Design-uden-navn-2022-09-29T134007.573

Japan, Taiwan og Hong Kong lemper indrejserestriktioner

Japan, Taiwan og Hong Kong har været tilbageholdende med at åbne op for turismen efter coronakrisen. Nu melder landene dog klar til igen at kunne byde velkommen til udenlandske turister. Det sker i forbindelse med en række lempelser af deres indrejserestriktioner.

Japan

Mildere restriktioner i Japan, Taiwan og Hong Kong

Fra den 11. oktober vil Japan ikke længere begrænse antallet af besøgene per dag. Det vil også igen være muligt for turister at besøge landet uden visum og uden at rejse via rejseselskab, som hidtil har været et krav.

Japans beslutning om at åbne landets grænser kommer i kølvandet på Taiwan og Hong Kongs nylige udmeldinger om, at deres indrejserestriktioner lempes.

Taiwan har nedlagt krav om karantæne ved indrejse fra midten af oktober, mens Hong Kong den 26. september nedlagde deres krav om ophold på karantænehotel. I stedet har landet indført en række mildere restriktioner.

Japan

Et boost til økonomien

Japans lempelse af indrejserestriktionerne kommer til at gavne landets økonomi, der – som så mange andre landes økonomi – har lidt under den manglende indtægt fra turismen.

Særligt Tokyo har alle dage været et populært og velbesøgt rejsemål, hvilket har været indbringende for landet. Storbyen lokker hvert år masser af turister til med sine imponerende skyskrabere, de ydmyge og autentiske familie-restauranter, buddhistiske templer og traditionel japansk arkitektur.

Men Japan valgte under pandemien at indføre strikse indrejserestriktioner i et forsøg på at kontrollere smittespredningen. Det har mærket landets økonomi.

Noget tyder dog på, at landet langt hen ad vejen har nydt godt af restriktionerne. Dødsraten i landet er bl.a. den laveste blandt verdens rigeste nationer, mens vaccinationsraten er blandt de højeste.

Kribler det i dig for at rejse til Japan, så kan du med fordel kigge på min seneste artikel om billige fly til Tokyo.

Ønsker du at holde dig opdateret på rejserestriktionerne, så anbefaler jeg at holde øje med Udenrigsministeriets hjemmeside.

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud