• 29 jun 2020

  Oplev smukke Østrig: fly tur/retur til Wien i skolernes sommerferie fra kun 150 kr.

  Måske forbinder du Østrig med sne og skiferie, men det smukke alpeland kan meget mere end det! Idylliske landsbyer, krystalklare søer, den friske bjergluft, snoede veje, tyroler-stemning, smukke dale, alper og en fantastisk natur – det er blot noget af det, der venter på dig i Østrig. Og lige nu er der superbillige flybilletter til hovedstaden Wien. Derfor har jeg her lavet en lille inspirationsartikel om, hvordan du kan sammensætte din egen sommerferie i Østrig. Du bestemmer helt selv tempoet, og hvad du vil opleve af det fantastiske land. Én ting er dog sikkert – der er rigeligt at tage fat på. Og her i sommermånederne kan du opleve naturen fra sin flotteste side. Så gør dig klar til Europas måske smukkeste land, og glem endelig ikke kameraet!

  Fly til Østrig
  juli - oktober
  fra150 kr.
  København og Billund
  Wien
  Billige fly til Wien
  Fly fra København
  Fly fra Billund

  Fly til Wien

  Det er heldigvis billigt at komme til Østrig – også i skolernes sommerferie. Fra København og Billund kan du flyve billigt til Wien i både juli og august (og senere).

   

  Fra København kan du faktisk finde priser helt ned til 150 kr. for tur/retur-billetter (og generelt rigtig mange afgange til mellem 298 og 498 kr.). Fra Billund er priserne også superbillige – her starter de fra ca. 298 kr.

   

  Jeg har f.eks. fundet en afgang fra København fra søndag den 26. juli til fredag den 31. juli til kun 150 kr. Fra København flyver med Ryanair, mens du fra Billund flyver med WizzAir. Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler. Wizz Air har en meget lignende bagagepolitik. Her kan du tilkøbe 10 kg håndbagage for mellem ca. 60 – 80 kr. (hvis du booker direkte gennem Wizz Air).

   

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

   

  Fra København

  Direkte afgange på mandage, fredage og søndage

   

  Så længe du holder dig til de ovenstående dage, burde det være muligt at finde nogle billige billetter (billedet herunder er fra Ryanairs lavpriskalender).

   

   

  Fra Billund

  Søg efter billetter på mandage og fredage

   

   

  Rejseinspiration til Østrig

  Der er så meget at se og opleve i smukke Østrig – og du bestemmer selv, hvor eventyret skal gå hen. Jeg har dog samlet lidt inspiration til forskellige byer og områder, der er værd at besøge. En rundrejse, der imod urets retning tager dig hele Østrig rundt 😉

   

  Wien

  Du lander i Wien, og det vil næsten være en skam ikke lige at opleve lidt af denne smukke storby. Den østrigske hovedstad byder nemlig på lidt af hvert. Her er både masser af shoppingmuligheder, hyggelige caféer, madmarkeder, muséer, opera og meget mere! Og lige ved Wien finder du faktisk hele 700 hektar vinmarker – endnu en god grund til at kigge lidt nærmere på byen og området.

   

   

  Salzburg

  Salzburg – Mozarts fødeby – ligger omkring tre timers kørsel fra Wien (og ca. 2 timer og 20 minutter i tog). Denne by byder både på storbystemning med små hyggelige caféer, restauranter og butikker – men her er også noget for dig, der er interesseret i historie og kultur med blandt andet kirker og en stor middelalderborg (Festung Hohensalzburg). Byen i sig selv er virkelig charmerende med de gamle bygninger, Salzach-floden og udsigten til alper og det grønne landskab.

   

   

  Hallstatt

  Hallstatt er en lille by ved den smukke Hallstätter See. Byen er en af Østrigs ældste byer og er på UNESCO’s verdensarvsliste. Hele området ved byen er så smukt og ligner noget fra et eventyr! Det tager kun lidt over 1 time at køre fra Salzburg til Hallstatt. Når du alligevel er i området, skal du helt sikkert tage forbi Gosauseen, der ligger en halv times kørsel fra Hallstatt. Her får du den smukkeste udsigt til alper, grøn skov og selvfølgelig søen.

   

   

  Innsbruck

  Innsbruck ligger godt 2 timers kørsel fra Salzburg. Her får du alpeby for alle pengene. Byen ligger nemlig mellem to bjergkæder, og her hersker ægte tyrolerstemning. Selve byen er superhyggelig med lækre restauranter og små butikker, men det omkringliggende område er også værd at kigge nærmere på. Der er nemlig masser af muligheder for fantastiske cykel- og vandreture.

   

  Großglockner

  Großglockner-Hochalpenstraße er for dig, der vil prøve kræfter med dine køreevner (hvis du lejer en bil). Großglockner er nemlig en alpin pasvej, hvor du kommer til at køre i over 2.000 meters højde på snoede veje. Her får du den vildeste udsigt over det smukke landskab! Da vejen er privatejet, er du nødt til at betale en afgift for at køre på vejen.

   

  Det er også i det her område du finder Hohe Tauern National Park. Det er Østrig største nationalpark, og her er jeg sikker på, at naturens skønhed kommer til at tage pusten fra dig. Søer, bjergtoppe, dale, vandfald og de smukkeste udsigter. I nationalparken kan du blandt andet cykle eller vandre i den fortryllende natur.

   

   

  Villach og Klagenfurt

  Villach og Klagenfurt er to skønne byer i det sydlige Østrig – tæt på grænserne til Italien og Slovenien. Villach er en idyllisk by ved Drava-floden, mens du i Klagenfurt kan opleve Wörthersee, der er en af Europas største og varmeste alpine søer.

   

   

  Hochosterwitz slot

  Dette imponerende slot, der ligger ca. 3,5 times kørsel fra Wien, kan du opleve på turen tilbage mod Wien. Hochosterwitz Castle er et af Østrigs mest storslåede slotte og har en historie på mere end 1.000 år. Slottet ligger på en klippetop, hvilket giver en enestående udsigt over området.

   

   

  Bratislava

  Har du lyst til lidt mere storby-action, er det også oplagt at smutte en tur forbi Slovakiets hovedstad – Bratislava. Wien og Bratislava ligger kun en times kørsel fra hinanden, så transporten mellem de to hovedstæder er intet problem.

   

   

  Transport i Østrig

  I forhold til transporten har du et to muligheder. Ønsker du den ultimative frihed, så skal du helt klart leje en bil. Med sådan én kan du skræddersy din (rund)rejse i landet, som du vil, og du slipper for at planlægge turen med offentlig transport.

   

  Priserne for lejebiler i skolernes sommerferie starter fra ca. 1.000 kr. (for fem-seks dage). Dvs. ca. 500 kr. pr. person ved en rejse for 2 personer.

   

  Se lejebiler her

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Østrig (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort og ikke dankort. Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Vil du helst være fri for lejebilen, kan du også snildt benytte dig af Østrigs velfungerende og billige offentlige transport. F.eks. kan du finde togbilletter på ÖBB’s engelske hjemmeside. ÖBB er Østrigs pendant til DSB – ÖBB kører dog faktisk til tiden 😉

   

   

  Hoteller i Østrig

  Måske er du planlæggertypen eller mere den der jeg-tager-det-som-det-kommer-typen – lige meget hvad, så er det nok ret rart at have styr på rejsens første overnatning. Da du lander sidst på dagen i Wien, så kunne det være oplagt at tage den første nat der. Nedenfor finder du en oversigt over hoteller i Wien.

  Hoteller i Wien

   

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  6 kommentarer til Oplev smukke Østrig: fly tur/retur til Wien i skolernes sommerferie fra kun 150 kr.

  1. Dorthe says:

   Hvis man tager til Wien og ikke har kørekort. Køre der tog til Hallstat og Gosauseen?

   • Rejsespejder says:

    Hej Dorthe,

    ja! Der kører tog fra Wien til Hallstatt (dog altid med en omstigning i enten Linz eller Attnang-Puchheim). Du kan bare søge forbindelsen frem på oebb.at/en.

  2. Jasin says:

   Hej jeg har set en rejse på jeres hjemmeside Rejsespejder, skal man booke flyet for sig selv og bil for sig selv

  Se fly-tilbud her