• 15 Sep 2023

  Balearernes strandparadis: 1 uge på Formentera fra kun 2.984 kr. p.p. inkl. fly, hotel og halvpension

  Du kender med garanti Mallorca. Du har sikkert også hørt om Ibiza. Og måske også Menorca. Men hvad med den sidste ø i Balearerne? Kender du den? Den hedder Formentera – og denne lille middelhavsperle har jeg i dag kigget nærmere på. Selvom Formentera ikke er lige så kendt som sine baleariske søskende, gør det ikke øen til et mindre besøgsværdigt rejsemål – tværtimod! Uden nævneværdig trafik og masseturisme tilbyder Formentera nemlig en langt mere rendyrket sol- og strandferie. Faktisk kaldes Formentera ofte for Middelhavets sidste paradis. Og den beskrivelse rammer altså ikke helt ved siden af! Så hvis du drømmer om badeferie, hvor afslapning, hvide sandstrande, duften af hav og turkisblå middelhavsudsigter overskygger alt andet – så er en rejse til Formentera det perfekte middelhavsparadis for dig! 🏝🏖

  Rejse til Formentera
  september - oktober
  fra2.984 kr.
  Billund
  Ibiza
  Hotel på Formentera
  f.eks. Hotel Club Sunway Punta Prima
  2.527 kr.
  OBS: Jeg fandt det billigste tilbud hos Stayforlong
  Totalprisen for 2 personer (7 nætter) inkl. halvpension
  Fly til Ibiza
  457 kr.
  Hotel
  2.527 kr.
  Fly
  457 kr.
  Total (pr.person)
  2.984 kr.

  Rejse til Formentera – hotel

  Formentera er ikke Middelhavets største ø. Udvalget af hoteller er derfor ret begrænset. Og du finder ingen store resorts, da hotelbygninger over tre etager slet ikke må opføres pga. natur- og miljøhensyn. Det begrænsede hoteludvalg presser naturligvis prisniveauet op, men omvendt er det også medvirkende til, at Formentera er så fredfyldt og charmerende en ø.

   

  På trods af øens lidt begrænsede udvalg er det lykkedes mig at finde et rigtig fint tilbud i form af det trestjernede Hotel Club Sunway Punta Prima (4 ud af 5 på Tripadvisor og Travellers’ Choice 2023).

   

  Indretningen er mere autentisk og charmerende end moderne. Udenfor får du til gengæld de mest vidunderlige udsigter over det azurblå Middelhav! Og særligt hotellets elegante poolområde med palmer, liggestole, parasoller og en forrygende udsigt trækker gevaldigt op!

   

  Noget andet, der i den grad også trækker op i ethvert hotelophold, er halvpension. Og det får du altså også med dette tilbud til Hotel Club Sunway Punta Prima.

   

  Jeg har ovenfor lavet et eksempel på et ophold fra fredag den 20. oktober til fredag den 27. oktober. På disse datoer kan du få et dobbeltværelse til i alt 5.054 kr. inkl. halvpension. Ved en rejse for to personer bliver prisen således kun 2.527 kr. pr. person.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel på Formentera, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

  Rejse til Formentera

  Rejse til Formentera

  Rejse til Formentera

  Rejse til Formentera

   

  Rejse til Formentera – fly

  Formentera er som sagt ikke nogen stor ø – den fylder blot 83 kvadratkilometer i det vestlige Middelhav. Derfor har øen ikke sin egen lufthavn. Men det er faktisk ikke noget større problem.

   

  Fra Billund kan du nemlig flyve billigt til Ibiza (hvor du så kan sejle til Formentera – mere om det senere).

   

  Ryanair opererer en direkte rute med afgange på alle fredage fra april til oktober. Og prisniveauet er dejligt lavt – oftest koster returbilletter mellem ca. 400 og 900 kr. uden for højsæsonperioderne.

   

  I tilbudsboksene ovenfor har jeg – blot som et eksempel – taget udgangspunkt i en rejse fra Billund fra fredag den 20. oktober til fredag den 27. oktober. På disse datoer koster flybilletter kun 457 kr.

   

  Hos Ryanair  må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske (40 x 20 x 25 cm). Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Billund

  • Direkte afgange alle fredage (april – oktober)

   

   

  Rejse til Formentera – transport

  Til og fra øen: Du flyver til Ibiza og skal sejle videre til Formentera. Derfor skal du først fra lufthavnen ned til havnen. Her kan du enten vælge den hurtige løsning i form af en taxi (ca. 25 euro) eller den billige løsning i form af en bus (ca. 2 euro).

   

  Fra havnen kan du sejle til Formentera med hurtigfærge på blot 30 minutter. Prisen for en standard envejs-færgebillet koster omkring 20 euro (ca. 149 kr.) pr. person.

   

  Du kan enten købe færgebilletterne ved havnen eller bestille i forvejen – f.eks. på aquabusferryboats.com.

   

  På øen: Formentera er størrelsesmæssigt sammenlignelig med Rømø (vejret kan heldigvis ikke sammenlignes!). Formentera er blot 22 km lang og 2 km bred ved sit smalleste punkt.

   

  Der er med andre ord ingen grund til at leje en bil! Det er nemlig total oplagt at opdage Formentera på cykel. Du kan leje cykler mange steder på øen til omkring 50 kr. pr. dag.

   

   

  Billeder fra Formentera

  Rejse til Formentera

  Rejse til Formentera

  Rejse til Formentera

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel
  Webview: false