Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 8.125 kr.
Groenland-banner
Pakkerejser

Rundrejse i Grønland: 9-dages rundrejse til Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk fra kun 8.125 kr. inkl. fly, færge og overnatninger

Pakkerejser |

Rundrejse i Grønland: 9-dages rundrejse til Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk fra kun 8.125 kr. inkl. fly, færge og overnatninger

I dag har jeg sammensat mit bedste bud på en rundrejse i Grønland. Et af de klart mest fascinerende steder på vores jord! Især den bjergtagende smukke og barske natur og det enestående dyreliv gør et varigt indtryk på enhver globetrotter, der sætter kursen mod den store ø langt mod nord. Og netop den grønlandske natur bliver sat eftertrykkeligt på dagsordenen på den rundrejse, jeg har kigget på i dag! Selvom prisen måske kan virke høj, så er Grønland bare ikke en budgetdestination – flybilletter alene kan snildt koste omkring 7.000 kr. Desuden er Grønland en af de destinationer, du nok ikke kommer til at opleve så mange gange i løbet af dit liv! ❄

Arktisk rundrejseeventyr i Grønland

september, oktober og november

fra

8.125 kr.

København ✈ Grønland

Billige fly til Grønland

inkl. 20 kg bagage

Billige fly – rundrejse i Grønland 

Som du kan se ovenfor, har jeg til denne rundrejse sammensat en flybillet med flere rejsemål. Det kan du gøre inde på Skyscanner ved at vælge “flere byer” i stedet for de sædvanlige retur-billetter.

På den måde kan du nemlig skrue din flybillet sammen således, at du flyver fra København til Kangerlussuaq, fra Kangerlussuaq til Ilulissat og til sidst fra Nuuk til København (via Kangerlussuaq).

Rundrejse i Grønland: 9-dages rundrejse til Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk fra kun 8.125 kr. inkl. fly, færge og overnatninger

Som du kan se på billedet ovenfor, flyver du i dette eksempel fra København til Kangerlussuaq torsdag den 16. november. Herefter flyver du fra Kangerlussuaq til Ilulissat fredag den 17. november. Og til sidst flyver du fra Nuuk tilbage til København torsdag den 23. november.

Du flyver med Air Greenland, og rundrejsebilletten ender med at koste 3.469 kr. inkl. 20 kg indtjekket bagage.

Hvis du i øvrigt undrer dig over, at billetten ikke inkluderer etapen fra Ilulissat til Nuuk, så tag det helt roligt – det er meningen. Den strækning kommer du nemlig til at klare med færge (mere om det senere)!

Som du kan se i flyboksen, indeholder flyveturen fra Nuuk til København en lang mellemlanding i Kangerlussuaq. Det er bl.a. derfor, at billetten er så billig, som den er. Men så får du bare et par ekstra dage i Kangerlussuaq, der kan bruges til en masse fede oplevelser – det hører du også mere om senere!

Eksempler på billige rejsedatoer – rundrejse i Grønland

 • 15.09. – 16.09. – 22.09.
 • 29.09. – 30.09. – 06.10.
 • 06.10. – 07.10. – 13.10.
 • 13.10. – 14.10. – 20.10.
 • 20.10. – 21.10. – 27.10.
 • 02.11. – 03.11. – 09.11.
 • 16.11. – 17.11. – 23.11.
 • 23.11. – 24.11. – 30.11.
 • Og flere

Rundrejsen

Som altid med rundrejser har du mulighed for at tilrettelægge rejsen efter dine egne ønsker. Og det er der selvfølgelig også mulighed for denne gang. Dog er Grønland ikke en klassisk turistdestination, hvor du kan vælge og vrage mellem hoteller på hvert et gadehjørne eller vælge mellem flere forskellige afgangstider til færgen.

Kangerlussuaq

Turen starter i lille Kangerlussuaq, hvis danske navn er Søndre Strømfjord. Med kun omkring 500 indbyggere er Kangerlussuaq langt fra nogen metropol.

På trods af sin klejne størrelse har Kangerlussuaq en ganske unik status – det er nemlig det eneste sted, hvorfra du kan køre direkte til Indlandsisen. Og denne særlige omstændighed har betydet, at du lige netop her finder en række turoperatører, som har specialiseret sig i forskellige grønlandsoplevelser, der passer perfekt til en lang mellemlanding eller et kort ophold.

Rundrejse til Grønland

I Kangerlussuaq er der ikke det store udvalg af overnatningssteder. Fra den 16. november til den 17. november kan du faktisk kun finde vandrehjemmet Old Camp, hvor en enkelt nat koster 448 kr. pr. person ved en rejse for 2 personer (i alt 896 kr.).

Overnatning i Kangerlussuaq

448 kr.

Efter en enkelt nat i Kangerlussuaq sætter du kursen stik nord mod Ilulissat. Husk dog, at du kommer tilbage til Kangerlussuaq for at tilbringe en sidste nat i byen ifm. en lang mellemlanding på returflyvningen.

Ilulissat

Ilulissat – med det danske navn Jakobshavn – blev grundlagt tilbage i 1741. Med et befolkningstal på ca. 4.500 er Ilulissat Grønlands tredjestørste by. Medregner man byens 3.500 slædehunde i den statistik, ville det dog hjælpe en del på befolkningstallet 😉

Oversat til dansk betyder Ilulissat “isfjelde”, og ligesom det var tilfældet med Kangerlussuaq, er Ilulissat en fantastisk base for adskillige ture til lands og til vands – uanset om du vil opleve nordlys eller afsted på eventyr på en snescooter!

Ilulissat

Rundrejse til Grønland

Rundrejse til Grønland

I Ilulissat er udvalget af overnatningssteder lidt bedre end i Kangerlussuaq. Men ikke meget. Jeg har fundet Hotel Hvide Falk Ilulissat, hvor du fra den 17. november til den 19. november kan få et 2-personersværelse til i alt 1.980 kr. Ved en rejse for to personer bliver prisen derfor kun 990 kr.

Overnatning i Ilulissat

990 kr.

Efter to nætter i Ilulissat er det blevet tid til at forlade den faste grønlandske grund for en stund og i stedet fortsætte rejsen til søs!

Færgerejse fra Ilulissat til Nuuk

Fra Ilulissat kan du nemlig tage en færge til hovedstaden Nuuk, der ligger ca. 560 km stik syd.

Rederiet Arctic Umiaq Line opererer en fast rute langs den grønlandske vestkyst, og den kan du passende gøre brug af på denne rundrejse.

Skal du fra Ilulissat til Nuuk er der kun én afgang om ugen. Færgen sejler fra Ilulissat hver søndag mellem kl. 17.00 og 17.30, og du ankommer til Nuuk tirsdag kl. 7.00. Der er altså ikke så meget at rafle om ift. afgange. Heller ikke hvad prisen angår.

Skibet har to forskellige former for indkvartering – liggepladser og kahytter. Den billigste er en såkaldt liggeplads, hvor man deler et rum med andre (der er fælles bad og toilet på gangen). En liggeplads koster 1.900 kr. (plus en “online fee” på 75 kr.). Alternativt kan du booke en kahyt, som du har for dig selv. En kahyt til 2 personer koster 3.400 kr. pr. person.

Færge fra Ilulissat til Nuuk

Nuuk

Efter et par dage til søs får du atter fast grund under fødderne, når du lægger til land i Grønlands hovedstad – Nuuk.

Hovedstadsstatus plejer normalt at vidne om en by af en vis størrelse, men Nuuk er faktisk verdens mindste hovedstad. Så forvent ikke det vilde storbyeventyr.

Hvad Nuuk mangler i forhold til geografisk størrelse, gør byen til gengæld op for i charme og skønhed. Landskabet omkring byen er fænomenalt smukt og helt unikt for en hovedstad.

I Nuuk bør du bl.a. besøge Grønlands Nationalmuseum. Det er ikke verdens største museum, men du får en rigtig fin indsigt i Grønlands historie og livet på øen.

Herudover bør du også besøge Nuuk Center (NC), der åbnede i sommeren 2012. Faktisk er NC det eneste af sin slags i Grønland, og centret minder fuldstændig om et moderne indkøbscenter herhjemme. Du finder bl.a. både butikker som Matas, Kop & Kande og Elgiganten side om side med grønlandske butikker som Pisiffik og Ittuwoman.

Selvfølgelig kan du også i Nuuk tage afsted på alverdens ture – du kan f.eks. finde et spændende udvalg hos Greenland Water Taxi eller guidetogreenland.com.

De farverige huse i Nuuk er supercharmerende

Rundrejse til Grønland

I den grønlandske hovedstad finder du nok det største udvalg af overnatningsmuligheder – uden det dog siger så meget. Jeg har i dette eksempel fundet det fine Kulukis Downtown Hostel til 795 kr. pr. person for to nætter.

Overnatning i Nuuk

795 kr.

Kangerlussuaq

På vej tilbage fra Nuuk til København har du en 19-timer lang mellemlanding i Kangerlussuaq. Derfor får du igen brug for en overnatning, og her har jeg igen fundet Old Camp til 448 kr. pr. person for en enkelt nat.

Hotel i Kangerlussuaq

448 kr.

Som sagt finder du en række operatører, som har specialiseret sig i denne slags mellemlandinger, så du kan sagtens nå en sidste adventure-tur, før Danmark venter derhjemme.

Russell-gletsjeren er en af de naturattraktioner, du kan opleve på en tur fra Kangerlussuaq

Rundrejse til Grønland

Pris – rundrejse i Grønland

 • Rundrejseflybilletter: 3.469 kr.
 • Overnatning i Kangerlussuaq: 448 kr.
 • Overnatning i Ilulissat: 990 kr.
 • Færge fra Ilulissat til Nuuk: 1.975 kr.
 • Hotel i Nuuk: 795 kr.
 • Hotel i Kangerlussuaq: 448 kr.
 • I alt: 8.125 kr.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Rundrejse i Grønland: 9-dages rundrejse til Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk fra kun 8.125 kr. inkl. fly, færge og overnatningerRundrejse i Grønland: 9-dages rundrejse til Kangerlussuaq, Ilulissat og Nuuk fra kun 8.125 kr. inkl. fly, færge og overnatninger

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud