Halloween-Kbh-1

10 tips til din Staycation!

10 tips til din Staycation!

Corona har skabt det populære begreb “Staycation”, altså at holde ferie herhjemme i gode gamle DK. Der er masser at give sig til, så er du i tvivl om, hvad du skal lave i efterårsferien, så har jeg lavet en top 10 her. Du kan få lidt inspiration og hive dine nærmeste med dig på eventyr i det danske!

1.  Verden rundt i Hobro

Første bud på en aktivitet til din staycation finder vi i det jyske. Du skal ikke længere væk end til Hobro for at komme jorden rundt. Helt præcist skal du ikke længere end til Klejtrup Sø, hvor du finder en miniudgave af verden, hvor I også kan spille minigolf. Her er I omringet af legearealer og søde, kælende dyr. Der er nogle hyggelige aktiviteter i efterårsferien, f.eks. græskarudskæring og snobrødsbagning. Priserne ligger på 65 kr. for børn (2-12 år) og 95 kr. for voksne.

staycation

2. Europas længste rulleskøjtebane!

Næste tip på staycation-listen er både børnevenlig og giver sund motion. Vidste du, at du i Aalborg finder Europas længste rulleskøjteløjpe? I Aalborg Øst finder du den 12 km lange rulleskøjteløjpe, som er gratis at bruge og god underholdning for både børn og voksne. Stien kan benyttes både dag og aften, da der opstilles belysning på hele ruten. Heldigvis er der masser af bænke på ruten, så man kan få et hvil i ny og næ.

3. Knogleskørt efterår i Givskud Zoo

I Givskud Zoo har de skruet op for uhyggen op til efteråret, hvor Halloween ligger lige om hjørnet. Her kan du bl.a. lave knogleskøre skabninger og se kæmpeknogler fra en kaskelothval. Ikke nok med denne lidt anderledes udstilling, så har Givskud Zoo Danmarks største dinosaurudstilling. Voksne kommer ind for 210 kr., hvor børn mellem 3-11 år kommer ind for 110 kr. (online booking). Hvis det ikke lige er dig, så har parken mere end 60 forskellige dyrearter, hvor du bl.a. kan komme på safari og fodre kameler.

Givskud Zoo, staycation

Tyrannosaurus Rex i Givskud Zoo

4. Udendørs kunst

Måske kan du huske dette Instagramopslag med månen, der var faldet ned. Tag på opdagelse i Deep Forrest Art Land. 15 km udenfor Herning finder du disse utrolige kunstværker, som er skabt på et samspil mellem kunst og natur. For kun en tyver kan du snildt bruge et par timer her. God underholdning og frisk luft for både unge og voksne.

https://www.instagram.com/p/CCl4ETUF8Xb/?utm_source=ig_web_copy_link

5. Tag på Troldejagt

Måske har du allerede hørt om de kæmpe trolde, der gemmer sig rundt omkring i Danmark, som er lavet af Thomas Dambo. I 2020 har han “gemt” 10 nye skulpturer, og dette projekt har han døbt “Rejsen til den store troldefolkefest”. De søde trolde er alle lavet af genbrugsmaterialer. Kig på thomasdambo.dk og få overblikket over, hvor du finder troldene.

https://www.instagram.com/p/CE_i-Z6lBVq/

6. Stå på ski på CopenHill

Blev skiferien rykket til næste år, så frygt ej! CopenHill er Københavns epicenter, når det gælder urban mountain sport. Her kan du stå på ski, snowboard, kælke, træne, eller hvis du er modig, så kan du prøve Nordeuropas største klatrevæg. CopenHills fokus ligger i at give deres gæster fede bjergsportsoplevelser. Når du er færdig med at suse ned af bakken, så kan du hygge dig i caféen eller nyde afterski i afterskisbaren. CopenHill befinder sig på Vindmøllevej 6, København S og koster fra 150 kr. i timen – hertil kan der tilkøbes udstyr.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=99&v=Zdw62f0pcbo&feature=emb_logo

7. Få det hot i CopenHot

Nu hvor vi alligevel er i hovedstadsområdet, hvad så med lidt forkælelse til din staycation? Du kan tage hen og prøve Copenhot, hvor de har alt fra stationære til sejlende boblebade! Du kan også sætte dig ind i panoramasaunaen og få den flotteste udsigt over København, alt imens du sidder og nyder varmen. Priserne ligger fra 400 kr. pr. person – læg mærke til åbningstiderne på hjemmesiden, de kan variere.

staycation

Panoramasaunaen

8. Hop på det uhyggelige damptog 

D. 15. oktober kan du opleve ægte gys og skræk, når du hopper på det 100 år gamle veterantog, som kører mellem Mariager og Handest fra klokken 17.30. Oplev det uhyggelige tog, dog også med en masse hygge på stationen på Handest Station, inden I vender snuden hjem igen. Alle børn, der medbringer en græskarlygte og en voksen, kører gratis med! Du kan sågar også leje din helt egen personvogn for en dag, og få vognen koblet til en af de ordinære veteranvogne.

9. Kulturelt efterår

I Danmark har vi efterhånden nogle rigtig fine kunstmuseer, og specielt Kunsten, ARoS og Louisiana er begyndt at trække megen opmærksomhed verden over. Tre absolut attraktive museer, som ligger i henholdsvis Nordjylland, Midtjylland og Sjælland. Så der er ingen undskyldninger for ikke at tage ud og være lidt kulturel dette efterår.

10 tips til din Staycation!

ARoS

10. Tag en tur i en forlystelsespark!

Sidst, men ikke mindst, vil jeg på listen lige nævne, at diverse forlystelsesparker holder åbent, og har nogle (u)hyggelige arrangementer i løbet af efteråret! De danske forlystelsesparker er et must til en staycation! Hvor end du bor i landet, så har du nogle fine parker til rådighed. I Fårup Sommerland kan du bl.a. komme til Høstfest og prøve forlystelserne en sidste gang, inden de lukker ned for sæsonen. I Tivoli Friheden bliver du mødt af et sandt mareridt af hekse, zombier og massevis af kriblende edderkopper. Tivoli i København byder som altid folk velkommen ind til deres vanvittige Halloween-udstilling.

staycation

Halloween-udstilling fra Københavns Tivoli

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

10 tips til din Staycation!10 tips til din Staycation!

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud