• 10 sep 2019

  Safari- og strandeventyr i Afrika: 9 nætter med safari og drømmestrande fra kun 5.707 kr. inkl. fly, lækre hoteller og 3-dages safari!

  Er du klar til en ægte once-in-a-lifetime-rejse til majestætiske Afrika?! Det her er rejsen, hvor du omsider kan udleve drømmen om en ægte afrikansk safari! Selvom mange sikkert går og drømmer om safari i Afrika, foretrækker de fleste nok alligevel, at der ikke går total safari-ferie i den. Derfor har jeg her sammensat en superspænende kombi-rejse, hvor du får en uforglemmelig 3-dages safari på savannen efterfulgt af sol- og strandferie ved Kenyas fabelagtige paradisstrande!

   

  Du kan godt pakke rygsækken og gøre dig klar til dit livs rejse!

  Afrikansk safari og strandparadis
  november - marts
  fra5.707 kr.
  Billund og København
  Nairobi
  Billige fly til Nairobi
  inkl. 23 kg bagage og forplejning
  2.390 kr.
  Fra Billund
  Fra København
  Safari
  inkl. mad, drikkevand og 2 overnatninger
  1.891 kr.
  Hotel i Nairobi
  f.eks. det moderne 3* Jewel Stone
  196 x 3 kr.
  Hotel ved kysten
  f.eks. det anmelderroste 4* African House Resort
  838 kr.

  Fly

  I dag er en god dag for alle med safari-drømme. Jeg har nemlig fundet megabillige flybilletter fra både Billund og København til Nairobi i Kenya! Fra begge lufthavne kan du fra oktober til marts finde fly helt ned til ca. 2.400 kr. hos Turkish Airlines! Normalt plejer billetter at koste på den gode side af 3.000 kr.

   

  Jeg har f.eks. fundet en rejse fra Billund og København fra den 18. februar til den 28. februar til hhv. 2.390 og 2.444 kr. inkl. 23 kg indchecket bagage og forplejning. Hver vej har du kun en enkelt mellemlanding i Istanbul (3-5 timer), så du får nogle ganske pæne flytider hos Europas nok bedste flyselskab. Oktober til marts er i øvrigt alle virkelig gode måneder til safari i Kenya.

   

  De bedste måneder til safari i Kenya

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund og København d. 18.02. – 28.02. Her er nogle andre billige rejsedatoer.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 19.10. – 01.11.
  • 23.10. – 06.11.
  • 07.11. – 16.11.
  • 10.11. – 23.11.
  • 19.11. – 29.11.
  • 28.11. – 09.12.
  • 01.12. – 13.12.
  • 08.12. – 18.12.
  • 09.01. – 22.01.
  • 16.01. – 27.01.
  • 21.01. – 31.01.
  • 02.02. – 10.02.
  • 04.02. – 12.02.
  • 18.02. – 28.02.
  • 25.02. – 07.03.
  • 08.03. – 18.03.
  • 10.03. – 20.03.
  • 17.03. – 27.03.
  • Og mange flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hoteller

  Nairobi

  Til denne rejse har jeg fundet to forskellige hoteller – ét i Nairobi og ét ved Malindi nord for Mombasa på østkysten. I rejseeksemplet her får du i alt 3 nætter i Nairobi – én overnatning når du ankommer, én nat når du vender hjem fra safarien og én nat før din hjemrejse. Så husk, at hotellet skal bookes 3 gange!

   

  I Nairobi har jeg fundet det anmelderroste 3* Jewel Stone. Her får du komfortable værelser, gratis wifi, en døgnåben reception og en yderst lækker udendørs pool. Hvad mere har man brug for?

   

  Prisen for et dobbeltværelse i 1 nat er 392 kr. (dvs. ca. 196 kr. pr. person ved en rejse for 2). Da du skal bruge tre nætter i alt, bliver prisen derfor 588 kr. pr. person – og husk endelig at hotellet skal bookes 3 gange i dette rejseeksempel!

   

   

   

  Kenyas kyst

  Som jeg skrev i introen, har Kenya fuldstændig fantastiske strande, der minder meget om dem, du finder på Zanzibar (der i øvrigt ligger ca. 240 km længere nede af den samme kyststrækning). Derfor skal du også have et hotel tæt på stranden! Det har jeg fundet i form af det lækre og utroligt anmelderroste African House Resort.

   

  Resortet ligger i Malindi lidt over 100 km nord for Mombasa. Du kan tage en såkaldt Express Matatu (bus) fra Mombasa (ved Buxton tæt ved New Nyali Bridge) til Malindi for kun ca. 350 KES (ca. 22 danske kr.).

   

  African House Resort ligger som sagt i Malindi – og kun 300 meter fra stranden! Resortet kan langt hen ad vejen beskrives som en lille oase med en tropisk have, et hyggeligt poolområde med liggestole og en bar. Alle værelserne har himmelsenge og er indrettet i klassisk kolonial stil. Og naturligvis får du både wi-fi og aircondition.

   

  Prisen for et dobbeltværelse i 4 nætter er 1.675 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor 838 kr. pr. person.

   

   

   

  Som sædvanlig er disse hoteller kun eksempler. Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Nairobi eller ved kysten, skal du naturligvis være velkommen til selv at gøre det.

   

   

  Safari

  Nairobi er det perfekte udgangspunkt for at tage på safari. Hvis du gerne vil opleve de vilde afrikanske dyr, vil mit bedste tip være at kigge på siden safaribookings.com. Her kan du sammenligne over 1.700 forskellige safari-udbydere i Afrika.

   

  Jeg har f.eks. fundet en 3-dages safari til Masai Mara Nationalpark til kun 1.891 kr. pr. person inkl. alt (park-fee, mad, drikkevand, transport, guide, aktiviteter osv.). Der findes selvfølgelig en masse andre tilbud – også i flere eller færre dage. Til denne rejse har jeg planlagt, at safarien skal bookes fra den 20. til den 22. februar.

   

  På denne måde bor du i Nairobi fra den 19. til den 20. februar. Du tager herefter på safari fra den 20. til den 22. februar. Efter safarien får du igen brug for en enkelt overnatning i Nairobi (22. til 23.), før du hopper på toget til kysten, hvor du bor 4 nætter i Malindi fra den 23. til den 27. februar. Den sidste nat (27. til 28. februar) tilbringer du for tredje og sidste gang i Nairobi.

   

   

  • Fly til/fra Nairobi 2.390 kr.
  • Hotel i Nairobi (3 nætter) 588 kr.
  • Safari (2 nætter) 1.891 kr.
  • Hotel i Mombassa (4 nætter) 838 kr.
  • Pris i alt 5.707 kr. pr. person

   

   

  Transport mellem Nairobi og Mombasa

  Sidste år fik Kenya sin første lyntogsrute mellem Nairobi og Mombasa. Nu tager turen kun 4,5 timer (før tog det over 12 timer!), og du kan få billetter til 900 Shillings (ca. 54 kr.). Du kan købe billetter, når du er i Kenya. Tur/retur bliver transportudgiften derfor 108 kr.

   

   

  Kilimanjaro

  Du kan selvfølgelig også bruge de billige fly til Kenya til at tage turen op ad Kilimanjaro. Turen op på bjergtoppen er en drøm, mange rejseelskere har. Afrikas største bjerg ligger ca. 200 km fra Nairobi, og der kører busser dertil. Jeg anbefaler, at du kigger forbi hjemmesiden climbingkilimanjaro.com, som har masser af god info om de forskellige ruter, hvordan man kommer dertil fra Nairobi og meget mere.

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Der er ca. 20 km fra lufthaven til hotellet. Det nemmeste vil nok være at tage en taxi. Taxier er til rådighed døgnet rundt ved lufthavnen, og du kan kende dem på deres gule farve. Nairobi Lufthavn oplyser, at prisen skal forhandles med chaufføren, før du sætter dig ind i taxien. Herudover fortæller lufthavnen, at prisen fra lufthavnen til centrum kan variere mellem 1.200 og 2.000 kenyanske schillings, hvilket svarer til mellem ca. 77 og 129 danske kroner.

   

   

  Pas og visum

  Der er visumpligt i Kenya, og dit pas skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsedatoen. Det har siden september 2015 været muligt at ansøge om et e-visum på www.ecitizen.go.ke. Prisen for et e-visum ligger på USD 51 – altså ca. 327 kr.

   

   

  Vaccination

  Hvis du vil opdateres ift. vaccinationer og Kenya, så kig forbi siden sikkervaccination.dk.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  46 kommentarer til Safari- og strandeventyr i Afrika: 9 nætter med safari og drømmestrande fra kun 5.707 kr. inkl. fly, lækre hoteller og 3-dages safari!

  1. Ruben says:

   Hvornår er det bedste tidspunkt at tage på Safari på?

   • Rejsespejder says:

    Hej Ruben, det kommer an, hvor i Afrika du vil tage på safari. For Kenya og Tanzania er det bedst fra juni til oktober og så igen fra januar til februar. Marts til maj er lavsæson og nogle lodges og camps er lukket der pga. regnen.

  2. Ivan Fogtmann says:

   Vi er en familie der gerne vil til Afrika, for at se vilde dyr, i 15 – 17 dage.
   Rejseperiode fra 1 feb. – 28 feb. 2021.
   Hvor kan vi tage til, hvad vil det koste for 6 voksne og 1 barn på 3 år. 2 børn på 7 år 1 barn på 13 år 1 barn på 14 år.
   Fly samt ophold.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Ivan 🙂

    Tak for din kommentar.

    Det lyder som alletiders familie-eventyr! Når I er så mange, plejer jeg altid at anbefale, at man snakker direkte med flyselskaberne/hotellerne eller med et rejsebureau. Det gør jeg, fordi det er svært at booke en rejse til så mange online. Stort set alle bookingsider (Momondo, Travelmarket, Trivago osv.) tillader maks. søgninger på 9 personer. Derfor ville I fx skulle booke flybilletter og hotelværelser af to omgange. Og så risikerer man bare, at der lige pludselig ikke er flere pladser efter første booking. Det ville være rigtig surt.

    Nu hvor I gerne vil til Afrika, vil jeg anbefale rejsebureauet Rickshaw. De er nemlig specialister i rejser til netop Afrika 😉

    Du kan finde dem her: https://rickshawtravels.dk/ 😉

  3. Anne says:

   hej jeg vil gerne høre om i kan hjælpe at bestille en rejse som den i her til kenya på safari det må godt være , til samme pris person ca 5500. vi er en familie på 7 vokser og gerne i uge 28 2021 mvh Anne Olesen.

   • Rejsespejder PK says:

    Hej Anne
    Grundet situationen tør jeg ikke på nuværende tidspunkt at skrive om rejser til de røde lande. Det ville også blive meget dyrt, da ingen flyselskaber planlægger så langt fremad, så mit bedste råd ville helt klart være at vente, og se hvordan og hvorledes det hele ser ud til den tid 🙂

  4. Ulla says:

   Hej – vi har booket flybilletter, men tænker om der er en speciel grund til at du anbefaler at tage på safari fra nairobi og ikke fra Malindi, hvor vi kan se, at der også er en masse ture fra?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Ulla 🙂

    Hvis I har fundet et godt safaritilbud fra Malindi og foretrækker det, kan I også sagtens gøre det på den måde 😉 Stort set alle mine artikler indeholder kun rejseeksempler, som man altid skal være velkommen til at tilpasse efter egne ønsker. Og det gør sig især gældende med rundrejser som denne. Nairobi har dog den fordel, at der er et enormt stort udvalg af forskellige safarier til gode priser. Men I skal være velkomne til at skræddersy rejsen, som I har lyst til 😉

  5. Kimia says:

   Hej rejsespejder
   Hvor sikkert er det for 2 piger på 19 år at tage på denne rejse alene? 🙂
   Mvh

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Kimia 🙂

    Jeg vil vurdere, kan man godt kan tage afsted på denne rejse som 19-årig. Ligesom med alle andre steder, man rejser hen (inkl. Danmark), så skal man selvfølgelig være opmærksom og have sin sunde fornuft med 🙂

  6. Betina A S Larsen says:

   Kan du finde billige billetter i januar eller februar 2020 ?

   • Rejsespejder says:

    Hej Betina,
    har lige tjekket og de er faktisk endnu billigere der :). F.eks. 20. til 29. januar.

  7. Sussi says:

   Hvad er prisen på denne tur i sommerferien?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Sussi,
    Jeg har desværre ikke fundet billige billetter i sommerferien – du kan selv prøve at lege lidt med datoerne og prøve at få dem til at passe med, hvornår du gerne vil afsted. Sommerferie-periode er dog som regel altid noget dyrere, da det er meget populært at rejse der 🙂 Men ellers holder jeg selvfølgelig også øje og smider det på siden så snart jeg finder noget 🙂

  8. Ann Bendtzon says:

   Hvordan bestiller du rejsen
   Hvad kommer det i alt til at koste for to personer skal der visum til
   Ann

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Ann,
    Du bestiller rejsen via de links der er i artiklen. Du booker ikke noget via Rejsespejder – jeg oplyser blot om fund af billige flybilletter, hoteller osv. Med denne rejse skal du booke fly, hotel og safari separat – men det skulle meget gerne fremgå af de links du finder i artiklen. Prisen pr. person er 5.768 kr., så 11.536 kr. for 2 personer og så visum oveni (327 kr. pr. person). Visum kan du læse mere om i slutningen af artiklen. Sig endelig til, hvis der opstår nogle spørgsmål 🙂

  9. Marlevr says:

   Hvilke safari kan du foreslå til 3 personer?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Marlevr 🙂

    Hvis du går ind på safaribookings.com, kan du vælge 3 personer i stedet for 2. Så får du en masse forskellige safari-tilbud til 3 personer 😉

  10. Pernille says:

   Hejsa,
   Rejsen lyder vildt spændende – og billig! Næsten for billig 😛
   Jeg kan dog ikke undgå, at tænke på sikkerheden på disse rejser, hvor Udenrigsministeriet anser Kenya som værende et farligt rejsemål.. Har du nogle oplevelser i forhold til dette?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Pernille 🙂

    Det er selvfølgelig helt op til én selv at vurdere, om man “tør” tage afsted eller ej 🙂 Man skal bare huske på, at risikoen for terror fx også er høj i en by som London. Men det afholder næppe de fleste fra at tage afsted alligevel. Personligt ville jeg ikke selv være bange for at tage afsted, og som UM skriver, er det primært rejser til grænseområdet mod Somalia, som frarådes 🙂

  11. Sarah says:

   Hej
   hvad vil det samlet pris blive hvis vi er 4 personer 2 voksne og 2 børn 6-8år
   Vi vil gerne rejse omkring d.7/7 og 9-14 dage alt efter prisen!
   Hilsen Sarah

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Sarah 🙂

    Jeg har desværre ikke fundet billige flybilletter i juli – sommerferien gør desværre, at priserne ligger på over det dobbelte af de priser, jeg finder i artiklen her :/ Så hvis I på nogen måde har mulighed for at rejse før eller efter sommerferien, er der virkelig mange penge at spare 🙂

  12. Sarah says:

   Hej rejsespejder
   Lyder som den bedste rejse nogensinde – hvad gør man hvis man er 3 personer der vil rejse sammen ? 🙂

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Sarah 🙂

    Så kan I lave jeres egen hotelsøgning på 3 personer. I kan til at starte med se, hvad de hoteller jeg har brugt i eksemplet koster for 3 personer. Hvis de er for dyre, kan I søge efter andre hoteller 😉

    Det er altid lidt sværere at finde hoteller til 3 personer, da langt de fleste værelser er dobbeltværelser.

  13. Berit says:

   Hej rejsespejder. Har skrevet tidligere vedr tog fra Mombasa og den ekstra nat i Nairobi. Alternativt kunne man flyve hjem fra Mombasa. Billetten bliver lidt dyrere men så får man også en dag mere ved stranden

  14. Bente says:

   Hvordan er vejret i marts ?

  15. Berit Runge says:

   Hej Rejsespejder. Skøn side du har derEr ved at undersøge detaljer omkring rejsen og kan ikke se hvordan jeg kan hoppe på et tog til Mombasa samme dag som safarien slutter. Det ser ud som om at toget afgår ved 14-tiden og man er først tilbage i Nairobi sen eftermiddag/tidlig aften. Måske har jeg overset nogle andre togafgange? Hilsen Berit

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Berit 🙂

    Tak for din kommentar og de pæne ord 🙂

    Du har da ret. Jeg har tidligere skrevet om denne rejse, og dengang sluttede safarien markant tidligere, så man godt kunne nå toget til Mombasa. Men denne safari slutter noget senere :/

    Derfor er man nok nødt til at tage en ekstra nat i Nairobi. 🙂

  16. Søren Bækgaard says:

   Hej Rejsespejder

   Det selskab der står for safarien er det et du kender til? Der findes en del forskellige og til meget forskellige priser – har du kendskab til at lige denne her skulle være bedre eller er det valgt ud fra prisen?

   Venlig hilsen Søren B.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Søren 🙂

    Som sagt sammenligner safaribookings.com fra en masse safari-udbydere, og lige denne udbyder har jeg skrevet om før – og kun hørt godt om:)

    Da jeg postede opslaget på Facebook, skrev folk bl.a. dette:

    https://ibb.co/g1bEjG

    😉

  17. Pernille says:

   Hej.
   Er det samme pris for børn også?

   Mvh Pernille

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Pernille 🙂

    Det afhænger lidt af børnenes alder. Hos rigtig mange flyselskaber betaler børn mere eller mindre fuld pris, så snart de skal have deres eget sæde. Hos hoteller ser man tit, at der er en vis rabat op til 16-års-alderen, hvorefter de anses som “voksne” 🙂

  18. Anita Nielsen says:

   Hej 🙂

   Jeg har med stor interesse læst jeres tilbud og vil gerne have et skræddersyet tilbud på en rejse i okt ( uge 42 ) og de resterende dage i henholdsvis 41-43 , således det passer med de 9 dage .
   Vi er en familie på 4 pers- 2 voksne og to børn på 12 og 16 år .
   Vil vi kunne bo alle 4 sammen på de pågældende hoteller eller skal vi have to værelser .
   Vil samtidig gerne have en pris på os alle 4 med afrejse sidst i sep idet det også kunne være en mulighed hvis prisforskellen er alt for stor i forhold til uge 42.
   Glæder mig til at høre fra jer .
   Med venlig hilsen
   Anita

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Anita 🙂

    Jeg kan desværre ikke besvare individuelle rejseforespørgsler lige pt. Rejsespejder er jo primært en rejseblog – og ikke et rejsebureau. Men hvis du vil tilpasse rejsen til dine ønsker, skal du langt hen ad vejen “blot” ændre datoerne på bookingsiderne 🙂

    Ved hotellerne kan du se, om de tilbyder 4-personersværelser – ellers må I booke 2 dobbeltværelser 🙂

    Du må endelig sige til, hvis du har nogle spørgsmål 🙂

  19. Anja hedegaard says:

   Jeg kunne rigtigt godt tænke mig en tur med mine to børn på 5 og 10 år. Kan man evt få en skræddersyet tur fra den 20/03 til den 29-30/03 – har svært ved at sætte turen sammen selv. Håber at høre fra jer snarest venligst anja

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Anja 🙂

    Jeg kan desværre ikke besvare individuelle rejseforespørgsler lige pt. Hvis du gerne vil tilpasse rejsen, skal du sådan set “bare” ændre datoerne på de forskellige bookingsider.

    Men du må endelig sige til, hvis du har nogle spørgsmål 🙂

  20. Trine says:

   Sikke et fantastisk tilbud.
   Hvilke tidspunkter på året er bedst til Safari i Kenya??
   Trine

  21. Cathrine Pedersen says:

   Hej
   Hvad vil prisen blive hvis man vælger at rejse fra omkring d. 18 marts til d. 28 marts? Vi er to par som rejser sammen.
   På forhånd tak

   Mvh Cathrine

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Cathrine 🙂

    Jeg kan se, at flybilletterne på de datoer i skrivende stund koster 3.201 kr.

    Og jeg kan se på Trivago, at hotelpriserne ligger på samme niveau 🙂 I stedet for 1 dobbeltværelse ved hvert hotel, skal I så bruge 2 dobbeltværelser. Men prisen pr. person skulle gerne være nogenlunde den samme 🙂

  22. Ole says:

   Hej
   Er det med safari to gange om dagen de 3 dage, altså morgen og aften ?
   Bor man ikke på lodge ?

   Rejser man hele rejsen alene ?

   Mhb

   Ole Møller

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Ole 🙂

    Safarien er organiseret således, at du har 2 safarier den første dag (morgen og aften), 1 safari anden dagen (du kan komme på en aftensafari her mod et gebyr) og en enkelt safari den sidste dag. Desuden bor du i telt. Du kan læse en mere detaljeret beskrivelse her: (https://www.safaribookings.com/day/t5303)

    Alle mine rejseeksempler er lavet som rejser for personer – men det vil altid være muligt at tilpasse den til en solo-rejse – selvom det næsten altid bliver dyrere 🙂

    • Camilla says:

     Hej rejsespejder,
     Jeg leder efter en tur fra ca. Den 25. Juli til ca. Den 9. Aug. Vi kunne godt tænke os en blanding af safari og strandferie.
     Vi har ingen krav til hvilket land det er, men vi synes de salmede pakker man kan finde rundt omkring er for dyre.
     Er ddt noget du kan holde øje med i dine søgninger? 🙂