Billige storbyrejser til London

78 kr.
12 dec 2018

Billige fly til London: tur/retur til kun 78 kr.!

481 kr.
04 dec 2018

Storbyferie til under 500 kr.: 2 nætter i London på et centralt hotel til kun 481 kr. inkl. fly

1.297 kr.
26 nov 2018

Nytår i London: 2 nætter på et 3* hotel til kun 1.297 kr. inkl. fly

London som rejsemål

London er ikke bare en storby, London er en metropol – og en af verdens mest betydningsfulde byer. Englands mægtige hovedstad er en af verdens mest besøgte rejsemål, og den tilbyder en af de mest rendyrkede former for storbyferie, du overhovedet kan komme i nærheden af. Byen omfavner en unik mangfoldighed af forskellige nationaliteter og kulturer, der alle bidrager til at skabe en inspirerende og dynamisk storbyoplevelse, du ikke finder ret mange andre steder. Det kan måske lyde som en kliché, men London har virkelig noget for enhver smag!

 

 

Fly til London

Først og fremmest skal du vide, at næsten uanset hvor i Danmark du bor, vil du med stor sandsynlighed kunne finde billige flybilletter til London fra din nærmeste lufthavn. Det er da fedt! Du kan nemlig ofte finde flybilletter fra både Aalborg, Aarhus, Billund og København til billige penge. Og billige flybilletter er altid et supergodt udgangspunkt for en billig rejse! Ovenikøbet tager flyveturen ikke mere end 2 timer. Så både i forhold til billetpriser og afstand er en storbyferie til London bestemt en af de mere overkommelige destinationer, du kan vælge.

 

De billigste flybilletter finder du næsten altid hos lavprisselskaber som Ryanair, Norwegian og easyJet. Med undtagelse af Ryanair vil du næsten altid have 10 kg håndbagage inkluderet i prisen – uanset hvilket luftselskab du flyver med.

 

 

Hoteller i London

London er naturligvis proppet med hoteller. Som tommelfingerregel bliver hoteller dyrere, jo mere tættere på centrum du kommer. I øvrigt er London så kæmpestor en by, at centrum faktisk dækker et halvstort område i sig selv.

 

 

Shopping i London

Londons uanede shoppingmuligheder er uden tvivl én af grundene til, at byen er en af verdens foretrukne storbyrejsemål. London er nemlig smækfyldt med så mange gode shoppingsteder, at du ikke drømmer om det. Nedenfor kan du få et hurtigt overblik over nogle af de absolut hotteste steder, hvor dankortet kan blive luftet lidt.

 

Oxford Street – selv hvis du ikke har været i London før, har du sikkert hørt navnet. Oxford Street er nemlig Londons mest kendte handelsgade og et must-see for enhver med bare den mindste trang til shopping.

Regent Street – har man sagt Oxford Street, siger man næsten også altid Regent Street. Regent Street er nemlig Londons næstmest kendte handelsgade, og den krydser Oxford Street ved Oxford Circus – et navn du sikkert også har hørt før!

Bond Street og Mayfair – her skal du have den helt store tegnebog frem! Bond Street og Mayfair er Londons mest eksklusive shoppingområde. Det er her alle kendisserne shopper luksus- og designervarer som Luis Vuitton, Burburry osv.

Westfield London og Stratford – er to kæmpestore shoppingcentre. Faktisk er de blandt Europas allerstørste. Her finder du 350 forskellige butikker fordelt på mere end 177.000 m2 fyldt med lækre tilbud.

 

Du kan tage det helt roligt, listen fortsætter naturligvis! Du kan få det fulde overblik over Londons mange spændende og unikke shoppingmuligheder på visitlondon.com!

 

 

Gratis oplevelser i London

Én af Londons helt store fordele er, at du har et yderst fornemt udvalg af fantastiske oplevelser, som du ikke skal betale noget som helst for! F.eks. kan du vælge og vrage mellem en perlerække af fascinerende museer. Nogle af de allerstørste gratis museer tæller bl.a. Natural History Museum, National Gallery, The Science Museum, Victoria & Albert Museum og British Museum (som alle kan varmt anbefales!).

 

Du kan læse mere om de bedste gratis glæder i London i denne artikel (link til rejsemagasin).

 

Natural History Museum er en fantastisk gratis oplevelse

 

 

Londons største attraktioner

Ja, hvis man laver en liste over alle Londons attraktioner, bliver den meget, meget lang. Så Nedenfor bliver du kun præsenteret for nogle af de mest berømte London highlights, du kan opleve på dit besøg i London.

 

London Eye – de fleste kender nok allerede London Eye. Det er Europas højeste pariserhjul med en højde på 135 meter og et ideelt sted at få overblikket over London.

Buckingham Palace – er du bare tilnærmelsesvis en smule royalist, så er du simpelthen nødt til at slå vejen forbi Buckingham Palace, der er det ultimative symbol på det britiske monarki – og et imponerende stykke arkitektur.

Tower of London – er et historisk slot i det centrale London (tæt ved Tower Bridge). Særligt for historieinteresserede er det en speciel oplevelse at gå rundt i så historisk en bygning midt i moderne London.

Tower Bridge – Londons nok mest imponerende bro blev bygget for mere end 120 år siden. Broens imponerende flotte arkitektur har gjort den til en af byens mest ikoniske seværdigheder.

Madame Tussauds – endnu en klassiker. Det berømte voksmuseum ligger på Marylebone Road tæt ved Baker Street Station. Museet byder på en række fantastisk livagtige voksfigurer. Voksfigurerne her er desuden noget nemmere at tage selfies med end virkelighedens stjerner. Så står du og mangler en selfie med f.eks. Rihanna eller Bruce Willis, kan du få det her.

Covent Garden – er du til shopping, teater, restauranter, barer, historie og kultur, så er området Covent Garden i det centrale London et must-see.

Trafalgar Square – en af Londons mest berømte pladser, hvor du kan møde Lord Nelson, der står på sin høje søjle midt på pladsen. Du kan også få en selfie med en af de fire Trafalgar Square-løver, og det er også her, du finder the National Gallery.

 

Tower Bridge er et flittigt benyttet motiv, når turister besøger den engelske hovedstad

 

Fodbold i London

Er du ikke til fodbold, så kan du roligt springe dette afsnit over. Men har du bare den mindste interesse for fodbold og Premier League, ved du sikkert, at London er hjemby for en lang række traditionsrige fodboldhold – både i Premier League og the Championship. Vi snakker bl.a. Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham, Crystal Palace, QPR, Fulham osv. London er således et fremragende rejsemål, hvis du leder efter en fodboldrejse.

 

Arsenals hjemmebane Emirates Stadium har plads til ca. 60.000 tilskuere

 

Londons metro

Hvis du har været i London før, har du med garanti allerede stiftet bekendtskab med ‘tuben’, som byens metrosystem kaldes. Ved første blik kan det godt virke totalt uoverskueligt, men du lærer hurtigt at navigere rundt. Det kan være en god idé at have et kort over metroen ved hånden. Enten på din mobil eller som et fysisk kort (som uddeles gratis mange steder). Du kan f.eks. downloade et gratis kort som pdf på visitlondon.com.

 

Den billigste måde at betale for metroen (og busser) er ved at anskaffe sig et såkaldt Oyster card. Du kan sammenligne det lidt med vores rejsekort herhjemme. Du kan f.eks. købe et Visitor Oyster card, som du kan ‘tanke op’ på automaterne i metrostationerne. Som tommelfingerregel kan du starte med at tanke 15 pund på kortet, hvis du besøger London i 2 dage – og 30 pund hvis du er afsted i 4 dage.

 

 

Lufthavnstransport

Langt de fleste gange, vil du nok ankomme til Stansted Airport. Denne lufthavn ligger ca. 60 km nordøst for London. Du kan både tage bus eller tog ind til det centrale London. Jeg vil nok anbefale toget, netop fordi der er så langt. Men skal det bare være billigt, vil jeg helt klart anbefale easybus, hvor du tit kan finde superbillige busbilletter.

 

Ift. tog kan du fra lufthavnen tage Stansted Express-toget, der bringer dig ind til Liverpool Station på ca. 45 minutter. Det er hurtigere og mere komfortabelt end bus, men også en smule dyrere. Stansted Express kører ca. hvert 15. minut, og en almindelig enkeltbillet koster ca. 16 pund (ca. 135 kr.). Hvis du booker tidligt nok i forvejen, kan du faktisk finde billetter til 7 pund (ca. 60 kr.), da Stansted Express tilbyder ’advance fare offers’. Vil du læse mere om dine togmuligheder mellem Stansted og London, kan du gøre det på stanstedexpress.com.