• 01 aug 2019

  Roadtrip langs USA’s østkyst: 2 ugers rundrejse med fly og lejebil til kun 4.357 kr.

  USA er helt igennem fantastisk roadtrip-materiale. Uanset om du kører på langs eller på tværs, er landet spækket med enestående natur og byer, der hver især har sin helt egen identitet og historie. I dag har jeg brugt tid på at sammensætte en fascinerende rejse fra New Yorks storbyjungle mod nord til Miamis solbeskinnede palmestrande mod syd. Rejsen tager dig således på et eventyrligt roadtrip ned langs den amerikanske østkyst! Undervejs har du muligheden for at skræddersy rejsen, som du vil. Senere kommer jeg dog med lidt inspiration til, hvilke steder du kunne overveje at gøre stop ved på din færd ned langs kysten.

  USA-roadtrip langs østkysten
  året rundt
  4.357 kr.
  København, Billund, Aalborg
  New York
  Billige fly til USA
  inkl. håndbagage
  2.060 kr.
  Bus til Washington
  59 kr.
  Lejebil i 11 dage
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og envejsgebyr
  2.238 kr.
  OBS: Fordi du afhenter bilen i Washington og afleverer den i Miami, kommer der et envejsgebyr oveni. Dette gebyr har jeg selv inkluderet i prisen (som er pr. person)

  Billige fly til USA

  På dette roadtrip starter din rejse i New York og slutter i Miami. Derfor har jeg valgt “flere rejsemål” i stedet almindelige tur/retur-billetter. På den måde kan du nemlig finde billetter, hvor du først flyver fra København til New York og derefter fra Miami retur til København.

   

   

  Jeg har f.eks. fundet flybilletter fra København til New York torsdag 19. september og fra Miami til København torsdag den 3. oktober til kun 2.060 kr. Priserne fra København ligger typisk omkring 2.000-2.500 kr.

   

  Du kan også finde lignende multi-city-billetter fra Billund og Aalborg. Fra Billund er billetterne typisk et par hundrede kroner dyrere end fra København, mens Aalborg igen er lidt dyrere end Billund.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 04.09. – 19.09.
  • 09.09. – 27.09.
  • 17.09. – 31.09.
  • 18.09. – 06.10.
  • 19.09. – 03.10.
  • 01.10. – 16.10.
  • 10.10. – 24.10.
  • 22.10. – 05.11.
  • 07.11. – 21.11.
  • Og mange flere

   

   

  Lejebil

  Lejebiler og USA er lidt ligesom kaffe og kage. De går bare rigtig godt sammen. Det eneste problem er dog, at lejebiler i New York som regel er megadyre. Det problem har jeg dog løst ved at leje bilen i Washington i stedet for New York. Turen fra New York til Washington kan du alligevel nemt og billigt klare med en busbillet hos Flixbus fra kun 59 kr. (lørdag den 21. september).

   

  Bilen ovenfor kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnsterminalen. For 11 dages leje (fra 22. september til 3. oktober) skal du betale 2.425 kr. Fordi du afhenter bilen i Washington og afleverer den i Miami, kommer der dog en såkaldt “one-way fee” oveni. Dette envejsgebyr lyder på 306,44 USD (2.049 kr.). Ved en rejse for 2 personer bliver den samlede pris for lejebil og envejsgebyr således 2.237 kr. pr. person.

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i USA (og udlandet generelt) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis. Bilen kommer med forsikring (med selvrisiko) og ubegrænset kilometer.

   

   

  Rejseinspiration

  Som lovet får du her lidt inspiration til, hvad et East Coast-roadtrip kunne byde på. Turens første og sidste stop – New York og Miami – behøver næppe nogen yderligere introduktioner. New York er storbyferie i sin reneste form. Skyskrabere, menneskemylder, butikker, ikoniske seværdigheder osv. osv. Miami er også en ægte storby, men leverer på alle måder en helt anden oplevelse. Det sørger det varme, solrige klima og de palmeklædte strande for!

   

  Udsigten over Lower Manhattan fejler intet

   

  Miamis berømte South Beach

   

   

  Washington D.C.

  Selvom Washington i en rejsemæssig sammenhæng står i skyggen af New York, så har hovedstaden en imponerende liste af must-see-attraktioner, du ikke må snyde dig selv for. Bl.a. US Capitol, Washington-monumentet, Det Hvide Hus, Lincoln Memorial og National Mall (som alle kan ses på samme dag).

   

  Tre på stribe: Lincoln Memorial, Washington-monumentet og US Capitol

   

  Philadelphia, Pennsylvania

  Philadelphia ligger godt nok “den forkerte vej” (dvs. mod nord) ift. Washington, men du bør alligevel overveje at slå et smut forbi byen. Philadelphia er bl.a. kendt for fodboldholdet Philadelphia Eagles, sine lækre philly cheese steak sandwiches og for uafhængighedserklæringen og USA’s forfatning, der begge blev skrevet her. Nogle af byens allerstørste highlights tæller bl.a. Independence Hall og Liberty Bell (frihedsklokken).

   

  Skyline over downtown Philadelphia

   

  Charleston, South Carolina

  USA bugner som sagt med verdensberømte byer og rejsemål. Selvom Los Angeles, New York, Miami og de andre metropoler trækker de største overskrifter, fortjener en by som Charleston i den grad også lidt krælighed og opmærksomhed fra os rejsende. For Charleston er skøn og charmerende, som dagen er lang. Byen er om nogen indbegrebet af sydstatscharme og er bl.a. kendt for sin klassiske sydstatsarkitektur, talrige plantager og velsmagende sydstatskøkken. Derudover har øerne rundt omkring Charleston nogle helt fantastiske strande! Jeg kan i hvert fald varmt anbefale at svinge forbi Charleston på din vej sydpå.

   

  Charlestons historiske bydel i downtown

   

  Savannah, Georgia

  Fortsætter du sydpå fra Charlestone, kører du ind i staten Georgia, hvor du finder byen Savannah. Og her får du endnu et pragteksempel på sydstatsidyl! I Savannah kan du bl.a. nyde en gårtur langs Savannah River, shoppe i byens hyggelige handelsgader og opleve den smukke Forsyth Park. Herudover ligger Savannah helt ud til kysten, så en strandtur til Tybee Island (ca. 20 minutters kørsel fra centrum) ligger lige til højrebenet!

   

  Forsyth Park – et must-see i Savannah

   

   

  Hoteller

  Om du vil planlægge hele rejsen på forhånd eller hellere vil booke hoteller hen ad vejen, styrer du helt selv. Herunder kan du i hvert fald lede efter hoteller i New York til den første nat.

  Hoteller i New York
  kr.

   

   

  Pas og visum

  USA er visumfrit i op til 90 dage. Visumfriheden er dog betinget af, at du har en elektronisk registrering i ESTA. Du kan læse mere om ESTA og udfylde en ansøgning her. Hvis du mellemlander i Canada, skal du også udfylde en eTA, der er Canadas svar på en ESTA. Det kan du gøre på canada.ca.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Roadtrip langs USA’s østkyst: 2 ugers rundrejse med fly og lejebil til kun 4.357 kr.

  1. Dan F says:

   Tak for en fantastisk side med gode rejsetips, der går på tværs af rejsebureauer, flyselskaber mm. Jeg har brugt jeres ideer flere gange.
   Har netop bestilt en østkyst-tur i september til en super pris med direkte fly. Godt tip med at leje bil i Washington.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Dan 🙂

    Tak for din kommentar. Og hvor lyder det bare lækkert! Du må ha’ en rigtig god tur! 😉

  se fly se hotel