• 11 sep 2018

  Kom ud af hamsterhjulet – tag hverdagen med Jorden rundt

  De fleste af jer, der følger med på Rejsespejder elsker jo at rejse – og hvem drømmer ikke om at tage på eventyr rundt i hele verdenen? Der er nok de færreste af os, der faktisk gør drøm til virkelighed, men det har Mille Sjøgren og hendes familie gjort. Læs med og hør om deres historie, og hvem ved – måske bliver du inspireret til at gøre dem kunsten efter.

   

  Det spanske eventyr

  Milles familie består af hende, hendes mand Kristian og deres 2 børn på 9 og 11 år. Begge arbejder som freelancere, men sådan startede deres historie ikke helt. Da børnene var 2 og 4 år besluttede familien at livet var blevet lidt for meget hverdag og madpakker, og de besluttede sig for at rykke teltpælene op og flytte til Spanien. Efter 4,5 år i den spanske varme skulle livet og hverdagen have en ny drejning. Verdenskortet kom frem og en rute blev lagt – et halvt år og 4 fyldte backpacks senere var familien klar til at drage af sted mod fremmede kulturer og nye eventyr.

   

  Digitale nomader

  En digital nomade – det er sådan Mille beskriver sig selv. Både Kristian og Mille har flytbare jobs (journalister, forfattere, foredragsholder, speaker og podcaster) og børnene tager skolen med sig online – derfor har de mulighed for at forene business & pleasure når de er på eventyr i verden. Hammer smart! Og hvor rejser man så hen når hele verden ligger åbent for en? Familien har været i mere end 20 lande på 3 forskellige kontinenter!

   

  Rejse med børn

  Min første tanke da jeg hørte om familiens historie var, ”hvordan pokker rejser man lige så langt med 2 børn?”, men det er ingen sag ifølge Mille. Langt de fleste børn (i en vis alder) er meget omstillingsparate og klar på nye eventyr, og det var Mille og Kristians børn i den grad. Og børnene var også en af de helt store faktorer vedrørende beslutningen om denne jordomrejse. Kristian og Mille vil vise deres børn at livet kan leves på mange måder. Udover at vise, at der ikke kun er én måde at gøre tingene på, lærer børnene også verden og alle dens facetter at kende på egen krop, f.eks. da familien overværede et stort jordskælv, hvilket både var skræmmende, men også gav mulighed for at snakke om naturkatastrofer.

   

  Jeg spurgte også Mille, hvad hun vil mene er den perfekte rejsealder for et barn. Det er nemt at rejse med en baby eller mindre barn fordi du ”bare” kan smide barnet på ryggen og der ikke er nogle forpligtelser mht. skole. Mille mener selv, at de ramte den perfekte rejsealder med deres børn, der dengang var 8 og 10 år – gamle nok til at være selvstændige og store nok til f.eks. at bære deres egen bagage, og samtidig ikke alt for store (teenagere) til at afsavnet til venner, skole osv. blev alt for stort.

   

  Fremtiden

  Efter 5 år i Spanien og 1 år rundt i verden, er familien nu landet i lille Danmark igen. Jeg spurgte Mille, hvad planerne for fremtiden er – og de er endnu uvist, men en ting er dog sikker, de er ikke færdige med at rejse! Både Mille og Kristian er super nysgerrige og ”grådige” på livet – de vil have mere ud af verden end en triviel hverdag med cykelture i pendulfart mellem arbejde, institutioner og hjemmet. Den nysgerrighed og lyst til eventyr, dét vil de videregive til deres børn.

   

  Milles 3 gode råd

  Selvfølgelig er alt ikke lutter lagkage på sådan en jordomrejse og jeg spurgte Mille efter gode råd til jer, der skulle have en lille eventyrer gemt i maven.

   

  1. At rejse fra trygge rammer og en fast hverdag er ikke for alle – MEN er det et brændende ønske for dig, så findes der en vej. Det handler om aktive valg og fravalg. Man giver afkast på f.eks. fast indkomst og pensionsordning, men til gengæld får man en ordentlig portion frihed, som der næsten ikke kan sættes en pris på. Så hvis du vil det, så kan du gøre det!
  2. Tænk alternativt! Det kan godt være din jobstilling umiddelbart ikke er flytbar, men så prøv at kigge på dine kompetencer og se om du kan gøre dig selv online/digital. En skolelærer behøver f.eks. ikke at stå i et undervisningslokale, men kan sagtens rejse rundt i verden med sit klasselokale (læs: online undervisning af elever på computeren) i rygsækken. Lad vær med at sætte begrænsninger, hvis du gerne vil ud og opleve verden.
  3. At rejse med børn er som regel intet problem, men der hvor Mille har oplevet lidt bump på vejen er ved transport fra A til B og ved ventetid. Her er det vigtigt at være forberedt og have rigeligt med snacks og underholdning i form af f.eks. bøger, ipad og lydbøger. En anden vigtig ting når man rejser med børn er at italesætte, hvad der sker og skal ske – så de føler sig inkluderet og som en del af planlægningen og rejsen.

   

  Nu vil jeg heller ikke fortælle hele Milles historie – det klarer hun nemlig så fint selv, faktisk tager hun rundt i Danmark og holder foredrag og du kan være så heldig at vinde 2 x billetter til dette (enten i København eller Aarhus). Alt du skal gøre er, at fortælle/tagge, hvem du vil have med til Milles foredrag. Hvis du ikke allerede følger Rejsespejder på Instagram, så følg med og deltag i konkurrencen der. Hvis du ikke er så heldig at få fat i billetterne, så kan du lige nu købe EARLY BIRD billetter til foredraget i enten København eller Aarhus.

  (Psst, hvis du ikke har Instagram, så kommenterer du bare nedenunder – så skal jeg nok sørge for, at du er med i konkurrencen)

   

  Bliv klogere på Mille og alle hendes kompetencer på hendes facebook-side og hjemmeside.

   

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  4 kommentarer til Kom ud af hamsterhjulet – tag hverdagen med Jorden rundt

  1. Maria Hansen says:

   Det er sejt det der. Jeg har også rejst jorden rundt og var vild med det. Jeg ønsker at gøre det samme og fortsætte mine eventyr når jeg får børn, så det her er super fedt at læse om. Faktisk, så tog jeg afsted i halvandet år første gang. Jeg flyttede alle mine ting til opbevaring hos https://pelicanselfstorage.dk/opbevaring-koebenhavn og skulle ikke rigtig tænke over noget, for der var det sikkert. Jeg startede i mellemøsten, så Sydøst Asien, Australien og USA. Jeg tager afsted igen her om snart og tager til sydamerika, da jeg endnu ikke har været der. Bliver fantastisk. Og forhåbentlig bliver det en masse af europa når jeg får børn og andre kontinenter når de vokser lidt større. Bliver interessant at se om jeg kan klare det lige så godt som familien her 😀

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Maria 🙂

    Tak for din kommentar.

    Hvor lyder det bare fedt! Jeg krydser fingre for, at du får en fantastisk tur! Og så er jeg da glad for, at dette kunne inspirere dig lidt 😉

  2. Lise Hansen says:

   Vil gerne deltage i konkurrencen om to billetter.
   Tager Marleen Christensen med.
   Mvh Lise

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Lise,
    Tusind tak for din deltagelse 🙂 Konkurrencen (og foredragene) er desværre allerede afsluttet – det beklager jeg.
    Rigtig god dag til dig 🙂