Budapest-Fiskerbastionen-lille-1

De gratis glæder: Budapests bedste gratis oplevelser

De gratis glæder: Budapests bedste gratis oplevelser

I denne udgave af “De gratis glæder” – min føljeton af blogindlæg om gratis oplevelser – er det blevet tid til et ungarsk storbyvisit! Og ikke bare et hvilket som helst visit. Pilen peger nemlig mod Ungarns eventyrlige hovedstad Budapest. Selvom Budapest i forvejen er en af Europas billigste rejsedestinationer, gør det jo ikke noget at supplere med et par spændende gratis oplevelser. Så læs her min guide om de bedste gratis oplevelser i Budapest!

De bedste gratis oplevelser i Budapest

Heltepladsen – Hősök tere

I centrum af Budapest ligger heltepladsen, der består af det tårnhøje tusindsårsmonument med englen Gabriel balancerende på toppen. Opførslen af pladsen i år 1896 skete i forbindelse med Ungarns 1000-års jubilæum som nation. På pladsen kan du blandt andet se mindegrave for Ungarns afdøde helte, der måtte lade livet under krig og kamp. Så er du på jagt efter gratis oplevelser i Budapest, er Heltepladsen helt klart en af de oplagte.

Heltepladsen som gratis oplevelser i Budapest

Fiskerbastionen

Fiskerbastionen har fået sit navn fra det område, hvor bygningskomplekset ligger. Det blev nemlig efter sigende brugt af de lokale fiskere. Fæstningen, der ligger på pladsen, er udstyret med syv tårne, der hver symboliserer de syv høvdinge, der erobrede Ungarn tilbage i 800-tallet. Enkelte dele af fæstningen kræver et mindre entrébeløb, men langt størstedelen af dette prægtige vartegn er helt og aldeles gratis!

Fiskermandsbastionen som gratis oplevelser i Budapest

Gellért Hill

Selvom du skal ofre nogle skridt og højdemeter for at nå til toppen af Gellertbjerget, så er det hele turen værd! Og hvis du troede, at udsigten fra Fiskerbastionen var fantastisk, så bare vent til du når til toppen her. På toppen af Gellért Hill står Frihedsstatuen rank og smuk, og hun står der til ære for de tropper, der ofrede sig for Ungarns uafhængighed. Så sæt dig ned, nyd solnedgangen og udsigten fra et af de smukkeste steder i Budapest – helt og aldeles gratis.

Gellert Hill som gratis oplevelser i Budapest

Margaret-øen

Midt på Donau-floden ligger den smukkeste ø, Margaret Island. Hvad der nok er en smule overraskende er, at øen huser den smukkeste bypark – en lille grøn oase midt i storbyen. Parken fungerer som et rekreationssted, der er spækket med forskellige aktiviteter. Her finder du vandrestier, tennisbaner, cykeludlejning, badebassiner, termiske bassiner og spaer. Selvom sidstnævnte kan benyttes mod betaling, kan du give dig til en masse sjove og gratis aktiviteter eller bare nyde den hyggelige atmosfære i parken.

Margaret-øen i Budapest

Budapests markeder

I mange storbyer er søndagsmarkeder en stor ting. Det er det også i Budapest. Men også markeder på resten af ugens dage er et hit. Det mest kendte er Budapest Great Market Hall, der ligger i centrum af byen. Her finder du alt fra friske råvarer til souvenirs, tøj og meget mere. Andre populære markeder er Rakoczi Market Hall, Klauzal Square Market Hall, Lehel Market Hall, Feny Street Market og Batthyany Square Market Hall. Og det bedste ved markederne er, at entréen hos langt de fleste koster 0 kr.

Markeder som gratis oplevelser i Tjekkiet

Hvis du gerne vil læse mere om billige rejser til Budapest og finde aktuelle rejsetilbud, kan du læse mere her.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud