• 03 jul 2019

  Sommerferie i Syditalien: 1 uge i Napoli på et anmelderrost 3* hotel til kun 2.568 kr. inkl. fly

  I den sydlige del af Italien finder du regionen Campania. Og denne eventyrlige del af Italien gemmer på en række storslåede oplevelser! Du kan f.eks. gå på opdagelse i Pompeji – den historiske by, der blev begravet, da Vesuv gik i udbrud i år 79 e.Kr. Du kan også besøge de charmerende øer Ischia, Procida og Capri, hvor du kan dase på de lækreste strande. Der er selvfølgelig også den berømte Amalfikyst med de fortryllende udsigter! Og så har jeg slet ikke nævnt Napoli, der i sig selv er en fantastisk by – og som vel nok serverer de bedste pizzaer i verden!

  Billig sommerferie i Napoli
  hele året
  2.568 kr.
  Hamborg og København
  Napoli
  Hotel i Napoli
  f.eks. det anmelderroste 3* Best Western JFK
  1.299 kr.
  OBS: Det er billigt at tilføje morgenmad
  Billige fly til Napoli
  inkl. håndbagage
  1.269 kr.
  Fra Hamborg
  Fra København
  Hotel
  1.299 kr.
  Fly
  1.269 kr.
  Total (pr.person)
  2.568 kr.

  Hotel i Napoli

  Campania-regionen har et rigtig flot udvalg af hoteller. Og faktisk er prisniveauet slet ikke så forfærdeligt højt i juli, som man kunne frygte. Jeg har i dette eksempel fundet et hotel i Napoli, som er en ideel base, hvis du gerne vil ud og opleve lidt af hele regionen. Men du kan også sagtens finde hoteller til fornuftige priser ved Vesuv, i Pompeji eller på øen Ischia!

   

  I det vestlige Napoli i Fuorigrotta-kvarteret (tæt ved byens berømte stadion San Paolo) har jeg fundet det yderst anmelderroste 3* Best Western JFK. Her får du et komfortabelt og budgetvenligt middelklassehotel, der med glimrende transportforbindelser til og fra centrum sikrer, at du nemt og hurtigt kan komme rundt i egnen.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 7-nætters ophold fra tirsdag den 16. juli til tirsdag den 23. juli til 2.597 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 1.299 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund ret stabilt omkring 400-600 kr. pr. nat.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Napoli eller omegn, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billige fly til Napoli

  Juli er en dyr måned at flyve i. Vil du gerne til de sydeuropæiske destinationer, er priser på 2.000 kr. ikke ualmindelige. Derfor er det faktisk ikke så dårligt, at du lige nu kan finde direkte afgange fra Hamborg til Napoli til mellem 1.200 og 1.500 kr. i juli og august. F.eks. fra tirsdag den 16. juli til tirsdag den 23. juli til 1.269 kr. hos Eurowings inkl. håndbagage.

   

  Fra Danmark skal du betale noget mere. De billigste billetter i skolernes sommerferie er fra København fra den 1. august til den 8. august til 1.626 kr. hos Ryanair. Dog falder priserne fra Danmark ret hurtigt til et mere fornuftigt niveau mod slutningen af august og resten af året. Der er direkte afgange på tirsdage, torsdage og lørdage.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Hamborg d. 16.07. – 23.07. (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen) – her får du et udvalg af andre billige rejsedatoer, hvor jeg har fokuseret på juli og august.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Hamborg

  • 07.07. – 14.07.
  • 14.07. – 21.07.
  • 16.07. – 23.07.
  • 21.07. – 28.07.
  • 27.07. – 03.08.
  • 30.07. – 06.08.
  • 01.08. – 08.08.
  • 03.08. – 10.08.
  • Og flere

   

  Fra København

  • 30.07. – 06.08.
  • 01.08. – 08.08.
  • 15.08. – 22.08.
  • 22.08. – 29.08.
  • Og mange flere

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra lufthavnen kan du køre med Alibus ind til centrum. Bussen standser bl.a. ved hovedbanegården Piazza Garibaldi – en kort gåtur fra hotellet. En billet koster 5 euro (ca. 37 kr.) og kan bookes online på lufthavnens hjemmeside. Selve busturen tager kun omkring 22 minutter. Herfra kan du så tage den lilla metrolinje 2 (med retning mod Pozzuoli) til stoppet Cavalleggeri Aosta.

   

   

  Lejebil

  Hvis du gerne vil ud og opleve noget mere af Campania, vil en lejebil være rigtig, rigtig god idé. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Italien (og udlandet generelt) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis. Bilen kommer med forsikring (med selvrisiko) og ubegrænset kilometer.

  Lejebil i 6 dage
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og afhentning i lufthavnsterminalen
  527 kr.

   

  Rejseinspiration

  Pompeji

  Du kan både tage bussen og toget til Pompeji (både pris og rejsetid er ca. den samme). Det er billigst selv at arrangere turen, men kan du også sagtens benytte dig af et pakketilbud (se længere nede). Busturen tager 35 minutter og koster 2,80 euro (19 kr.) pr. vej. Du tager bussen fra SITA-busterminalen, og billetterne købes samme sted som færgebilletter udbydes. Toget tager 40 minutter og koster 2,10 euro (16 kr.) pr. vej. Navnet på stationen i Pompeji er Pompei S. Villa Misteri, og herfra kan du tage en bus til Mount Vesuvius. Toget kaldes circumvesuviana train og kan tages fra Corso Garibaldi eller Piazza Garibaldi.

   

  Pompeji

   

  Amalfikysten

  En af verdens smukkeste kyststrækninger ligger kun 40 km fra Napoli. Fordi du på vejen derhen skal køre gennem et særdeles bjergerigt terræn, tager turen ca. 1,5 timer i bil. Til gengæld byder turen på nogle af de smukkeste udsigter, du nogensinde har set!

  Alternativt kan du tage toget (samme tog som til Pompeji) til Sorrento og derfra videre med bussen til Amalfi. Turen tager ca. 2 timer og kommer til at koste omkring 10 euro (75 kr.).

   

  Positano ved Amalfikysten

   

  Ischia, Procida og Capri

  Lidt ud for Napoli-bugten ligger 3 af Italiens smukkeste øer, som du sagtens kan besøge på en endagstur. Der sejler færger mellem Napoli og Ischia, Procida og Capri. Du kan få overblikket over de forskellige færgeafgange på naplesbayferry.com. Medmindre du rejser i højsæsonen (juni – august), vil jeg anbefale at købe billetterne i Napoli – så slipper du for bookinggebyret.

   

  Capri

   

   

  Hvis du gerne vil booke en tur til f.eks. Pompeji, Vesuv eller Amalfikysten hjemmefra, så kan du gøre det på getyourguide.dk. Her finder du også mange andre spændende oplevelser i Napoli!

  Oplevelser i Napoli

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

   

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  3 kommentarer til Sommerferie i Syditalien: 1 uge i Napoli på et anmelderrost 3* hotel til kun 2.568 kr. inkl. fly

  1. Jean says:

   Nice

  2. Morten says:

   24 km vest for Napoli må umiddelbart være i Havet?

  se fly se hotel