Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

1.137 kr.
Oplev Albanien: 4 nætter med strand- og storbyferie fra kun 1.137 kr. p.p. inkl. fly og 4* hoteller og morgenmad
Korte rejser

Oplev Albanien: 4 nætter med strand- og storbyferie fra kun 1.137 kr. p.p. inkl. fly og 4* hoteller og morgenmad

Korte rejser |

Oplev Albanien: 4 nætter med strand- og storbyferie fra kun 1.137 kr. p.p. inkl. fly og 4* hoteller og morgenmad

I dag har jeg fundet en rejse til en af Europas sidste uopdagede skatter – Albanien. Det sydeuropæiske land der er på størrelse med Jylland byder nemlig på alt et drømmerejsemål skal have. Lækre strande, en lækker køkken, spændende byer og kulturoplevelser og ikke mindst nogle af Europas flotteste natur! I dag har jeg sammensat det jeg vil kalde for en smagsprøve af Albanien, som kombinerer sol og strand ved kysten med sightseeing og kultur i Albaniens hovedstad Tirana. Så pak tasken og gør dig klar til at opdage Albaniens farverige hovedstad Tirana og kystperlen Durrës! 🇦🇱🏝

Tirana og Durrës

marts – oktober

fra

1.137 kr.

Billund ✈ Tirana

Billige fly til Tirana

fra

467 kr.

Hotel i Tirana

372 kr.

Hotel i Durrës

298 kr.

Hotel

670 kr.

Fly

467 kr.

Total (pr. person):

1.137 kr.

Rejse til Albanien – FLY

Hvis du gerne vil en tur til charmende Albanien, så skal du først have styr på flybilletterne.

Fra Danmark kan du flyve direkte fra Billund til Tirana fra april til oktober.

Det er ungarske Wizz Air, der tilbyder de billigste afgange. Du finder direkte afgange på onsdage og søndage.

De billigste afgange ligger i øjeblikket i april og maj. Her kan du finde tur/retur fra under 500 kr. I sommermånederne ligger prisen mellem 1.200 og 1.700 kr. Fra august til oktober falder priserne så igen til omkring 500 kr. tur/retur.

Jeg har i dette eksempel fundet billige fly fra Billund til Tirana fra onsdag den 18. maj til søndag den 22. maj til kun 467 kr.

Der er på nuværende tidspunkt ingen direkte ruter fra København til Tirana (kun i juli med Norwegian).

Hos Wizz Air må du medbringe en mindre taske som håndbagage – vil du gerne have mere bagage med, kan det tilkøbes under bookingprocessen.

Eksempler på billige rejsedatoer

  • Direkte afgange på onsdage eller søndage

Rejse til Albanien – Hoteller

Som du kan se, har jeg delt denne tur op i to ophold – et i Tirana og et i Durrës.

Tirana

Den første del af rejsen foregår i Tirana, hvor jeg har fundet det charmerende KEIT Hotel (4 ud af 5 på TripAdvisor).

Tirana er et sandt kulturskat. Byen har både indflydelse fra grækerne mod syd, italierne mod vest – og ikke mindst den islamske kultur (80 procent af Albaniens indbyggere er muslimer).

Her kommer du til af finde bazarer, skønne cafeér og lækre restauranter.

Dette firstjernede hotel ligger blot 150 meter fra Tiranas internationale busstation. Så det er supernemt at komme rundt i byen med offentlig transport fra hotellet. Der er ca. 2,5 km til den centrale plads Skenderbeg, som er omgivet af caféer, restauranter og butikker.

De fleste værelser har balkon med bjergudsigt, og hotellets terrasse har også fin udsigt til bjerge. Receptionen har døgnåben, og der er gratis wi-fi overalt på hotellet.

Jeg har i dette eksempel taget udgangspunkt i et 2-nætters ophold fra onsdag den 18. maj til fredag den 20. maj. På disse datoer koster et 2-personers værelse kun 744 kr. Ved en rejse for to personer bliver prisen således kun 372 kr. pr. person. inkl. morgenmad og gratis afbetaling.

Rejse til Albanien

Rejse til Albanien

Durrës

Efter to nætter i storbyen er det blevet tid til rigtig at komme ud og opleve Albaniens smukke kyststrækning. Turen går nemlig til Durrës, som ligger ca. 40 km vest for Tirana.

Her finder du en livlig by med masser af barer, restauranter og ikke mindst en skøn 11 km lang strand.

Her har jeg fundet det firstjernede strandhotel Hotel Alion. Hotellet ligger helt ud til stranden og har egen restaurant og bar. På værelserne er der aircondition, gratis wi-fi og eget badeværelse.

Jeg har i dette eksempel fundet et ophold på 2 nætter fra fredag den 20. maj til søndag den 22. maj til 595 kr. Ved en rejse for to personer bliver prisen derfor kun 298 kr. pr. person. inkl. morgenmad. og gratis afbetaling.

Rejse til Albanien

Rejse til Albanien

Rejse til Albanien- TRANSPORT

Når du tager fra Tirana videre til Durrës, er der flere forskellige muligheder ift. transport. Du kan både køre i bus, taxi og lejebil.

Det billigste er helt klart bus, som koster 130 albanske lek (ca. 8 kr.) Du kan tage bussen direkte fra Tirana til Durrës, og turen tager ca. 45 minutter. Du kan læse mere om transporten på www.albaniatourguide.com.

Du kan selvfølgelig også tage taxi. Prisen vil være omkring 2.000-2.500 albanske lek (150-170 kr.) pr. vej. Turen tager ca. 30-45 min.

Det er også en mulighed at leje en bil (der er gratis parkering på begge hoteller).

Corona og Albanien

Ved indrejse til Albanien skal der fremvises enten:

  • Et gældende bevis for overstået vaccinationsforløb, hvor der skal være gået to uger fra færdigvaccinering.
  • En negativ PCR-test som ikke må være mere end 72 timer gammel/en negativ antigentest der ikke må være mere end 48 timer gammel.
  • Bevis for overstået COVID-19-smitte som ikke må være mere end 6 måneder gammel.

OBS: Disse oplysninger er fundet efter bedste evne. Jeg vil derfor altid anbefale, at du selv undersøger reglerne og holder dig opdateret om corona-situationen på Udenrigsministeriets hjemmeside. Og på coronasmitte.dk kan du se, hvordan du skal forholde dig ved hjemrejse.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Oplev Albanien: 4 nætter med strand- og storbyferie fra kun 1.137 kr. p.p. inkl. fly og 4* hoteller og morgenmadOplev Albanien: 4 nætter med strand- og storbyferie fra kun 1.137 kr. p.p. inkl. fly og 4* hoteller og morgenmad

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar