Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 551 kr.
Oestrig-slider
Andet

Fly and Drive i Østrig: 3-nætters forlænget weekend i Alperne og den fantastiske natur fra kun 551 kr. p.p. inkl. fly og lejebil

Andet |

Fly and Drive i Østrig: 3-nætters forlænget weekend i Alperne og den fantastiske natur fra kun 551 kr. p.p. inkl. fly og lejebil

Måske forbinder du Østrig med sne og skiferie, men det smukke alpeland kan meget mere end det! Idylliske landsbyer, krystalklare søer, den friske bjergluft, snoede veje, tyroler-stemning, smukke dale, alper og en fantastisk natur – det er blot noget af det, der venter på dig i Østrig. Og lige nu er der superbillige flybilletter til hovedstaden Wien. Derfor har jeg her lavet en lille inspirationsartikel om, hvordan du kan sammensætte din egen fly and drive-ferie i Østrig. Du bestemmer helt selv tempoet, og hvad du vil opleve af det fantastiske land. Én ting er dog sikkert – der er rigeligt at tage fat på. Gør dig klar til Europas måske smukkeste land, og glem endelig ikke kameraet! 

Du skal i øvrigt også være velkommen til at bruge artiklen her som inspiration, hvis du selv kører ned til skønne Österreich 😉

Fly and drive i Østrig

juli – oktober

fra

551 kr.

København og Billund ✈ Wien

Billige fly til Wien

342 kr.

Fra Billund

Lejebil

209 kr.

Fly

342 kr.

Andet

209 kr.

Total (pr. person):

551 kr.

Fly til Wien, Østrig

Det er heldigvis billigt at komme til Østrig, og du kan komme dertil fra både København og Billund.

Fra begge lufthavne finder du de billigste billetter hos Ryanair, og prisniveauet for returbilletter ligger typisk på mellem ca. 300 og 800 kr.

Skolernes sommerferie er generelt lidt dyrere, men også her kan du faktisk finde rigtigt billige afgange 😉

Ovenfor har jeg lavet et eksempel på en rejse med afgang fra København fra lørdag den 9. september til tirsdag den 12. september. På disse datoer koster flybilletter kun 342 kr.

Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler.

Eksempler på billige rejsedatoer til Østrig

København

  • Alle ugens dage

Billund

  • Torsdage, lørdage og søndage

Transport i Østrig

I forhold til transporten har du to muligheder. Ønsker du den ultimative frihed, så skal du helt klart leje en bil. Med sådan én kan du skræddersy din (rund)rejse i landet, som du vil, og du slipper for at planlægge turen med offentlig transport.

Priserne for lejebiler ligger ret stabilt på omkring 400 til 1.000 kr. for en forlænget weekend. Dvs. fra ca. 200 kr. pr. person ved en rejse for to personer.

Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Østrig (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort og ikke dankort. Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

Vil du helst være fri for lejebilen, kan du også snildt benytte dig af Østrigs velfungerende og billige offentlige transport. F.eks. kan du finde togbilletter på ÖBB’s engelske hjemmeside. ÖBB er Østrigs pendant til DSB – ÖBB kører dog rent faktisk til tiden 😉

Rejseinspiration til Østrig

Der er så meget at se og opleve i smukke Østrig – og du bestemmer selv, hvor eventyret skal gå hen. Jeg har dog samlet lidt inspiration til forskellige byer og områder, der er værd at besøge. En rundrejse, der imod urets retning tager dig hele Østrig rundt 😉

Wien

Østrig

Du lander i Wien, og det vil næsten være en skam ikke lige at opleve lidt af denne smukke storby. Den østrigske hovedstad byder nemlig på lidt af hvert. Her er både masser af shoppingmuligheder, hyggelige caféer, madmarkeder, muséer, opera og meget mere! Og lige ved Wien finder du faktisk hele 700 hektar vinmarker – endnu en god grund til at kigge lidt nærmere på byen og området.

Salzburg

Østrig

Salzburg – Mozarts fødeby – ligger omkring tre timers kørsel fra Wien (og ca. 2 timer og 20 minutter i tog). Denne by byder både på storbystemning med små hyggelige caféer, restauranter og butikker – men her er også noget for dig, der er interesseret i historie og kultur med blandt andet kirker og en stor middelalderborg (Festung Hohensalzburg). Byen i sig selv er virkelig charmerende med de gamle bygninger, Salzach-floden og udsigten til alper og det grønne landskab.

Hallstatt

Østrig

Hallstatt er en lille by ved den smukke Hallstätter See. Byen er en af Østrigs ældste byer og er på UNESCO’s verdensarvsliste. Hele området ved byen er så smukt og ligner noget fra et eventyr! Det tager kun lidt over 1 time at køre fra Salzburg til Hallstatt. Når du alligevel er i området, skal du helt sikkert tage forbi Gosauseen, der ligger en halv times kørsel fra Hallstatt. Her får du den smukkeste udsigt til alper, grøn skov og selvfølgelig søen.

Østrig

Innsbruck

Østrig

Innsbruck ligger godt 2 timers kørsel fra Salzburg. Her får du alpeby for alle pengene. Byen ligger nemlig mellem to bjergkæder, og her hersker ægte tyrolerstemning. Selve byen er superhyggelig med lækre restauranter og små butikker, men det omkringliggende område er også værd at kigge nærmere på. Der er nemlig masser af muligheder for fantastiske cykel- og vandreture.

Großglockner

Østrig

Großglockner-Hochalpenstraße er for dig, der vil prøve kræfter med dine køreevner (hvis du lejer en bil). Großglockner er nemlig en alpin pasvej, hvor du kommer til at køre i over 2.000 meters højde på snoede veje. Her får du den vildeste udsigt over det smukke landskab! Da vejen er privatejet, er du nødt til at betale en afgift for at køre på vejen.

Det er også i det her område du finder Hohe Tauern National Park. Det er Østrig største nationalpark, og her er jeg sikker på, at naturens skønhed kommer til at tage pusten fra dig. Søer, bjergtoppe, dale, vandfald og de smukkeste udsigter. I nationalparken kan du blandt andet cykle eller vandre i den fortryllende natur.

Villach og Klagenfurt

Villach og Klagenfurt er to skønne byer i det sydlige Østrig – tæt på grænserne til Italien og Slovenien. Villach er en idyllisk by ved Drava-floden, mens du i Klagenfurt kan opleve Wörthersee, der er en af Europas største og varmeste alpine søer.

Østrig

Hochosterwitz slot

Østrig

Dette imponerende slot, der ligger ca. 3,5 times kørsel fra Wien, kan du opleve på turen tilbage mod Wien. Hochosterwitz Castle er et af Østrigs mest storslåede slotte og har en historie på mere end 1.000 år. Slottet ligger på en klippetop, hvilket giver en enestående udsigt over området.

Bratislava

Har du lyst til lidt mere storby-action, er det også oplagt at smutte en tur forbi Slovakiets hovedstad – Bratislava. Wien og Bratislava ligger kun en times kørsel fra hinanden, så transporten mellem de to hovedstæder er intet problem.

Hoteller i Østrig

Uanset om du er planlæggertypen eller jeg-tager-det-som-det-kommer-typen, så er det nok rart at have styr på rejsens første overnatning. Nedenfor finder du en oversigt over hoteller i Wien.

Hoteller i Wien

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Fly and Drive i Østrig: 3-nætters forlænget weekend i Alperne og den fantastiske natur fra kun 551 kr. p.p. inkl. fly og lejebilFly and Drive i Østrig: 3-nætters forlænget weekend i Alperne og den fantastiske natur fra kun 551 kr. p.p. inkl. fly og lejebil

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud