Banner-10

Dårlige anmeldelser og rejseselskaber

Er du nogensinde blevet skræmt af dårlige anmeldelser på Trustpilot? Og har dårlige anmeldelser gjort dig nervøs for at bestille en rejse, et par flybilletter eller et hotel? Så er du langt fra den eneste, kan jeg fortælle dig!

Jeg får jævnligt spørgsmål fra læsere, der er blevet nervøse over dårlige anmeldelser på Trustpilot. Men lige præcis i rejsebranchen vil jeg mene, at man skal tage anmeldelser med et ekstra stort gran salt.

Lad mig forklare.

Dårlige anmeldelser – et udbredt fænomen

Undersøger du sagen nærmere, vil du hurtigt opdage, at dårlige anmeldelser af rejsevirksomheder på Trustpilot er reglen snarere end undtagelsen.

Langt de fleste flyselskaber, rejsebureauer og bookingsider får dårlige anmeldelser.

Selv mange af de største og mest troværdige selskaber får decideret elendige anmeldelser.

Se bare de eksempler, jeg har fundet herunder.

Hotelbookingsider

For at illustrere min pointe kan vi jo starte med at se nærmere på en af verdens allerstørste hotelbookingsider – Booking.com.

Booking.com er et selskab, de fleste stoler blindt på. Og det giver rigtig fin mening, eftersom Booking.com er en af de mest anerkendte hotelbookingsider på markedet.

Men det ændrer ikke ved, at selskabet får forfærdelige anmeldelser på Trustpilot. Knap 40.000 anmeldelser har resulteret i en “dårlig” 1,3-score.

Dårlige anmeldelser og rejseselskaber

Et andet eksempel på en anerkendt hotelbookingside, der får tæsk på Trustpilot, er Hotels.com. Ligesom Booking.com får Hotels.com en rød 1,3-score.

Dårlige anmeldelser og rejseselskaber

Et tredje eksempel kunne være Expedia – endnu en mastodont i rejsebranchen – der får så dårlige anmeldelser, at selv Thomas Treo ville mene, at de fleste af dem var i overkanten.

Dårlige anmeldelser og rejseselskaber

Jeg kunne snildt fortsætte med flere eksempler, men forhåbentlig kan du se, hvor det bærer hen.

Flyselskaber

Flyselskaberne går heller ikke fri.

Se bare Europas største flyselskab – Ryanair.

Mange elsker at hade Ryanair, og det irske lavprisflyselskab har generelt et lidt blakket ry. Så at de får dårlige anmeldelser, er måske ikke så overraskende.

Anmeldelser

Mere overraskende er det derimod, at Skandinaviens flagskib på flyfronten – SAS – får lige så ringe anmeldelser som Ryanair. De fleste ville nok alligevel mene, at SAS burde få bedre anmeldelser end Ryanair.

Anmeldelser

Det bedste “bevis” for, at man skal tage flyselskabernes anmeldelser med et gran salt, får du dog i form af Qatar Airways.

Qatar Airways blev så sent som i juni 2024 kåret som verdens bedste flyselskab ifm. World Airline Awards.

Men på trods af kåringen som verdens bedste flyselskab slipper de ikke for dårlige anmeldelser på Trustpilot – her “belønnes” de i stedet med en rød 1,6-score.

Anmeldelser

Skulle man tro anmeldelserne på Trustpilot, er der altså ikke den store forskel mellem Europas mest kontroversielle lavprisflyselskab og verdens bedste flyselskab.

Rejsebureauer

Til sidst har vi rejsebureauerne. Og de er heller ingen undtagelse – endnu engang ser vi miserable anmeldelser.

Se bare Spies – Danmarks største rejsebureau og en utroligt troværdig og populær rejsearrangør. Som de eneste af mine eksempler sniger de sig lige akkurat op på en “under middel” 2,2-score.

Trods dårlige anmeldelser skal du dog overhovedet ikke være nervøs for at bestille en rejse hos Spies.

Anmeldelser

Et sidste eksempel for denne gang kunne være TUI, der også får dårlige anmeldelser. Men igen er der altså tale om et stort, anerkendt rejsebureau, som du kan stole på, selvom de får dårlige anmeldelser.

Anmeldelser

Forhåbentligt har du nu fået en fornemmelse af, at du ikke skal tro på alt, hvad Trustpilot-anmelderne skriver. I hvert fald når det drejer sig om rejsebranchen!

Og jeg vil igen understrege, at eksemplerne ovenfor blot er et lillebitte udvalg. Rejsebranchen er tilsyneladende bare ikke gode venner med Trustpilot.

Stol på Trivago og Momondo

Til allersidst vil jeg kort gøre opmærksom på, at du som udgangspunkt sagtens kan stole på de bookingsider, som de store søgemaskiner linker til.

Hverken Momondo eller Trivago er interesserede i at have utroværdige samarbejdspartnere, der snyder deres kunder. På den måde ville deres forretningsmodel falde til jorden.

Så hvis du har fundet et par flybilletter eller et godt hoteltilbud via Trivago, Momondo eller lignende, så er der altså tale om legitime tilbud – og ikke “snydesider”.

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud