Rejsespejder er en kommerciel side. Vi finder på daglig basis virkeligt gode rejsetilbud, og vi tjener penge på, at du i sidste ende booker tilbuddene m.fl. Dette har dog ingen indflydelse på priserne eller lignende.

fra 1.466 kr.
rsz_shutterstock_719075554
Andet

Sommerferie i Storbritannien: 5 dages road trip til kun 1.466 kr. inkl. fly og lejebil

Andet |

Sommerferie i Storbritannien: 5 dages road trip til kun 1.466 kr. inkl. fly og lejebil

Road trip i Storbritannien i sommerferien og hen over sensommeren – lyder det ikke for skønt? Der er bare et eller andet over England og Skotland, kombinationen af storbyer med fart over feltet kontra charmerende lokale landsbyer, der er det rene Morten Korch idyl og så lige toppet med noget af den smukkeste natur – dét finder du ikke så mange andre steder. Med denne her rejse lander du i London og skal rejse hjem fra Edinburgh, og alt derimellem er faktisk op til dig – det er kun fantasien, der sætter grænserne. Jeg kommer dog med lidt inspiration til en rute med forskellige stop du kan gøre undervejs nedenfor, men jeg vil vove at påstå, at det næsten er lige meget, hvor du kører hen – du vil blive mødt af en venlig befolkning, hyggelige områder og de smukkeste landskaber.

Fly and drive i Storbritannien

juli – september

1.466 kr.

København (BLL, AAL og AAR) ✈ London

Fly til London

inkl. 10 kg håndbagage

113 kr.

Fly fra Edinburgh

inkl. 10 kg håndbagage

584 kr.

Lejebil

769 kr.

Fly

697 kr.

Andet

769 kr.

Total (pr. person):

1.466 kr.

Fly

Det er generelt ret billigt at flyve til London og Edinburgh, men i sommerferien får priserne altid et nøk opad. Det er tit muligt at finde den ene af afgangene billigt, hvorimod prisen på den anden billet er helt hen i vejret. Derfor kom jeg på den idé at kombinere billetterne således, at du flyver fra en af landets lufthavne (i dette eksempel København) til London, lejer en bil der, ser noget af Storbritannien, og ender i Edinburgh, hvorfra du flyver til København. Det er selvfølgelig billigst at rejse udenfor sommerferien, men det er alligevel lykkedes mig at finde nogle gode billetter til en pris, der ikke er helt tosset.

I dette eksempel rejser du fra København d. 19.07. til kun 113 kr. og flyver retur fra Edinburgh d. 23.07. til 584 kr. – det vil sige 697 kr. i alt inkl. 10 kg håndbagage. Hvis du vil rejse i september (f.eks. d. 15.09 – 19.09.) kan du finde billetter t/r til kun 315 kr.

Envejsbilletterne fra DK til London i juli koster fra 100 kr., men her kan du risikere at lande sent om aftenen, hvis du vil undgå dette, så kan priserne godt være noget højere – omkring 300-450 kr. I august og september findes der billetter fra 100 kr.

Envejsbilletter fra Edinburgh til København er lidt dyre i juli og august, og du skal her regne med en pris på 300-600 kr., men der er et par enkelte datoer, hvor du kan finde billetter til omkring 200 kr. I september bliver billetterne igen superbillige med priser fra 130 kr.

Jeg vil næsten opfordre dig til selv at kigge på oversigten over billige fly fra f.eks. København til London her og fra Edinburgh til København her. Så har du mulighed for at danne dig et overblik og sammensætte rejsen og dens længde præcis efter dine ønsker og behov.

Lejebil

Ingen road trip uden en bil, og sådan en kan du heldigvis finde på f.eks. skyscanner.dkher kan du sammenligne priserne og tilbud fra de fleste større udlejningsfirmaer. Jeg har f.eks. fundet en bil i hele perioden til kun 874 kr. – da du henter bilen i London, men afleverer den i Edinburgh, så kommer der et envejsgebyr oveni prisen, så totalprisen bliver 1.537 kr., dvs. 769 kr. pr. person ved en rejse for 2. For at finde tilbuddet inkl. envejsgebyr skal du scrolle lidt ned af siden og så kan du se de forskellige tilbud under “vælg”.

Bilen kommer med fair brændstofpolitik og forsikring (med selvrisiko – tjek om din rejseforsikring dækker den). I dette tilbud må bilen køre 200 miles pr. dag, dvs. 1.000 miles i alt – ruten er ca. 400 miles, så det burde ikke være noget problem at holde sig under dette, selv med små afstikkere.

Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i UK (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

Et lille tip: Edinburgh ikke er en helt så nem by at parkere i, så måske (hvis du vil bruge en dag i Edinburgh) du kan undvære bilen når du ankommer til Edinburgh – offentlig transport fungerer upåklageligt her.

Hoteller

På din rejse rundt i smukke Storbritannien får du brug for overnatninger – på skyscanner.dk kan du søge og finde hoteller i de byer, du ønsker at overnatte i.

Rundrejse

Denne rute skal blot ses som inspiration – og du skal være mere end velkommen til at planlægge din egen rute alt efter interesse og ønsker, mulighederne er uendelige. Med den rute jeg har sammensat, kommer du igennem f.eks. Stamford, York, Alnwick, for til sidst at nå Edinburgh. På ruten kan du gøre små stop ved f.eks. Cambridge, Peak District eller Lindisfarne. Egentlig tager det omkring 7 timer at køre fra London til Edinburgh, men der er simpelthen så mange smukke steder du kan besøge undervejs at det efter min mening er værd at forlænge rejsen. En afstikker til f.eks. Lake District eller Isle of Skye kan også anbefales.

Stamford

Sommerferie i Storbritannien: 5 dages road trip til kun 1.466 kr. inkl. fly og lejebil

Stamford er en hyggelig og historisk by med smukke stenbygninger – måske du kan spotte et par lokationer fra filmene Da Vinci Mysteriet eller Pride and Prejudice, der begge har filmet i området ved Stamford. Turen fra London til Stamford byder på stop som Clavering, Newmarket og Cambridge.

York

Sommerferie i Storbritannien: 5 dages road trip til kun 1.466 kr. inkl. fly og lejebil

Denne by har masser af engelsk charme med smukke bygninger og hyggelige gader. Du kan f.eks. besøge ”The Minster” – byens store og meget flotte domkirke. Byen har været under indflydelse fra både romerne og vikingerne og det kan du blandt andet opleve ved at tage en gåtur på byens bymur eller besøge ”Jorvik Viking Center”.

Alnwick

Sommerferie i Storbritannien: 5 dages road trip til kun 1.466 kr. inkl. fly og lejebil

På vej fra York til Alnwick er der mange steder du kan gøre et stop, f.eks. ved North Yorkshire Moors, Whitby eller Durham. Men husk endelig at gøre et stop i Alnwick – især hvis du er Harry Potter fan. Alnwick Castle er blevet brugt som lokation for selveste Hogwarts og man fornemmer Harry Potter stemningen med det samme. Et besøg i ”The Alnwick Garden” vil du bestemt heller ikke fortryde – her er så fortryllende, og her kan du blandt andet besøge et af verdens største træhuse.

Edinburgh

Sommerferie i Storbritannien: 5 dages road trip til kun 1.466 kr. inkl. fly og lejebil

På vej fra Alnwick til Edinburgh synes jeg, at du skal svinge forbi Lindisfarne – så smukt et syn! I Edinburgh finder du både et pulserende storbyliv, men også små sidegader, der oser af eventyr og charme. Hvis du besøger byen mellem d. 03.08. – 25.08. kan du godt regne med noget af en fest. I den periode bliver der nemlig afholdt ”Edinburgh Military Tattoo” – noget jeg så gerne vil opleve, men stadig har til gode. Men kort fortalt så er det parademarch udført af militærorkestre fra verden over med musik, dans, uniformer og hele pivtøjet.

Sommerferie i Storbritannien: 5 dages road trip til kun 1.466 kr. inkl. fly og lejebil

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Sommerferie i Storbritannien: 5 dages road trip til kun 1.466 kr. inkl. fly og lejebilSommerferie i Storbritannien: 5 dages road trip til kun 1.466 kr. inkl. fly og lejebil

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar

Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud