• 04 dec 2020

  Dark Sky på Møn: Hotelophold i spritny Lake Apartment ved Møns Klint fra kun 925 kr. inkl. overnatning, morgenmad og gratis afbestilling

  Elsker du naturoplevelser? Så vil naturfænomenet Dark Sky helt sikkert være lige noget for dig! Selvom det kan lyde mærkeligt, så er nattehimlen faktisk et ret sjældent naturfænomen for mange danskere. I hvert fald hvis den skal opleves i sin reneste og smukkeste form – som en funklende klar stjernehimmel med perfekt udsyn til verdensrummets lysende og reflekterende himmellegemer! Lys- og luftforurening slører mange steder for udsynet til stjernehimlen, især omkring byerne. Selv på skyfri aftener får du derfor langt fra det bedste udsyn. Men hvor skal man så tage hen, tænker du måske? Svaret er faktisk (stjerne)klart! Særligt ét sted i Danmark skiller sig ud. Og det er Møn og Nyord. Møn og Nyord er nemlig blevet udnævnt som Nordens første officielle Dark Sky Park og Community. Det betyder, at nattemørket her er beskyttet mod lokal lysforurening. På den måde får du de perfekte betingelser for at beundre stjernehimlen i al sin funklende pragt! I dag har jeg derfor set nærmere på et ganske specielt hotelophold, så du kan opleve Dark Sky på Møn 🌟

  Dark Sky på Møn
  oktober - marts
  fra925 kr.
  Hotel på Møn
  f.eks. Klintholm Gods Lake Apartments
  fra925 kr.

  Hotelophold til Dark Sky på Møn

  Som udgangspunkt kan du jo finde et hvilket som helst overnatningssted på Møn. Jeg synes dog alligevel, at jeg har fundet det perfekte hotelophold til denne Dark Sky-oplevelse!

   

  Klintholm Gods, der ligger på den østlige side af Møn (få hundrede meter fra Møns Klint), tilbyder nemlig nogle superfede, nybyggede Lake Apartments. Frit oversat til dansk er der altså tale om “sølejligheder”. Navnet kommer af hotellejlighedernes fabelagtige beliggenhed direkte ved Møns største sø, Hunosøen.

   

  Det er tydeligt at se, at netop søudsigten blev prioriteret højt, da de arkitekttegnede lejligheder blev bygget. Alle lejlighederne har store panoramavinduer og en skøn terrasse eller altan ud mod søen. Lejlighederne blev taget i brug for første gang i påsken 2019, så du kan glæde dig til helt nye og topmoderne faciliteter. Indretningsstilen er moderne, enkel og harmonisk og passer forrygende godt til de naturskønne omgivelser. Lejlighederne er desuden udstyret med alt, hvad man kan forvente af en topmoderne bolig.

   

   

  Priser og bestilling

  Jeg har fundet tilbuddet ovenfor på Trivago. Der kan du booke weekendophold i en Lake Apartment til omkring 1.850 kr. pr. nat i “højsæsonen” (fra oktober t.o.m. februar).

   

  Jeg har f.eks. fundet et topersoners weekendophold fra lørdag den 6. februar til søndag den 7. februar. På disse datoer koster en Lake Apartment i alt 1.850 kr. inkl. morgenmad og gratis afbestilling. Således bliver prisen kun 925 kr. pr. person.

   

  Klintholm Gods har “kun” otte Lake Apartments. Så det kan være en god idé at booke i god tid. Priserne for hverdagsophold ligger ganske stabilt omkring 1.550 kr. pr. nat, mens weekendophold typisk koster omkring 1.850 kr. pr. nat. Fra marts falder hotellejlighederne lidt i pris, idet de mørke aftener begynder at gå på hæld.

   

   

  Hvor er de bedste spots til Dark Sky på Møn?

  VisitMøn har skrevet en artikel om “De 7 bedste stjernespots i Dark Sky Park Møn og Nyord“. Et af stederne på listen er faktisk Hunosøen – og det er jo meget belejligt dén sø, du har udsigt til fra din Lake Apartment!

   

  Et andet spot, som ligger lige i nabolaget, er Aborrebjerget. Faktisk er Aborrebjerget det allerførste sted, der bliver nævnt i artiklen. Som Møns højeste punkt (143 meter) tilbyder dette spot en suveræn 360-graders udsigt. Derfor betragtes Aborrebjerget som et af Møns absolut bedste Dark Sky-spots. Og heldigvis ligger Aborrebjerget kun små 700 meter fra din Lake Apartment.

   

  Foruden Hunosøen og Aborrebjerget fremhæver VisitMøn som sagt også fem andre Dark Sky-spots. Du kan læse nærmere om alle stederne i deres artikel på visitmoen.dk.

   

   

  Billeder og video

   

  Dark Sky på Møn

  Dark Sky på Møn

  Dark Sky på Møn

  Dark Sky på Møn

  Dark Sky på Møn

   

   

  Hvad nu hvis der er overskyet?

  Naturoplevelser som Dark Sky hænger uløseligt sammen med vejret. Og da det praktisk talt er umuligt at spå om lokale vejrforhold længere tid ud i fremtiden, kan man jo risikere, at der er overskyet den eller de dage, man er afsted. VisitMøn skriver dog, at det uforstyrrede nattemørke kan være en fascinerende og meget sanselig oplevelse, selv hvis der er totalt overskyet. Når det så er sagt, ville jeg da selv klart foretrække en skyfri himmel.

   

  Man kan generelt sige, at jo længere et ophold du booker, jo større er dine chancer for en skyfri nat. Har du kun mulighed for et kort ophold, ligger Møn heldigvis heller ikke længere væk, end at du altid kan prøve en anden god gang, hvis der er overskyet. Vi er jo trods alt i Danmark 😉

   

  I øvrigt vil jeg gerne pointere, at Møn under alle omstændigheder er et fantastisk charmerende bekendtskab! Naturen på øen er idyllisk, og særligt Møns Klint (se billedet nedenfor) er et fuldstændig fabelagtigt sted at gå en tur og nyde den danske natur fra sin smukkeste side. Så du kommer under ingen omstændigheder til at forlade Møn uden store naturoplevelser!

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Et svar på Dark Sky på Møn: Hotelophold i spritny Lake Apartment ved Møns Klint fra kun 925 kr. inkl. overnatning, morgenmad og gratis afbestilling

  1. Pingback:Billige rejser, fly og all-inclusive ferier – Rejsespejder

  Se hotel-tilbud her