Rejsemagasin-bjergbestiger

Verdens mest berejste mand?

Hvad gør man, når man har fuldført sit livsmål og besøgt alle lande i hele verden? Mange vil måske sætte sig et nyt mål. Men det er alligevel nok de færreste, der vil sætte sig for at bestige det højeste punkt på hver af de syv kontinenter – og lige besøge Nord- og Sydpolen, nu de er ved det!

Men det er nu engang, hvad Johnny Ward satte sig for tilbage i 2017, da han, efter at have rejst i et helt årti, kunne kalde sig den første irer, der har besøgt alle verdens lande.

Et nyt livsmål

Ward følte sig rastløs efter endelig at have nået sit mål og stod tilbage med følelsen af at mangle et formål. Derfor besluttede han sig for at fuldføre Explorer’s Grand Slam, hvor man skal bestige det højeste punkt på hvert kontinent – herunder Mount Everest, Mount Denali og Mount Kilimanjaro – og besøge Nord- og Sydpolen. En udfordring som kun ca. 70 mennesker har klaret.

Efter syv år fuldførte Ward udfordringen i januar 2024. Ward er dermed den eneste person i verden, der har besøgt alle lande og fuldført Explorer’s Grand Slam. Ward kalder selv denne præstation for Ultimate Explorer’s Grand Slam.

Den største udfordring

Efter at have fuldført Ultimate Explorer’s Grand Slam har Ward sidenhen udtalt, at den største udfordring ift. at nå sit mål har været økonomien. Alene turen op ad Mount Everest kostede ham ca. 77.000 dollars (ca. 528.000 danske kroner)!

Dedikation og udholdenhed

Og hvis du nu sidder og tænker, at det må kræve en helt særligt form for dedikation og udholdenhed at opnå, hvad Ward har opnået – så har du ret. For at sætte det lidt i perspektiv, så kan jeg fortælle, at da Ward ventede på, at et uvejr skulle lægge sig, så han kunne påbegynde sin rejse til Sydpolen, bestemte han sig for, at han lige så godt kunne bruge ventetiden på at løbe et antarktisk maraton. Og det gjorde han.

Så hvad tænker du? Er Johnny Ward verdens mest berejste mand?

Du kan læse mere om Johnny Wards rejse på CNNs hjemmeside.

Og går du selv og drømmer om at rejse hele verden rundt, så kan du jo starte med at tage et kig på mit bud på en jordrundrejse.


Verdens mest berejste mand - Kina

Verdens mest berejste mand - New York

Verdens mest berejste mand - Machu Picchu

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud