• 14 mar 2020

  Europas største vandfald: forlænget weekend med 3 dage på et nyt 4* hotel i Zürich fra kun 1.479 kr. inkl. fly

  Schweiz må nødvendigvis være et af de lande i hele Europa, der kan prale af at være i besiddelse af nogle af de allersmukkeste naturlandskaber. Naturligvis er alpelandets dramatiske bjerge ofte i fokus – de springer jo i øjnene helt af sig selv. Men Schweiz gemmer også på andre rejseværdige naturattraktioner – f.eks. Europas største vandfald, Rheinfall, tæt ved storbyen Zürich! Vandfaldets beliggenhed tæt ved Zürich giver således anledning til en forrygende storbyrejse kombineret med en udflugt til det brusende Rheinfall! Og netop sådan en rejse har jeg set nærmere på i dag.

  Storby og natur - Zürich og Rheinfall
  fra1.479 kr.
  Hamborg og København
  Zürich
  Billige fly til Zürich
  inkl. håndbagage
  635 kr.
  Hotel i Zürich
  f.eks. det nynyggede 4* aja Zuerich
  844 kr.
  Hotel
  844 kr.
  Fly
  635 kr.
  Total (pr.person)
  1.479 kr.

  Fly til Zürich

  Skal du til Zürich med fly, kan du både flyve direkte fra København og Hamborg.

   

  Hamborg er som regel den billigste mulighed, hvor du bl.a. kan finde ret billige tur/retur-billetter (ca. 600 – 700 kr.) hos lavprisselskabet Eurowings i både juli, august og september. Jeg har f.eks. fundet en afgang til sommer (hvor Rheinfall kan opleves fra sin mest vandrige og imponerende side) fra lørdag den 15. august til mandag den 17. august. På disse datoer koster billetterne kun 635 kr. inkl. håndbagage. Billetterne har i øvrigt glimrende flytider, så du får tre hele dage i Schweiz.

   

  Fra København er billetter generelt en anelse dyrere. Her kan du finde afgange med bl.a. SAS og SWISS til priser omkring 900-1.000 kr. inkl. håndbagage (og igen rigtig gode flytider). Som alternativ kan du også overveje at flyve til Basel (BSL), hvor du kan flyve med easyJet fra ca. 400 kr. Så skal du blot booke en bus- eller togbillet videre til Zürich (tager ca. halvanden time og koster fra 89 kr. med Flixbus). Denne løsning er nok billigere, men tager også længere tid.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  (daglige afgange fra både CPH og HAM)

  • 03.07. – 07.07.
  • 17.07. – 20.07./21.07.
  • 24.07. – 27.07.
  • 08.08. – 10.08.
  • 15.08. – 17.08.
  • 21.08. – 24.08.
  • 04.09. – 07.09.
  • 12.09. – 14.09.
  • Og mange flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Zürich

  Schweiz’ største og rigeste by ligger smukt placeret – lige der hvor Limmat-floden har sit udspring fra Zürichsøen. Zürich er efterhånden blevet en af Europas hippeste storbydestinationer, så jeg har i dette eksempel fundet et hotel, der afspejler dette faktum.

   

  Jeg har nemlig fundet det nybyggede 4* aja Zuerich. Hotellet åbnede i 2018 og byder bl.a. på en spa-afdeling på taget med forskellige saunaer – og en flot, flot udsigt over byen.

   

  Hotellet ligger i Altstetten, og mindre end fem minutters gang fra hotellet finder du en togstation af samme navn (du kan faktisk se togstationen fra hotellet). Herfra kan du snuppe et tog ind til centrum – hvilket også kun tager 5-6 minutter. Så du har noget nær de perfekte transportforbindelser!

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 2-nætters ophold fra lørdag den 15. august til mandag den 17. august til 1.687 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 844 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund ret stabilt omkring 800-1.000 kr. pr. nat i de fleste måneder.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Zürich, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Udflugt til Rheinfall

  Før jeg går i gang med Rheinfall, er jeg nødt til lige at sige, at Zürich i sig selv et fantastisk valg til en storbyferie! Grossmünster (byens vigtigste vartegn), Bahnhofstrasse (shopping!) og den gamle by (smuk arkitektur) er bl.a. tre ting, du ikke må gå glip af i Zürich! I denne artikel har jeg dog valgt primært at fokusere på det mægtige Rheinfall.

   

  Med udgangspunkt i Zürich kan du nemlig nemt planlægge en udflugt til det imponerende Rheinfall – der som sagt er Europas største vandfald. Fra Zürich Hauptbahnhof kan du tage et tog til landsbyen Schaffhausen, der faktisk er en af Schweiz’ ældste og mest charmerende byer. Så tag endelig afsted i god tid! Så har du også tid til at gå lidt på opdagelse i skønne Schaffhausen.

   

  Du kan både tage IC-toget (mod Singen) eller linje S9 eller S12 (begge i retning mod Schaffhausen). Billetter koster 11,60 schweizerfranc (ca. 82 kr.), og turen tager maks. en time, alt efter hvilket tog du tager. Togene kører regelmæssigt hele dagen, og du kan få det præcise overblik over afgangene på Zürich Hovedbanegårds hjemmeside (du skal blot søge på “Zürich HB” i from-feltet og “Schaffhausen” i to-feltet).

   

  Foretrækker du en pakkeløsning med både bustransport og guide, kan du også booke det. På getyourguide.dk kan du f.eks. finde en heldagstur med afgang fra Zürich.

  Heldagstur til Rheinfall
  inkl. bus, guide m.m.

   

  Rheinfall er Europas største og mest kraftfulde vandfald 

   

  Sommeren byder på de største mængder vand – ca. 600.000 liter pr. sekund (i modsætning til vinterens 250.000 liter pr. sekund)

   

  Vandfaldet er 150 meter bredt og har et fald på 23 meter

   

  Er du søstærk, kan du også opleve vandfaldet fra en båd

   

  Hyggelige Schaffhausen er også værd at bruge lidt tid på

   

  Video fra Rheinfall

   

  Lufthavnstransport

  Der kører adskillige tog direkte fra lufthavnen til hovedbanegården i Zürich. Turen tager ikke mere end ca. 15-20 minutter, og billetter koster som regel 3,40 schweizerfranc (ca. 24 kr.).

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel