• 10 jul 2019

  Strandferie i Grækenland: 1 uge på et lækkert 3* resort i Halkidiki til kun 1.396 kr. inkl. fly og morgenmad

  Går du med planer om en sensommerferie til Sydeuropa? Så kan du lige nu finde billige solrejser til f.eks. Grækenlands smukke Halkidiki-region! Her kan du opleve en særligt naturskøn del af Grækenland, der er fyldt med bugter, idylliske strande og et varmt og solrigt klima. Samtidig får du den autentiske græske charme, man ikke kan andet end at holde af! I dag har jeg fundet billige fly og et lækkert og superbudgetvenligt resort lige ved stranden!

  Sol i Halkidiki
  året rundt
  1.396 kr.
  København
  Halkidiki
  Billige fly til Thessaloniki
  437 kr.
  Hotel i Halkidiki
  f.eks. det anmelderroste 3* Hotel Kalives Resort
  959 kr.
  Hotel
  959 kr.
  Fly
  437 kr.
  Total (pr.person)
  1.396 kr.

  Billige fly til Thessaloniki

  Halkidiki er ikke kun et skønt rejsemål pga. vejret, strandene og naturen. Næsten lige så vigtigt er det, at du tit kan finde billige flybilletter dertil. Ryanair flyver direkte mellem København og Thessaloniki året rundt (sidste år var det kun fra april til oktober). I skrivende stund ligge priserne i f.eks. september og oktober mellem 400 kr. og 650 kr. I juli og august er det desværre svært at finde afgange til under 1.200 kr.

   

  I eksemplet ovenfor har jeg taget udgangspunkt i en afgang fra København fra onsdag den 11. september til onsdag den 18. september til kun 437 kr.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun må medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75 kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte via Ryanair). Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige direkte fly fra Jylland.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 31.08. – 07.09.
  • 07.09. – 14.09.
  • 14.09. – 21.09.
  • 18.09. – 25.09.
  • 02.10. – 09.10.
  • 09.10. – 16.10.
  • 16.10. – 23.10.
  • 23.10. – 30.10.
  • 02.11. – 09.11.
  • 13.11. – 20.11.
  • 04.12. – 11.12.
  • 11.12. – 18.12.
  • Og flere

   

   

  Hotel i Halkidiki

  Halkidiki har et rigtig fint udvalg af hoteller. Denne gang faldt jeg over det 3* Hotel Kalives Resort.

   

  Med en beliggenhed kun 400 meter fra stranden kan du til enhver tid smutte ned og nyde en dukkert i Middlehavet. Herudover har hotellet også et flot udendørs poolområde med liggestole og parasoller. Kalives Resort har også egen restaurant og bar, hvor du kan udforske det græske køkken og nyde regionale vine. Værelserne er komfortable og rummelige og byder både på wi-fi og aircondition. I øvrigt er der gratis offentlig parkering omkring hotellet, hvilket altid er rart, hvis man lejer en bil.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 7-nætters ophold inkl. morgenmad fra onsdag den 11. til onsdag den 18. september til 1.918 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 959 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund ret stabilt omkring 250-400 kr. pr. nat i hele september. Desværre er hotellet udsolgt på mange datoer i oktober – men der er heldigvis mange andre lækre hoteller i Halkidiki!

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Min anbefaling vil være at leje en bil. Hvis hellere du vil med offentlig transport, kræver det nemlig en enkelt overnatning i Thessaloniki (medmindre du tager en taxi).

   

  Først skal du nemlig fra Thessaloniki Lufthavn ind til Thessaloniki by. Bus nr. 78 kører ind til byen hvert 45. minut og koster kun 0,60 euro (ca. 4 kr.). Fra Thessaloniki busstation skal du så videre med en ny bus til Kalives. Og det er her, der er lidt problemer med logistikken. Den seneste bus mod Kalives går nemlig kl. 14.30 – og du lander altså først 5 minutter senere. Derfor bliver du nok nødt til at tage en enkelt overnatning i Thessaloniki, hvis ikke du vil/kan leje en bil. Men det er bestemt også en hyggelig by! I øvrigt tager busturen fra Thessaloniki til Kalives ca. 1 time og 20 minutter. En enkeltbillet koster 8,90 euro (ca. 66 kr.), og du kan finde bustiderne her.

   

   

  Lejebil

  Vil du gerne slippe for alt besværet med offentlig transport, så er det også superbilligt at leje en bil. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Grækenland (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil i 1 uge
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis forbindelsesbus
  400 kr.

   

  Oplevelser i Halkidiki

  Hvis du gerne vil inspireres ift. oplevelser i Halkidiki, så kig endelig forbi getourguide.dk.

  Ture og aktiviteter

   

   

  Hotel Kalives Resort

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel