Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

Flyselskab-eller-bookingside-banner-til-rejsemagasin

Flybilletter: Hvem skal du købe billetten af – flyselskab eller bookingside?

Du kender måske situationen, at du har fundet et par billige flybilletter på Momondo. Når du så vil bestille billetterne, bliver du bedt om at vælge mellem et hav af forskellige bookingsider (som i rejsebranchen kaldes OTA’s – online travel agencies).

Men ville det måske være bedre at bestille billetterne direkte gennem flyselskabet? Eller er det bare om at slå til på den billigste bookingside? Jeg bliver fra tid til anden spurgt, om man skal booke sine flybilletter gennem flyselskabet eller en bookingside.

Her får du mit svar ✈️

Flyselskab eller bookingside (OTA)?

Hvis du er i tvivl om, hvad jeg snakker om, får du lige en kort forklaring her.

Finder du flybilletter på en flysøgemaskine som Momondo (hvilket jeg tit selv gør her på bloggen), ser de ofte sådan her ud:

Flyselskab eller bookingside

Når du så klikker på “Vælg” for at bestille billetterne, bliver du præsenteret for en række forskellige bookingsider.

Herunder kan du f.eks. se, at der er en lang række OTA’s – og nederst finder du flyselskabets egen bookingside.

Flyselskab eller bookingside

Nu er spørgsmålet så, hvor du skal booke billetterne?

Hvorfor vælge OTA?

Som du kan se på billedet ovenfor, kan du bestille den samme flybillet til vidt forskellige priser.

Og som du også kan se, kan man faktisk tit spare en del penge ved at booke billetterne gennem en OTA i stedet for flyselskabet.

I eksemplet ovenfor (returbilletter fra Aalborg til København) kan du f.eks. spare 225 kr., hvis du vælger den billigste OTA fremfor Norwegians egen bookingside.

Så fordelen ved at booke gennem en OTA er, at du ofte får en bedre pris.

Hvorfor vælge flyselskabet?

Til gengæld er det ofte nemmest at booke flybilletter direkte hos flyselskabet.

Især hvis man skulle være så uheldig, at ens afgang bliver aflyst, og man skal til at søge erstatning. For booker du direkte hos flyselskabet, er der ikke så meget tvivl om, hvem du skal henvende dig til.

Har du booket hos en OTA, kan man desværre nogle gange ende med at blive kastet rundt mellem flyselskabet og OTA’en.

OTA’en vil måske sige, at man skal søge om kompensation hos flyselskabet (det er jo deres flyafgang), mens flyselskabet vil sige, at man skal søge om kompensation hos OTA’en (det er jo der, man har købt billetten).

Mine anbefalinger

Jeg har det selv sådan, at jeg som udgangspunkt foretrækker at bestille flybilletter direkte gennem flyselskabet.

Men nogle gange kan man spare mange penge ved at booke sine flybilletter igennem en OTA. Og hvis det er tilfældet, vil jeg være tilbøjelig til at foretrække OTA’en – det har selv gjort mange gange.

Især hvis der er tale om dyre flybilletter – og/eller hvis du skal booke billetter til hele familien – kan man nogle gange spare rigtigt mange penge ved at vælge OTA frem for flyselskabet.

Så i sidste ende er det en konkret vurdering.

Kort sagt vil jeg dog anbefale følgende:

  • Lille prisforskel —> Flyselskab
  • Stor prisforskel —> OTA

Jeg bliver også tit spurgt om, hvorvidt man kan stole på forskellige bookingsider til både fly og hoteller. Er det noget, du gerne vil læse mere om, kan du gøre det i denne artikel om anmeldelser i rejsebranchen.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Flyselskab eller bookingside: Hvem skal du købe dine flybilletter af?Flyselskab eller bookingside: Hvem skal du købe dine flybilletter af?