Design-uden-navn-79-3

Ups! Par boardede det forkerte fly og endte 1.300 km hjemmefra

Ups! Par boardede det forkerte fly og endte 1.300 km hjemmefra

Hvad der nok for de fleste af os altid har været en latent frygt, blev pludselig til virkelighed for det britiske par Elise Mallia og Jessy Jezequel tidligere på året. Nemlig da parret boardede det forkerte fly og endte knap 1.300 km hjemmefra deres oprindelige destination. Hvordan sådan en fejl overhovedet kan ske, og hvordan parret bar sig ad, kan du læse om her.

En smuttur til Marseille endte galt

Egentlig skulle Elise og Jessy på en kort tur til Marseille i Frankrig for at overvære en fodboldkamp mod Nice. Parret var fløjet med Ryanair direkte fra London Stansted, og planen var at flyve samme rute hjem. Det gik dog ikke helt som planlagt, og de endte i stedet med at udvide deres tur med en rejse til den spanske hovedstad, Madrid!

boardede det forkerte fly

Ombord mod Madrid

I lufthavnen bemærkede Elise, at folk ved nabo-gaten boardede et fly til Madrid i Spanien.

Faktisk jokede Elise med, at de burde fortsætte deres rejse og tage en tur til Spanien i stedet for hjem til London – uvidende om, at det faktisk var sådan, situationen endte. Dog konkluderede Elise, at det måtte være så godt som umuligt at ende på det forkerte fly på grund af den høje sikkerhed. Det skulle så vise sig, at den mulighed slet ikke var så umulig 😉

Ombord på flyet hørte parret flypersonalet tale spansk og efter noget tid spurgte de, hvor flyet var på vej hen. Personalet fortalte, at destinationen var Madrid.

Forundringen og chokket blev hurtig tydelig hos både Elise, Jessy og flypersonalet. Deres boardingpas var blevet scannet tre gange før de boardede flyet, så hvordan kunne det overhovedet ske? Boardingpasset sagde sågar London Stansted. Det britiske par havde travlt med at forklare, at de altså ikke skulle til Spanien, men derimod hjem til England. De måtte dog hurtigt indse, at der ikke var så meget andet at gøre, end at vente på at flyet landede i Madrid.

boardede det forkerte fly

Boardede det forkerte fly – en fejl, der ikke burde kunne ske

Det var Ryanair, der stod for flyvningerne til både Madrid og London. En talsperson for lavprisflyselskabet har efter episoden forklaret, at Elise og Jessy faktisk havde boardet deres fly fra den rigtige gate. Dog skete der den fejl, at parret ikke fulgte den rigtige rute fra boardingområdet og ud til flyet. I stedet bevægede de sig ud på et uautoriseret område og endte på den måde med at boarde det forkerte fly, der i stedet fløj til Madrid.

Begge passagerer endte endda med at sidde på de samme pladser som på deres oprindelige flyvning til London. Grunden til at det kunne ske var, at flyet til Madrid ikke var fuldt booket og tilfældigvis var deres sædenumre ledige. En usandsynlighed, der gjorde fejlen endnu sværere at spotte.

Talspersonen for Ryanair har forklaret, at der ved alle flyvninger gives besked om den endelige destination og estimeret ankomsttid, før flyet letter. Det burde ifølge Ryanair have fået det britiske par til at opdage fejlen. Så næste gang du sidder ombord på et fly, er det med at lytte ekstra godt efter meldingen fra cockpittet 😉

Parret ankom til sidst til Fulham (Vestlondon) – men det blev fem timer senere end planlagt 😀

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud