• 16 feb 2020

  Østeuropas skjulte skat: 1 uge i Georgien med fly og hoteller fra kun 774 kr.

  I dag vil jeg gerne præsentere jer for en ægte skjult perle! Turen går til oversete Georgien! Georgien ligger lige dér, hvor det østlige Europa møder det vestlige Asien. Som rejsedestination gemmer Georgien på en imponerende palet af fantastiske og forskelligartede oplevelser. Kaukasus-bjergene byder på smuk natur og dramatiske bjerglandskaber, Sortehavet mod vest inviterer til varme og solrige strandudflugter, og landets charmerende hovedstad Tbilisi leverer snildt en storbyferie, der kan måle sig med Europas andre hovedstæder. Herudover byder Georgien også på vinmarker, ørkener og et fantastisk gæstfrit folkefærd. Og så er Georgien ovenikøbet megabillig – hvilket jo altid en fordel! Georgien har virkelig alle ingredienser til at blive det nye trend-rejsemål – så hvis du vil være der før alle andre, så er det her den perfekte mulighed.

   

  Og at du lige nu kan komme afsted til under 800 kr. for en hel uge, gør da bare det hele lige lidt bedre! Samtidig kan du se frem til utrolig skønne temperaturer allerede fra slutningen af april-måned!

  Opdag Georgiens mange rejseglæder
  april - oktober
  fra774 kr.
  København
  Kutaisi
  Billige fly til Georgien
  450 kr.
  Hotel i Batumi
  f.eks. det billige Sunrise
  135 kr.
  Hotel i Tbilisi
  f.eks. det 3* Hotel Brotseuli
  189 kr.
  Du kan også finde lignende værelser til omkring samme pris
  Hotel
  324 kr.
  Fly
  450 kr.
  Total (pr.person)
  774 kr.

  Billige fly til Georgien

  De billigste billetter fra Danmark til Georgien finder du hos Wizz Air. De opererer nemlig en direkte rute mellem København og Kutaisi, hvor du alle mandage og fredage kan finde direkte afgange. I april, maj og juni kan du lige nu finde billige billetter tur/retur til mellem 400 – 650 kr. Fra juli og frem til oktober stiger priserne til mellem 800 – 1.100 kr. Disse priser skal du også regne med i skolernes sommerferie – men da du kan finde ufattelig billige hoteller i Georgien, kan du stadig komme afsted i en uge til rigtig billige penge, selvom prisen på flybilletterne stiger i sommermånederne.

   

  Jeg vil især anbefale forår og efterår som ideelle rejseperioder, da sommeren kan være virkelig varm. Derfor er april og maj supergode rejsemåneder, da du her som regel kan nyde dejlige varme/lune temperaturer i Georgien. På grund af sit bjergrige terræn har Georgien også førsteklasses skiforhold – bare lige en lille reminder, hvis du planlægger en tur til Georgien i vintermånederne 😉

   

  Jeg har i dette eksempel fundet en afgang fra København til Kutaisi fra fredag den 24. april til fredag den 1. maj til kun 450 kr. Når du rejser med Wizz Air, må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre personlig taske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, koster det omkring 6-10 euro ekstra (hvis du booker direkte gennem Wizz Air). Du kan desværre ikke finde billige eller direkte fly fra Jylland.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  (afgange mandage og fredage)

  • 27.03. – 03.04.
  • 20.03. – 06.04.
  • 13.04. – 20.04.
  • 17.04. – 24.04.
  • 01.05. – 08.05.
  • 04.05. – 11.05.
  • 15.05. – 22.05.
  • 01.06. – 08.06.
  • 08.06. – 15.06.
  • 19.06. – 26.06.
  • 24.07. – 31.07. – i skolernes sommerferie
  • 27.07. – 03.08. – i skolernes sommerferie
  • 07.08. – 14.08.
  • 17.08. – 24.08.
  • 11.09. – 18.09.
  • 25.09. – 02.10.
  • Og flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Rundrejse

  Batumi

  Første stop på rundrejsen er Batumi. I og med Georgien er et subtropisk land med en lang, flot kyststrækning langs Det Sorte Hav, ville det være kriminelt ikke at udforske strandene lidt nærmere! Og i den forbindelse er Batumi et godt udgangspunkt. Batumi er ikke kun en strandby i det sydvestlige hjørne af Georgien. Byen er både Georgiens næststørste by efter Tbilisi og hovedstaden i regionen Adjarien (som faktisk er en selvstyrende republik i Georgien). Som en af Georgiens ældste byer rummer Batumi fantastisk flot historisk arkitektur. Samtidig er Batumi også spækket med adskillige eksempler på moderne, europæisk arkitektur, der står i skarp kontrast til den historiske bydel. Så helt klart en seværdig by rent arkitektonisk! 

   

  Dette panoramabillede over Batumi skyline og stranden viser vist meget godt, hvorfor Batumi er en oplagt strandby!

   

  Her ser du facaden på den tidligere nationalbankbygning ved Europe Square, der prydes af et astronomisk ur (ligesom i Prag)

   

  Nyere og mere moderne bygninger er der også nok af i Batumi

   

  Er du til flotte landskaber og smukke naturstrande, bør du desuden kigge forbi Mtsvane Kontskhi små 9 km nord for Batumi. De lokale kalder stedet for “det grønne paradis”, og det kælenavn rammer ikke helt ved siden af! Mtsvane Kontskhi byder nemlig både på bjergtagende smukke naturlandskaber og en botanisk have lige ved siden af stranden. Samtidig finder du et fint udvalg af caféer, restauranter og barer, så du kan sagtens tilbringe en hel dag ved “det grønne paradis”.  

   

  Udsigten fra den botaniske have i Mtsvane Kontskhi fejler intet!


   

  Transport fra Kutaisi til Batumi

  I forhold til transporten fra Kutaisi Lufthavn til Batumi kan du køre med Georgian Bus. De har et bredt udvalg af afgange, der er tilpasset efter de forskellige flyselskabers ankomsttider. På deres hjemmeside skal du således blot vælge din ankomstdato og angive, at du skal fra “Kutaisi Airport” til “Batumi”, og at du ankommer med fly fra “Copenhagen”. Så finder hjemmesiden selv den rette busafgang til dig. En enkeltbillet fra Kutaisi Lufthavn til Batumi koster kun 15 georgiske lari (ca. 34 danske kr.). Du kan booke din busbillet på www.georgianbus.com.

   

   

  Hotel i Batumi

  I dette eksempel tilbringer du de første tre nætter i Batumi. Til dette ophold har jeg fundet det 3* Sunrise, der ligger ganske centralt i Batumi. Udover en lækker beliggenhed tæt på både centrum og strand byder Sunrise både på døgnåben reception, gratis wi-fi og rigtig fine værelser, hvor du har TV og eget badeværelse. Prisen for 3 nætter fra fredag den 24. april til mandag den 27. april er 270 kr., hvilket svarer til 135 kr. pr. person ved en rejse for 2 personer.

   

  Prisen på lignende ophold ligger generelt under 100 kr. pr. person i de fleste måneder. Det er selvfølgelig helt op til dig, om du hellere selv vil finde et andet hotel i Batumi.

   

   

  Transport fra Batumi til Tbilisi

  Next stop: Tbilisi! Transporten fra Batumi til hovedstaden Tbilisi kan du igen klare med bus. Fordi turen fra Batumi til Tbilisi tager lidt over 6 timer, vil jeg anbefale, at du kører med busselskabet Metro Georgia. Selvom Metro Georgia er en anelse dyrere end diverse minibusser (som kaldes marshrutkas), tilbyder Metro Georgia de mest komfortable rutebusser, hvor du både får gratis vand, the, kaffe, wi-fi og muligheden for at se film undervejs. Du kan se ruteplaner og booke billetter på deres meget brugervenlige hjemmeside metrogeorgia.ge/en. Bare vær obs på, at man ikke kan forudbestille billetter så lang tid ud i fremtiden. Jeg kunne f.eks. i skrivende stund ikke booke billetter til mandag den 27. april. Dog kan jeg se, at der den kommende mandag er fire afgange fordelt over hele dagen. Alle afgange koster kun 25 georgiske lari (ca. 60 danske kr.).

   

  Alternativt kan du også tage toget, som tager ca. 5 timer – dog er der kun fire afgange om dagen – og du kan ikke købe billetterne på nettet. Derfor er du nødt til at tage til banegården i Batumi og købe dem der. Og helst en eller to dage før, da de hurtig kan blive udsolgt. Togbilletten koster 25 GEL (ca. 60 kr.).

   

   

  Tbilisi

  Georgiens fantastiske hovedstad Tbilisi er en rigtig up-and-coming rejsedestination. Du finder næppe en mere charmerende hovedstad, og så bugner den tilmed med spændende oplevelser. Først og fremmest vil jeg nævne den gamle bydel i Tbilisi, som så afgjort er et must-see. Du finder ikke et bedre sted at slentre rundt på må og få og nyde stemningen og de mange gamle, hyggelige gader. Herudover finder du i Tbilisi tillige en del sovjetisk arkitektur, som også udgør en betydelig del af byens visuelle identitet. Udover Tbilisis gamle og sovjetiske arkitektur er et smut forbi den flotte Sioni-katedral også en anbefaling. Det samme gælder en tur til det flotte Narikala Fortress (du kan både gå eller tage kabelbanen derop). Vil du opleve landets gamle hovedstad, Mtskheta, eller besøge vinregionen Kakheti, er det også muligt fra Tbilisi.

   

  Smuk udsigt over Tbilisi, hvor du oppe til venstre kan se Narikala Fortress

  Den gamle bydel i Tbilisi er superhyggelig og fantastisk smuk!

   

  Også i Tbsilisi finder du moderne arkitektur – f.eks. broen ‘Bridge of Peace’ der går over Mtkvari-floden

   

  Sidst, men ikke mindst, bør du også overveje en udflugt til Kazbegi – også kendt som Stepantsminda. Dette er ubetinget et af de smukkeste områder i hele Georgien. Du kan f.eks. booke en heldagstur på getyourguide.dk, hvor du undervejs kommer forbi middelalderborgen Ananuri og den enestående Gergeti Treenighedskirke – alt imens du nyder de fejende flotte udsigter over Kaukasus-bjergenes knejsende tinder!

   

  Alternativt kan du, som nærmest overalt i Georgien, tage en marshrutka. Dette er mini-busser, som kører på fastlagte ruter. Fra Tbilisi kører der marshrutka hver time til Kazbegi, og turen kommer til at koste dig 10 GEL (ca. 22 kr.).

   

  Gergeti Treenighedskirken i Kazbegi er malerisk smuk og er i bogstaveligste forstand et af Georgiens højdepunkter. Det er nærmest et uvirkeligt syn, når de over 5.000 meter høje Kaukasus-bjerge står foran en, som muren fra Game of Thrones.

   

  Hotel i Tbilisi

  Turens sidste tre nætter tilbringer du i hovedstaden Tbilisi, hvor jeg har fundet det centrale 3* Hotel Brotseuli. Prisniveauet er generelt lidt højere i Tbilisi, og derfor er jeg gået med en budgetvenlig løsning. Vil du hellere skrue lidt op for luksussen, kan du også sagtens det.

   

  Vigtigst af alt byder Hotel Brotseuli på en fremragende beliggenhed i hjertet af Tbilisi. Herudover får du også wi-fi, TV, aircondition og eget badeværelse. Prisen for 3 nætter fra mandag den 27. april til torsdag den 30. april er 377 kr., hvilket svarer til 189 kr. pr. person ved en rejse for 2. Prisen for lignende ophold på dette hotel ligger stabilt mellem 120 – 150 kr. i de fleste måneder.

   

  OBS: Fordi du flyver retur fra Kutaisi til København tidligt om morgenen fredag den 1. maj, har jeg valgt at booke hotellet i Tbilisi til torsdag den 30. april. Du flyver nemlig allerede kl. 07.15. Derfor skal du med bussen fra Tbilisi til Kutaisi allerede kl. 00.30 den 1. maj. Her kører du igen med Georgian Bus, hvor du blot skal vælge din afrejsedato og angive, at du skal fra “Tbilisi” til “Kutaisi Airport”, og at du skal med et fly til “Copenhagen”. Så finder hjemmesiden selv den rigtige afgang (som her har afgang fra Tbilisi kl. 00.30 og ankomst i lufthavnen kl. 04.30). Du kan booke din busbillet på www.georgianbus.com.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Prisniveau i Georgien

  Som skrevet er Georgien billig – og jeg mener MEGET billig. Her er lige et lille overview.

  • Øl på en lokal restaurant 5 kr.
  • 2-retters aftensmad på alm. restaurant 50 kr.
  • Kaffe på en café 5 kr.
  • Flaske georgisk vin 10 kr.

   

   

  Flere indtryk fra smukke Georgien

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  7 kommentarer til Østeuropas skjulte skat: 1 uge i Georgien med fly og hoteller fra kun 774 kr.

  1. Jan L says:

   Tusind tak for en rigtig fin og informativ artikel om Georgien! Hvis man nu tager den tur på egen hånd, hvilke(t) sprog kan man så klare sig med ??
   mvh Jan L

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Jan L 🙂

    Tak for din kommentar og roserne – det er jeg glad for at høre 😉

    Altså georgisk og lidt russisk ville jo ikke skade – ej, spøg til side. I storbyer som Tbilisi og Batumi burde du kunne klare dig fint med engelsk. I de mere landlige egne vil der selvfølgelig være en sprogbarriere, men det opvejes i nogen grad af deres store gæstfrihed 🙂

  2. Tine Kristiansen says:

   Kan man selv leje bil, eller vil du ikke anbefale det? Det ser ud som om der er masser af stof til små udflugter fra de forskellige byer. Eller hvordan anbefaler du man kommer rundt? Tak for masser af inspiration 🙂

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Tine 🙂

    Tak for din kommentar og rosende ord 😉

    Det kan man godt (alt efter hvor meget og hvor du vil køre, kan det være en god idé med en terrængående bil). Man skal dog være klar over, at trafikken i byerne (f.eks. Tbilisi) kan være kaotisk. I rigtig mange tilfælde vil jeg dog tro, at det næsten er lige så nemt og måske endda billigere at benytte sig af taxier (sørg for at aftale pris på forhånd) eller de lokale marshrutkas 🙂

  3. Isabella says:

   Vi er nogle veninder der gerne vil afsted. Men er Georgien noget for os unge? Er der nogle seværdigheder eller kan man gå i byen, hvis man er 20

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Isabella 🙂

    Ja, det er det helt sikkert! Der er masser af seværdigheder i både Batumi og Tbilisi. Der er også mulighed for at gå i byen – men ligesom alle andre steder (inkl. Danmark), man tager i byen, så skal man selvfølgelig være opmærksom 🙂

    Jeg håber, I får en fantastisk tur, hvis I kommer afsted.
    Sig endelig til, hvis du har nogen spørgsmål 🙂

  4. Inge Møllback says:

   Interesseret i den veztlige kyst