• 04 jan 2019

  Caribiske strande og turkisblåt vand: 1 uge i Albanien på et flot 3* hotel til kun 2.473 kr. inkl. fly, morgenmad og lejebil

  Kridhvide strande, turkisblåt vand, palmer….nej det er ikke en caribisk ø jeg skriver om! Nej, turen går i dag til Albanien. Ja du har læst rigtigt, Albanien. Det lille land nord for Grækenland er stadig en uberørt rejsedestination, hvor man stadig kan opleve autentisk middelhav-charme og det hele til meget fair priser! Landets sydlige kystlinje ved Adriaterhavet og Det Ioniske Hav kan snildt måle sig med andre konkurrenter i Middelhavsregionen. Kystens utallige smukke strande med krystalklart vand ligger som perler på en snor, og de fortjener fuldt ud de mange sammenligninger med diverse caribiske strande. Når du så tilmed kan komme til Albanien for det halve af, hvad Grækenland og alle de andre ‘usual suspects’ koster – så er der ærlig talt ikke så meget at rafle om!

  Strandferie i skolernes sommerferie
  juni - juli
  2.473 kr.
  København
  Albanien
  Billige fly til Albanien
  inkl. 10 kg håndbagage
  1.328 kr.
  Hotel i Albanien
  f.eks. det 3* Hotel Itaka
  824 kr.
  Lejebil i 1 uge
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  321 kr.
  Hotel
  824 kr.
  Fly
  1.328 kr.
  Lejebil
  321 kr.
  Total (pr.person)
  2.473 kr.

  Billige fly til Albanien

  Skal du en tur til Albanien i skolernes sommerferie, så er Norwegian helt klart din billigste mulighed. De flyver nemlig billigt mellem København og Albaniens hovedstad Tirana. Ruten er forbeholdt sommerferieperioden og i denne periode er der direkte afgange hver onsdag, hvor tur/retur-billetter kun koster mellem 1.173-1.975 kr. inkl. de 10 kg håndbagage, som du altid får med hos Norwegian. Jeg har f.eks. fundet en afgang i skolernes sommerferie d. 03.07. til den 10.07. til kun 1.328 kr.

   

  På nogle af afgangene kan du også vælge at flyve med Austrian Airlines og spare lidt penge – her ligger priserne en 300-400 kr. under Norwegians pris. Du har dog en lille mellemlanding på 30-50 minutter i Wien.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 19.06. – 26.06.
  • 26.06. – 03.07.
  • 10.07. – 17.07.
  • 17.07. – 24.07.
  • 24.07. – 31.07.
  • 31.07. – 07.08.

   

  Hotel i Albanien

  Er du til strandferie, siger det sig, at du skal ud mod kysten og den albanske riviera! Og her er hele kyststrækningen fra Vlorë og sydpå et rent slaraffenland. Jeg har ovenfor fundet det 3* Hotel Itaka (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og 8,4 ud af 10 på booking) i byen Lukovë lidt nord for Sarandë.

   

  Hotel Itaka har stort set alt, hvad du har brug for. Der er en fin udendørs swimmingpool, en terrasse perfekt til at dase under solen og en lille bar. Herudover er der også gratis parkering, hvilket er meget belejligt, når jeg i dette eksempel har valgt at leje en bil. Værelserne på hotellet er desuden udstyret med aircondition.

   

  Prisen for en hel uge på et dobbeltværelse med havudsigt i skolernes sommerferie er kun 1.647 kr. – stik den, græske hoteller! Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 824 kr. pr. person. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Albanien, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

  Lejebil i Albanien

  Det kan være en rigtig god idé med en lejebil i Albanien – det åbner nemlig op for så mange flere muligheder og gør transporten til hotellet markant nemmere. Og det behøver ikke engang at være specielt dyrt. Jeg har f.eks. fundet en lejebil i en hel uge til kun 321 kr. pr. person.

   

  Bilen får en 9,8 ud af 10-rating på skyscanner og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnsterminalen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Albanien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Inspiration til strandferie i Albanien

  I introen skrev jeg, at Albaniens mange strande ligger som perler på en snor – særligt fra Vlorë (der er Albaniens tredjestørste by og et glimrende rejsemål i sig selv) og syd mod den græske grænse. Derfor kan du herunder læse lidt mere om landets mange fantastiske stranddestinationer!

   

  Lidt syd for Vlorë finder du Dhërmi, der er et af Albaniens mest kendte strandområder. Og med god grund. Med bjerge i baggrunden, en lang, hvid strand og lokkende turkis badevand har Dhërmi hele pakken. Stranden er vel at mærke en af de mest besøgte i landet, men selv i højsæsonen burde du kunne finde en ledig plads.

   

   

  Vil du så vidt muligt gerne undgå for mange turister, finder du lidt syd for Dhërmi en lidt skjult perle – Gjipe. Denne strand ligger gemt bag bjergene og lidt væk fra vejen, hvilket betyder, at en rask vandretur på ca. 30 minutter er påkrævet, hvis du vil nyde en dag på denne strand.

   

   

  Himarë er et andet af Albaniens flittigt besøgte strandområder. Byen er charmerende som dagen er lang, og du finder adskillige gode strande i nærheden – bl.a. Livadhi.

   

   

  Syd for Himarë ligger Borsh, der holder rekorden som Albaniens længste strand. Her får du en 7 km lang kyststrækning langs den albanske riviera med omgivende natur, der varierer fra olivenlunde til højtragende bjergtoppe.

   

   

  Endnu længere nede, tæt på grænsen til Grækenland og lige ved siden af øen Korfu, ligger byen Sarandë, der ofte kaldes for den albanske rivieras hovedstad. I selve Sarandë får du altså mere by- end strandferie, men området omkring byen er stadig spækket superlækre strande!

   

   

  Syd for Sarandë har du endnu en strandperle i form af Ksamil. Denne by ligger kun et stenkast fra græske Korfu. Ksamil bliver ofte kaldt den ioniske perle, fordi her er så smukt. Dog er her også ret turistet – særligt i august.

   

   

  Sidst på listen får du også lige et sted, som ikke er en strand ved havet – men en sø. En del af Ohrid-søen, som jeg har skrevet om før ifm. rejser til Makedonien, ligger nemlig i Albanien! Og den kan også være et superlækkert rejsemål.

   

  Priser i Albanien

  Som skrevet, så er Albanien VIRKELIG billigt. Nedenunder er lige en lille liste med et par priseksempel.

  • Frokost (lokal restaurant) 35 kr.
  • 3-retters-aftensmad 100 kr.
  • 0,5l øl på restaurant 10 kr.
  • Latte på en café 10 kr.
  • Busbillet 3 kr.
  • 20-minutters taxa-tur 35 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Et svar på Caribiske strande og turkisblåt vand: 1 uge i Albanien på et flot 3* hotel til kun 2.473 kr. inkl. fly, morgenmad og lejebil

  1. marianne says:

   albanien med lotte

  se fly se hotel