• 29 feb 2020

  Rundrejse i eventyrlige Sydamerika: Oplev Peru, Bolivia og Chile fra kun 5.984 kr. inkl. fly og overnatning

  Så kan du godt finde de gode vandresko og den trofaste rygsæk frem! Turen går til Sydamerika, hvor nogle af de allerstørste highlights venter på dig i et mageløst 19-dages rundrejseeventyr! Ægte once-in-a-lifetime-attraktioner som Machu Picchu, Titicaca-søen, Atacama-ørkenen og hovedstæder som Lima og Santiago indtager nogle af de prominente hovedroller i den rundrejse, jeg nedenfor har sammensat. Med start i Perus mægtige hovedstad Lima begiver du dig afsted på en fængslende rejse ned gennem det sydamerikanske kontinent med mål i Chiles smukke hovedstad Santiago. Du har med andre ord et sandt sydamerikansk eventyr i vente!

   

  Hos rejsebureauer skal du normalt betale på den gode side af 20-30.000 kr. for denne slags rejser til Sydamerika, men hvis du selv står for planlægningen og booking af fly, transport og hoteller, så kan du gøre rundrejsedrømmen til virkelighed for et meget mindre beløb. Her kan du se hvordan!

  Rundrejse i Peru, Bolivia og Chile
  marts - juni
  fra5.984 kr.
  Hamborg
  Lima/Santiago
  Billige fly til Sydamerika
  inkl. 12 kg håndbagage
  4.142 kr.

  Billige fly til Sydamerika

  Med “start” i Lima og “mål” i Santiago går det ikke at finde almindelige tur/retur-billetter. Men det er heller ikke et problem. Du kan nemlig vælge “rundrejse” i stedet for almindelige tur/retur-billetter. Det har jeg gjort ovenfor, hvor billetterne er sammensat således, at du først flyver fra Hamborg til Lima og derefter fra Santiago retur til Hamborg.

   

   

  Helt konkret har jeg i dette eksempel fundet flybilletter med afgang fra Hamborg til Lima tirsdag den 5. maj og returafgang fra Santiago til Hamborg søndag den 24. maj. På disse datoer kan du få billetter til kun 4.142 kr. Du flyver med KLM og Air France, der begge inkluderer 12 kg gratis håndbagage og forplejning ombord på flyet. Hver vej har du en enkelt mellemlanding i hhv. Amsterdam og Paris. Du kan finde billetter til mellem ca. 4.000 – 4.500 kr. fra marts til juni. Fra juli og fremefter ser det i skrivende stund ud til, at du kan finde billetter fra ca. 5.000 kr.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 03.03. – 22.03.
  • 07.04. – 26.04.
  • 21.04. – 10.05.
  • 12.05. – 31.05.
  • 19.05. – 07.06.
  • 26.05. – 14.06.
  • 02.06. – 21.06.
  • 09.06. – 28.06.
  • Og mange flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Rundrejsen

  Før jeg giver mig i kast med rundrejsen nedenfor, vil jeg blot understrege, at rejseplanen kun er et eksempel! Når du sammensætter din egen rejse til Sydamerika, vil det være oplagt at lade dine egne interesser afspejle sig i ruteplanen og tilbringe mere tid ved de steder, du ser mest frem til. Du skal derfor være mere end velkommen til at skræddersy rejsen, som du selv ønsker det. Det samme gælder i øvrigt overnatningsstederne, hvor jeg blot har taget udgangspunkt i billige (men anmelderroste) hostels og vandrehjem.

   

   

  Lima

  Perus store hovedstad med næsten 10 millioner indbyggere byder dig velkommen til Sydamerika, og er startskuddet på din tre uger lange rundrejse sydpå mod Santiago! Lima ligger helt ude ved ved den brusende stillehavskyst og er et fascinerende møde mellem nyt og gammelt. Lima er nemlig på mange måder det moderne Perus bankende hjerte – en urban sammenblanding af kultur, musik og mad – men rummer samtidig historiske levn, der afslører, at byen har sit udspring fra en meget ældre civilisation. F.eks. bør du udforske Limas historiske bymidte, som naturligvis er at finde på UNESCO’s verdensarvsliste.

   

  Plaza de Armas og katedralen i Lima

   

  Plaza Mayor

   

  I Lima har jeg fundet det anmelderroste hostel B&B Tradiciones, hvor du kan få 3 nætter for kun 412 kr. pr. person ved en rejse for 2 personer.

  Overnatning i Lima
  05.05. - 08.05.
  412 kr.

   

  Det meste af transporten rundt i Sydamerika vil foregå med tog eller bus, men fra Lima til rejsens næste stop, Cusco, har jeg fundet enkeltbilletter hos flyselskabet Sky Airlines Peru fredag den 8. maj til kun 145 kr. Så slipper du for en 22-timers bustur gennem Andesbjergene!

  Billige fly til Cusco
  145 kr.

   

  Cusco – Machu Picchu

  Ca. halvanden times flyvning sydøst for Lima ligger Cusco. Og her bliver det for alvor tid til at finde kameraet frem. Det er nemlig her, du får muligheden for at følge i inkaernes fodspor og besøge en af verdens absolutte topattraktioner – mageløse Machu Picchu!

   

  Turen fra Cusco til Machu Picchu kan klares på forskellige måder. Det oplagte valg af transport er at tage toget. Strækningen mellem Cusco og Machu Picchu varetages af to forskellige togvirksomheder – Incarail og Perurail. Begge har tog fra 70’erne og tilbyder forskellige klasser. Perurail er en anelse billigere end Incarail. Priserne varierer alt efter hvilken klasse, tidspunkt, dato, osv. du booker. Du skal dog forvente at give mindst 130 USD (ca. 870 kr.) for en returbillet. Turen tager kun ca. 2 timer og er dermed en af verden dyreste togruter (selv dyrere end DSB! 😂). Til gengæld får du også en af verdens allersmukkeste togture! Så jeg vil bestemt anbefale, at du booker en tur i dagstimerne.

   

  Udover toget findes der også en anden transportmulighed – gåben! Du kan nemlig gå ad ruten ved navn Inca Trail, der er en af verdens mest berømte og smukkeste vandreruter. Hele turen tager fire dage fra Cusco. Det anbefales, at man benytter sig af en guidet tur, som koster alt imellem 500 og 1000 USD (alt efter hvor luksuriøs turen skal være). Så selvom du vælger at gå, er det ikke nødvendigvis billigere end toget.

   

  Machu Picchu

   

  Vinicunca (Rainbow Mountain)

   

  I Cusco har jeg fundet det billige hostel Loki Cusco til kun 101 kr. pr. person for tre nætter.

  Overnatning i Cusco
  08.05. - 11.05.
  101 kr.

   

  Næste stop på rejsen er byen Puno, der ligger i det sydøstlige Peru ved Titicaca-søen. Du kan tage en bus fra Cusco til Puno. Turen koster omkring 100 kr. og tager ca. 6 timer.

   

   

  Puno – Titicaca-søen

  Rundrejsens tredje stop er peruvianske Puno, der i dette eksempel er sidste ophold i Peru. Puno er den ideelle by at inkludere på rejsen, hvis du gerne vil opleve den flotte Titicaca-sø. Og den fungerer som en perfekt mellemstation på vejen fra Cusco til La Paz.

   

  Med en beliggenhed hele 3.856 meter over havets overflade er Titicaca-søen verdens højest beliggende sejlbare farvand. I kraft af sin størrelse og beliggenhed havde Titicaca-søen status som Inkarigets helligste sø. Og det forstår man godt, for søen er i sandhed et smukt syn. Du bør helt sikkert overveje at booke en heldagstur til øen Taquile og de flydende sivøer ved navn Los Uros. Det kan du bl.a. gøre på getyourguide.dk.

   

  Totora-både på Titicaca-søen 

   

  Puno

   

  Lokale peruvianere ved søbredden lavet af siv

   

  I Puno har jeg fundet endnu et billigt og anmelderrost vandrehjem i form af Inkas Rest. Her kan du få 2 nætter til kun 121 kr. pr. person.

  Overnatning i Puno
  11.05. - 13.05.
  121 kr.

   

  Efter Puno er det på tide at sige adios til Peru og hola til Bolivia og storbyen La Paz. Fra Puno kan du tage en bus til La Paz. Bussen kører langs Titicaca-søen, og en billet koster i omegnen af 100 kr. Selve turen tager ca. 6 timer.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  La Paz

  Som det har været tilfældet under det meste af rundrejsen befinder du dig i La Paz virkelig oppe i højden. Dele af byen ligger i svimlende 4.000 meters højde – sådan er det bare, når du rejser langs Andesbjergene! Et par af de ting, du bør overveje at se og opleve i og omkring La Paz, tæller bl.a. en tur i en af byens Mi Teleférico-svævebaner (fantastisk udsigt!), en dagstur til Valle de la Luna (Månedalen) og et smut forbi udkigsstedet Mirador Killi Killi.

   

  Mi Teleferico-svævebane over La Paz

   

  Valle de la Luna tæt ved La Paz

   

  Handelsgade i La Paz med peruvianske uldprodukter

   

  I La Paz har jeg fundet det billige og anmelderroste Greenhouse Bolivia, hvor du kan få 2 nætter til kun 152 kr. pr. person.

  Overnatning i La Paz
  13.05. - 15.05.
  152 kr.

   

  Fra La Paz går turen videre mod en anden boliviansk turistattraktion – byen Uyuni. Transporten dertil kan du klare ved først at tage en bus til Oruro, som tager ca. 4 timer og koster omkring 30 kr. Derfra kan du tage toget videre til Uyuni (tager ca. 7 timer) til priser fra 32 kr. (alt efter hvilken klasse du vælger).

   

   

  Uyuni

  Byen Uyuni i det sydvestlige Bolivia er især kendt for én ting: den fantastiske saltørken Salar de Uyuni. Udover saltørkenen byder Uyuni by faktisk ikke på så meget i sig selv, så 3 nætter her er nok lige i overkanten (men som sagt kan du selv skræddersy rejseplanen, som du vil).

   

  Salar de Uyuni er verdens største salslette og et af jordens mest fascinerende naturfænomener. Man anslår, at den 10.582 kvadratkilometer store saltørken indeholder omkring 10 milliarder tons salt. I regntiden kan saltsletten være dækket af vand, men uanset hvornår du besøger Salar de Uyuni, kan du være sikker på at få nogle enestående billeder med hjem! Ift. udflugter findes der en lang række udbydere derovre, men du kan også tjekke forskellige tilbud ud på getyourguide.dk.

   

  Salar de Uyuni

   

  I Uyuni har jeg fundet det budgetvenlige og anmelderroste Chostel, hvor du kan få 3 nætter til kun 290 kr. pr. person.

  Overnatning i Uyuni
  15.05. - 18.05.
  290 kr.

   

  Fra én ørken til en anden. Efter Uyuni fortsætter rejsen sydpå mod Chile og San Pedro de Atacama. En busbillet koster omkring 140 kr.

   

   

  San Pedro de Atacama

  Næstsidste stop på rejsen – og det første stop i Chile – er San Pedro de Atacama. Her kan du, som navnet antyder, opleve den enorme Atacama-ørken, der er et af Chiles mest kendte områder. Atacama-ørkenen er (et af) verdens allertørreste steder, og den golde ørken byder på de mest barske men samtidig forførende smukke landskaber, du kan forestille dig. Ligesom det var tilfældet med Salar de Uyuni, kan du vælge mellem en del forskellige tour-udbydere derovre eller sondere terænnet hjemmefra på getyourguide.dk. Bl.a. kan du finde ture til Death Valley og Valle de la Luna (Månedalen) – og jo, der var en dal ved samme navn tæt ved La Paz.

   

  Atacama-ørkenen

   

  I San Pedro de Atacama har jeg fundet det anmelderroste Hostal Ayni. Her kan du få 3 nætter til kun 229 kr. pr. person.

  Overnatning i San Pedro de Atacama
  18.05. - 21.05.
  229 kr.

   

  Efter Atacamaørkenen er det blevet tid til rundrejsens sidste kapitel – Chiles hovedstad Santiago. Ca. 100 km fra San Pedro de Atacama ligger byen Calama (der går en bus dertil), hvorfra du kan flyve til Santiago. En enkeltbillet torsdag den 21. maj koster kun 83 kr.

  Billige fly til Santiago

   

  Santiago

  Rundrejsen startede i en sydamerikansk hovedstad og slutter i en sydamerikansk hovedstad. Fra Lima til Santiago. Ligesom Lima er Santiago en millionby – over 40 % af hele Chiles befolkning bor i hovedstaden. Samtidig er Santiago en af Sydamerikas mere velhavende og kosmopolitiske byer, hvor du bl.a. finder imponerende muséer og gourmetrestauranter. Og skal du lige have et sidste kig over Andesbjergene, før du tager hjem til Danmark, er Santiago ikke noget dumt sted at gøre det – f.eks. ved Cerro San Cristóbal. Her belønnes du nemlig med den flotteste panoramaudsigt over byen med Andesbjergene som en ikonisk baggrund. Fordi Santiago er mere internationalt orienteret end så mange andre sydamerikanske storbyer, er den heller ikke et helt ueffent sted, hvad shopping angår.

   

  Santiago skyline

   

  Plaza de Armas

   

  I Santiago har jeg fundet det billige Happy House Hosten Backpackers, hvor du kan få 3 nætter til kun 309 kr. pr. person.

  Overnatning i Santiago de Chile
  21.05. - 24.05.
  309 kr.

   

  Pris

  • Fly tur/retur til Sydamerika: 4.142 kr.
  • Overnatning i Lima: 412 kr.
  • Fly til Cusco: 145 kr.
  • Overnatning i Cusco: 101 kr.
  • Overnatning i Puno: 121 kr.
  • Overnatning i La Paz: 152 kr.
  • Overnatning i Uyuni: 290 kr.
  • Overnatning i Atacama: 229 kr.
  • Fly til Santiago: 83 kr.
  • Overnatning i Santiago: 309 kr.
  • I alt: 5.984 kr.

   

  OBS: Foruden flybilletter har jeg ikke inkluderet øvrige transportudgifter i dette rejseeksempel. Som jeg var inde på undervejs, er der forskellige muligheder til forskellige priser. Langt hen ad vejen er det et spørgsmål om smag og behag (og budget). Vælger du økonomiløsninger, behøver transportudgifterne dog langt fra at vælte rejsebudgettet 😉

   

   

  Pas og visum i Sydamerika

  Både Peru, Bolivia og Chile er visumfri i op til 90 dage. Du kan læse nærmere om pas- og visumreglerne for landene på um.dk.

   

   

  Vaccinationer til Sydamerika

  Hvis du gerne vil være helt opdateret på, hvilke vacciner du skal bruge, når du rejser i Sydamerika, så kig forbi sikkervaccination.dk.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  18 kommentarer til Rundrejse i eventyrlige Sydamerika: Oplev Peru, Bolivia og Chile fra kun 5.984 kr. inkl. fly og overnatning

  1. JV says:

   Hvordan fungerer det med bus-/togbilletter mellem puno-la paz, la paz-uyuni og uyuni-san pedro de atacama??
   Er der en billetautomat på stationerne eller skal man bestille på forhånd?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej JV 🙂

    Tak for din kommentar.

    I de fleste tilfælde vil du godt kunne købe en billet på stationen. Det afhænger dog også lidt af, hvordan I sammensætter jeres rejse osv. Hvis I fx er i en situation, hvor det er vigtigt for jer at komme med en bus på et bestemt tidspunkt, vil det nok være en god ide at booke billet på forhånd, hvis I har mulighed for det. Men det burde som sagt være muligt at købe en billet på stationen de fleste steder. (Fra Cusco til Machu Picchu vil jeg dog stærkt anbefale, at I booker på forhånd).

  2. J says:

   Okay mange tak 🙂

   Kan det passe prisen i april er steget til 6300?

  3. J says:

   Hej hvad anbefaler folk man køber inden man tager afsted på sådan en tur her? Skal man have en stor vandre taske med eller er en lille nok og så have en kuffert med hjul som kan kan lade ligge på hotellet?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej J 🙂

    Langt hen ad vejen er dette et spørgsmål om smag og behag. Jeg ville nok selv foretrække at tage afsted med en backpack/vandretaske 😉

  4. Vicki says:

   Hvor sikkert er det at rejse derude? Her tænker jeg på personsikkerhed. Hvad med vaccinationer?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Vicki 🙂

    Tak for din kommentar.

    Så længe du bruger din sunde fornuft, bør du ikke være bekymret for at rejse. Hvis du gerne vil læse lidt nærmere om de enkelte lande, kan du evt. søge dem frem på https://www.gov.uk/foreign-travel-advice (den engelske pendant til Udenrigsministeriets rejsevejledninger).

    Ift. vaccinationer finder du allernederst i artiklen et link til en side, hvor du kan få det fulde overblik over, hvilke vacciner der vil være gode at have 😉

  5. Pingback:Billige rejser, fly og all-inclusive ferier – Rejsespejder

  6. Simon says:

   Til Emilie:
   Omkring Machu Pichu er naturen enestående flot og der er garanteret ture rundt. Det er bjergjungel. Og på 6-7 timer kan du nå ned i Amazonas junglen, hvor det kan være lidt svært at se dyrene, men en god guide kan nok fixe det.

  7. Emilie says:

   Hej rejsespejder 🙂
   Det lyder som en spændene tur men savner lidt jungle og mere grøn natur samt dyreliv. Er der mulighed for at opleve det på turen?
   Mvh Emilie

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Emilie 🙂

    Tak for din kommentar. Du kan helt sikkert opleve jungle, grøn natur og dyreliv. Dét, jeg har skrevet i artiklen er blot inspiration til, hvad man kan komme ud at opleve. Det er helt op til dig selv, hvad du gerne vil opleve, hvis du tager afsted 🙂

    Sig endelig til, hvis du har nogle spørgsmål.

  8. Sofie says:

   Hej

   Hvis vi er flere, der vil tage afsted sammen, kan i så booke biletterne for os? Og vil det så sige, at det kun bliver ca. 5000 kr. hver?

   Får vi også et program sendende, mens vi er afsted, sådan at vi ved, hvad vi skal lave hver dag eller er det vores opgave at finde ud af aktiviteter og andet?

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Sofie 🙂

    Da Rejsespejder ikke er et rejsebureau – men en rejseblog – kan jeg ikke booke billetterne for jer. Og ja, prisen du ser i artiklen er pr. person. I alle mine artikler udregner jeg altid prisen pr. person.

    I får heller ikke et program sendt – dét, jeg har skrevet om i artiklen, er blot en inspiration til, hvad man kan komme ud at opleve. Men det er helt op til jer, hvis der er andet, I hellere vil se. Jeg kom blot med nogle ideer. I skal derfor være mere end velkommen til at skræddersy rejsen, som I selv ønsker det 🙂

  9. Mads says:

   Hej
   Endnu en gange – tak for fantastisk side/app (med alarm). Har du mulighed for at se, om der kan være en god deal (fly) til et sted i enten Sydamerika eller Asien i perioden omkring jul og nytår – og over nogle af de helligdage/fridage der. Jeg ved priserne selvfølgelig ikke er skam-billige, men det kan jo godt være, at der stadig findes et godt tilbud. Om det er med afgang midt dec. eller slut december er lige meget – bare det er over nogle af helligdagene. Tusinde tak 🙂 🙂

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Mads 🙂

    Tak for roserne!

    Jeg vil i hvert fald holde rigtig godt øje. Som du selv er lidt inde på, så er prisniveauet bare på sit allerhøjeste omkring jule- og nytårsdagene. Men man har jo lov at være heldig en gang imellem. Hvis jeg finder nogle billige flybilletter, kan du i hvert fald være sikker på, at de kommer på bloggen 😉

  10. Alex says:

   Til Machu Picchu turen kan jeg anbefale både at bo og tage med “Loki Hostels”. De har en tur der er LANGT billigere og fyldt med action packed aktiviteter (downhill MTB, ziplining, besøg på kaffeplantage, rafting, hot springs, osv)

   https://lokihostel.com/travel/machu-picchu-jungle

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Alex 🙂

    Mange tak for din kommentar.
    Jeg sætter stor pris på, at du har lyst til at dele ud af din rejseinspiration – det vil jeg have det med i mine tanker til en anden gang, hvis jeg finder nogle gode tilbud til Machu Picchu.

    Jeg håber, du havde en fantastisk tur til Machu Picchu 🙂

    • Alex says:

     Det er mig der siger tak – jeg endte med at booke den sidste Peru tur I smed op for et par uger siden 😉 Så jeg ser frem til at ta’ turen endnu engang!

     Anden random tip til Peru: I strandbyen Mancora ved grænsen til Ecuador ligger Perus eneste dykkercenter.

     Udover en masse fede småt + havskildpadder, kunne man høre hvalsang i baggrunden. Det fik mig bidt på dykning !