• 12 mar 2019

  Game of Thrones road trip: 4 nætter i Irland til kun 1.252 kr. inkl. fly, billeje og alle hoteller

  Så er der ikke længe til den sidste sæson af Game of Thrones ruller hen over skærmen – og jeg glæder mig som et lille barn! Hvis du vil varme op til GOT og er klar til at følge i fodsporene på serien, så skal du læse med her! I dag har jeg nemlig fundet en rute i Irland, der tager dig med på noget af eventyret fra Game of Thrones. Du kan blandt andet opleve The Haunted Forest i Westeros, besøge House Stark i Winterfell, gå på the Kingsroad, hvor Arya Stark flygtede fra the Lannisters og se Daenery og dragen Drogons skjulested ved Binevenagh Mountain. Dette road trip tager dig på en masse små stop, hvor du rigtig kan komme i Game of Thrones-stemning og gøre dig klar til seriens afsluttende sæson. Hvis du er knap så meget fan af serien, kan du sagtens tage på denne skønne kør-selv-ferie alligevel, da Irland er et bjergtagende smukt land med en fascinerende kultur og en fantastisk natur, der bare skal opleves!

  Road trip i Irland
  marts - oktober
  1.252 kr.
  København og Hamborg
  Dublin
  Billige fly til Dublin
  337 kr.
  Fly fra København
  Fly fra Hamborg
  Lejebil
  inkl. fri kilometer
  69 kr.
  Hotel
  846 kr.
  Fly
  337 kr.
  Lejebil
  69 kr.
  Total (pr.person)
  1.252 kr.

  Fly til Dublin

  I dag har jeg fundet billige flybilletter til Dublin. Du kan rejse fra både København og Hamborg. Fra København kan du rejse billigst fra marts – juni med priser fra 340 – 450 kr. Vil du afsted i sommerferien ligger priserne fra 540 – 650 kr. og fra august – oktober finder du lige nu priser fra 490 – 550 kr. (også i efterårsferien).

   

  Jeg har f.eks. fundet en afgang d. 23.03. – 27.03. til kun 337 kr. Disse billetter er med Ryanair, hvor du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (når du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Der findes desværre ingen direkte afgange fra Jylland, men som alternativ kan du rejse fra Hamborg til priser, der i høj grad minder om dem fra København. Fra marts – maj finder du billetter til 350 – 399 kr., juni fra 500 kr. og juli fra 550 – 850 kr.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København og Hamborg d. 23.03. – 27.03. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  • 22.03. – 26.03.
  • 27.03. – 02.04.
  • 29.03. – 02.04.
  • 03.04. – 09.04.
  • 30.04. – 07.05.
  • 04.05. – 11.05.
  • 11.05. – 15.05.
  • 18.05. – 22.05.
  • 24.05. – 28.05.
  • 04.06. – 11.06.
  • 21.06. – 25.06.
  • 03.07. – 09.07.
  • 20.07. – 24.07.
  • 08.08. – 13.08.
  • 05.09. – 09.09.
  • 12.10. – 16.10.
  • Og mange flere

   

  Fra Hamborg

  • 23.03. – 27.03.
  • 28.03. – 02.04.
  • 03.04. – 08.04.
  • 10.04. – 16.04.
  • 24.04. – 30.04.
  • 04.05. – 08.05.
  • 08.05. – 14.05.
  • 18.05. – 22.05.
  • Og mange flere

   

  Lejebil i Irland

  Intet road trip uden en bil! Jeg har fundet en lejebil i hele rejseperioden til 138 kr. Det svarer altså til kun 69 kr. pr. person, hvis I er 2 personer (og selvfølgelig endnu billigere, hvis I rejser flere).

   

  Bilen får desuden en meget flot 10 ud af 10-rating på skyscanner og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og kan afhentes i lufthavnsterminalen. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den). OBS: vær opmærksom på, at der kommer et tillægsgebyr på 34 euro (250 kr.), da du også skal køre i Nordirland. Gebyret betales på stedet.

   

  Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Irland (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort og ikke dankort. Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

  Rundrejseinspiration

  Jeg er faldet over en hjemmeside, der beskriver den perfekte rute, så du kan opleve nogle af de allervigtigste highlights fra forskellige Game of Thrones-scener, der er optaget i Irland. Dette er bare ment som inspiration – hvis du har lyst til at se noget andet af landet eller springe dele over, så er det helt op til dig. Det er dig, der har foden på speederen og hænderne på rattet – og det tager “kun” ca. 7 timer at køre fra bunden til toppen af Irland, så mulighederne er mange!

   

   

  Denne rute tager dig som sagt forbi nogle af de mange steder i Irland, hvor scener fra Game of Thrones er optaget. Med det ovenstående eksempel rejser du den 23.03., hvor du ankommer ved omkring 22:40 og rejser hjem igen den 27.03. kl. 17:40, så der skulle være rigelig tid til at gå på eventyr.

   

  Med dette tilbud har jeg inkluderet hoteller på din rejse rundt for at vise, hvor billigt det egentlig kan gøres. Jeg har taget udgangspunkt i, at du overnatter ved Dundalk, Belfast, Portrush og Ballyhugh. Alle overnatningssteder har fået supergode anmeldelser. Det er selvfølgelig helt op til dig, hvilke byer du vil overnatte i – dette skal blot ses som inspiration til det fedeste Game of Thrones road trip.

   

  1. overnatning – Dundalk

  Du lander som sagt i Dublin lufthavn kl. 22:40. Jeg har fundet et lækkert bed and breakfast 45 minutters kørsel fra lufthavnen. I Dundalk kan du få en god nats søvn inden dit Game of Thrones road trip starter næste dag.

  Fairlawns Bed & Breakfast
  243 kr.

  2. overnatning – Belfast

  Fra Dundalk sætter du nu kursen mod dit road trips første 4 stop. Det første stop er Tollymore Forest Park – i GOT kendt som the Haunted Forest i Westeros. Efter en tur i skoven, sætter du nu kurs mod Inch Abbey, hvor “the War of the Five Kings” begyndte. Herefter skal du besøge Castle Ward aka Winterfell. Her kan du se om du er lige så god med bue og pil som Ayra og du kan endda også klæde dig ud som en af karakterne. Første dag sluttes af ved Quintin Bay, som ses i den scene hvor Jaime Lannister og Bronn of the Blackwater udtænker planen for at hente Myrcella i Dorne.

   

  Herefter kører du til Belfast, hvor jeg har fundet et hyggeligt hotel. Turen fra Quintin Bay til Belfast tager lidt over 1 time.

  The Crescent Townhouse
  183 kr.

  3. overnatning – Portrush

  Så er det med at stå tidligt op, for dagens program byder på mange spændende stop. Cairncastle – Shillanavogy Valley – Glenariff Forest Park – Cushendun Caves – Murlough Bay – Ballintoy Beach – The Dark Hedges. På ruten kommer du blandt andet til at se, hvor Sansa hører om sit kommende ægteskab med Ramsay Bolton, forbi grotterne hvor Melisandre hidkalder dæmonen, der skal dræbe Stannis bror, Slaver’s Bay og den ikoniske vej “Kingsroad”, hvor Arya flygter fra the Lannisters.

   

  Fra den smukke Kingsroad også kendt som The Dark Hedges sætter du kurs mod Portrush, hvor du har din 3. overnatning. Her har jeg fundet det anmelderroste Portrush Holiday Hostel.

  Portrush Holiday Hostel
  200 kr.

  4. overnatning – Ballyhugh

  Efter en nat i Portrush, står den på nye eventyr. Her kommer du blandt andet forbi Portstewart Strand, hvor Jaime og Bronn bliver fanget af soldater i Dorne. Mussenden Temple, hvor Stannis frasiger sig sin tro på “the seven old gods of Westeros” og erklærer sin tro til “the Lord of Light”. Du kommer også til at opleve Binevenagh Mountain, hvor Daenerys gemmer sig med sin drage Drogon og Pollnagollum Cave, hvor “the Brotherhood Without Banners” holder til.

   

  Efter en dag fyldt med spændende oplevelser, snupper du din sidste nat i Ballyhugh. Her har jeg fundet det meget anmelderroste Dungimmon House.

   

  Fra Ballyhugh har du 1 time og 40 minutter til Dublin lufthavn, så du har rigelig af tid til at opleve lidt på din vej dertil dagen efter da du først sætter kurs mod København kl. 17:40.

  Dungimmon House
  220 kr.

  Billeder fra rundrejsen

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af LESYA PAPROTSKA † (@paprotskaya) den

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Eires Photos 🌃🌆🌉🏞 (@eiresphotos) den

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Tanner Wendell Stewart (@tannerwendellstewart) den

   

  Vis dette opslag på Instagram

   

  Et opslag delt af Olly Street (@ollystreet96) den

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Game of Thrones road trip: 4 nætter i Irland til kun 1.252 kr. inkl. fly, billeje og alle hoteller

  1. Max says:

   Hej, Jeg skal selv afsted i weekenden, men det er nu ikke pga. den tur – Jeg fik også at vide jeg IKKE måte køre til UK i bilen, derved at det ikke muligt at besøge de destinationer i nordirland, omkring Belfast.

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Max 🙂

    Tak for din kommentar (og god tur i weekenden)!

    Jeg kan se, at man ved langt de fleste udlejningsfirmaer kan betale et gebyr på ca. 34 euro (ca. 250 kr.) for at få tilladelse til at køre ind i Nordirland. Det får jeg lige tilføjet til artiklen 😉

  se fly se hotel