• 25 jul 2019

  Weekendtur til Liverpool: 3 nætter på et centralt 3* hotel til kun 924 kr. inkl. fly

  Rigtig mange mennesker tænker nok straks på enten fodbold eller The Beatles, når snakken falder på Liverpool. Og med god grund. For er der to ting, som Liverpool i særlig grad er berømt for, så er det netop byens lokale fodboldhold – Liverpool og Everton – og det legendariske band bestående af John Lennon, Paul McCartney, George Harrison og Ringo Starr. Har du interesser inden for disse felter, er Liverpool derfor nødt til at få en plads på din bucket list! Byen rummer utallige Beatles-seværdigheder, og så er det f.eks. billigt at booke en stadionrundtur på Anfield! Herudover har Liverpool i det hele taget udviklet sig fra at være en lidt grå og industriel havneby til en moderne storby, så der er masser at se frem til!

  Forlænget weekend i Liverpool
  året rundt
  924 kr.
  København (og Billund)
  Liverpool (og Manchester)
  Billige fly til Liverpool
  187 kr.
  Fra København til Liverpool
  Fra Billund til Manchester
  Hotel i Liverpool
  f.eks. det 3* Tune Hotel
  737 kr.
  Hotel
  737 kr.
  Fly
  187 kr.
  Total (pr.person)
  924 kr.

  Billige fly til Liverpool

  Efter Ryanair åbnede en rute fra København til Liverpool, er det blevet superbilligt at flyve til den engelske storby. Der er direkte afgange hver mandag og fredag, så det passer helt perfekt til en forlænget weekend. Prisniveauet ligger generelt under 400 kr. i langt de fleste måneder (men forvent prisstigninger på datoer, hvor Liverpool har hjemmekampe i den kommende sæson). Jeg har i dette eksempel fundet billetter fra fredag den 27. september til mandag den 30. september til kun 187 kr.

   

  Vil du hellere flyve fra Jylland, kan det bedre betale sig at flyve fra Billund til Manchester. Det tager kun ca. 1 time at køre med bus til Liverpool fra Manchester, og busserne kører direkte fra lufthavnen. Igen er det Ryanair, som udbyder de billigste billetter. Du kan finde direkte afgange fra Billund til Manchester på mandage, tirsdage, fredage og lørdage.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45-75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  København – Liverpool

  • 16.08. – 19.08.
  • 30.08. – 02.09.
  • 06.09. – 09.09.
  • 20.09. – 23.09.
  • 27.09. – 30.09.
  • 11.10. – 14.10.
  • 18.10. – 21.10.
  • og flere

   

  Billund – Manchester

  • 17.08. – 20.08.
  • 30.08. – 02.09.
  • 06.09. – 09.09.
  • 14.09. – 17.09.
  • 20.09. – 23.09.
  • 05.10. – 08.10.
  • 19.10. – 22.10.
  • Og flere

   

   

  Hotel i Liverpool

  I Liverpool har jeg fundet det yderst anmelderroste 3* Tune Hotel Liverpool. Hotellet har en supercentral beliggenhed i Liverpool, og tidligere gæster skorter ikke på roserne – rigtig mange beskriver Tune Hotel som et fremragende budgethotel.

   

  Især den fornemme beliggenhed er værd at fremhæve. Hotellet ligger nemlig midt i centrum – kun 270 meter fra den legendariske The Cavern Club, hvor Beatles spillede deres allerførste gig (mere om det senere)! Herudover har du mindre end 10 minutter til det store butikscenter ONE og havnefronten. I øvrigt har Liverpool den fordel frem for f.eks. London, at byens centrum er en del mere kompakt. Og fordi hotellet har så central en beliggenhed, kan du faktisk gå til langt de fleste attraktioner.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 3-nætters ophold fra fredag den 27. september til mandag den 30. september til 1.474 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 718 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund ret stabilt omkring 400-700 kr. pr. nat i de fleste måneder (forvent igen prisstigninger ifm. LFC-hjemmmekampe).

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Liverpool, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Selvfølgelig hedder Liverpools lufthavn John Lennon Airport – hvad ellers? Nå, men lufthavnen ligger ca. 7 km fra centrum, og der går regelmæssigt busser til og fra lufthavnen. Fra lufthavnen går busserne ind til centrum fra stand 3 eller 4. Du kan både tage bus er nr. 86 og 500, der begge forbinder lufthavnen med centrum på ca. 35 minutter. Busserne kører ca. hver halve time.

   

  Flyver du fra Billund, ankommer du til Manchester. Herfra kører der busser direkte fra lufthavnen i Manchester til Liverpool centrum (Liverpool One Bus Station). Billetterne koster mellem 3 og 10 pund (ca. 25 – 84 kr.), og turen tager kun 1 time. Du kan købe billetter hos National Express.

   

   

  Rejseinspiration

  Anfield

  Banker dit hjerte for Liverpools største fodboldklub, er en tur forbi Anfield et absolut must! Det berømte stadion har været hjem for Liverpool FC siden 1892, og nogle af Europas mest vanvittige fodbolddramaer har udspillet sig på netop denne grønsvær. Senest i dette års Champions League-semifinale, hvor Liverpool leverede et sensationelt comeback mod Barcelona. Og de fleste ved nok allerede, hvordan finalen sidenhen gik (2-o-sejr til Liverpool over Tottenham).

   

  Længere nede kan du booke en museums- og stadiontur til Anfield til kun 170 kr.

   

  The Cavern og andre Beatles sites

  Kan du ikke få nok af The Beatles’ utallige evergreens, så glæd dig til nogle enestående seværdigheder i Liverpool! Først og fremmest må du endelig slå et smut forbi The Cavern Club (som jo ligger tæt ved hotellet). The Cavern Club åbnede tilbage i 1957 som et jazzspillested, men blev senere centrum for Liverpools blomstrende rock’n’roll-scene. Faktisk var The Cavern det allerførste sted, hvor The Beatles optrådte sammen som band. Det var i forbindelse med et lille gig ved frokosttid den 9. februar 1961. Som løn modtog de hele 5 pund for deres optræden den dag 😅

   

  Udover The Cavern Club bør du også besøge steder som Penny Lane og Strawberry Fields, hvis du er Beatles-fan.

   

  Shopping

  Liverpool er faktisk en fantastisk by til en omgang shopping. Metquarter, Bold Street og Liverpool ONE er tre uundgåelige, hvis du har spenderbukserne på.

   

   

  Albert Dock

  Albert Dock er det perfekte sted, hvis du gerne vil suge Liverpools maritime stemning til dig og se byens flotte, historiske havn. Det livlige område er desuden spækket med butikker og restauranter.

   

  Tate Liverpool

  Ja, de fleste tænker nok på London, når de hører Tate. Men søger du moderne kunst, kan du også få dit behov opfyldt på Tate Liverpool, der er et af Englands mest besøgte kunstgallerier uden for London. Og at der er gratis entré, trækker bestemt ikke ned.

   

  Vil du gerne på forhånd booke billetter til nogle af attraktionerne, kan du gøre det på getyourguide.

  Ture og aktiviteter i Liverpool

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel