08. – 20.08.
  • 15.08. – 22.08.
  • 22.08. – 29.08.
  • og flere

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Du kan tage en bus fra lufthavnen (Stazione Fs 3 med LAM blu) til “Cisanello 2” – denne tur tager 10 minutter og koster mellem 7-9 kr. og fra stoppet har du 300 meter til hotellet.

   

  Lejebil

  Hvis du hellere vil have mulighed for at køre selv, så kan du leje en bil, f.eks. på rentalcars.com. Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Italien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Rundrejse-inspiration

  Som altid er denne rejse til inspiration, og du kan selv sammensætte rejsen som du vil, så du får en rejse, der opfylder dine behov og ønsker.

   

  Dag 1 – Pisa

  Jeg vil anbefale, at du bruger første dag af din rejse på at opleve Pisa. Du ankommer ved 12:30 tiden, hvilket giver dig rig mulighed for allerede at opleve noget af byen der. Pisa er en hyggelig by, der udover det verdenskendte tårn byder på en masse historie og flot arkitektur.

   

  Dag 2 – Firenze

  Du skal helt klart tage et smut til Firenze. Du kan tage toget – det tager ca. 50 minutter og koster ca. 120 kr. t/r. Firenze er så smuk en by og du oplever med det samme den skønne italienske stemning når du slentre igennem de snævre brostensbelagte gader. Et besøg på Piazzale Michelangelo må du ikke snyde dig selv for – her får du den vildeste udsigt over hele byen! Ellers kan jeg anbefale dig at besøge Piazza del Duomo (domkirken) og broen ” Ponte Vecchio” – det er syn du sjældent vil glemme.

   

  Dag 3 – Lucca

  Lucca er en meget smuk og anderledes by – byen har stadig intakte forsvarsmure, der består af en 4 km. lang mur omkring noget af Lucca. Indenfor disse mure er det heller ikke tilladt at køre med bil, hvilket giver en helt anden og meget afslappet stemning. Oplev nogle af Luccas mange hyggelige restauranter og caféer eller smut en tur ind og se en opera – det er en helt fantastisk oplevelse!

   

  Dag 4 – Cinque Terre

  På dag 4 går turen til et af verdens smukkeste kystområder, Cinque Terre (og til Italien-kenderne: jeg ved godt, at Cinque Terre teknisk set ikke er en del af Toscana, men Liguria). Området er med på UNESCOs verdensarvsliste. To byer jeg varmt kan anbefale dig at besøge, er Monterosso og Vernazza.

   

  Dag 5 – Pisa (strand)

  Vejret er som regel bare super skønt i juni og jeg kan derfor anbefale dig at besøge Marina di Pisa. Her kan du pjaske rundt i vandet eller nyder solens varme på den dejlige sandstrand med strandpromenade, restauranter og hyggelige strandbarer.

   

  Dag 6 – San Gimignano og Siena

  På dag 6 går turen til Siena og på vej til byen, kan jeg anbefale dig at besøge San Gimignano. Turen til disse byer vil tage dig igennem de smukkeste bjerglandskaber. San Gimignano er en lille bjerglandsby, der på grund af sin middelalderarkitektur befinder sig på UNESCOs verdensarvsliste. Byen er derudover også meget kendt for sine tårne, som du kan spotte med det samme du begynder at nærme dig byen. Efter et stop i denne by, kan du køre videre til Siena. Denne by leder også dine tanker hen på middelalderen og Siena er meget velbevaret. Her kan jeg anbefale, at du ser Domkirken, Fonte Branda (fontænen) og hvis du er interesseret i kunst kan du besøge ”Pinacoteca Nazionale”.

   

  Dag 7 – Vinci

  På din sidste dag i Toscana, kan jeg anbefale dig at besøge Vinci. Byen er kendt for en tidligere beboer med fornavnet Leonardo. Hvis det ikke er hint nok, så er Vinci Leonardo da Vincis fødeby. Du kan besøge byens gamle middelalderslot, hvor du finder ”Museo Leonardiano di Vinci” – et museum med udstillinger over da Vincis liv som videnskabsmand. Hvis du vil lidt tættere ind på livet af den kendte maler, kan du besøge ”Casa Natale di Leonardo” i Anchiano (3 km. fra Vinci – du kan evt. gå på en grøn gangsti dertil (Strada Verde)).

   

  Dag 8 – hjem

  Så går turen igen hjem mod Danmark. Du flyver fra Pisa lufthavn kl. 07:20.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet, så du aldrig går glip af et tilbud!

  ** INFO ** Jeg kan pt. desværre ikke besvare individuelle rejseforespørgsler.

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Sommerferie i Toscana: 1 uge på et skønt hotel til kun 1.967 kr. inkl. fly

  1. Anne says:

   Super gode ideer!
   Er det no go at leje bil i Pisa, for så at kunne køre til og fra byerne på dagsudflugterne?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Anne,
    Nej overhovedet ikke – du kan sagtens leje bil. I artiklen er der et link til rentalcars, der har du mulighed for at se en oversigt over lejebiler 🙂

  se fly se hotel