Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

Design-uden-navn-68

Hvor skal man bo i Paris? En guide til de bedste steder at bo i Paris

Er du i tvivl om, hvor du skal bo i Paris? Måske er det første gang, du rejser til Paris? Lad mig straks slå fast: Paris er en drømmeby og går faktisk under navnet byernes by, da du får det hele. Paris har noget af verdens vigtigste kunst, ikoniske shoppinggader, lækker mad og masser af romantik. Dog kan Paris’ størrelse virke overvældende, især for førstegangsbesøgende.

Men du er i gode hænder.

Lad mig lige… Sådan! Jeg skulle lige have min røde baret på. Nu er jeg klar til at hjælpe dig frem i den franske hovedstad. Her er de bedste steder at bo i Paris 🥐

Hvor skal man bo i Paris?

Du kan ikke gå galt i byen i Paris, men byen er faktisk stor, at det kan være svært at indsnævre “de bedste områder”, da hvert område rummer noget helt specielt. Det kommer meget an på, hvad du søger.

Paris er opdelt i i alt 20 arrondissements (bydele) og hver har sin egen charme.

Kort over hvor man skal bo i Paris

Jeg har lavet en oversigt herunder, der knytter et behov til hvert område 👇

Og pssst… hvis du planlægger at pop the question, vil jeg foreslå Montmartre, især fra toppen af bakken, hvor Sacré-Cœur-basilikaen ligger. Der er udsigt over byen 💍

Følg med videre, hvor jeg går i dybden med de forskellige områder i Paris. Du kan også trykke på område-navnene ovenfor og springe direkte til det specifikke afsnit.

Batignolles – Det ægte Paris

Hvor skal man bo i Paris Batignolles

Afstand

Eiffeltårnet: 4,4 km
Louvre:
3,6 m
Triumfbuen:
2 km

Hvis du ikke er til de store turistmasser, så er Batignolles i det 17. arrondissement det perfekte match! Her er der ikke så mange hoteller – men tilgengæld masser af små caféer, hyggelige små gader med små butikker, ugemarkeder, lækre restauranter – allesammen fyldt med pariser fremfor turister. Det er det ægte Paris man kan opleve i Batignolles – samtidig med, at det er et meget trygt område.

Champ de Mars – for familier 👪

Hvor skal man bo i Paris? En guide til de bedste steder at bo i Paris

Afstand

Eiffeltårnet: 200 m
Louvre:
3,1 m
Triumfbuen:
2,1 km

Champ de Mars i det 7. arrondissement det perfekte sted at bo i Paris for familier.

Du kender måske den store park foran Eiffeltårnet? Det er Champ de Mars. Parken byder på brede stier og åbne græsplæner, der indbyder til afslapning, picnics med baguettes og masser af leg. Her kan børnene løbe frit omkring, mens forældrene nyder den fantastiske udsigt og den afslappede atmosfære.

Og så er du helt inde i midtbyen 🎯

Champ de Mars’ centrale placering gør det til et meget attraktivt område: I nærheden af parken findes der et bredt udvalg af hoteller, fra luksuriøse indkvarteringer med udsigt over Eiffeltårnet til mere budgetvenlige muligheder for rejsende på budget.

Der er også en lang række familievenlige spisesteder og caféer i nærheden og butikker, der passer til enhver smag. Her kan I nyde autentisk fransk mad på hyggelige bistroer, slentre gennem lokale butikker på jagt efter souvenirs og forkæle børnene med lækker is eller crepes fra de mange boder langs Seinen.

Hvis I rejser som familie, vil hoteller ved Champ de Mars som udgangspunkt ikke være de billigste i Paris grundet den fantastiske placering. Til gengæld kan I være stensikre på, at I kommer til at tjekke ind på et af de mest centrale hoteller i Paris.

Hoteller i Champ de Mars

Champs-Élysées – for shopping 🛍️

Hvor skal man bo i Paris? En guide til de bedste steder at bo i Paris

Afstand

Eiffeltårnet: 1,6 km
Louvre:
2,3 km
Triumfbuen:
500 m

Området omkring Champs-Élysées i det i 8. arrondissement er til dig, der vil shop amok i Paris.

Her træder du ind i en verden af glamour og luksus. Med sine brede boulevarder og haute couture-butikker er Champs-Élysées ikke blot en shopping-destination, men faktisk the place to be, hvis man søger det bedste inden for mode, skønhed og luksusvarer. Det er muligvis verdens mest kendte shopping-stræde.

Men du skal ikke være i tvivl. Det kan blive meget dyrt meget hurtigt. Det er nemlig her Chanel, Louis Vuitton, Dior, Gucci og de andre store modehuse holder til 😅

Men du finder naturligvis også modebutikker til alle os dødelige, hvor det er til at betale 🙏

Champs-Élysées er dog ikke udelukkende shopping. Det er også her, du finder den ikoniske Triumfbue. Området er også hjemsted for flere kulturelle hot spots, herunder teatre, biografer og kunstgallerier.

Og du går ikke sulten i seng. Madscenen på Champs-Élysées er lige så varieret som den er livlig og indbydende. Fra hyggelige caféer og bistroer til fine spisesteder og internationale køkkener. Om aftenen lyser boulevarden op i et strålende lysshow, mens du nyder aftensmaden. Magisk!

Hotellerne langs Champs-Élysées spænder fra luksuriøse femstjernede hoteller til charmerende boutique-hoteller og mere prisvenlige muligheder. Jeg ville personligt gå efter et boutique-hotel, ofte beliggende i smukt renoverede bygninger med originale detaljer og charmerende indretning. Det er oplevelsen værd.

Hoteller i Champs-Élysées

Saint-Germain-des-Prés – for de kunstinteresserede 🎨

Hvor skal man bo i Paris? En guide til de bedste steder at bo i Paris

Afstand

Eiffeltårnet: 3,2 km
Louvre:
850 m
Triumfbuen:
4,1 km

Du skal bo i Saint-Germain-des-Prés, som ligger i Paris’ 6. arrondissement, hvis du interesserer dig for kunst og litteratur.

I det charmerende Saint-Germain-des-Prés findes to legendariske caféer: Café de Flore og Les Deux Magots. Det var på en af disse caféer, for næsten 90 år siden, at Jean-Paul Sartre og Simone de Beauvoir mødtes. Deres intellektuelle partnerskab resulterede i en revolution inden for filosofi og litteratur med deres eksistentialistiske retning.

De bliver beskrevet som det 20. århundredes mest indflydelsesrige par.

Så er niveauet lagt – og caféerne er her stadig. Dem kan du besøge. Café de Flore var i øvrigt også Hemingway’s favoritcafé (bare lige for at name-drop endnu en) ☕📚

Bydelen er også hjemsted for Paris’ ældste kirke, Saint-Germain-des-Prés-kirken, men det er for alvor historien og den kulturelle arv, der er besøget værd. Kvarteret har tiltrukket kunstnere, forfattere, filosoffer og flere af historiens mest kreative sind gennem århundreder, og du kan gå i deres fodspor i de brostensbelagte gader.

Om aftenen forvandles kvarteret til et populært mødested for unge parisere og turister, der strømmer til de trendy barer og musiksteder for at nyde en aften i selskab med venner, musik og naturligvis – god vin 🍷

Hotellerne i Saint-Germain-des-Prés afspejler kvarterets charme, elegance og historie, og vælger du dette område, er du også perfekt placeret i forhold til alle de store seværdigheder i Paris. Louvre-museet ligger f.eks. lige overfor (på den anden side af Seinen).

Hoteller i Saint-Germain-des-Prés

Latinerkvarteret – for madelskere 🧀

Hvor skal man bo i Paris? En guide til de bedste steder at bo i Paris

Afstand

Eiffeltårnet: 4,2 km
Louvre:
1,4 km
Triumfbuen:
5 km

Latinerkvarteret, et måske et af Paris’ mest kendte områder og ligger i 5. og 6. arrondissement. Det er knudepunktet for caféer, restauranter og bistroer i Paris.

Og bare rolig – de serverer andet end french fries… 😆

Man kan på mange måder kalde Latinerkvarteret et madparadis – i hjertet af Paris. Bag hvert et hjørne er der charmerende caféer og autentiske franske bistroer, hvor du kan sætte dig ned og iagttage pulsen fra byen med en kop kaffe eller et glas vin. Læs en bog, kig på mennesker, peg næsen mod solen. Det her er cafélivet! Og det elsker de i Paris.

💡 Du får lige et tip med på vejen: Der ligger Michelin-restauranter i Latinerkvarteret (Le Christine, La Tour d’Argent, Le Pré Verre, Le Petit Pontoise og La Cuisine de Philippe). Spis en frokost her. Så får du oplevelsen til halv pris – og så kan du jo spise en croissant til aftensmad, så du ikke udsulter hele feriebudgettet.

Latinerkvarteret er også hjemsted for flere prestigefyldte universiteter og højskoler, herunder det berømte Sorbonne Universitet, som du også bør svinge forbi, hvilket giver kvarteret en livlig og ungdommelig atmosfære. Hvis du selv er ung, skal du nok finde jævnaldrende at snakke med 🙏

Uanset hvilket hotel du vælger i Latinerkvarteret, kan du forvente en varm velkomst og en behagelig atmosfære, der afspejler kvarterets autentiske parisisk charme. Tag et kig på mulighederne herunder.

Hoteller i Latinerkvarteret

Île Saint-Louis – for fred og ro 🙏

Hvor skal man bo i Paris? En guide til de bedste steder at bo i Paris

Afstand

Eiffeltårnet: 5,4 km
Louvre:
1,9 km
Triumfbuen:
5,6 km

Er du til roligere omgivelser? Så skal du bo på Île Saint-Louis i Paris’ 4. arrondissement.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Paris summer af liv, hvilket ikke er for alle, så hvis du er til fred og ro, er dette stedet for dig.

Île Saint-Louis er faktisk en lille “ø” midt i Seinen, der ligger afskærmet fra den ellers travle atmosfære i Paris. Du bliver her budt velkommen af smalle brostensbelagte gader, elegante bygninger og en fuldstændig malerisk udsigt udover floden 🤩

Her kan du undslippe det hektiske byliv og slentre rundt blandt charmerende caféer, gourmetrestauranter og kunstgallerier – og så er der lækre isbutikker overalt! 🍨

Kvarteret er også hjemsted for smukt bevarede herregårde og huse fra det 17. og 18. århundrede, der vidner om dets rige historie, og det kan nemt føles som om, tiden står stille, når du går på opdagelse blandt de skæve gader og bygninger.

De fleste hoteller i Île Saint-Louis er tro med resten af øens arkitektur; den her klassiske parisisk-stil med stenfacader, smedejernsbalkoner og skrå tage. Mens alle hotellerne naturligvis er blevet renoveret og moderniseret siden det originale byggeår, finder du stadig mange hoteller med smukt udformede trapper, stuklofter og originale træpaneler, når du træder ind. Gå selv på opdagelse efter hoteller herunder.

Hoteller i Île Saint-Louis

Bastille – for et levende natteliv 🍸

Hvor skal man bo i Paris? En guide til de bedste steder at bo i Paris

Afstand

Eiffeltårnet: 6,2 km
Louvre:
2,4 km
Triumfbuen:
6,1 km

Er du kommet for at danse? Så skal du bo om La Bastille i Paris’ 11. arrondissement.

Bastille-kvarteret i Paris er kendt for sit livlige natteliv, der tiltrækker både lokale og besøgende fra hele verden. Her finder du både hyggelige hangouts, natklubber og intime spillesteder, der sikrer dig en underholdende aften 💃

Et af de mest ikoniske steder i Bastille er Rue de Lappe, en brostensbelagt festgade fyldt med trendy barer og klubber, hvor feststemningen fortsætter til de tidlige morgentimer. Her kan du hoppe fra sted til sted og lytte til live- og klubmusik på forskellige spillesteder og klubber.

Der er dog også plads til en roligere aften på de mange cocktailbarer, vinbarer og traditionelle franske bistroer, der tilbyder et væld af drikkevarer og lækre snacks.

Bastille er også rig på kultur, der strækker sig tilbage til middelalderen, da det oprindeligt var et fæstningsværk, og så huser området også flere markeder, herunder det berømte Marché d’Aligre, hvor man kan købe alt fra friske råvarer til antikviteter og brugte bøger 📚

Selv i fest-områder kan man ikke undslippe den rige kultur, der hersker i Paris. Og tak for det 🙏

Mange hoteller i Bastille har en unik og elektrisk indretning, der afspejler kvarterets moderne vibe. Dette kan omfatte moderne kunstværker, farverige møbler og originale detaljer, der giver hver ejendom sit helt eget præg. Gå selv på opdagelse herunder og find det hotel, der passer til dig.

Hoteller i Bastille

Montmartre – for romantik 💖

Hvor skal man bo i Paris? En guide til de bedste steder at bo i Paris

Afstand

Eiffeltårnet: 5,4 km
Louvre:
3,1 km
Triumfbuen:
4 km

Søger du romantiske omgivelser? Så skal du bo i Montmartre i Paris’ 18. arrondissement.

Paris er mange ting, men det er først og fremmest kærlighedens by, og hvis du virkelig vil omfavne det, skal du bo i Montmartre, hvor hvert hjørne synes at fortælle en kærlighedshistorie.

Det er ingen hemmelighed, at Paris er stedet, hvor mange vælger at poppe spørgsmålet 💍 og mange gør det foran Eiffeltårnet. Hvilket er romantisk! Men der er en lille detalje, for det er faktisk så populært, at du risikerer at få selskab af en anden knælende ved siden af jer.

Og det er måske lidt uheldigt 😅

Derfor synes jeg, du skal søge mod Montmartre – frieri eller ej.

Det, der adskiller Montmartre fra resten af Paris, er dens unikke boheme-charme, de maleriske udsigter over byen fra bl.a. toppen af ​​Sacré-Cœur-basilikaen og de idylliske pladser og brostensbelagte gader der prydes af malerier, skulpturer og kunstværker. Her kan du kan vandre hånd i hånd med din elskede 🙏

I modsætning til de mere traditionelle hoteller i centrum af Paris, tilbyder hotellerne i Montmartre ofte en mere intim og autentisk oplevelse. Mange af disse hoteller er indrettet i historiske bygninger med karakteristiske detaljer og en varm atmosfære, der giver en følelse af at bo i en ægte parisisk hjem.

Du kan finde hoteller i Montmartre herunder 👇

Hoteller i Montmartre

Luxembourg Gardens – for naturelskere 🍃

Hvor skal man bo i Paris? En guide til de bedste steder at bo i Paris

Afstand

Eiffeltårnet: 3,5 km
Louvre:
1,3 km
Triumfbuen:
4,7 km

Hvis du hellere vil bo blandt blomster og lidt natur, er Jardin de Luxembourg området i Paris’ 6. arrondissement for dig.

Paris kan til tider føles tæt pakket med bygninger og mennesker, men her får du et rum til at trække vejret. Jardin du Luxembourg er Paris svar på Central Park og består både af natur og smuk havearkitektur, hvor nogle af Frankrigs bedste gartnere har deres gang.

Du finder velplejede blomsterbede, grønne græsplæner, skyggefulde træer og charmerende springvand, der skaber en rolig atmosfære. Den centrale dam i parken tiltrækker ofte besøgende, der nyder synet af de svaner, ænder og andre fugle, der kalder det hjem 🐦

Et perfekt spot til at nyde en is eller læse en bog 🙏

Og Luxembourg Gardens er stadig en del af Paris’ bymiljø, så du er aldrig længere væk fra centrum end en frisk gåtur på cirka en halv time.

Området er perfekt til dem, som nyder en lille tilbagetrækningssted fra det hektiske parisiske byliv.

Find selv dit drømmehotel i Jardin du Luxembourg herunder.

Hoteller i Jardin du Luxembourg

Rejser og oplevelser

Hvis du gerne vil inspireres yderligere, kan du kigge nærmere på mine artikler om rejser til Paris.

Du kan også smutte forbi Get Your Guide og kigge på oplevelser, aktiviteter og ture i Paris 😊

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Hvor skal man bo i Paris? En guide til de bedste steder at bo i ParisHvor skal man bo i Paris? En guide til de bedste steder at bo i Paris