• 06 feb 2020

  Caribiske strande og turkisblåt vand: 1 uge i Albanien på et flot 3* strandhotel fra kun 1.726 kr. inkl. fly

  Er du allerede nu på udkig efter en rejse til foråret eller sommerferien? Så har jeg i dag fundet en rejse til en destination, du bare må prøve, og hvor du kan glæde dig til både kridhvide strande og turkisblåt vand! Og det er ikke en caribisk ø, jeg skriver om! Nej, turen går i dag til Albanien. Det lille land nord for Grækenland er stadig en uberørt rejsedestination, hvor man kan opleve autentisk middelhavscharme og det hele til meget fair priser! Landets sydlige kystlinje ved Adriaterhavet og Det Ioniske Hav kan snild måle sig med andre konkurrenter i Middelhavsregionen. Kystens utallige smukke strande med krystalklart vand ligger som perler på en snor, og de fortjener fuldt ud de mange sammenligninger med diverse caribiske strande. Når du så tilmed kan komme til Albanien for under det halve af, hvad Grækenland og alle de andre ‘usual suspects’ koster – så er der ærlig talt ikke så meget at rafle om!

   

  Sidste år var der intet mindre end 25 – 30 grader i maj – så du kan med ro i sjælen glædeligt pakke badetøjet og solcremen. Albanien, sol og varme venter på dig!

  Solferie til Albanien
  maj - september
  fra1.726 kr.
  København
  Albanien
  Oplev fantastiske Albanien
  inkl. et dejligt 3* hotel
  fra1.726 kr.
  OBS: Prisen falder, når du klikker dig videre ind til booking

  Pakkerejse til Albanien

  Er du til strandferie, siger det sig, at du skal ud mod kysten og den albanske riviera! Og med denne pakkerejse kommer du til at bo på det skønne og velrenoveret 3* Fafa Apartments, som ligger direkte ved den kilometerlange sandstrand i Durres – dét er, hvad jeg kalder for en klasse beliggenhed!

   

  Du bliver indkvarteret i en skøn lejlighed, der blev renoveret i 2017/2018. Og her har du altså alt, hvad du har brug for. En dejlig komfortabel seng, spiseplads, køleskab, tv, gratis wi-fi og aircondition – med andre ord, en dejlig base at vende hjem til efter en dag ved stranden eller ved hotellets flotte pool. Derudover har du eget badeværelse og egen balkon eller terrasse. Og særligt terrassen er jo perfekt til at dase under solen med en drink i hånden – og drinken kan hotellets poolbar sørge for! Herudover er der også mulighed for parkering, hvilket er meget belejligt, hvis du vælger at leje en bil.

   

  Vil du gerne ind at opleve centrum af Durres (en kort køretur fra hotellet), kan du inde i byen finde flere forskellige restauranter, cafeer og shoppingmuligheder. Så om du er typen, der er til 100% afslapning eller typen, hvor der gerne må ske lidt, så kan du faktisk det hele i Albanien!

   

  Jeg har i eksemplet fundet en utrolig billig pakkerejse i en hel uge med afgang fra København fra lørdag den 23. maj til lørdag den 30 maj til kun 1.726 kr. pr. person (3.452 kr. i alt). Og fordi tilbuddet er en pakkerejse, inkluderer denne pris både fly og hotel – stik den, græske hoteller! Dét er altså en skarp pris!

   

  Især i maj og juni kan du virkelig gør et kup. Når du nærmer dig skolernes sommerferie, stiger prisen på rejsen selvfølgelig. I skolernes sommerferie kan du finde rejsen til omkring 4.500 kr., og i august og september kan du finde turen til lige omkring 3.200 kr.

   

   

  Prisniveau

  • Maj: fra 1.726 kr.
  • Juni: fra 2.199 kr.
  • Juli: fra 4.626 kr.
  • August: fra 3.226 kr.
  • September: fra 3.526 kr.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Med denne pakkerejse lander du i Tirana Lufthavn. Og fra lufthavnen er der omkring 55 km, inden du rammer hotellet. Det er en transport tid på ca. 1-2 timer alt efter, hvilket transportmiddel, du vælger. Når du booker rejsen, kan du tilkøbe transer, hvilket koster 205 kr. pr. person. Alternativt kan du også leje en bil i Tirana Lufthavn og tage den til dit hotel. Lejebil kan du læse meget mere om nedenfor.

   

   

  Lejebil i Albanien

  Det kan være en rigtig god idé med en lejebil i Albanien – det åbner nemlig op for så mange flere muligheder. Og har du en lejebil, så slipper du også for at være afhængig af offentlig transport, hvilket jeg personligt selv gerne vil undgå, når jeg er på ferie. Og en lejebil behøver ikke engang at være specielt dyrt. Jeg har f.eks. fundet en lejebil i en hel uge fra lørdag den 23. maj til lørdag den 30 maj til kun 280 kr. pr. person.

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Albanien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnen
  280 kr.

   

  Inspiration til strandferie i Albanien

  I introen skrev jeg, at Albaniens mange strande ligger som perler på en snor – særligt fra Vlorë (der er Albaniens tredjestørste by og et glimrende rejsemål i sig selv) og syd mod den græske grænse. Derfor kan du herunder læse lidt mere om landets mange fantastiske stranddestinationer – og måske skrive dem på din bucket list, hvis du tager turen til Albanien!

   

  Lidt syd for Vlorë finder du Dhërmi, der er et af Albaniens mest kendte strandområder. Og med god grund. Med bjerge i baggrunden, en lang, hvid strand og lokkende turkis badevand har Dhërmi hele pakken. Stranden er vel at mærke en af de mest besøgte i landet, men selv i højsæsonen burde du kunne finde en ledig plads.

   

   

  Vil du så vidt muligt gerne undgå for mange turister, finder du lidt syd for Dhërmi en lidt skjult perle – Gjipe. Denne strand ligger gemt bag bjergene og lidt væk fra vejen, hvilket betyder, at en rask vandretur på ca. 30 minutter er påkrævet, hvis du vil nyde en dag på denne strand.

   

   

  Himarë er et andet af Albaniens flittigt besøgte strandområder. Byen er charmerende som dagen er lang, og du finder adskillige gode strande i nærheden – bl.a. Livadhi.

   

   

  Syd for Himarë ligger Borsh, der holder rekorden som Albaniens længste strand. Her får du en 7 km lang kyststrækning langs den albanske riviera med omgivende natur, der varierer fra olivenlunde til højtragende bjergtoppe.

   

   

  Endnu længere nede, tæt på grænsen til Grækenland og lige ved siden af øen Korfu, ligger byen Sarandë, der ofte kaldes for den albanske rivieras hovedstad. I selve Sarandë får du altså mere by- end strandferie, men området omkring byen er stadig spækket superlækre strande!

   

   

  Syd for Sarandë har du endnu en strandperle i form af Ksamil. Denne by ligger kun et stenkast fra græske Korfu. Ksamil bliver ofte kaldt den ioniske perle, fordi her er så smukt. Dog er her også ret turistet – særligt i august.

   

   

  Sidst på listen får du også lige et sted, som ikke er en strand ved havet – men en sø. En del af Ohrid-søen, som jeg har skrevet om før ifm. rejser til Makedonien, ligger nemlig i Albanien! Og den kan også være et superlækkert rejsemål.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Priser i Albanien

  Som skrevet er Albanien VIRKELIG billigt. Nedenunder får du lige en lille liste med et par priseksempler.

  • Frokost (lokal restaurant): 35 kr.
  • 3-retters aftensmad: 100 kr.
  • 0,5 liter øl på restaurant: 10 kr.
  • Latte på en café: 10 kr.
  • Busbillet: 3 kr.
  • 20-minutters taxatur: 35 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Et svar på Caribiske strande og turkisblåt vand: 1 uge i Albanien på et flot 3* strandhotel fra kun 1.726 kr. inkl. fly

  1. marianne says:

   albanien med lotte

  Se tilbud her