• 09 okt 2018

  Ski + Strand i Cypern: 1 uge med hotel og fly til kun 1.379 kr.

  Stå på ski om morgenen og lig ved stranden om aftenen – drømmescenariet for alle dem, som simpelthen ikke kan finde ud af, hvilken slags ferie man skal tage på i vintermånederne! Men vil du høre noget sjovt? Det kan faktisk lade sig gøre! Du kan nemlig stå på ski i Cypern. Ja, den er faktisk god nok! I Cypern finder du nemlig Troodos-bjergene, som med en højde på knap 2.000 meter får ganske fine skiforhold om vinteren, mens det sagtens kan være omkring 20 grader ved øens kystområder. Og selvom det selvfølgelig langt fra er på niveau med skiferie i alperne, så er det alligevel en oplevelse i sig selv, hvor du måske bruger et par dage på ski og ellers bare nyder resten af ferien med at opleve smukke Cypern i dejligt lune temperaturer! Sidste år lå temperaturerne på de fleste dage i januar og februar omkring eller over 20 grader!

  Sol og ski i Cypern
  november - februar
  1.379 kr.
  København
  Cypern
  Hotel i Cypern
  f.eks. Oracle Exclusive Resort
  565 kr.
  Hotel
  565 kr.
  Fly
  814 kr.
  0 kr.
  Total (pr.person)
  1.379 kr.

  Hotel i Cypern

  I dag har jeg fundet det dejlige Oracle Exclusive Resort (3,5 ud af 5 på TripAdvisor) i Paphos. Hotellet ligger på en bakke midt i byen, så du har en fantastisk udsigt over havet. Vil du til stranden, har du under 1 km dertil og ellers kan du også hoppe i poolen på hotellet, hvor du finder et skønt poolområde med liggestole, parasoller og en lille børnepool.

   

  En 1-værelses lejlighed i 7 nætter koster 1.130 kr., dvs. 565 kr. pr. person ved en rejse for 2. Rejser I flere personer, så er det muligt at booke lejligheder med plads til helt op til 7 personer. Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Cypern, er du velkommen til det. Og leder du efter et enkeltværelse eller et større værelse, kan du ændre antallet af personer i søgefeltet.

   

  Billige fly til Cypern

  Jeg har fundet billige fly til Cypern i vinterperioden med Norwegian fra november – februar. Som tidligere nævnt, så har du faktisk mulighed for at stå på ski i Troodos bjergene, men du skal ikke frygte at vejret på resten af øen så er koldt. I januar 2018 var der faktisk hele 16-20 grader – det er da noget bedre end minusgrader og gråt vejr herhjemme.

   

  Du kan f.eks. rejse fra København d. 11.01. – 19.01. til kun 814 kr. inkl. håndbagage. Den opmærksomme læser vil nok have spottet, at hotelbookingen kun er fra d. 11.01. – 18.01., men det er fordi du flyver mod Danmark så sent (kl. 01:30) at afrejsedatoen er d. 19.01.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 11.01. – 19.01. – her er nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 06.11. – 13.11.
  • 20.11. – 27.11.
  • 23.11. – 30.11.
  • 07.12. – 14.12.
  • 04.01. – 12.01.
  • 18.01. – 26.01.
  • 25.01. – 02.02.
  • 15.02. – 23.02. – i vinterferien (uge 8)
  • 22.02. – 01.03.
  • Og flere

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Da du lander rimelig sent og skal flyve hjem sent, så vil jeg anbefale dig at leje en bil – så har du meget større frihed og transporttiden til og fra lufthavnen bliver halveret i forhold til offentlig transport. Fra lufthavnen har du 1,5 times kørsel til hotellet.

   

  Lejebil i Cypern

  Som sagt, så vil jeg klart anbefale dig at leje en bil og det er heldigvis hamrende billigt. En lejebil i hele perioden koster 324 kr., dvs. 162 kr. pr. person ved en rejse for 2. Bilen får 9,8 ud af 10-rating og der er gratis forbindelsesbus, gratis aflysning og ubegrænsede kilometer inkluderet i tilbuddet. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Husk, at de fleste biludlejningsfirmaer i Cypern (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil i Cypern
  kr.

  Troodos bjergene

   

  Når du skal til Troodos bjergene og allerede har en lejebil, så er det jo helt oplagt at køre selv. Fra hotellet, som jeg anbefaler tager det ca. 1 time og 20 minutters til bjergene. Men uanset, hvor man befinder sig i Cypern, så tager det aldrig mere end 2-3 timer. Hvis ud ikke vil eller kan køre selv, så kører der også busser til Troodos. Det er bus nummer 64, som kører fra Limassol.

   

  Hvis du vil have en reel chance for at stå på ski her, så er det bedst at besøge Troodos bjergene fra midt januar til midt marts, da det er her der er størst chance for sne. Et andet tip er at tage afsted i løbet af hverdagene, da de lokale tager afsted i weekenderne, hvilket kan give længere transporttid og kø ved selve pisterne.

  Der er 4 “hovedpister” med egen skilift ved hver enkelt pist. På sydsiden af Mount Olympus finder du Aphrodite (begynder niveau), en pist på 150 meter og Hermes (mellem-begynder niveau) på 150 meter. På nordensiden af bjerget kan du tage begynder-pisten Hera på 350 meter eller prøve kræfter med Zeus (en pist for øvede) på 500 meter.

   

  Du lejer ski osv. i Sun Valley, der ligger tæt på Aphrodite-pisten. Det er også muligt at stå på langrendsski. Og så kan du jo altid slutte dagen med at hoppe i havet, hvis du tør 😉

   

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  2 kommentarer til Ski + Strand i Cypern: 1 uge med hotel og fly til kun 1.379 kr.

  1. Mille says:

   Skal man ikke være 21 år, for at må leje en bil der?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Mille,
    Generelt så får man den bedste pris på lejebil, hvis man er over 25 år – men du kan sagtens leje bil i Cypern selvom du er under 21 år. Du skal bare betale 7,5 euro (55 kr.) ekstra pr. dag, hvis du er mellem 18-25 år 🙂

  se fly se hotel