• 08 jan 2020

  Caribiske strande og turkisblåt vand: 1 uge i Albanien på et flot og anmelderrost 3* hotel fra kun 1.995 kr. inkl. fly og morgenmad

  Er du allerede nu på udkig efter en rejse til foråret eller sommerferien? Så har jeg i dag fundet en rejse til en destination, du bare må prøve, og hvor du kan glæde dig til både kridhvide stande og turkisblåt vand! Og det er ikke en caribisk ø, jeg skriver om! Nej, turen går i dag til Albanien. Ja, du læste rigtigt, Albanien. Det lille land nord for Grækenland er stadig en uberørt rejsedestination, hvor man kan opleve autentisk middelhav-charme og det hele til meget fair priser! Landets sydlige kystlinje ved Adriaterhavet og Det Ioniske Hav kan snild måle sig med andre konkurrenter i Middelhavsregionen. Kystens utallige smukke strande med krystalklart vand ligger som perler på en snor, og de fortjener fuldt ud de mange sammenligninger med diverse caribiske strande. Når du så tilmed kan komme til Albanien for under det halve af, hvad Grækenland og alle de andre ‘usual suspects’ koster – så er der ærlig talt ikke så meget at rafle om!

   

  Sidste år var der intet mindre end 25 – 30 grader i maj – så du kan med ro i sjælen glædeligt pakke badetøjet og solcremen. Albanien, sol og varme venter på dig!

  Solferie til Albanien
  maj - september
  fra1.995 kr.
  København
  Albanien
  Oplev fantastiske Albanien
  inkl. et dejligt 3* hotel og morgenmad
  fra1.995 kr.

  Pakkerejse til Albanien

  Er du til strandferie, siger det sig, at du skal ud mod kysten og den albanske riviera! Og her er hele kyststrækningen fra Vlorë og sydpå et rent slaraffenland. Og med denne pakkerejse kommer du til at bo på det skønne 3* Harmony (4,5 ud af 5 på TripAdvisor), som ligger lige uden for centrum af Sarandë. Faktisk ligger hotellet intet mindre end lige ved stranden – dét er, hvad jeg kalder for en klasse beliggenhed!

   

  Hotellet har alt, hvad du har brug for. Du får et dejlig lyst familieværelse, eget badeværelse, wi-fi og TV. På hotellet finder du også en terrasse, som er perfekt til at dase under solen med en drink i hånden – og drinken kan hotellets lille bar sørge for! Herudover er der også gratis parkering, hvilket er meget belejligt, hvis du vælger at leje en bil. Værelserne på hotellet er desuden udstyret med aircondition. Tidligere gæster af hotellet roser hotellet til skyerne for det venlige personale, stranden, værelserne og morgenmaden.

   

  Som jeg nævnte tidligere, ligger centrum af Sarandë en meget kort køretur fra hotellet. Vil du gerne ind at opleve Sarandë, kan du inde i byen finde flere forskellige restauranter, cafeer og shoppingmuligheder. Så om du er typen, der er til 100% afslapning eller typen, hvor der gerne må ske lidt, så kan du faktisk det hele i Albanien!

   

  Jeg har i eksemplet fundet en utrolig billig pakkerejse i en hel uge med afgang fra København fra søndag den 17. maj til søndag den 24. maj til kun 1.995 kr. pr. person (3.990 kr. i alt). Og fordi tilbuddet er en pakkerejse, inkluderer denne pris både fly, hotel og ikke mindst morgenmad. Vil du gerne opgradere dit ophold i Albanien, kan du også få et dobbeltværelse med egen balkon til lige over 2.000 kr. pr. person – stik den, græske hoteller! Dét er altså en skarp pris!

   

  Især i maj og juni kan du virkelig gør et kup. Når du nærmer dig skolernes sommerferie, stiger prisen på rejser selvfølgelig. Men alligevel kan du i skolernes sommerferie komme afsted til under 4.000 kr. (3.895 kr.), og det er altså en rigtig fornuftig pris! Og i august og september kan du finde ture til lige omkring 2.500 kr.

   

   

  Prisniveau

  • Maj: fra 1.995 kr.
  • Juni: fra 2.195 kr.
  • Juli: fra 3.895 kr.
  • August: fra 2.595 kr.
  • September: fra 2.445 kr.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Som med de fleste pakkerejser til Albanien, så lander du i Korfu Lufthavn. Du har derfor en transporttid på ca. 5-6 timer, inden du kommer til hotellet. Når du booker rejsen, kan du tilkøbe transfer, hvilket koster 680 kr. for alle rejsende. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 340 kr. pr. person. Du kan også vælge at tage færgen fra Korfu til Sarandë. Der er flere afgange om dagen. Turen vil tage ca. 1,5 time og koster omkring 150 kr. pr. person (uden køretøj). Alternativt kan du også leje en bil i Korfu Lufthavn og tage den til dit hotel i Albanien. Lejebil kan du læse meget mere om nedenfor.

   

   

  Lejebil i Albanien

  Det kan være en rigtig god idé med en lejebil i Albanien – det åbner nemlig op for så mange flere muligheder. Og har du en lejebil, så slipper du også for at være afhængig af offentlig transport, hvilket jeg personligt selv gerne vil undgå, når jeg er på ferie. Og en lejebil behøver ikke engang at være specielt dyrt. Jeg har f.eks. fundet en lejebil i en hel uge fra søndag den 17. maj til søndag den 24. maj til kun 262 kr. pr. person.

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Albanien (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnen
  262 kr.

   

  Inspiration til strandferie i Albanien

  I introen skrev jeg, at Albaniens mange strande ligger som perler på en snor – særligt fra Vlorë (der er Albaniens tredjestørste by og et glimrende rejsemål i sig selv) og syd mod den græske grænse. Derfor kan du herunder læse lidt mere om landets mange fantastiske stranddestinationer!

   

  Lidt syd for Vlorë finder du Dhërmi, der er et af Albaniens mest kendte strandområder. Og med god grund. Med bjerge i baggrunden, en lang, hvid strand og lokkende turkis badevand har Dhërmi hele pakken. Stranden er vel at mærke en af de mest besøgte i landet, men selv i højsæsonen burde du kunne finde en ledig plads.

   

   

  Vil du så vidt muligt gerne undgå for mange turister, finder du lidt syd for Dhërmi en lidt skjult perle – Gjipe. Denne strand ligger gemt bag bjergene og lidt væk fra vejen, hvilket betyder, at en rask vandretur på ca. 30 minutter er påkrævet, hvis du vil nyde en dag på denne strand.

   

   

  Himarë er et andet af Albaniens flittigt besøgte strandområder. Byen er charmerende som dagen er lang, og du finder adskillige gode strande i nærheden – bl.a. Livadhi.

   

   

  Syd for Himarë ligger Borsh, der holder rekorden som Albaniens længste strand. Her får du en 7 km lang kyststrækning langs den albanske riviera med omgivende natur, der varierer fra olivenlunde til højtragende bjergtoppe.

   

   

  Endnu længere nede, tæt på grænsen til Grækenland og lige ved siden af øen Korfu, ligger byen Sarandë, der ofte kaldes for den albanske rivieras hovedstad. I selve Sarandë får du altså mere by- end strandferie, men området omkring byen er stadig spækket superlækre strande!

   

   

  Syd for Sarandë har du endnu en strandperle i form af Ksamil. Denne by ligger kun et stenkast fra græske Korfu. Ksamil bliver ofte kaldt den ioniske perle, fordi her er så smukt. Dog er her også ret turistet – særligt i august.

   

   

  Sidst på listen får du også lige et sted, som ikke er en strand ved havet – men en sø. En del af Ohrid-søen, som jeg har skrevet om før ifm. rejser til Makedonien, ligger nemlig i Albanien! Og den kan også være et superlækkert rejsemål.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Priser i Albanien

  Som skrevet, så er Albanien VIRKELIG billigt. Nedenunder er lige en lille liste med et par priseksempel.

  • Frokost (lokal restaurant): 35 kr.
  • 3-retters-aftensmad: 100 kr.
  • 0,5l øl på restaurant: 10 kr.
  • Latte på en café: 10 kr.
  • Busbillet: 3 kr.
  • 20-minutters taxa-tur: 35 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  3 kommentarer til Caribiske strande og turkisblåt vand: 1 uge i Albanien på et flot og anmelderrost 3* hotel fra kun 1.995 kr. inkl. fly og morgenmad

  1. Lars says:

   Når man kommer ind på Spies’ hjemmeside fra Travelmarket, så er den billigste pris 5990,- kr. for to personer.
   Det gælder også med afrejse d. 17/5.

   Kan du forklare denne prisstigning på 1000,- kr. pr person?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Lars 🙂

    Jeg kan godt se, at prisen er steget :/ Den slags sker desværre. Priser for rejser ændrer sig hele tiden alt efter udbud og efterspørgsel – og det kan både gå op og ned.

    Hvis du gerne vil rejse i maj, og er lidt fleksibel ift. destination og rejedatoer, er jeg dog ret sikker på, at der nok skal komme flere billige tilbud til Sydeuropa 😉

  2. marianne says:

   albanien med lotte

  Se tilbud her