Deep-Dive-Dubai-banner

Deep Dive Dubai: Tag et dyk med ned i verdens dybeste swimmingpool!

Dubai har denne sommer tilføjet en ny rekord til sin i forvejen lange liste over rekorder. Den mellemøstlige metropol er nu ikke blot hjemsted for verdens højeste bygning og verdens største shoppingcenter, den er også hjemsted for verdens dybeste pool – Deep Dive Dubai!

Vis dette opslag på Instagram

Deep Dive Dubai

Med en dybde på imponerende 60 meter har Deep Dive Dubai snuppet rekorden for verdens dybeste swimmingpool fra polske Deepspot. Det blev en officiel kendsgerning, efter rekordconnaisseurerne fra Guinness havde været forbi og foretaget opmålinger af poolen.

Dybden på poolen er imidlertid ikke det eneste, der imponerer ved Dubais nye undervandsattraktion. Mængden af vand, der skal til for at opfylde poolen, er også enorm. Det kræver hele 14 millioner liter vand at fylde bassinet (og de har med garanti ikke brugt en almindelig haveslange!).

På nuværende tidspunkt er det store dykkercenter kun åben for inviterede gæster, men planen er, at attraktionen senere i år også åbnes for turister. Dykkende gæster vil i øvrigt kunne glæde sig over, at vandtemperaturen konstant holdes på behagelige 30 grader. Så der er på ingen måde brug for tykke våddragter. Og der vil både blive tilbudt kurser for nybegyndere såvel som erfarne dykkere.

Vis dette opslag på Instagram

Undervandsby

Et kæmpestort bassin med vand ville i sig selv nok ikke lokke specielt mange turister til. Derfor er poolen blevet fyldt med lidt af hvert, så dykkende gæster kan svømme på opdagelse dernede.

Den helt store attraktion er uden tvil den undervandsby, der er blevet bygget i bassinet. Denne forladte, sunkne by er i hvert fald allerede blevet udset som undervandsjuvelen i poolen. I øvrigt er bassinet monteret med de allernyeste lys- og lydsystemer, der hjælper med at skabe forskellige atmosfærer, alt efter hvor man svømmer.

Som en lille bonusinfo kan jeg desuden fortælle, at hvis nogen af de store Hollywood-filmskabere skulle få lyst til at filme undervandsscener, så fungerer den enorme swimmingpool selvfølgelig også som et undervandsstudio.

Skulle du være lidt bange for at dykke, vil det måske hjælpe at vide, at sikkerheden på stedet er helt i top. Hele bassinet er udstyret med i alt 56 kameraer, der har udsyn til alle områder af poolen. Samtidig er der et topmoderne trykkammer med plads til 12 personer.

Vis dette opslag på Instagram

Undgå Burj Khalifa efter Deep Dive Dubai

Fordi bassinet er så dybt. som det er, gør dykkercentret opmærksom på, at man ikke skal besøge Burf Khalifa (verdens højeste bygning) lige efter et dyk. De anbefaler, at man venter mellem 18 og 24 timer, før man bevæger sig højere end 300 meter. Så du skal nok heller ikke dykke, dagen før du rejser hjem 😉

Vis dette opslag på Instagram

Vil du gerne læse mere om attraktioner i Dubai, kan du smutte forbi min guide om rejser til Dubai. Der kan du både se de seneste rejsetilbud, jeg har fundet dertil, og læse om en række af byens andre store seværdigheder 😉

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud