• 26 aug 2019

  Rundrejse i Grønland: 9 dages rundrejse til Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk fra kun 7.942 kr. inkl. fly, færge og overnatninger

  Verden er et fascinerende sted. Og et af de klart mest fascinerende steder på vores jord er Grønland! Især den bjergtagende smukke og barske natur og det enestående dyreliv gør et varigt indtryk på enhver globetrotter, der sætter kursen mod den store ø langt mod nord. Og netop den grønlandske natur bliver sat eftertrykkeligt på dagsordenen på den rundrejse, jeg har kigget på i dag! Selvom prisen måske kan virke høj, så er Grønland bare ikke en budgetdestination – flybilletter alene kan snildt koste omkring 7.000 kr. Desuden er Grønland bare en af de destinationer, du nok ikke kommer til at opleve så mange gange i løbet af dit liv!

  Arktisk rundrejseeventyr i Grønland
  november - januar
  fra7.942 kr.
  København
  Grønland
  Billige fly til Grønland
  inkl. 20 kg bagage

  Billige fly til Grønland

  Som du kan se ovenfor, har jeg til denne rundrejse sammensat en flybillet med flere rejsemål. Det kan du gøre inde på travelmarket ved at vælge “flere rejsemål” i stedet for de sædvanlige tur/retur-billetter. På den måde kan du nemlig skrue din billet sammen således, at du flyver fra København til Kangerlussuaq, fra Kangerlussuaq til Ilulissat og til sidst fra Nuuk til København (via Kangerlussuaq).

   

   

  Som du kan se på billedet ovenfor flyver du i dette eksempel fra København til Kangerlussuaq torsdag den 14. november. Herefter flyver du fra Kangerlussuaq til Ilulissat fredag den 15. november. Og til sidst flyver du fra Nuuk tilbage til København torsdag den 21. november. Du flyver med Air Greenland, og billetten ender med at koste 3.916 kr. inkl. 20 kg indchecket bagage. Hvis du i øvrigt undrer dig over, at billetten ikke inkluderer etapen fra Ilulissat til Nuuk, så tag det helt roligt – det er meningen. Den strækning kommer du nemlig til at klare med færge (mere om det senere)!

   

  Som du kan se i flyboksen, indeholder flyveturen fra Nuuk til København en lang mellemlanding i Kangerlussuaq. Det er bl.a. derfor, at billetten er så billig, som den er. Men så får du bare et par ekstra dage i Kangerlussuaq, der kan bruges til en masse fede oplevelser – det hører du også mere om senere!

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 07.11. – 08.11. – 14.11.
  • 14.11. – 15.11. – 21.11.
  • 21.11. – 29.11. – 05.12.
  • 09.01. – 10.01. – 16.01.
  • 23.01. – 24.01. – 30.01.
  • Og flere

   

   

  Rundrejsen

  Som altid med rundrejser har du mulighed for at tilrettelægge rejsen efter dine egne ønsker. Og det er der selvfølgelig også mulighed for denne gang. Dog er Grønland ikke en klassisk turistdestination, hvor du kan vælge og vrage mellem hoteller på hvert gadehjørne eller vælge mellem flere forskellige afgangstider til færgen. Det er bare vilkårene.

   

  Kangerlussuaq

  Turen starter i lille Kangerlussuaq, hvis danske navn er Søndre Strømfjord. Med kun omkring 500 indbyggere er Kangerlussuaq langt fra nogen metropol. Men på trods af sin klejne størrelse har Kangerlussuaq en ganske unik status – det er nemlig det eneste sted, hvorfra du kan køre direkte til Indlandsisen. Og denne særlige omstændighed har betydet, at du lige netop her finder en række turoperatører, som har specialiseret sig i forskellige grønlandsoplevelser, der passer perfekt til en lang mellemlanding eller et kort ophold.

   

  Oplevelser i Kangerlussuaq

   

   

   

  I Kangerlussuaq er der ikke det store udvalg af overnatningssteder. Fra den 4. oktober til den 5. oktober kan du faktisk kun finde vandrehjemmet Old Camp, hvor en enkelt nat koster 448 kr. pr. person ved en rejse for 2 personer (i alt 895 kr.).

  Overnatning i Kangerlussuaq
  14.11. - 15.11.

   

  Efter en enkelt nat i Kangerlussuaq sætter du kursen stik nord mod Ilulissat. Husk dog, at du kommer tilbage til Kangerlussuaq for at tilbringe en sidste nat i byen ifm. en lang mellemladning på returflyvningen.

   

   

  Ilulissat

  Ilulissat – med det danske navn Jakobshavn – blev grundlagt tilbage i 1741. Med et befolkningstal på ca. 4.500 er Ilulissat Grønlands tredjestørste by. Medregner man byens 3.500 slædehunde i den statistik, ville det dog hjælpe en del på befolkningstallet 😉

   

  Oversat til dansk betyder Ilulissat “isfjelde”, og ligesom det var tilfældet med Kangerlussuaq er Ilulissat en fantastisk base for adskillige ture til lands og til vands – uanset om du vil opleve nordlys eller afsted på eventyr på en snescooter!

   

  Ilulissat

   

  I Ilulissat er udvalget af overnatningssteder lidt bedre end i Kangerlussuaq. Men ikke meget. Jeg har fundet det fornuftige Ilulissat Bed & Breakfast, hvor du fra den 15. november til den 17. november kan få et 2-personersværelse til 610 kr. pr. person.

  Overnatning i Ilulissat
  15.11. - 17.11.

   

  Efter to nætter i Ilulissat er det blevet tid til at forlade den faste grønlandske grund for en stund og i stedet fortsætte rejsen til søs!

   

   

  Færgerejse fra Ilulissat til Nuuk

  Fra Ilulissat kan du nemlig tage en færge til hovedstaden Nuuk, der ligger ca. 560 km stik syd. Rederiet Arctic Umiaq Line opererer en fast rute langs den grønlandske vestkyst, og den kan du passende gøre brug af på denne rundrejse.

   

  Skal du fra Ilulissat til Nuuk er der kun én afgang om ugen. Færgen sejler fra Ilulissat hver søndag kl. 17 og ankommer i Nuuk tirsdag kl. 7. Der er altså ikke så meget at rafle om ift. afgange. Heller ikke hvad prisen angår. Skibet har to forskellige former for indkvartering – liggepladser og kahytter. Den billigste er en såkaldt liggeplads, hvor man deler et rum med andre (der er fælles bad og toilet på gangen). En liggeplads koster 1.800 kr. (plus en “online fee” på 75 kr.). Alternativt kan du booke en kahyt, som du har for dig selv. En kahyt til 2 personer koster 3.150 kr. pr. person.

   

  Mad og drikke er ikke inkluderet i prisen, men skibets Café Sarfaq sælger morgenmad, frokost og aftensmad til rimelige priser (75 – 130 kr. pr. måltid).

   

  Færge fra Ilulissat til Nuuk
  17.11. - 19.11.
  Ja, jeg ved ikke helt, hvad der blev af "køb online og slip for gebyret" ...

   

  Nuuk

  Efter et par dage til søs får du atter fast grund under fødderne, når du lægger til land i Grønlands hovedstad – Nuuk. Hovedstadsstatus plejer normalt at vidne om en by af en vis størrelse, men Nuuk er faktisk verdens mindste hovedstad. Så forvent ikke det vilde storbyeventyr. Hvad Nuuk mangler i forhold til geografisk størrelse, gør byen til gengæld op for i charme og skønhed. Landskabet omkring byen er fænomenalt smukt og helt unikt for en hovedstad.

   

  I Nuuk bør du bl.a. besøge Grønlands Nationalmuseum. Det er ikke verdens største museum, men du får en rigtig fin indsigt i Grønlands historie og livet på øen. Herudover bør du også besøge det relativt nye Nuuk Center (NC), der åbnede i sommeren 2012. Faktisk er NC det eneste af sin slags i Grønland, og centret minder fuldstændig om et moderne indkøbscenter herhjemme. Du finder bl.a. både butikker som Matas, Kop & Kande og Elgiganten side om side med grønlandske butikker som Pisiffik og Ittuwoman.

   

  Selvfølgelig kan du også i Nuuk tage afsted på alverdens ture – du kan f.eks. finde et spændende udvalg hos Greenland Water Taxi eller guidetogreenland.com.

   

  De farverige huse i Nuuk er supercharmerende  

   

  I den grønlandske hovedstad finder du nok det største udvalg af overnatningsmuligheder – uden det dog siger så meget. Jeg har i dette eksempel fundet det fine Greenland Escape Accommodation til 645 kr. pr. person for to nætter.

  Overnatning i Nuuk
  19.11. - 21.11.

   

  Kangerlussuaq

  På vej tilbage fra Nuuk til København har du en 23-timer lang mellemlanding i Kangerlussuaq. Derfor får du igen brug for en overnatning, og her har jeg igen fundet Old Camp til 448 kr. pr. person for en enkelt nat.

  Hotel i Kangerlussuaq
  21.11. - 22.11.

  Som sagt finder du en række operatører, som har specialiseret sig i denne slags mellemlandinger, så du kan sagtens nå en sidste adventure-tur, før Danmark venter derhjemme.

   

  Russell-gletsjeren er en af de naturattraktioner, du kan opleve på en tur fra Kangerlussuaq

   

  Pris

  • Rundrejseflybilletter: 3.916 kr.
  • Overnatning i Kangerlussuaq: 448 kr.
  • Overnatning i Ilulissat: 610 kr.
  • Færge fra Ilulissat til Nuuk: 1.875 kr.
  • Hotel i Nuuk: 645 kr.
  • Hotel i Kangerlussuaq: 448 kr.
  • I alt: 7.942 kr.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  5 kommentarer til Rundrejse i Grønland: 9 dages rundrejse til Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk fra kun 7.942 kr. inkl. fly, færge og overnatninger

  1. Dennis says:

   Jo Kangerlussuaq og Ilulissat der ikke meget lys i de måneder, Nuuk får du lidt dagslys. Men ikke meget at se i Nuuk efter min mening.
   Ofte -30 i Kangerlussuaq på den årstid.
   Ud på havet om sommeren er det bedste synes jeg.

   • Rejsespejder says:

    Hej Dennis,
    der er mange som tager til Grønland også om vinteren. Har selv nogen i familien, som var der inden jul og elskede det.
    Men hvis det skal være en sommertur, så kan man sagtens finde lignende fly-tilbud om sommeren. For et par måneder siden fandt jeg fly til Grøndland i sommerferien (juli og august) til 3.500 kr. Færgen koster det samme året rundt, og hotel-priser ændrer sig heller ikke særlig meget.

  2. Kenneth says:

   Fin tur og fine billeder med masser af lys, men er det ikke helt mørkt fra november til februar!!!

  3. Zunja says:

   I Kangerlussuaq er det billigste sted at overnatte Kangerlussuaq vandrehjem, hvor man også kan booke 2 personers værelser. Der går bus fra lufthavnen til vandrehjemmet. Der er 2 fine køkkener og stor opholdsstue samt fine fælles baderum. WiFi kan købes på stedet.
   Jeg kan absolut anbefale stedet, der er væsentligt nyere end old camp. Og ligger lidt tættere på byen end old camp.

   http://www.kangvandh.gl/

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Zunja 🙂

    Mange tak for din kommentar. Jeg vil helt sikkert huske på dine tips til en anden gang, jeg skriver om Grønland.
    Og tak fordi du deler ud af dine rejsetips 🙂 Det sætter jeg pris på!