rsz_shutterstock_296456168-1

Europas top 10 forlystelsesparker – endda med en dansk park i top 3!

Får du ligesom jeg sommerfugle og kriller i maven ved tanken om vilde rutsjebaner og sjove forlystelser og kan du slet ikke styre dit indre legebarn når du høre ordet ”forlystelsespark” – så skal du endelig læse videre, så du kan blive inspiration til dit næste besøg i en forlystelsespark! TripAdvisor har kåret de 25 mest populære forlystelsesparker i Europa, og her kan du læse om top 10 af disse – hvor der endda er en dansk park med i top 3!

1. Europa-Park
Rust, Tyskland

Denne park er den største forlystelsespark i Tyskland og har alt fra vilde rutsjebaner, der kan få det til at krille i maven på selv den mest garvet forlystelsespark-besøgende til hyggelige forlystelser, hvor selv de mindste kan være med – ja, her er faktisk noget for hele familien!

2. Le Puy du Fou
Les Epesses, Frankrig

Le Puy du Fou finder du i Vestfrankrig – og dette er ikke en helt almindelig forlystelsespark. I denne park får du nærmest fornemmelse af at rejse tilbage i tiden, da du træder tilbage i historien og du kan f.eks. opleve vikingeangreb og gladiatorkampe med 1.200 skuespillere, der får dig til at glemme alt om den moderne verden et øjeblik.

3. Tivoli
København, Danmark

Vi kender nok alle sammen Tivoli, der ligger midt i indre og travle København. Her får du en skøn oase midt i al mylderet – på trods af grønne og velplejede områder og blomsterbede, så er der fuld aktion i Tivoli. Du kan nyde (eller prøve på det) udsigten over København fra mange af parkens forlystelser eller hoppe på en af de mere rolige forlystelser såsom H.C. Andersens flyvende kuffert.

4. Disneyland Park
Paris, Frankrig

Dette sted er for alle, der elsker Disney – og hvem gør ikke det? Og hvis du nu ikke skulle være helt vild med Disney, så er jeg sikker på, at du alligevel ikke kan lade være med at forelske dig lidt i den her park. Stedet er så gennemført, og om du er adrenalinjunkie eller foretrækker de mere rolige forlystelser, så finder du det hele her.

5. Walt Disney Studios Park
Paris, Frankrig

Walt Disney Studios Park er nabopark til Disneyland Park. Her finder du også vilde forlystelser, der kan give det største sug i maven og så kan du gå på opdagelse bag mange af de magiske scener fra de velkendte Disney film. En af mine yndlings forlystelser i denne park er ”Crush’s Coaster” – en virkelig skøn rutsjetur igennem ”Find Nemo”s univers.

6. PortAventura Park
Tarragona, Spanien

Denne spanske forlystelsespark er opdelt i forskellige temaer med alt fra lande som Kina og Mexico til det vilde vesten og Sesame Street. Det er noget af en blandet landhandel, men det gør ikke parken mindre sjov. Her er både vilde rutsjebaner, hyggelige familie attraktioner og noget for de mindste.

7. Minitalia Leolandia Park
Capriate San Gervasio, Italien

I denne park finder du 26 forlystelser, men du har også mulighed for at udforske dyreverdenen lidt med blandt andet et akvarium og terrarium, hvor du kan opleve hele 62 forskellige slags krybdyr. Ellers kan du gå på opdagelse i Italien, hvor du finder mini-udgaver af nogle af de mest kendte steder og bygninger i Italien.

8. Zoomarine Algarve
Albufeira, Portugal

I Zoomarine, Algarve kan du virkelig få din indre vandhund frem. Dette er en kæmpe vandpark, hvor du blandt andet kan se delfiner, søløver og opleve fede shows. Du kan også selv kaste dig ud i bølgen blå med diverse vandlande og forlystelser heri.

9. Gardaland Resort
Castelnuovo del Garda, Italien

Gardaland er den største forlystelsespark i Italien – og her er der noget for alle aldre. Der er både børneforlystelser, forlystelser for hele familien og så de lidt mere vilde ting, der får pulsen op at køre. Deres nyeste forlystelse hedder ”Shaman” og er en virtual-reality rutsjebane.

10. Efteling
Kaatsheuvel, Holland

Efteling ligger i Holland og er med sine 720.000 m2 en af de største parker i Europa. I denne park finder du igen noget for hele familien – både dem, der er til rolige forlystelser og til dem, der elsker høj fart og vilde loops. Efteling byder også på et stort udvalg af forskellige shows du kan opleve gratis.

Uh ha’ – man får da helt lyst til at drøne afsted mod nogle af alle disse dejlige og vilde parker. Jeg mangler i hvert fald stadig at krydse et par stykker af listen ..

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud