• 14 apr 2019

  Game of Thrones road trip: 5 dage i Irland til kun 1.653 kr. inkl. fly, billeje og alle hoteller

  Så er tiden endelig kommet – Game of Thrones sæson 8 ruller hen over skærmen – og jeg har glædet mig som et lille barn! Hvis du er klar til at følge i fodsporene på serien, så skal du læse med her! I dag har jeg nemlig fundet en rute i Irland, der tager dig med på noget af eventyret fra Game of Thrones. Du kan blandt andet opleve The Haunted Forest i Westeros, besøge House Stark i Winterfell, gå på the Kingsroad, hvor Arya Stark flygtede fra the Lannisters og se Daenery og dragen Drogons skjulested ved Binevenagh Mountain. Dette road trip tager dig på en masse små stop, hvor du rigtig kan komme i Game of Thrones-stemning og se stederne i virkeligheden. Hvis du er knap så meget fan af serien, kan du stadig sagtens tage på denne skønne kør-selv-ferie alligevel. Irland er nemlig et bjergtagende smukt land med en fascinerende kultur og en fantastisk natur, der bare skal opleves!

  Road trip i Irland
  året rundt
  1.653 kr.
  København og Hamborg
  Dublin
  Billige fly til Dublin
  391 kr.
  Fly fra København
  Fly fra Hamborg
  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  181 kr.
  Hotel
  1.081 kr.
  Fly
  391 kr.
  Lejebil
  181 kr.
  Total (pr.person)
  1.653 kr.

  Fly til Dublin

  I dag har jeg fundet billige flybilletter til Dublin. Du kan rejse fra både København og Hamborg. Fra begge lufthavne kan du finde billetter i prislejet 400 til 600 kr. det meste af året (der er daglige afgange). Højsæsonen er selvfølgelig dyrere, men ikke meget. I skolernes sommerferie koster billetter fra ca. 700 kr.

   

  Jeg har f.eks. fundet en afgang fra København fra lørdag den 11. maj til onsdag den 15. maj til kun 391 kr. Disse billetter er med Ryanair, hvor du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (når du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Der findes desværre ingen direkte afgange fra Jylland, men som alternativ kan du rejse fra Hamborg til priser, der som sagt i høj grad minder om dem fra København.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 11.05. – 15.05. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  • 01.05. – 08.05.
  • 11.05. – 15.05.
  • 15.05. – 21.05.
  • 23.05. – 28.05.
  • 01.06. – 04.06.
  • 05.06. – 12.06.
  • 18.06. – 26.06.
  • Og mange flere

   

  Fra Hamborg

  • 01.05. – 08.05.
  • 03.05. – 07.05.
  • 18.05. – 22.05.
  • 22.05. – 27.05.
  • 01.06. – 04.06.
  • 05.06. – 13.06.
  • 12.06. – 19.06.
  • 22.06. – 26.06.
  • Og mange flere

   

   

  Lejebil i Irland

  Intet road trip uden en bil! Jeg har fundet en lejebil i hele rejseperioden til 362 kr. Det svarer altså til kun 181 kr. pr. person, hvis I er 2 personer (og selvfølgelig endnu billigere, hvis I rejser flere).

   

  Bilen får desuden en meget flot 10 ud af 10-rating på skyscanner og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnsterminalen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den). OBS: vær opmærksom på, at der kommer et tillægsgebyr på 34 euro (250 kr.), da du også skal køre i Nordirland. Gebyret betales på stedet.

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Irland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort og ikke dankort. Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rundrejseinspiration

  På google og youtube kan du finde forskellige GOT-ruter, hvor du kan opleve nogle af de allervigtigste highlights fra forskellige Game of Thrones-scener, der er optaget i Irland. Du kan f.eks. få lidt inspiration her:

   

   

  Jeg har også selv sammensat en rute nedenfor. Ruten er primært ment som inspiration – hvis du har lyst til at se noget andet af landet eller springe dele over, så er det helt op til dig. Det er dig, der har foden på speederen og hænderne på rattet – og det tager “kun” ca. 7 timer at køre fra bunden til toppen af Irland, så mulighederne er mange! Men på turen nedenfor kommer du i hvert fald forbi nogle af de mange steder i Irland, hvor scener fra Game of Thrones er optaget!

   

  Udover selve rutebeskrivelsen har jeg også valgt at inkludere hoteller på rejsen, for at vise hvor billigt det egentlig kan gøres. Jeg har taget udgangspunkt i, at du overnatter ved Dundalk, Belfast, Portrush og Ballyhugh. Alle overnatningssteder har fået supergode anmeldelser. Det er selvfølgelig helt op til dig, hvilke byer du vil overnatte i – dette skal blot ses som inspiration til det fedeste Game of Thrones-road trip.

   

  1. overnatning – Dundalk

  Til første nat har jeg fundet et lækkert bed and breakfast 45 minutters kørsel fra lufthavnen. I Dundalk kan du få en god nats søvn, inden dit Game of Thrones-road trip starter næste dag.

  Heritage B&B
  243 kr.

  2. overnatning – Belfast

  Fra Dundalk sætter du nu kursen mod dit road trips første stop. Dette hedder Tollymore Forest Park – i GOT kendt som the Haunted Forest i Westeros. Efter en tur i skoven sætter du nu kurs mod Inch Abbey, hvor “the War of the Five Kings” begyndte. Herefter skal du besøge Castle Ward aka Winterfell. Her kan du se, om du er lige så god med bue og pil som Ayra, og du kan endda også klæde dig ud som en af karakterne. Første dag sluttes af ved Quintin Bay, som ses i scenen, hvor Jaime Lannister og Bronn of the Blackwater udtænker planen for at hente Myrcella i Dorne.

   

  Herefter kører du til Belfast, hvor jeg har fundet et centralt hotel. Turen fra Quintin Bay til Belfast tager lidt over 1 time.

  Hotel ibis Belfast City Centre
  243 kr.

  3. overnatning – Portrush

  Så er det med at stå tidligt op, for dagens program byder på mange spændende stop. Cairncastle – Shillanavogy Valley – Glenariff Forest Park – Cushendun Caves – Murlough Bay – Ballintoy Beach – The Dark Hedges. På ruten kommer du blandt andet til at se, hvor Sansa hører om sit kommende ægteskab med Ramsay Bolton, forbi grotterne hvor Melisandre hidkalder dæmonen, der skal dræbe Stannis bror, Slaver’s Bay og den ikoniske vej “Kingsroad”, hvor Arya flygter fra the Lannisters.

   

  Fra den smukke Kingsroad også kendt som The Dark Hedges sætter du kurs mod Portrush, hvor du har din tredje overnatning. Her har jeg fundet det hyggelige Prospect House.

  Prospect House
  303 kr.

  4. overnatning – Ballyhugh

  Efter en nat i Portrush står den på nye eventyr. Her kommer du blandt andet forbi Portstewart Strand, hvor Jaime og Bronn bliver fanget af soldater i Dorne. Mussenden Temple, hvor Stannis frasiger sig sin tro på “the seven old gods of Westeros” og erklærer sin tro til “the Lord of Light”. Du kommer også til at opleve Binevenagh Mountain, hvor Daenerys gemmer sig med sin drage Drogon og Pollnagollum Cave, hvor “the Brotherhood Without Banners” holder til.

   

  Efter en dag fyldt med spændende oplevelser, snupper du din sidste nat i Ballyhugh. Her har jeg fundet det meget anmelderroste Dungimmon House.

   

  Fra Ballyhugh har du 1 time og 40 minutter til Dublin lufthavn.

  Dungimmon House
  280 kr.

   

   

  Billeder fra rundrejsen

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af LESYA PAPROTSKA † (@paprotskaya) den

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Eires Photos 🌃🌆🌉🏞 (@eiresphotos) den

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Tanner Wendell Stewart (@tannerwendellstewart) den

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Olly Street (@ollystreet96) den

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  11 kommentarer til Game of Thrones road trip: 5 dage i Irland til kun 1.653 kr. inkl. fly, billeje og alle hoteller

  1. Belinda Bodilsen says:

   Hejsa

   Skal lige tjekke op på om vi skal have et internationale kørerkort når vi lejer en bil i Dublin og kører i Nordirland. Vi har booket fly, overnatning og bil næsten helt efter dine rejsebeskrivelser Og vi glæder os maks til vores ferie 🙂

   • Rejsespejder says:

    Hej Belinda,
    ej hvor fedt med jeres tur! Hvis ud har et dansk kørekort behøver du ikke at medbringe et internationalt kørekort :).
    Rigtig god tur til jer 🙂 .

  2. Belinda Bodilsen says:

   Hejsa Spændende tur du har sat op… Har du et kort, hvor man kan se hele ruten på?
   Vi har lige booket fly og er nu igange med overnatning B&B. Og vil som udgangspunkt benytte de steder du anbefaler…

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Bodil 🙂

    Tak for din kommentar 🙂 Det kan du tro – https://goo.gl/maps/6G4AY5mfX4W7xs7TA 😉

    • Belinda Bodilsen says:

     Takker 🙂 Et spørgsmål mere du måske kan hjælpe os med.
     Anbefaler du man selv har GPS med? Eller lejer det med i bilen?
     Eller benytter man sin mobil og papirkort?
     Hvad brugte du?

     • Rejsespejder_AP says:

      Det er nok lidt en smagssag 🙂
      Men personligt vil jeg bare bruge min telefon – og måske downloade Google Maps 🙂

      • Belinda Bodilsen says:

       Hejsa

       Skal lige tjekke op på om vi skal have et internationale kørerkort når vi lejer en bil i Dublin og kører i Nordirland. Vi har booket fly, overnatning og bil næsten helt efter dine rejsebeskrivelser Og vi glæder os maks til vores ferie 🙂

  3. Joe says:

   Can I purchase components of this package (and the same with your other deals). I am in Canada and am interested in buying parts of the package – car rental, hotels etc, but not the flight as I would be flying from Canada.

  4. Max says:

   Hej, Jeg skal selv afsted i weekenden, men det er nu ikke pga. den tur – Jeg fik også at vide jeg IKKE måte køre til UK i bilen, derved at det ikke muligt at besøge de destinationer i nordirland, omkring Belfast.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Max 🙂

    Tak for din kommentar (og god tur i weekenden)!

    Jeg kan se, at man ved langt de fleste udlejningsfirmaer kan betale et gebyr på ca. 34 euro (ca. 250 kr.) for at få tilladelse til at køre ind i Nordirland. Det får jeg lige tilføjet til artiklen 😉