• 24 jul 2019

  Forlænget weekend i Andorra: 3 nætter til kun 980 kr. inkl. hoteller, fly og lejebil

  Andorra – der har du sikkert aldrig været før! Men det lille land i Pyrenæerne – klemt inde mellem Frankrig mod nord og Spanien mod syd – er en fantastisk naturskøn og charmerende rejedestination. Især hvis du har hang til dramatiske bjerglandskaber og vandreture! Og er det tilfældet, vil en forlænget weekend i det lille bjergland være en oplagt rejseoplevelse. Temperaturerne i Andorra i sommerhalvåret er desuden ofte dejligt varme! Så find rygsækken frem, og gør dig klar til en lækker miniferie i Pyrenæerne!

  Miniferie i Andorra
  august - oktober
  980 kr.
  Billund og København
  Girona og Barcelona
  Billige fly til Catalonien
  331 kr.
  Fra Billund til Girona
  Fra København til Barcelona
  Hotel i Girona
  f.eks. det budgetvenlige ibis Girona Costa Brava
  232 kr.
  Hotel i Andorra
  f.eks. det anmelderroste 3* Hotel Pyrénées
  323 kr.
  Lejebil
  inkl. fri kilometer og afhentning i lufthavnsterminalen
  94 kr.
  Hotel
  555 kr.
  Fly
  331 kr.
  Lejebil
  94 kr.
  Total (pr.person)
  980 kr.

  Billige fly til Girona/Barcelona

  Første skridt på vejen mod Andorra er at finde billige fly til enten Girona eller Barcelona. Fra disse catalanske byer ved Costa Brava i det nordøstlige Spanien har du nemlig kun ca. 3 timer i bil til Andorra.

   

  Den billigste løsning vil ofte være at flyve med Ryanair fra Billund til Girona (afgange på tirsdage, torsdage og lørdage). Prisniveauet her ligger generelt mellem ca. 300 og 600 kr. Jeg har f.eks. taget udgangspunkt i en afgang fra lørdag den 7. september til tirsdag den 10. september til kun 331 kr.

   

  Vil du hellere flyve fra hovedstaden, kan du finde fly hos Norwegian eller Vueling til Barcelona til omkring 800-900 kr.

   

  Hos Norwegian og Vueling får du 10 kg håndbagage inkluderet i prisen, mens du hos Ryanair skal betale mellem 45 kr. og 75 kr. ekstra (hvis du booker direkte gennem Ryanair) for at booke billetten med prioritet og dermed 10 kg håndbagage.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund d. 07.09. – 10.09. (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen) – her får du et udvalg af andre billige rejsedatoer.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  BLL – GRO

  • 24.08. – 27.08. – WE
  • 27.08. – 31.08.
  • 03.09. – 07.09.
  • 07.09. – 10.09. – WE
  • 14.09. – 17.09. – WE
  • 21.09. – 24.09. – WE
  • 28.09. – 03.10.
  • 19.10. – 22.10. – WE
  • Og flere

   

  CPH – BCN

  • 20.08. – 26.08.
  • 07.09. – 10.09. – WE
  • 14.09. – 17.09. – WE
  • 21.09. – 24.09. – WE
  • 28.09. – 01.10. – WE
  • 05.10. – 09.10.
  • 26.10. – 29.10. – WE
  • Og flere

   

   

  Hoteller

  Girona

  Som du kan se, har jeg valgt at tage den første nat i Girona, da du i dette eksempel ankommer sent om aftenen. Fordi der kun er tale om en enkelt nat, har jeg fundet det budgetvenlige ibis Girona Costa Brava. Her får du et rigtig fint budgethotel, der har styr på alle de basale faciliteter.

   

  Et ophold på én nat fra lørdag den 7. september til søndag den 8. september til kun 463 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 232 kr. pr. person.

   

  Andorra

  Andorras hovedstad hedder Andorra la Vella, og her har jeg fundet det supercharmerende 3* Hotel Pyrénées.

   

  Hotellet ligger centralt i byen og tæt på både shoppinggader og restauranter. Hotellet byder bl.a. på gratis wi-fi, tennisbane, sæsonåben swimmingpool og en skøn solterrasse. Herudover er der også privat parkering til 15 euro pr. døgn (112 kr.), så det bliver ikke noget problem med parkering til lejebilen. Tidligere gæster har generelt været rigtig tilfredse med Hotel Pyrénées, som bl.a. får roser for sine rummelige, rene værelser, en super beliggenhed og et hjælpsomt personale.

   

  På dette hotel har jeg fundet et 2-nætters ophold fra søndag den 8. september til tirsdag den 10. september til 645 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 323 kr. pr. person.

   

  Prisniveauet for lignende ophold på begge hoteller ligger i skrivende stund ret stabilt omkring 300-500 kr. pr. nat i de fleste måneder. Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Girona eller Andorra, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Lejebil

  Selvom man faktisk godt kan tage bussen fra Girona til Andorra, har jeg i denne artikel valgt at inkludere en lejebil. Det er nemlig superbilligt og giver en markant større frihed, mens du er på ferie.

   

  Jeg har ovenfor fundet en lejebil fra lørdag den 7. september til tirsdag den 10. september til kun 188 kr. – dvs. 94 kr. pr. person ved en rejse for 2. Bilen kommer med fri kilometer og kan afhentes i lufthavnsterminalen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Husk, at de fleste biludlejningsfirmaer i Spanien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Attraktioner i Andorra

  • Caldea: Europas største spa-bad
  • Vandreruter gennem Pyrenæerne: der findes faktisk rigtig mange gennem fantastisk smuk natur.
  • Shopping: moms i Andorra er 4,5 %, og det betyder RIGTIG mange gode tilbud på alt fra designertøj og elektronik til alkohol og cigaretter.
  • Om vinteren: på grund af sin beliggenhed i Pyrenæerne er Andorra et fantastisk skiområde

   

   

  Billeder fra Girona og Andorra

   

  Eiffel-broen i Girona

   

  Sant Esteve-kirken i Andorra

   

  Bjergrig udsigt over hovedstaden Andorra la Vella

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Forlænget weekend i Andorra: 3 nætter til kun 980 kr. inkl. hoteller, fly og lejebil

  1. Lasse Høj says:

   Det er jo ikke 3 nætter i Andorra, for ferien starter først den 5. maj i dit eksempel – efter en nat uden noget hjemsted eller bil inkluderet i “tilbuddet”.
   Lidt misvisende, synes vi.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Lasse 🙂

    Jeg kan sådan set godt følge dig lidt (selvom der ikke står 3 nætter i Andorra – men blot forlænget weekend i Andorra). Problemet er bare, at det er svært at lave en titel, der ikke bliver for lang, hvis den skal skal udpensle alle rejseinformationerne. Derfor vælger jeg kun at nævne Andorra i titlen 😉 I øvrigt tilbringer man ikke den første nat uden et hjemsted – her bor man på et hotel i Girona 🙂