• 03 sep 2019

  Weekend i et øl- og chokoladeparadis: oplev smukke Brugge fra kun 611 kr. inkl. fly og hotel

  Er du vild med øl og chokolade? Så skal du helt klart besøge Nordens Venedig – nemlig Brugge i Belgien! Brugge er en helt fantastisk middelalderby, hvor der er noget for enhver smag. Her er der noget for historikeren med bl.a. middelalderpladser (Grote Markt og Burg), kirker, kunst og mange museer – faktisk er byens centrum blevet udnævnt som UNESCO kulturarvsby. Der er bestemt også noget for dig, der elsker at nyde livet med f.eks. øl og chokolade. Brugge har intet mindre end over 50 chokoladebutikker og et chokolademuseum – alene det, er efter min mening værd at rejse til Brugge for.

   

  På byens mange hyggelige fortovscafeer og restauranter er der også rig mulighed for at nyde en masse god øl – hvis du gerne vil se lidt nærmere på sagerne, så vil jeg anbefale dig at besøge ”De Halve Maan” – et lokalt bryggeri, hvor det er muligt at komme på rundvisning og endda smage på de våde varer. En sidste ting jeg kan anbefale, er, at tage på kanalrundfart og oplev byens mange fantastiske bygninger fra kanalerne – så smukt et syn!

  Weekendtur til Brugge
  september - marts
  fra611 kr.
  København (og Billund)
  Bruxelles
  Billige fly til Bruxelles
  Fra København
  Hotel i Brugge
  f.eks. det anmelderroste Ibis Budget Brugge Centrum Station
  432 kr.
  OBS: Der opkræves en byskat på 8.48 euro, hvilket svarer til 63 danske kroner.
  Hotel
  432 kr.
  Fly
  179 kr.
  Total (pr.person)
  611 kr.

  Fly til Bruxelles

  For at komme til Brugge er det nemmeste at flyve til Bruxelles og derfra videre med bus til Brugge (se mere nedenfor). Der er heldigvis næsten altid billige billetter at finde til Bruxelles – du rejser billigst fra København, hvor priserne ligger fra 150 – 300 kr.

   

  Jeg har f.eks. fundet en weekendafgang fra fredag d. 15. november til søndag d. 17. november til kun 179 kr. Men der findes rigtig mange andre weekendafgange. De billigste afgange til Bruxelles finder du med Ryanair. Her må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetterne med prioritet. Dette koster ca. 45-75 kr. ekstra pr. flyvning (når du booker direkte igennem Ryanair).

   

  Det er også muligt at flyve fra Billund – her ligger priserne fra 600-800 kr. inkl. håndbagage. Vær opmærksom på, at hvis du flyver fra Billund, lander du i Bruxelles Lufthavn (fra København lander du i Charleroi Lufthavn).

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 15.11. – 17.11. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 24.09. – 26.09.
  • 06.10. – 08.10.
  • 10.10. – 12.10. – WE
  • 18.10. – 20.10. – WE (i efterårsferien)
  • 14.11. – 16.11. – WE
  • 21.11. – 23.11. – WE
  • 22.11. – 24.11. – WE
  • 05.12. – 07.12. – WE
  • 20.12. – 22.12. – WE
  • Og mange flere

   

   

  Hotel i Brugge

  Der er mange hyggelige hoteller i Brugge. I dag har jeg fundet det utrolig anmelderroste og budgetvenlige Ibis Budget Brugge Centrum Station.

   

  Her får du et hotel med en perfekt placering lige i den gamle bydel ved en af byens charmerende kanaler. Du kommer simpelthen til at bo lige i hjertet af Brugge. Hotellets værelser er med fladskærms-TV og eget brusebad. Af tidligere gæster bliver hotellet bl.a. rost for beliggenheden, det imødekommende personale og værelserne.

   

  2 nætter på dette hotel koster 864 kr., dvs. det bliver en pris på 432 kr. pr. person ved en rejse for 2. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Brugge, skal du være meget velkommen til det.

   

   

  Transport fra lufthavnen til Brugge

  Det er faktisk ret nemt at komme fra Bruxelles til Brugge – du behøver ikke en gang at skulle væk fra lufthavnen for at finde transport. Du lander i Charleroi Lufthavn, og herfra kan du tage en direkte bus til Brugge Station. Bussen kører rimelig tit og koster fra 5-17 euro pr. vej. Turen tager ca. 2 timer, og du kan læse mere om bussen på flibco.com.

   

  Hvis du flyver fra Billund, lander i Bruxelles lufthavn, og her kan du f.eks. tage bussen fra lufthavnen til Bruxelles og derfra tage med en bus til Brugge til næsten ingen penge. Du kan booke turen på flixbus.dk. Ellers kan du også tage toget direkte fra lufthavnen til Brugge, dette er dog lidt dyrere.

   

   

  Lejebil i Belgien

  Det er også muligt at leje en bil, hvis du ønsker lidt større frihed på din rejse. Du kan se en oversigt over lejebiler på momondo.dk. Du skal være opmærksom på, at de fleste biludlejningsfirmaer i Belgien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rejseinspiration til Brugge

  Brugge er måske ikke så velkendt en rejsedestination, men det er egentlig lidt synd, for det er en skøn by med mange oplevelser. Nedenfor kan du læse lidt mere om et par af de ting, du kan lave i Brugge udover det, der er nævnt i starten af artiklen.

   

   

  Gåtur med guide

  Brugge er ikke den største by, så jeg er sikker på, at du sagtens kan finde rundt selv – men en gang imellem, især i en by man aldrig har været før, er det rart med lidt insiderviden. Det er faktisk muligt at komme på en guided tur rundt i byen, helt gratis! Du kan mere på freetour.com. Dog opfordres der til at give guiden drikkepenge, da han/hun arbejder gratis.

   

  Brugge centrum

  Byen er virkelig charmerende i sig selv – og store dele af byens centrum er bilfri, hvilket giver en skøn stemning og en rigtig god mulighed for at nyde byen, alle dens bygningsværker og gader på gåben. Apropos de der ben, så er det muligt at bestige byens klokketårn (og de 366 trin), hvis du føler du ikke har gået nok. Herfra skulle der være den mest fantastiske udsigt over byen. Du har måske ikke glemt, at jeg nævnte Brugges chokolade museum i starten af artiklen – det har jeg i hvert fald ikke. Det er muligt at besøge ”Choco Story”, hvor du kan blive lidt klogere på chokoladens historie og tilblivelse – der er endda også mulighed for at deltage i workshops. Du kan læse om dette på choco-story-brugge.be.

   

  Knokke

  Hvis du trænger til at få lidt vind i håret og sand mellem tæerne, så er det også muligt. Fra Brugge er det muligt at tage et tog til ”Knokke Heist”, en skøn by ved havet med et dejligt strandområde. Det tager lige under 20 minutter at komme dertil og koster ca. 50 kr. Hvis du har lyst til at finde din indre spillefugl frem, så er det også stedet at gøre det. Knokke har nemlig et smukt og stort kasino lige ved vandet.

   

  Hvis du er på udkig efter flere oplevelser i og omkring Brugge, så kan du se mere nedenfor, hvor du kan booke diverse ture rundt i den smukke by.

  Sightseeing i Brugge

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  Et svar på Weekend i et øl- og chokoladeparadis: oplev smukke Brugge fra kun 611 kr. inkl. fly og hotel

  1. Pingback:Billige rejser, fly og all-inclusive ferier – Rejsespejder

  se fly se hotel