Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl.. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 1.741 kr.
Tbilisi-Georgien-banner-1280-x-1280-1080x1080
Andet

Østeuropas skjulte skat

1 uge i Georgien med fly og hoteller

Andet |

Østeuropas skjulte skat

I dag vil jeg gerne præsentere jer for en ægte skjult perle! Turen går til oversete Georgien! Georgien ligger lige dér, hvor det østlige Europa møder det vestlige Asien. Som rejsedestination gemmer Georgien på en imponerende palet af fantastiske og forskelligartede oplevelser. Kaukasus-bjergene byder på smuk natur og dramatiske bjerglandskaber, Sortehavet mod vest inviterer til varme og solrige strandudflugter, og landets charmerende hovedstad Tbilisi leverer storbyferie, der kan måle sig med Europas andre hovedstæder.

Herudover byder Georgien også på vinmarker, ørkener og et fantastisk gæstfrit folkefærd. Og så er Georgien ovenikøbet billig – hvilket jo altid er en fordel! Georgien har derfor alle de rette ingredienser til at blive det nye trend-rejsemål – så hvis du vil være der før alle andre, er denne rejse til Georgien den perfekte mulighed ⛰️🍷☀️

Opdag Georgien

april – oktober

fra

1.741 kr.

✈️ fra København

🤩 Billig rejsedestination

💎 Oplev en smuk, skjult perle

🌳🍷 Vidunderlig natur og fantastiske vinmarker

Jeg har bygget artiklen op som en rundrejse, hvor turen går forbi Batumi, Tbilisi og Kutaisi. Byerne og hotellerne bliver derfor præsenteret hen ad vejen.

Første punkt på dagsordenen er dog flybilletterne til Georgien. Så dem starter vi lige med at få styr på 😉

Rejse til Georgien – fly

Fly til Georgien

Vil du gerne rejse til Georgien, vil det fra Danmark være klart billigst at flyve med ungarske Wizz Air. De opererer en direkte rute fra København til Kutaisi.

Frem til og med oktober kan du vælge mellem to ugentlige afgange, der ligger på mandage og fredage.

Og p.t. kan du typisk finde billetter til mellem ca. 700 – 1.200 kr.

Jeg har i dette eksempel fundet en afgang fra København til Kutaisi fra fredag den 10. maj til fredag den 17. maj til kun 729 kr.

Hos Wizz Air må du medbringe en mindre taske som håndbagage – vil du gerne have mere bagage med, kan det tilkøbes under bookingprocessen (billigst at gøre direkte gennem flyselskabet).

Eksempler på billige rejsedatoer

 • Mandage og fredage

Rejse til Georgien – rundrejse-eksempel

Med styr på flybilletterne kommer vi nu til selve rejsen.

Som altid med rundrejser skal du være velkommen til at skræddersy den lige efter dine egne ønsker. Du kan med andre ord selv bestemme ruten og håndplukke dine egne hoteller.

Herunder har jeg blot sammensat et eksempel på en rundrejse i Georgien, så du bliver præsenteret for nogle forskellige muligheder 😉

Transport fra Kutaisi Lufthavn til Batumi

Førte stop på denne rundrejse bliver kystbyen Batumi.

I forhold til transporten fra Kutaisi Lufthavn til Batumi kan du køre med Georgian Bus.

De har et bredt udvalg af busafgange, der er tilpasset efter de forskellige flyselskabers ankomsttider.

På deres hjemmeside skal du således blot vælge din ankomstdato og angive, at du skal fra “Kutaisi Airport” til “Batumi”, og at du ankommer med fly fra “Copenhagen”. Så finder hjemmesiden selv den rette busafgang til dig.

En enkeltbillet fra Kutaisi Lufthavn til Batumi koster kun 25 georgiske lari (GEL), hvilket svarer til ca. 65 danske kroner.

Du kan booke din busbillet på www.georgianbus.com.

Batumi – strand og storby i Georgien

Velkommen til Batumi.

I og med Georgien er et subtropisk land med en lang, flot kyststrækning langs Det Sorte Hav, ville det være kriminelt ikke at udforske strandene lidt nærmere. Og i den forbindelse er Batumi et godt udgangspunkt.

Batumi er ikke kun en strandby i det sydvestlige hjørne af Georgien. Byen er både Georgiens næststørste by efter Tbilisi og hovedstaden i regionen Adjarien (som faktisk er en selvstyrende republik i Georgien).

Som en af Georgiens ældste byer rummer Batumi fantastisk flot historisk arkitektur. Samtidig er Batumi også spækket med adskillige eksempler på moderne, europæisk arkitektur, der står i skarp kontrast til den historiske bydel. Så helt klart en seværdig by rent arkitektonisk! 

Dette panoramabillede over Batumi skyline og stranden viser vist meget godt, hvorfor Batumi er en oplagt strandby!

Batumi, Georgien


Her ser du facaden på den tidligere nationalbankbygning ved Europe Square, der prydes af et astronomisk ur (ligesom i Prag)

Nationalbanken, Batumi, Georgien


Nyere og mere moderne bygninger er der også nok af i Batumi

Batumi, Georgien


Er du til flotte landskaber og smukke naturstrande, bør du desuden kigge forbi Mtsvane Kontskhi, der ligger små ni kilometer nord for Batumi. De lokale kalder stedet for “det grønne paradis”, og det kælenavn rammer ikke helt ved siden af! 

Mtsvane Kontskhi byder både på bjergtagende smukke naturlandskaber og en botanisk have lige ved siden af stranden. Samtidig finder du et fint udvalg af caféer, restauranter og barer, så du kan sagtens tilbringe en hel dag ved “det grønne paradis”.

Udsigten fra den botaniske have i Mtsvane Kontskhi fejler intet!

Botanisk have i Mtsvane Kontskhi, Georgien


Hotel i Batumi

I dette eksempel tilbringer du de første tre nætter i Batumi.

Til dette ophold har jeg fundet det trestjernede Mireosi (4,5 ud af 5 på Tripadvisor), der ligger centralt i Batumi. Der er tale om et lille, budgetvenligt hotel, som dog ligger godt og har fået fine anmeldelser.

Fra fredag den 10. maj til mandag den 13. maj koster et topersoners værelse i alt 1.065 kr. Det svarer til kun 533 kr. pr. person ved en rejse for to personer.

Transport fra Batumi til Tbilisi

Next stop: Tbilisi!

Transporten fra Batumi til hovedstaden Tbilisi kan du igen klare med bus.

Fordi turen fra Batumi til Tbilisi tager lidt over seks timer, vil jeg anbefale, at du kører med busselskabet Metro Georgia. Selvom Metro Georgia er en anelse dyrere end diverse minibusser (som kaldes marshrutkas), så tilbyder Metro Georgia de mest komfortable rutebusser, hvor du både får gratis vand, te, kaffe, wi-fi og muligheden for at se film undervejs.

Du kan se ruteplaner og booke billetter på metrogeorgia.ge. En enkeltbillet fra Batumi til Tbilisi koster kun 40 lari (ca. 100 kr.).

Tbilisi – hovedstaden i Georgien

Georgiens fantastiske hovedstad Tbilisi er en rigtig up-and-coming rejsedestination. Du finder næppe en mere charmerende hovedstad, og så bugner den tilmed med spændende oplevelser.

Først og fremmest vil jeg nævne den gamle bydel i Tbilisi, som så afgjort er et must-see. Du finder ikke et bedre sted at slentre rundt på må og få og nyde stemningen og de mange gamle, hyggelige gader.

Herudover finder du i Tbilisi tillige en del sovjetisk arkitektur, som også udgør en betydelig del af byens visuelle identitet. Udover Tbilisis gamle og sovjetiske arkitektur er et smut forbi den flotte Sioni-katedral også en anbefaling. Det samme gælder en tur til det flotte Narikala Fortress (du kan både gå eller tage kabelbanen derop).

Vil du opleve landets gamle hovedstad, Mtskheta, eller besøge vinregionen Kakheti, er det også muligt fra Tbilisi.

Smuk udsigt over Tbilisi, hvor du oppe til venstre kan se Narikala Fortress

Tbilisi, hovedstaden i Georgien


Den gamle bydel i Tbilisi er superhyggelig og fantastisk smuk!

Tbilisis gamle bymidte, Georgien


Også i Tbsilisi finder du moderne arkitektur – f.eks. broen ‘Bridge of Peace’ der går over Mtkvari-floden

Bridge of Peace, Tbilisi, Georgien


Sidst, men ikke mindst, bør du også overveje en udflugt til Kazbegi – også kendt som Stepantsminda. Dette er ubetinget et af de smukkeste områder i hele Georgien.

Du kan f.eks. booke en heldagstur på getyourguide.dk, hvor du undervejs kommer forbi middelalderborgen Ananuri og den enestående Gergeti Treenighedskirke – alt imens du nyder de fejende flotte udsigter over Kaukasus-bjergenes knejsende tinder!

Alternativt kan du, som nærmest overalt i Georgien, tage en marshrutka. Dette er minibusser, som kører på fastlagte ruter. Fra Tbilisi kører der marshrutka hver time til Kazbegi.Gergeti Treenighedskirken i Kazbegi er malerisk smuk og er i bogstaveligste forstand et af Georgiens højdepunkter. Det er nærmest et uvirkeligt syn, når de over 5.000 meter høje Kaukasus-bjerge står foran en, som muren fra Game of Thrones.

Gergeti Treenighedskirken i Kazbegi, Georgien


Hotel i Tbilisi

Hotel i Tbilisi

278 kr.

Turens næste tre nætter tilbringer du i hovedstaden Tbilisi, hvor jeg har fundet det centrale trestjernede Hotel Rustaveli (4 ud af 5 på Tripadvisor).

Fra mandag den 13. maj til torsdag den 16. maj koster et topersoners værelse i alt 556 kr. Det svarer til kun 278 kr. pr. person ved en rejse for to personer.

Transport fra Tbilisi til Kutaisi

Jeg har i dette eksempel valgt at tage turen tilbage til Kutaisi torsdag den 16. maj. Du flyver nemlig hjem tidligt om morgenen fredag den 17. maj.

Til denne rute har jeg fundet en busafgang hos www.citybus.ge. Hos dem kan du købe en busbillet til lidt over 10 euro.

OBS: Har du ikke noget imod at sove i en bus, kan du faktisk også finde en busafgang fra Tbilisi til Kutaisi Lufthavn hos Georgian Bus, der er tilrettelagt efter din returflyvning. Så tager du bussen sent om aftenen og ankommer til lufthavnen meget tidligt om morgenen.

Kutaisi – Georgiens historiske skatkammer

Som sidste stop på rundrejsen får du muligheden for at lære byen Kutaisi lidt bedre at kende.

Sammenlignet med Tbilisi er Kutaisi mindre turistet, hvilket måske kan give en mere autentisk oplevelse af Georgien.

Samtidig er Kutaisi en fantastisk by, hvis du ønsker at fordybe dig i historie.

Byen er et af de ældste beboede områder i Georgien og har flere betydningsfulde historiske vartegn. Bl.a. den imponerende Bagrati-katedral og Gelati-klosteret, som begge er UNESCO-verdensarvssteder.

Der er også mulighed for storslåede naturoplevelser i området omkring Kutaisi – f.eks. Martvili Canyon.

Kutaisi er en skattekiste af historie

Kutaisi, Georgien, er lidt af et historisk skatkammer


Martvili Canyon (ca. 45 km nordvest for Kutaisi)

Martvili Canyon lidt uden for Kutaisi, Georgien


Hotel i Kutaisi

Hotel i Kutaisi

201 kr.

Til den sidste nat i Georgien er jeg gået efter et hotel i stil med de to foregående.

Billigt, men med en god beliggenhed og flotte anmeldelser. Og de kriterier opfylder Crown (4,5 ud af 5 på Tripadvisor).

Fra torsdag den 16. maj til fredag den 17. maj skal du kun betale 402 kr. for et topersoners ophold. Det svarer til kun 201 kr. pr. person.

Rejse til Georgien – prisoversigt (pr. person)

 • Fly tur/retur til Georgien: 729 kr.
 • Hotel i Batumi: 533 kr.
 • Hotel i Tbilisi: 278 kr.
 • Hotel i Kutaisi: 201 kr.
 • I alt: 1.741 kr.

Flere billeder fra smukke Georgien

Rejse til Georgien
Rejse til Georgien
Rejse til Georgien

Du kan også lade dig inspirere yderligere på getyourguide.


Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Østeuropas skjulte skatØsteuropas skjulte skat

Kommentarer (2)

 1. A

  Anders Hedegaard Nielsen

  Hvordan er sikkerheden/risikoen i georgien?

  Har set at udenrigsministeriet fraråder regionerne Abkhasien og Sydossetien

  7. feb 2024 kl. 15:06
  1. e

   amalie

   Hej Anders 🙂

   Tak for din kommentar.

   Det er korrekt, at Udenrigsministeriet fraråder rejser til lige præcis Abkhasien og Sydossetien, men de fraråder ikke rejser til andre dele af landet, så der skal du ikke være bekymret for at rejse til 🙂

   8. feb 2024 kl. 8:16

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar