Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

AdobeStock_434514856

Børnevenlige feriedestinationer

Børnevenlige feriedestinationer

Ferie med børn kan nogle gange være en udfordring, hvis ikke feriedestinationen byder på aktiviteter og adspredelse for de kære små. Derfor har jeg her lavet en liste over børnevenlige feriedestinationer, der kan tjene som inspiration til den kommende familieferie.

Børnevenlige feriedestinationer i Europa

Alcudia, Mallorca

Få steder i Europa er lige så egnet til børneferie som Alcudia på Mallorca. Alcudia ligger på Mallorcas nordkyst og er en god kombination af strand, sand, vand og en masse underholdningsmuligheder for børnene i form af vandland og legeland. Her kan nævnes Hidropark-vandland og El Laberinto Maze Fun Park. 

Stranden ved Alcudia er lavvandet og havneområdet lige ved siden af er forbudt for biler. Sandet på den børnevenlige strand er desuden finkornet og perfekt til både leg og afslapning.

De fleste restauranter i Alcudia har menukort med børnevenlige retter, drikkevarer og is. Restauranterne tilbyder desuden ofte børnestole, hvis det er nødvendigt. Personalet er meget imødekommende overfor børnefamilier, hvilket gør Mallorca perfekt som en af de bedste børnevenlige feriedestinationer i Europa.

Læs mere om billige rejser til Mallorca.

børnevenlige feriedestinationer

Sicilien

Sicilien er en ø med masser af smukke, børnevenlige strande og skønne bugter, der giver plads til harmoni og afslapning i sindet. Øen er på størrelse med Jylland og har et væld af spændende børnevenlige strande og feriedestinationer at byde på.

Disse omfatter bl.a. vulkanen Etna, Siracusa, den rigeste og smukkeste by fra antikkens verden, nedlagte landbrug og bondegårde som er lavet om til små hyggelige hoteller – plus et hav af hyggelige byer med stor autenticitet og alt godt fra det italienske køkken. Madkulturen på Sicilien overgår det meste andet i verden og er et festfyrværkeri for voksne såvel som børns smagsløg. Familieidyllen vil helt sikkert stortrives på Sicilien.

Læs mere om billige rejser til Sicilien.

børnevenlige feriedestinationer

Tyskland

Tyskland byder på et væld af oplevelser og børnevenlige feriedestinationer, der gør det til et fantastisk land for børnefamilier.

Det store land byder på masser af skønne byer, bjerge, forlystelsesparker, prægtige middelalderborge, badevenlige søer, skønne strande og naturområder. Der er et hav af muligheder for familievenlige aktiviteter, hvis turen går til Tyskland. Og så er det generelt billigt at rejse med børn i Tyskland. Du får altså masser af oplevelser til en god pris.

Tyskland har desuden et hav af forlystelsesparker. To af de fedeste forlystelsesparker er helt klart Europa-park og Heide Park. Europa Park ligger i byen Rust tæt på floden Rhinen og er Europas næststørste forlystelsespark. Heide Park er en rigtig dansker-favorit, da denne park kun ligger ca. 60 km fra Hamborg.

De større tyske byer er generelt også meget børnevenlige feriedestinationer. Det gælder Hamborg såvel som Berlin, der har masser af legepladser, vandlande og børnevenlige aktiviteter, men som også har en stor og spændende historisk fortid.

Læs mere om billige rejser til Tyskland.

Børnevenlige feriedestinationer

Gardasøen

Gardasøen er Italiens største sø. Den er 370 kvadratkilometer i areal og nogle steder op til 400 meter dyb. Den er et yndet turistmål for mennesker fra hele verden, herunder også børnefamilier. Gardasøen er nemlig en af Italiens mest børnevenlige feriedestinationer.

Især de mange campingpladser, der ligger spredt rundt om søen, er et skønt sted for børnefamilier. Man kan desuden køre til Gardasøen på kun 15-16 timer fra Danmark, hvorfor den kan nås med kun en enkelt overnatning på turen derned.

Ved Gardasøen du finder bl.a. Gardaland, som byder på mere end 40 forlystelser for hele familie. Vil du opleve den fantastiske sø fra vandsiden, kan I tage både færge eller selv leje en båd og tilbringe en hyggelig dag på vandet med børnene.

Herudover er der selvfølgelig også alt det, man forbinder med Italien – pizza, pasta og is i lange baner. Det er i den grad noget, der kan få munden til at løbe i vand hos både børn og voksne 😉

Læs mere om billige rejser til Gardasøen.

børnevenlige feriedestinationer

Norge

Man siger, det er dejligt at være dansk i Norge. Danskere er populære i fjeldlandet, og danskere og nordmænd ligner hinanden meget på mange områder i både mentalitet og kultur.

Men i Danmark må vi også indrømme, at Norge har noget ekstra, som vi danskere elsker – den storslået natur og de imponerende bjerge, herunder store indenlandske fjorde, hvor der er højt til himlen og langt til støj og larm. Tag børnene med til Norge og find harmonien i de imponerende naturomgivelser.

Norge overrasker og imponerer med sin storslåede natur og de mange muligheder for aktiviteter. En tur i fjeldene vil helt sikkert være en oplevelse, familien sent vil glemme. Her er mulighed for aktiv familieferie, hvor man kan fiske, sejle i kano, cykle, ride på heste eller bare lade sig bjergtage af omgivelserne.

Læs mere om billige rejser til Norge.

børnevenlige feriedestinationer

Gran Canaria

Gran Canaria er en populær destination for solhungrende danskere, men den er også populær hos børnefamilier, da der ikke er langt imellem strand, vandland og smukke landskaber.

De mange lækre strande indbyder til afslapning for de voksne og mange timers leg for børnene. Her er roligt vand og masser af aktiviteter i vandkanten. Men Gran Canaria er meget mere end lækre strande og charmerende spanske omgivelser.

Skove, sandklitter, vulkaner og vild natur med bl.a. fire nationalparker gør Gran Canaria til en destination, som byder på mange timers oplevelser og adspredelse. Der er helt sikkert en masse natur, der vil imponere børn såvel som voksne.

Gran Canaria har naturligvis også masser af vandlande, spansk madkultur, hyggelige restauranter og diverse andre seværdigheder, som samlet set gør denne destination til et perfekt match som en børnevenlig feriedestination for børnefamilier.

Læs mere om billige rejser til Gran Canaria.

Børnevenlige feriedestinationer

Børnevenlige feriedestinationer

Børnevenlige feriedestinationer uden for Europa

Mauritius

I denne del af artiklen vil jeg se nærmere på de mest børnevenlige feriedestinationer uden for Europa. Og her starter vi i Det Indiske Ocean. Nærmere bestemt på Mauritius.

“Du får den tanke, at Mauritius blev skabt først, og derefter blev Himmeriget kopieret efter Mauritius.” Sådan lyder et berømt citat af Mark Twain. Så er stilen ligesom lagt, når vi taler Mauritius. Øen er simpelthen paradis på jord og byder bl.a. på nogle af de bedste badestrande i verden.

Der er tale om lange finsandede strande, hvorfra der ofte er lavvandet et godt stykke ud fra strandkanten, hvilket gør strandene meget børnevenlige. Hele øen er omringet af et koralrev, hvorfor der heller ikke er store bølger der ruller ind mod land.

Klimaet er desuden fantastisk året rundt, og lokalbefolkningen fantastisk venlige og imødekommende. Der er ingen tropesygdomme på øen, så ekstra vacciner til rejsen er heller ikke nødvendige.

Læs mere om billige rejser til Mauritius.

Børnevenlige feriedestinationer

Florida

The Sunshine State har det hele – tropisk klima, fantastiske strande og ikke mindst Disney World. 

Disney World består af fire temaparker og to vandparker, 23 hoteller og en lang række butikker og restauranter. Disney World er enormt og på mange måder et storslået monoment over amerikansk populærkultur for børn.

Disney World består af flere parker: Magic Kingdom, Epcot, Disney’s Hollywood Studios og Disney’s Animal Kingdom. Epcot er mest for store børn og voksne, mens Animal Kingdom er safari og dyreshows.

Florida er dog også andet og mere end Disney World. Det er et tropisk paradis med masser af børnevenlige omgivelser, herunder de mange strande plus et hav af spændende destinationer for hele familien. Tag blandt andet på opdagelse i Everglades – den største tropiske vildmark i USA – og se store alligatorer, skildpadder, fisk og fugle i deres naturlige miljø.

Læs mere om billige rejser til Florida.

børnevenlige feriedestinationer

Dubai

Dubai er en by med 2,5 mio. indbyggere beliggende ud til Den Persiske Golf. Her finder du et sandt eldorado af børnevenlige aktiviteter i en kombination af strand og oplevelsesferie.

Klimaet er fantastisk om vinteren og byder på sol, sol og atter sol.

Vandland, oplevelsesparker med delfiner, haj-laguner, legeland, Virtuel Reality, akvarier, underwater-ZOO, charmerende kanaler der snor sig mellem de høje skyskrabere – skyskrabere man i øvrigt kan komme op i for at kigge udover byen – ja, man kunne blive ved. Det er simpelthen umuligt IKKE at finde noget for både store og små børn, men også for de voksne.

Læs mere om billige rejser til Dubai.

Børnevenlige feriedestinationer

Børnevenlige feriedestinationer

Har du selv nogle ferietips, når det angår børnevenlige destinationer, måske nogle tilføjelser til de ovenstående, så er du velkommen til at smide en kommentar og måske inspirere andre.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar