• 26 Apr 2023

  Balearernes strandparadis: 1 uge på Formentera fra kun 2.530 kr. p.p. inkl. fly og hotel

  Du kender med garanti Mallorca. Du har sikkert også hørt om Ibiza. Og måske også Menorca. Men hvad med den sidste ø i Balearerne? Kender du den? Den hedder Formentera – og denne lille middelhavsperle har jeg i dag kigget nærmere på. Selvom Formentera ikke er lige så kendt som sine baleariske søskende, gør det ikke øen til et mindre besøgsværdigt rejsemål – tværtimod! Uden nævneværdig trafik og masseturisme tilbyder Formentera nemlig en langt mere rendyrket sol- og strandferie. Faktisk kaldes Formentera ofte for Middelhavets sidste paradis. Og den beskrivelse rammer altså ikke helt ved siden af! Så hvis du drømmer om badeferie, hvor afslapning, hvide sandstrande, duften af hav og turkisblå middelhavsudsigter overskygger alt andet – så er en rejse til Formentera det perfekte middelhavsparadis for dig! 🏝🏖

  Rejse til Formentera
  april - oktober
  fra2.530 kr.
  Billund
  Ibiza
  Fly til Ibiza
  394 kr.
  Hotel på Formentera
  f.eks. Hotel Lago Dorado
  2.136 kr.
  Pris pr. nat for 2-personers værelse
  Totalprisen for 2 personer (7 nætter)
  Hotel
  2.136 kr.
  Fly
  394 kr.
  Total (pr.person)
  2.530 kr.

  Rejse til Formentera – fly

  Formentera er ikke nogen stor ø – den fylder blot 83 kvadratkilometer i det vestlige Middelhav. Derfor har øen ikke sin egen lufthavn. Men det er faktisk ikke noget større problem.

   

  Fra Billund kan du nemlig flyve billigt til Ibiza (hvor du så kan sejle til Formentera – mere om det senere).

   

  Ryanair opererer en direkte rute med afgange på alle fredage fra april til oktober. Og prisniveauet for især maj og juni er virkelig lavt – du kan finde returbilletter til priser mellem ca. 400 og 700 kr.

   

  I tilbudsboksene ovenfor har jeg – blot som et eksempel – taget udgangspunkt i en rejse fra Billund fra fredag den 19. maj til fredag den 26. maj. På disse datoer koster flybilletter kun 394 kr.

   

  Hos Ryanair  må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske (40 x 20 x 25 cm). Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Billund

  • Direkte afgange alle fredage (april – oktober)

   

   

  Rejse til Formentera – hotel

  Formentera er som sagt ikke Middelhavets største ø. Udvalget af hoteller er derfor ret begrænset. Og du finder ingen store resorts, da hotelbygninger over tre etager slet ikke må opføres pga. natur- og miljøhensyn. Det begrænsede hoteludvalg presser naturligvis prisniveauet op, men omvendt er det også medvirkende til, at Formentera er så fredfyldt og charmerende en ø.

   

  På trods af øens lidt begrænsede udvalg er det lykkedes mig at finde et rigtig fint tilbud i form af det charmerende Hotel Lago Dorado (3,5 ud af 5 på Tripadvisor).

   

  Værelserne på hotellet er ganske gennemsnitlige, og indretningen er mere autentisk end moderne. Men hotellet har egentlig alt, hvad man skal bruge – der er både et skønt poolområde, en restaurant, der serverer middelhavsretter, og en dejlig havudsigt. Og så er der selvfølgelig også en poolbar, så du kan nyde en kold forfriskning på solterrassen 😎

   

  Lago Dorado har også en rigtig fin beliggenhed, da hotellet kun ligger 1,3 km fra centrum af La Savina. En gåtur ind til La Savina by varer kun ca. 15 minutter, så du kan altså nemt gå på opdagelse inde i byen.

   

  Prisen er heller ikke til at kimse ad. På de samme datoer som flybilletterne kan du booke et dobbeltværelse til i alt 4.272 kr. Ved en rejse for to personer bliver prisen således kun 2.136 kr. pr. person.

   

  Prisniveauet for lignende ophold afhænger meget af dine rejsedatoer. Jo tættere på sommeren du kommer, jo højere bliver priserne. Og det gælder alle hoteller på Formentera. 

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel på Formentera, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

  Rejse til Formentera

  Rejse til Formentera

  Rejse til Formentera

  Rejse til Formentera

   

  Rejse til Formentera – transport

  Til og fra øen: Du flyver til Ibiza og skal sejle videre til Formentera. Derfor skal du først fra lufthavnen ned til havnen. Her kan du enten vælge den hurtige løsning i form af en taxi (ca. 25 euro) eller den billige løsning i form af en bus (ca. 2 euro).

   

  Fra havnen kan du sejle til Formentera med hurtigfærge på blot 30 minutter. Prisen for en standard envejs-færgebillet koster omkring 20 euro (ca. 149 kr.) pr. person.

   

  Du kan enten købe færgebilletterne ved havnen eller bestille i forvejen – f.eks. på aquabusferryboats.com.

   

  På øen: Formentera er størrelsesmæssigt sammenlignelig med Rømø (vejret kan heldigvis ikke sammenlignes!). Formentera er blot 22 km lang og 2 km bred ved sit smalleste punkt.

   

  Der er med andre ord ingen grund til at leje en bil! Det er nemlig total oplagt at opdage Formentera på cykel. Du kan leje cykler mange steder på øen til omkring 50 kr. pr. dag.

   

   

  Billeder fra Formentera

  Rejse til Formentera

  Rejse til Formentera

  Rejse til Formentera

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel
  Webview: false