Madrid-1

De gratis glæder: Madrids bedste gratis oplevelser

I denne udgave af “De gratis glæder” – min føljeton af blogindlæg om gratis oplevelser – går turen til Den Iberiske Halvø og Spanien. Her indstiller vi sigtekornet midt på landet, hvor hovedstaden Madrid ligger. Den spanske hovedstad bugner med oplevelser. Og nogle af dem er endda gratis. Så læn dig blot tilbage, og lad mig fortælle dig om nogle af de bedste gratis oplevelser i Madrid!

De bedste gratis oplevelser i Madrid

Gratis gåtur – den korte (under 1 km)

Snør de gode sko, og tag afsted på en selvhjulpen byvandring rundt til nogle af Madrids vigtigste vartegn!

Du kan f.eks. starte ved Puerta del Sol – hovedpladsen i det centrale Madrid. Her kan du snuppe et par billeder af den store Tio Pepe-reklame, der er blevet lidt af et ikonisk vartegn for Madrid. Herudover er et par billeder af statuen af den blå bjørn også obligatorisk. Sørg også for at stå på KM0-pladen (Kilomtre Zero). Denne plade markerer det geografiske centrum for Spanien.

Fra Puerta del Sol kan du så fortsætte ned ad Calle Mayor, indtil du rammer den imponerende Plaza Mayor – en smuk brolagt plads med i alt 237 balkoner!

Herefter kan du så fortsætte over til Mercado de San Miguel, der er et marked med alverdens madstande. Her kan du nyde synet og duftene af alt fra oste og skinker til friskbagt brød.

Den Blå Bjørn på Puerta del Sol

Gratis oplevelser i Madrid

Plaza Mayor 

Gratis oplevelser i Madrid

Gratis gåtur – den lange (ca. 5 km + gåtur i park)

Er du frisk på en lidt længere tur, kan du også overveje gåturen fra Paseo del Prado til Det Habsburgske Madrid (Madrids gamle bydel).

Her kan du f.eks. starte ved Paseo del Prado, hvor du kan opleve tre af verdens mest berømte og anerkendte kunstmuseer – Pradomuseet, Thyssen-Bornemisza Museum og Dronning Sofias Museum. På disse museer kan du beskue kunstværker af bl.a. Van Gogh, Carvaggio og Picasso. Picassos verdensberømte mesterværk Guernica hænger f.eks. på Dronning Sofias Museum! På bestemte dage kan du faktisk komme gratis ind i museerne – mere om det senere.

Fra kunstmuseerne ved Paseo del Prado kan du fortsætte dagen med en hyggelig gåtur i Madrids Botaniske Have og Retiro-parken, der begge ligger lige i nærheden.

Herefter kan du fortsætte din tur ind mod Madrids historiske bymidte. På din vej derind bør du gå ad vejen Calle de las Huertas. Her kommer du nemlig forbi det charmerende Barrio de las Letras-kvartér, som er spækket med hyggelige butikker og lækre tapas-barer og caféer!

Længere nede ad vejen kommer du til Plaza Mayor (som nævnt ovenfor), der udgør epicentret for Det Habsburgske Madrid. Herfra har du kun 10 minutter videre til den smukke Plaza de la Villa.

Lidt videre endnu finder du Plaza Oriente, der gemmer på to af Madrids mest ikoniske bygninger – det royale palads (hvor det spanske kongehus bor) og Madrids smukke operahus (Tetro Real).

Som afslutning på din gåtur fra Paseo del Prado til Det Habsburgske Madrid kan du besøge Debods Tempel, der er et smukt, gammelt egyptisk tempel. Templet blev oprindeligt bygget ved Nilen i det sydlige Egypten i det 2. århundrede f.v.t., men bygningen er siden blevet genopført i Madrid. Så jo, selvom det lyder mærkeligt, kan du godt finde et egyptisk tempel i Madrid!

Her kan du se gåturen på google maps

Plaza Oriente

Gratis oplevelser i Madrid

Debods Tempel

De gratis glæder: Madrids bedste gratis oplevelser

Museerne (på deres gratis dage)

Den lange gåtur ovenfor kommer godt omkring mange af de bedste gratis oplevelser i Madrid. Som sagt kommer du forbi tre af Madrids mest imponerende museer. Og de tilbyder faktisk gratis entré på udvalgte dage i bestemte tidsrum!

Pradomuseet har gratis entré fra mandag til lørdag mellem kl. 18 og 20 samt søn- og helligdage mellem kl. 15 og 17.

Thyssen-Bornemisza har gratis adgang (til den permanente udstilling) mandage fra kl. 12 til 16.

Dronning Sofias Museum har gratis adgang mandage fra kl. 19 til 21, onsdage til lørdage fra kl. 19 til 21 og søndage fra kl. 13.30 til 14.15.

Pradomuseet

Gratis oplevelser i Madrid

Parkerne

Retiro-parken og Madrids Botaniske Have er allerede blevet nævnt i forbindelse med den lange gåtur ovenfor. Og de er rigtig fine – og gratis – parker, hvis du trænger til en picnic eller et afbræk fra storbylivet.

Herudover bør du også kende til Casa de Campo. Denne kæmpestore offentlige park ligger lidt vest for Madrid og er med afstand er byens største park. Faktisk er Casa de Campo ca. fem gange større end Central Park i New York! Så det er lidt af en gigantpark. Du finder bl.a. Madrid Zoo og forlystelsesparken Parque de Atracciones de Madrid i Casa de Campo (de er dog ikke gratis, desværre).

Madrids Botaniske Have

De gratis glæder: Madrids bedste gratis oplevelser

Vil du gerne læse mere om Madrid som rejsedestination – eller se de sidste nye tilbud, jeg har fundet dertil – så kan du med fordel smutte forbi min destinationsside om Madrid.

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud