Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

De mest bæredygtige rejsedestinationer i verden

De mest bæredygtige rejsedestinationer i verden

De mest bæredygtige rejsedestinationer i verden

Det er ingen hemmelighed, at rejsebranchen påvirker vores omgivelser og miljø. Millioner af mennesker rejser årligt hele kloden rundt, og det har sine konsekvenser. Transportmidler såsom fly, toge og krydstogtskibe har alle sammen en effekt på vores økosystemer. Udover det så er menneskelig forurening også uundgåelig, når mange turister samles et sted.

De mest bæredygtige rejsedestinationer i verden

Når det så er sagt, er det vigtig at fortælle, at vi har nogle destinationer, der fokuserer mere på bæredygtighed end andre. Global Destination Sustainability Index (også kaldet GDS-indekset) er med til at belyse dette, da det måler, hvor godt verdens byer og turismeindustrien arbejder med bæredygtighed. Hvert år bliver indeksets målinger offentliggjort i form af en liste over de mest bæredygtige rejsedestinationer i verden. Listen over de mest bæredygtige rejsedestinationer i verden i 2022 er netop blevet offentliggjort, og som dansker kan man godt være stolt, da vi har flere byer på listen og endda 3 i top-10!

De mest bæredygtige rejsedestinationer i verden:

  1. Göteborg, Sverige
  2. Bergen, Norge
  3. København, Danmark
  4. Aalborg, Danmark
  5. Bordeaux, Franking
  6. Glasgow, Skotland
  7. Stockholm, Sverige
  8. Belfast, Nordirland
  9. Aarhus, Danmark
  10. Oslo, Norge

Andre danske byer på listen:

15.  Middelfart, Danmark
19.  Odense, Danmark
23.  Svendborg, Danmark

De mest bæredygtige rejsedestinationer i verden

København scorer i 2022 en flot 3.-plads på listen over verdens mest bæredygtige rejsedestinationer

Det kommer måske ikke som nogen overraskelse, at det primært er skandinaviske og europæiske lande, som lander højest på GDS-indekset. Byerne på toppen af listen er alle sammen byer, som både har høje levestandarder og et større fokus på bæredygtighed end lande uden for Europa.

Du tænker nok, hvilken forskel gør dette for mig? Det gør som sådan ikke noget lige nu og her. Dog gør det, at flere og flere destinationer tager bæredygtighed seriøst, hvilket på længere sigt vil gøre en forskel for dig som forbruger og for destinationernes miljø. Rejsebranchen gør som mange andre brancher og følger sociale normer og diskussioner i samfundet for at forbedre deres produkter (rejser, hoteller osv.)

De mest bæredygtige rejsedestinationer i verden

Smukke Göteborg er kåret som verdens mest bæredygtige rejsedestination i 2022

Det at der i de senere år er kommet stort fokus på bæredygtighed gør, at rejsebranchen også begynder at forbedre sig og gøre sig selv mere bæredygtig. I sidste ende får du som rejsende et bedre produkt og en bedre oplevelse af, at rejsebranchen prøver at forbedre sig selv og blive mere bæredygtig.

Hvis du vil læse videre omkring bæredygtighed i rejsebranchen, kan du gøre det gøre det på Global Destination Sustainability’s hjemmeside.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar