• 21 jan 2020

  Strande, gourmet-mad, vin og storbyferie: 3 nætter i Bordeaux og San Sebastián fra kun 924 kr. inkl. fly og hoteller

  Så kan du godt finde passet frem. Jeg har nemlig sammensat en hammerhyggelig 2-i-1-miniferie til Bordeaux og San Sebastián! Og lige netop denne kombination er altså superspændende af flere grunde. F.eks. kan du i Bordeaux shoppe løs i eksklusive butikker i byens Gyldne Trekant (Triangle d’Or), mens San Sebastián kan prale af at have Europas allerbedste strand – den berømte La Concha, som sidste år toppede TripAdvisors top-10-liste. Og hvis du går du op i gastronomi (eller bare godt kan lide god mad og vin), så er Bordeaux og San Sebatsián begge uovertrufne destinationer. Bordeaux regnes nemlig som verdens vinhovedstad, mens San Sebastián siges at være det sted i verden med flest michelin-restauranter per kvadratmeter. Faktisk er hele byen spækket med superlækre barer og restauranter (også i den mere budgetvenlige afdeling). Så er du til sol, shopping og fantastisk mad og vin – så bliver det altså ikke bedre end Bordeaux og San Sebastián!

   

  Sidste år kunne Bordeaux og San Sebastian allerede i marts måned prale med intet mindre end 26 grader – derfor kan du med fordel krydse fingre for, at de varme temperaturer kommer igen i år 🤞

  Miniferie til Bordeaux og San Sebastián
  januar - oktober
  fra924 kr.
  København
  Bordeaux
  Billige fly til Bordeaux
  224 kr.
  Hotel i Bordeaux
  f.eks. det budgetvenlige ibis Budget Bordeaux Aéroport
  153 kr.
  Hotel i San Sebastián
  f.eks. det anmelderroste 4* Astoria7
  547 kr.
  Hotel
  153 kr.
  Fly
  224 kr.
  Hotel i San Sebastián
  547 kr.
  Total (pr.person)
  924 kr.

  Billige fly til Bordeaux

  Minirundrejsen starter med et par billige tur/retur-billetter til Bordeaux i det sydvestlige hjørne af Frankrig. Fra Danmark er det klart billigst at flyve fra København, hvor Ryanair flyver to gange ugentligt fra januar til marts. Afgangene ligger på tirsdage og lørdage, hvor priserne ofte befinder sig under 400 kr. Fra april til oktober kan du finde afgange på tirsdage, torsdage og lørdage til priser der i skrivende stund ligger mellem ca. 300 – 600 kr. I skolernes sommerferie kan du finde tur/retur-billetter fra omkring 1.000 kr.

   

  Til dette eksempel har jeg f.eks. fundet billetter med afgang fra lørdag den 28. marts til tirsdag den 31. marts til kun 224 kr. Hvis du synes, at tre nætter er lige i underkanten, kan du også sagtens arrangere en lidt længere tur – f.eks. tirsdag til lørdag eller en hel uge. Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske (læs evt. min miniguide om Ryanairs bagageregler).

   

  Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige og direkte fly fra Jylland.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 28.03. – 31.03. – her er nogle andre billige afgange. Husk dog, at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoerne.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 25.01. – 28.01. – WE
  • 01.02. – 04.02. – WE
  • 08.02. – 11.02. – vinterferien (uge 7)
  • 29.02. – 03.03. – WE
  • 10.03. – 14.03.
  • 24.03. – 28.03.
  • 02.04. – 04.04.
  • 14.04. – 16.04.
  • 18.04. – 21.04. – WE
  • 14.05. – 16.05.
  • 16.05. – 19.05. – WE
  • 20.06. – 23.06. – WE
  • 27.06. – 30.06. – WE
  • 18.07. – 21.07. – i skolernes sommerferie
  • 28.07. – 30.07. – i skolernes sommerferie
  • Og mange flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Bordeaux

  Du ankommer ret sent til Bordeaux, og hvis det var mig, der skulle afsted, ville jeg selv vælge et hotel tæt på lufthavnen. På den måde kan du nemlig blot tjekke ud morgenen efter, tage ind og opleve Bordeaux og så tage videre til San Sebastián senere på dagen.

   

  Jeg har derfor fundet det billige ibis Budget Bordeaux Aéroport (4 ud af 5 på TripAdvisor). Som med de fleste andre ibis-budgethoteller kan man bedst beskrive hotellet med udtrykket “småt men godt”. Du får et lille men funktionelt og rent hotel med styr på ‘the basics’ til en skarp pris. Hotellet ligger desuden kun 800 meter fra lufthavnen, så den tur kan du nemt klare på gåben.

   

  Prisen for en enkelt nat fra lørdag den 28. marts til søndag den 29. marts er 306 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 153 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger meget stabilt omkring 300 – 500 kr. pr. nat i de fleste måneder.

   

   

  Hotel i San Sebastián

  Next up, San Sebastián! I denne baskiske kystperle af en by, hvor du skal tilbringe to nætter, har jeg skruet op for hotelstandarden. Jeg har nemlig fundet det utroligt anmelderroste 4* Astoria7 (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence).

   

  Astoria7 er et moderne og stilfuldt hotel, der ligger nogenlunde centralt i San Sebastián. Hotellet hører til i en tidligere biograf, og indretningen er stærkt inspireret af filmverdenen – f.eks. er de forskellige værelser opkaldt efter skuespillere eller instruktører.

   

  Prisen for et dobbeltværelse i 2 nætter fra søndag den 29. marts til tirsdag den 31. marts er 1.094 kr., hvilket svarer til 547 kr. pr. person ved en rejse for 2. Prisniveauet for lignende ophold ligger mellem 500 – 800 kr. pr. nat i de fleste måneder (i skolernes sommerferie fra omkring 1.000 kr. pr. nat).

   

  Er hotellerne udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Bordeaux eller San Sebastián, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde det.

   

   

  Transport mellem Bordeuaux og San Sebastián

  Den mest økonomiske løsning er uden tvivl at tage bussen mellem de to byer. Det er både nemt, billigt og rimeligt hurtigt, da du ikke skal skifte bus undervejs. Du kan nemlig finde adskillige direkte busafgange mellem Bordeaux og San Sebastián. F.eks. har flixbus.dk flere daglige afgange mellem de to byer, hvor billetter koster fra 69 kr.

   

  Du kan f.eks. finde en afgang fra Bordeaux til San Sebastián søndag den 29. marts kl. 17.15 til kun 69 kr.

   

   

  Når du så skal retur den anden vej, kan du finde direkte afgange til lignende priser. Som jeg har sammensat eksemplet her, skal du blot sørge for at finde en returafgang, som ikke ankommer for sent til Bordeaux, da dit fly hjem til Danmark letter kl. 17.35.

   

  Jeg har f.eks. fundet en tidlig afgang fra San Sebastián tirsdag den 31. marts kl. 09.30 til kun 69 kr.

   

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Lejebil

  Hvis du gerne vil spare tid og have lidt større frihed ift. transporten, kan du også vælge at leje en bil forholdsvis billigt på momondo.dk. Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Frankrig (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rejsen i billeder

   

  Place de la Bourse er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste og er en af Bordeauxs mest berømte seværdigheder.

   

  Den smukke stenbro Pont de Pierre, der krydser Garonne-floden, er et must-see i Bordeaux (især om aftenen med tændte lys).

   

  La Concha er blevet kåret som Europas bedste strand – og den ser da heller ikke så tosset ud!

   

  Hvis du bliver småsulten i San Sebastián, så snup en ‘pintxo’ – en klassisk baskisk snack. Madudvalget i San Sebastián er ganske fænomenalt.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Strande, gourmet-mad, vin og storbyferie: 3 nætter i Bordeaux og San Sebastián fra kun 924 kr. inkl. fly og hoteller

  1. Tom says:

   Ved billeje – er der nogen forhold man skal være opmærksom på når man lejer i Frankrig og kører en smule i Spanien?

   • Rejsespejder says:

    Hej Tom,
    du kan sagtens krydse grænsen. Dog skal du sige til udeljningsstedet, at du har planer om at gøre det når du henter bilen. De fleste steder kommer til at opkræve et gebyr. Jeg kan se, at med det billigste tilbud jeg henviser til koster det 60 EUR (ca. 448 kr.) for hele lejeperioden.