16 jan 2018

Storslået naturoplevelse i Kroatien: udforsk de smukke Plitvicesøer til kun 1.308 kr. inkl. fly, 3* hotel og lejebil

Hvis du elsker naturens vidundere, så har jeg fundet en rejse, du endelig ikke må snyde dig selv for! I Kroatien – ca. 130 km syd for hovedstaden Zagreb – finder du Nationalparken Plitvicesøerne, som er et knap 300 km2 stort naturområde med nogle af de smukkeste søer, du nogensinde har set! Området byder på så enestående natur, at Plitvicesøerne allerede tilbage i 1979 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Nationalparken Plitvicesøerne er særligt kendt for dens imponerende, strømmende vandfald og søernes helt utroligt smukke farver, der varierer fra azur til grøn, grå og blå. Farverne ændrer sig hele tiden alt efter vandets indhold af mineraler og lysets vinkel. Området ved Plitvicesøerne er desuden også kendt for sit rige plante- og dyreliv. For naturinteresserede er Plitvicesøerne med andre ord et must-see! Og ved at rejse i foråret undgår du den travle sommersæson. Husk endelig dit kammera!

Kroatien fra sin smukkeste side
april - oktober
1.308 kr.
København
Zagreb
Hotel ved Plitvicesøerne
f.eks. det 3* House Zlatko
477 kr.
Billige fly til Zagreb
inkl. 10 kg håndbagage
648 kr.
Lejebil
fra Zagreb Lufthavn
183 kr.
Hotel
477 kr.
Fly
648 kr.
Billeje
183 kr.
Total (pr.person)
1.308 kr.

Hotel

skyscanner har jeg fundet det charmerende 3* House Zlatko, som har en fremragende beliggenhed 4 km fra Plitvicesøer Nationalpark. Der er ganske vist ikke tale om den store luksusoplevelse, men det er til gengæld et hyggeligt lille sted, hvor du får valuta for pengene.

Alle værelser har eget badeværelse og balkon med panoramaudsigt over det smukke omkringliggende landskab. Herudover byder House Zlatko også på gratis wifi og gratis parkering.

Prisen for et dobbeltværelse i 4 nætter ligger på 954 kr. Ved en rejse for 2 bliver prisen derfor kun 477 kr. pr. person. Vil du hellere selv finde et hotel/B&B ved Plitvicesøerne, skal du være velkommen til det. Du kan finde en hoteloversigt her og enkeltværelser her.

 

Fly

På momondo har jeg fundet en del rigtigt billige Norwegian-billetter fra København til Zagreb til kun 648 kr. Du kan finde billetter til under 700 kr. helt fra april til oktober (og i juli til ca. 948 kr.).

I dette eksempel har jeg f.eks. fundet en 4-dagestur over pinsen fra d. 19.05. til d. 23.05. til kun 648 kr. Det er desværre ikke muligt at finde lige så billige direkte afgange fra Billund eller Aalborg.

Fordi du flyver med Norwegian, har du 10 kg håndbagage inkluderet i prisen. Der er direkte afgange hver onsdag og lørdag, så du kan selv vælge, om du f.eks. vil have en lørdag til onsdag-rejse eller en hel uge (eller længere).

Et godt råd ville være at tjekke Norwegians lavpriskalender for at få et overblik over de billigste rejsedatoer. Herefter kan du så se, om du kan finde billetterne billigere på momondo. (OBS! hvis du vil tilkøbe bagage, så er det næsten altid billigere at gøre det direkte gennem Norwegian).

Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 19.05. – 23.05. – her har du nogle andre billige afgange (husk at hotelpriserne kan variere afhængig af rejsedatoen).

Eksempler på billige rejsedatoer

 • 21.04. – 28.04.
 • 02.05. – 09.05.
 • 19.05. – 23.05.
 • 26.05. – 30.05.
 • 09.06. – 13.06.
 • 13.06. – 20.06.
 • 15.08. – 22.08.
 • Og mange flere

 

Billeje

Fra Zagreb har du som sagt ca. 130 km til Plitvicesøerne, så du får brug for en lejebil. Heldigvis kan det gøres meget billigt! På holidaycars.com kan du f.eks. leje en Fiat Panda i 4 dage til kun 183 kr. pr. person (365 kr. i alt) med ubegrænset kilometer. På denne måde har du allerede transporten klar, når du lander i Zagreb Lufthavn – og du har den ultimative frihed til at udforske alle 300 kvm2 af Plitvicesøernes uforlignelige skønhed! Lejebilen kommer med ubegrænset kilometer og forsikring (dog med en selvrisiko – se om din rejseforsikring dækker den). Husk også, at stort set alle udlejningsfirmaer i udlandet kun tager imod kreditkort og ikke Dankort (hos de fleste banker kan du gratis oprette et MasterCard).

 

Natur-indtryk

 

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 kommentarer til Storslået naturoplevelse i Kroatien: udforsk de smukke Plitvicesøer til kun 1.308 kr. inkl. fly, 3* hotel og lejebil

 1. Dorthe Wisby says:

  Kan man få hjælp igennem jer til st bestille har aldrig været ude og flyve før

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Dorthe 🙂

   Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (ved at klikke på billederne i boksene eller ved at klikke på knapperne med teksten ”se fly/hotel-tilbud her”). Du booker i øvrigt fly og hotel hver for sig. 🙂

   Sig endelig til, hvis du har nogle spørgsmål 🙂

 2. Mila says:

  Hvordan kan jeg bestille den 02.05.2018 for to personer.
  Tak

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Mila 🙂

   Du booker rejsen via de links, der er i artiklen (”se fly-/hotel-tilbud her”). Fly og hotel skal bookes hver for sig. Når du er inde på bookingsiderne, kan du selv ændre datoerne 😉

   Sig endelig til, hvis du har nogle spørgsmål.

 3. Jan Nielsen says:

  Flot

 4. Lisbet says:

  Jeg har forsøgt at bestille på de givne datoer fra d. 19-23, men fly koster 1.058 – kan det passe eller gør jeg noget forkert?
  I øvrigt tak for en fantastisk side som vi ofte har brugt.

  • Rejsespejder_SB says:

   Hej Lisbet 🙂

   Tak for de pæne ord 😉

   Det kan desværre godt passe, at prisen er steget. Flypriser reguleres automatisk i takt med efterspørgslen. Denne artikel er nu en uge gammel, og rejsen har været vældig populær. Derfor er det (desværre) meget normalt, at prisen stiger.

   Det er bl.a. også derfor, at jeg kommer med en liste over andre billige rejsedatoer og anbefaler Norwegians lavpriskalender. Du kan fx (i skrivende stund) stadig finde fly til 648 kr. fra den 28.04. – 02.05. 🙂