• 03 sep 2019

  Forlænget weekend i skønne Marseille: 3 nætter på et 3* hotel fra kun 952 kr. inkl. fly

  Er du glad for GOD(!) mad, og er du kulturinteresseret? Så vil jeg mene, Marseille er det perfekte valg til din næste getaway med f.eks. kæresten, veninderne eller vennerne. Siden 2013, hvor byen var Europas kulturhovedstad, har Marseille været igennem en kulturel opblomstring. Nye museer og gallerier spirer, trendy restauranter og barer åbner – ja, Marseille er efterhånden blevet en pulserende, kulturel og gastronomisk by. Lige meget hvad du mest er til, så har du en fantastisk getaway at se frem til! Og ikke nok med det, så kan du altså også se frem til dejlig temperatur på omkring de 23 grader.

   

  Og så har Marseille den kæmpe fordel, at man her kan kombinere strand- og storby-ferie. Men mere om det nedenfor.

  Sightseeing i Marseille
  oktober - april
  fra952 kr.
  København
  Marseille
  Hotel i centrum af Marseille
  f.eks. 3* ibis Marseille Centre Vieux-Port
  728 kr.
  Billige fly til Marseille
  224 kr.
  Hotel
  728 kr.
  Fly
  224 kr.
  Total (pr.person)
  952 kr.

  Fly til Marseille

  Det tager kun ca. 2,5 time at flyve til skønne Marseille. Det vil sige, du skal ikke sidde særlig længe i et fly, inden du er klar til sightseeing i den franske by.

   

  Der er afgange til Marseille på tirsdage og lørdage. Priserne ligger i skrivende stund mellem ca. 200 – 550 kr. for direkte fly. Jeg har f.eks. fundet en afgang fra lørdag d. 5. oktober til tirsdag d. 8. oktober til kun 224 kr. Fordi du flyver med Ryanair, må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Desværre er det ikke muligt at finde direkte afgange fra hverken Billund, Aarhus eller Aalborg. Hvis du er fra Jylland, vil jeg anbefale, du tager turen til København for at flyve derfra. Du kan godt flyve fra Jylland, men priserne bliver en del (meget!) dyrere, så det kan godt betale sig at flyve fra København.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 05.10. – 08.10. – her er nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen)

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København (afgange tirsdage og lørdage)

  • 19.10. – 22.10. – WE
  • 26.10. – 29.10. – WE
  • 02.11. – 05.11. – WE
  • 09.11. – 12.11. – WE
  • 16.11. – 19.11. – WE
  • 23.11. – 26.11. – WE
  • 07.12. – 10.12. – WE
  • 14.12. – 17.12. – WE
  • Og flere…

   

   

  Hotel i Marseille

  Som de fleste storbyer har Marseille et kæmpe udvalg af hoteller. Et af de mere budgetvenlige hoteller er det 3* ibis Marseille Centre Vieux-Port, som ligger lige midt i Marseille. Du er altså placeret lige i centrum, og du er derfor ikke lang fra sightseeing og shopping-muligheder. Derudover er du også tæt på den berømte havn Vieux Port (Old Harbor). Den kan du læse mere om nedenfor.

   

  Som det er tilfældet med alle ibis-hoteller, bør du være klar over, at det er et hotel i budgetklassen. Du får med andre ord, hvad du betaler for – dvs. et rent værelse med eget bad og en god beliggenhed. Men hvis du alligevel kun har planer om at sove på hotellet, er det et ganske glimrende hotel til en virkelig skarp pris. Foretrækker du et hotel med lidt mere plads og lidt flere faciliteter, kan du også sagtens finde det i Marseille. Mulighederne er mange.

   

  Prisen for et dobbeltværelse i 3 nætter er 1.456 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen således kun 728 kr. pr. person. Prisen for hotellet ligger generelt mellem 400 – 550 kr. pr. nat. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Marseille, skal du naturligvis være velkommen til det.

   

   

  Oplevelser i Marseille

  Hvis du tager til Marseille, er der nogle attraktioner, jeg vil anbefale dig at se. Du kan læse mere om dem nedenfor.

   

  Vallon des Auffes

  Vallon des Auffes er en super hyggelig gammel fiskehavn tæt på midtbyen. Her finder du farverige huse, små gader og en del caféer og restauranter.

   

   

  Basilique Notre-Dame de la Garde

  Basilikaen Notre Dame de la Garde står højt og majestætisk over Marseille, og den kan ses fra store dele af den franske havneby. Den ligger på en 155 meter høj bakketop. Notre Dame de la Garde er stadig Marseilles ubestridte vartegn – den regnes nemlig af mange katolikker for at være byens skytsengel. Den kaldes derfor også for den gode mor. Der er så meget historie i den bygning, og den er helt klart et besøg værd.

   

   

  Strande

  Marseille ligger lige ved Middelhavet. Og det betyder, at Marseille er det perfekte sted til at kombinere strand- og byferie. Især området omkring Cassis, lidt udenfor Marseille har virkelig lækre strande! Og med temperaturer omkring 20 til 25 grader henover efteråret er det stadig varm nok til en lille strandtur. Se lige hvor lækre de ser ud.

   

  Basilique Saint-Victor

  Dette hellige hus hørte engang til et kloster, der blev grundlagt i det 5. århunderede. Kirkens fundamenter går helt tilbage til den tidlige kristne tid, og Bascilica Saint er derfor en af de ældste bygninger i Marseille, der stadig er intakt. Basilikaen har også en sort Madonna fra det 13. århundrede. Det synes jeg personligt er ret vildt! Jeg synes derfor kirken er et must-see.

   

   

  Vieux Port (Old Harbor)

  Viuex Port repræsenterer Marseilles fødested. Havnen er omgivet af rolige blå farvande og ligger i den vestlige del af Marseille. Hvis du går en tur ved havnen, giver den gamle havn en fornemmelse af den blomstrende middelhavsatmosfære i Marseille. Havnefronten er et samlingspunkt for turister, og det siges at være det bedste sted at finde den autentiske og smagfulde skaldyrsgryderet (bouillabaisse), som er en specialitet i Marseille.

   

   

   

  Hvis du lige pludselig løber tør for ideer til, hvad du skal få tiden til at gå med i Marseille (er det overhovedet muligt? 🤷), så kan du finde lidt inspiration til, hvad du kan se og lave i Marseille ved at følge linket nedenfor.

  Oplevelser i Marseille

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel