Billige rejser til Barcelona

999 kr.
06 Dec 2023

Storbyferie-gavekort: Surprise-rejse med 2 nætter på et 3* hotel i en europæisk storby fra kun 999 kr. p.p. inkl. fly

2.922 kr.
30 Nov 2023

Luksusferie i Costa Brava: 1 uge på nyt 5* spahotel fra kun 2.922 kr. p.p. inkl. fly og morgenmad

953 kr.
24 Nov 2023

Weekendtur til Barcelona: 3 dage på centralt 3* hotel fra kun 953 kr. p.p. inkl. fly

Barcelona som rejsemål

Velkommen til Cataloniens hovedstad, en stolt storby i det nordøstlige hjørne af Spanien. Her får du pulserende spansk storbyferie side om side med Costa Brava-regionens forførende middelhavsstrande. Barcelona tilbyder således en varieret ferie, du kan skræddersy efter dine egne interesser. Arkitekturinteresserede valfarter til Gaudís mange mageløse mesterværker, shopaholics sætter kursen mod Ramblaen, de madglade udforsker byens utallige tapas-restauranter, og strandløverne søger ud mod kysten!

 

 

Det må du ikke gå glip af

Park Güell

Ingen rejse til Barcelona uden at den verdensberømte catalanske arkitekt Gaudí på en eller anden måde kommer ind i billedet. Antoni Gaudí er om nogen synonym med Barcelona, og Park Güell er et af hans must-see mesterværker. I parken kan du bl.a. hilse på mosaik-salamanderen, som du ser herunder – også kendt som “el drac” (dragen).

 

 

La Sagrada Familia

Som sagt – ingen rejse til Barcelona uden Gaudí. Og derfor får du her endnu et Gaudí-mesterværk. La Sagrada Familia anses som Gaudís største værk, så sørg endelig for at slå et smut forbi den imponerende kirke. Byggeriet af kirken påbegyndte i øvrigt tilbage i 1882. Men selvom det efterhånden er langt over 100 år siden, er byggeriet faktisk endnu ikke færdigt.

 

 

Ramblaen

Turistet, ja, men Ramblaen er bare svær at komme uden om som en af Barcelonas største turistattraktioner. Den store handelsgade har alligevel sin egen charme, og har du aldrig besøgt den før, synes jeg godt, at du kan give den en chance.

 

 

Camp Nou (for de fodboldinteresserede)

I fodboldkredse udmærker Barcelona sig ved at være hjemsted for en af verdens største og bedste fodboldklubber. Og her tænker jeg ikke på RCD Espanyol – men derimod FC Barcelona. FC Barcelonas hjemmebane hedder Camp Nou, og det enorme stadion med plads til knap 100.000 tilskuere er faktisk Europas største stadion (og verdens tredjestørste). Der er både mulighed for museumsbesøg og diverse rundture på stadionet.

 

 

Bedste rejseperiode

Som storbydestination fungerer Barcelona upåklageligt året rundt. Så du kan uden problemer besøge den catalanske storby, når det passer dig – uanset hvad kalenderen siger. Rejser du til Barcelona for også at nyde Costa Brava-regionens lækre, gyldne middelhavsstrande, skal du selvfølgelig sigte efter de varmere sommermåneder (tjek evt. gennemsnitstemperaturerne nedenfor).

 

 

Gennemsnitstemperaturer

Tabellen nedenfor viser gennemsnitstal for Barcelona (fra timeanddate.com).

 

 • Januar: 14°
 • Februar: 14°
 • Marts: 16°
 • April: 18°
 • Maj: 22°
 • Juni: 25°
 • Juli: 28°
 • August: 29°
 • September: 26°
 • Oktober: 22°
 • November: 18°
 • December: 14°

 

 

Fly til Barcelona

Fra Danmark kan du flyve direkte til Barcelona fra København og Billund.

 

 

Hoteller i Barcelona

Som udgangspunkt er hoteller i Barcelona forholdsvist dyre. Især hvis du gerne vil bo lækkert og centralt. Når det så er sagt, kan man sagtens være heldig at finde rigtig fine hoteltilbud – særligt i vinterhalvåret, hvor prisniveauet generelt er lavere end om sommeren.

 

 

 

Pakkerejser til Barcelona

Foretrækker du at booke en rejse, hvor flybilletter og hotelophold er inkluderet i samme booking, så bør du kigge på book.rejsespejder.dk.

 

 

Rejsetip

Bunkers del Carmel

Vil du gerne have mindst ét godt bybillede af Barcelona, før du tager hjem, så sæt kursen mod Bunkers del Carmel. Disse gamle militærbunkere ligger højt over byen – på toppen af Turó de la Rovira. Og her får du altså udsigt for alle pengene – måske endda Barcelonas bedste udsigt?

 

 

Det Gotiske Kvarter

Det Gotiske Kvarter ligger i det centrale Barcelona og er et område, du bestemt bør slå et smut forbi. Området, der ligger mellem Ramblaen og Passeig de Picasso, rummer nogle af Barcelonas ældste bygningsværker (nogle stammer helt tilbage fra Middelalderen). Kvarterets charmerende små gader og stræder er en åben invitation til at gå på opdagelse blandt de mange smukke, gotiske bygninger.

 

 

Pas på lommetyve

Lommetyve er selvfølgelig ikke et problem udelukkende forbeholdt Barcelona – de findes sådan set i alle storbyer. Men især når du færdes på turistede steder og metrostationer, gør du klogt i at have dine værdier opbevaret et sikkert sted. Og undlad i øvrigt at have mobilen eller pungen liggende fremme på bordet, hvis du sidder på restaurant eller café.

 

 

Transport til/fra lufthavnen

Siden 2016 har El Prat-lufthavnen (BCN) haft en dedikeret metrolinje, der forbinder lufthavnen og Barcelona by. Linjen hedder L9 Sud og kører fra begge lufthavnsterminaler.

 

Hvis du har tænkt dig at benytte meget offentlig transport, bør du helt klart anskaffe dig et Hola Barcelona Travel Card. Dette kort giver dig ubegrænset offentligt transport i hele byen plus metrotransport til og fra lufthavnen. Kortet kan købes til to, tre, fire eller fem dage, så mon ikke der er en tidsperiode, der passer til din rejselængde.