• 10 jan 2019

  Forårstur til blomstrende Amsterdam: en forlænget weekend på et lækkert 4* hotel til kun 1.391 kr. inkl. fly

  Foråret lurer lige rundt om hjørnet, og der er vel næppe noget bedre sted at opleve blomsterne springe ud end Amsterdam! Amsterdam byder naturligvis på alle kanalerne, museerne (du kan bl.a. opleve verdens største samling af Van Gogh-værker på Van Gogh Museum), caféerne, butikkerne og nattelivet. Men netop om foråret bør du i helt sikkert smutte en tur forbi verdens største blomsterpark Keukenhof! Her kan du beundre 32 hektar med omkring syv millioner farvestrålende blomster i alle afskygninger – tulipaner, hyacinter, liljer, krokusser og mange flere! Et andet sted der klart kan anbefales til foråret er Zaanse nord for Amsterdam (mere om begge steder nedenfor)!

  Forårsfornemmelser i Amsterdam
  marts - maj
  1.391 kr.
  København, Aalborg, Billund
  Amsterdam
  Hoteller i Amsterdam
  f.eks. 4* XO Hotels Couture
  736 kr.
  Billige fly til Amsterdam
  655 kr.
  Der findes mange forskellige afrejsetidspunkter, så find det der passer dig bedst
  Hotel
  736 kr.
  Fly
  655 kr.
  Total (pr.person)
  1.391 kr.

  Hotel i Amsterdam

  At tage til Amsterdam kan være noget af en dyr affære – især hvis du gerne vil bo centralt og på et lidt lækkert hotel. Men jeg har i dag fundet det 4* XO Hotels Couture (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og ”Travellers’ Choice”), hvor der er skruet lidt op for komforten. Hotellet har en super beliggenhed, da det både er nemt at komme til fra lufthavnen og så er det super nemt at nå ind til centrum af Amsterdam. 100 meter fra hotellet kan du hoppe på en sporvogn, der på lidt over 20 minutter tager dig til bymidten. Du kommer til at bo moderne og samtlige værelser har smart-TV og Nespresso-maskine. En perfekt base til at flade ud efter en hel dag med sightseeing og shopping.

   

  Et dobbeltværelse i 2 nætter koster 1.472 kr., dvs. 736 kr. pr. person ved en rejse for 2. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Amsterdam, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet.

   

  Fly til Amsterdam

  Tulipanerne blomstrer i Amsterdam og Holland til foråret, og det er sådan et smukt syn – noget du bestemt bør opleve, og derfor har jeg i dag fundet billige billetter til hyggelige Amsterdam. Der findes egentlig billige billetter allerede fra januar, men da blomsterne springer ud i foråret, så er det marts til maj jeg har fokus på her. Jeg har fundet en hel masse weekendafgange – du kan f.eks. rejse fra København d. 23.03. – 25.03. til kun 655 kr. Jeg har valgt en afgang, så du får mest muligt ud af dagene med tidlig ankomst lørdag og sen afgang mandag, men der er masser af afgangstidspunkter at vælge imellem, hvis der er en anden der passer dig bedre.

   

  Med de afgange jeg har fundet flyver du enten med Norwegian, KLM eller SAS – med alle 3 flyselskaber er der inkluderet håndbagage. Billetpriserne i marts – april ligger fra 630-700 kr. (hvis du vil afsted i påskeferien, kan du finde billetter fra 950 kr.) og fra maj ligger priserne fra 880 kr.

  Du kan også rejse fra de to store jyske lufthavne (Aalborg og Billund), hvor det er KLM som flyver direkte til Amsterdam. Her ligger priserne ca. 300 kr. oven det man betaler i København.

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 23.03. – 25.03. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Weekendafgange er markeret med WE

  • 22.03. – 24.03. – WE
  • 29.03. – 31.03. – WE
  • 05.04. – 07.04. – WE
  • 08.04. – 11.04.
  • 13.04. – 15.04. – WE
  • 27.04. – 29.04. – WE
  • 04.05. – 06.05. – WE
  • 17.05. – 20.05. – WE
  • Og flere

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra lufthavnen kan du tage et tog til ”Amsterdam Lelylaan” på 6 minutter, derefter har du 13 minutters gåtur til hotellet. Så i alt en tur på under 20 minutter. Du kan selvfølgelig også vælge at tage en taxa lige til døren – der er 10,5 km mellem hotellet og lufthavnen.

   

  Forår i Amsterdam

  Det første jeg tænker på, når nogen siger Amsterdam, er træsko og tulipaner. Og når du rejser til Amsterdam i foråret falder det sammen med tulipansæsonen! Hele byen emmer af forår med smukke tulipaner overalt! Men hvis du virkelig gerne vil opleve et sandt blomsterhav, finder du lidt uden for Amsterdam blomsterparken Keukenhof, som jeg nævnte i introen. Hele parken er dedikeret til farvestrålende blomster, og du kan bevæge dig rundt i en sand eventyrverden af farverige blomster. Parken har åbent fra d. 21.03. – 19.05. 2019 og hvis du vil undgå de store menneskemængder, anbefaler parken, at du kommer før 10:30 eller efter 16:30. Den nemmeste måde at komme til parken på, er at tage til lufthavnen og derfra med en bus direkte til Keukenhof. Du kan selvfølgelig også vælge at booke en samlet tur, hvor bus (fra Amsterdam centrum) og billet er inkluderet.

   

  Et andet sted, der helt klart kan anbefales er Zaanse Schans, som ligger ca. 40 km nord for Amsterdam. Stedet er så hollandsk som det kan blive med smukke vindmøller, kanaler, historiske huse og ja, tulipaner rundt omkring. Jeg anbefaler, at man tager tidligt afsted om morgenen (inden alle tour-busser ankommer), hvor du tager toget fra hovedbanegården i Amsterdam til Zaandijk – Zaanse Schans-station. Turen tager kun 15 minutter og fra stationen er der ca. 15 minutters gåtur inden du står midt i den historiske del af byen!

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel