• 24 jan 2019

  Miniferie i Toscana: 3 nætter med hotel og fly til kun 976 kr.

  Hvad siger du til en lille getaway, hvor du kommer til at se 3 af Italiens smukkeste områder? Du lander i Pisa, hvor du også kommer til at have base under dit ophold – her har jeg nemlig fundet et hotel i gåafstand til banegården. Fra Pisa er det muligt at tage toget til f.eks. Firenze, Lucca eller Cinque Terre – alle ubeskriveligt smukke steder, der emmer af den der helt specielle og charmerende italienske stemning! Så hvis du er til autentisk italiensk stemning, pizza, pasta, god vin og nogle af de smukkeste byer og landskaber, så skal du helt klart pakke tasken til denne miniferie!

  Italiensk getaway
  april - juni
  976 kr.
  Billund og København
  Pisa
  Billige fly til Pisa
  481 kr.
  Fly fra Billund
  Fly fra København
  Hotel i Pisa
  f.eks. det centrale Hotel Moderno
  495 kr.
  Hotel
  495 kr.
  Fly
  481 kr.
  Total (pr.person)
  976 kr.

  Hotel i Pisa

  Hvis man vælger at tage afsted på sådan en lille rundrejse som denne (se nedenfor), er beliggenhed altafgørende – man har nemlig “kun” 3-4 dage at gøre godt med. Derfor har jeg valgt et centralt hotel i Pisa. Pisa ligger perfekt mellem både Firenze og Cinque Terre med gode offentlige transportmuligheder til begge steder. Og ja, så skulle der eftersigende også være et tårn, som vist ikke står helt i vater, men som alligevel tiltrækker lidt turister i ny og næ :).

   

  I Pisa har jeg fundet det charmerende og meget budgetvenlige Hotel Moderno (3,5 ud af 5 på TripAdvisor). Hotellet ligger midt i Pisa og kun 280 meter fra togstationen.

   

  Hotel Moderno er ikke det vilde luksushotel, men med denne rejse er det heller ikke meningen, at du skal bruge meget tid på hotellet. Tidligere gæster beskriver det som et godt budget-hotel med rene værelser og roser især den gode beliggenhed og personalets service, som jeg mener er helt perfekt til sådan en tur.

   

  Prisen er også meget budgetvenlig. Et dobbeltværelse i 3 nætter koster kun 989 kr., hvilket svarer til 495 kr. pr. person ved en rejse for 2. OBS: Eksemplet er på et værelse med fælles badeværelse. Hvis du vil have dit eget badeværelse, er der også mulighed for det. Det koster kun 180 kr. pr. person ekstra.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Pisa, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Billige fly til Pisa

  Du kan lige nu finde billige flybilletter til Pisa fra Billund fra april til juni. Jeg har f.eks. ovenfor fundet en afgang fra søndag den 09.06. til onsdag den 12.06. til kun 481 kr. Der er afgange hver onsdag og søndag, så hvis du hellere vil have en hel uge i Toscana, kan du også sagtens arrangere det. Priserne ligger omkring mellem ca. 400 kr. og 800 kr.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75  kr. ekstra pr. vej (hvis du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Du kan også flyve med Norwegian fra København. Her er billetterne dog lidt dyrere. Til gengæld får du 10 kg gratis håndbagage med i prisen.

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra Billund d. 09.06. – 12.06. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Billund

  • 07.04. – 10.04.
  • 21.04. – 24.04.
  • 05.05. – 08.05.
  • 12.05. – 15.05.
  • 19.05. – 22.05.
  • 09.06. – 12.06.
  • 16.06. – 19.06.
  • 26.03. – 03.07.
  • og flere

   

  Fra København

  • 03.04. – 06.04.
  • 06.04. – 10.04.
  • 10.04. – 15.04.
  • 20.04. – 27.04.
  • 29.04. – 04.05.
  • 06.05. – 13.05.
  • 13.05. – 20.05.
  • 10.06. – 16.06./17.06.
  • Og flere

   

   

  Rejseinspiration

  Dag 1 – Pisa og Lucca

   

  Check ind på hotellet og tag direkte til banegården, hvorfra du kan tage toget til Lucca. Turen tager kun omkring 25 minutter og koster 3,50 euro (25 kr.). Lucca er en meget smuk og anderledes by – byen har stadig intakte forsvarsmure, der danner en imponerende 4 km lang mur omkring byen. Inden for disse mure er det ikke tilladt at køre i bil, og det giver en helt anden og meget afslappet stemning. Du bør opleve nogle af Luccas mange hyggelige restauranter og caféer eller smutte en tur ind og se en opera – det er en helt fantastisk oplevelse!

   

  Efter nogle timer i Lucca (og måske en lækker italiensk aftensmad) kan du tage turen tilbage til Pisa. Her vil jeg anbefale dig at tage forbi det skæve tårn, som er meget specielt at kigge på om natten – og måske tage videre til en bar og afslutte din første aften med en kold øl eller drink.

   

   

  Dag 2 – Firenze

   

  Du skal helt klart tage et smut til Firenze. Jeg kan anbefale at tage toget. Det tager ca. 50 minutter og koster ca. 120 kr. t/r. Firenze er så smuk en by, og du oplever med det samme den skønne italienske stemning, når du slentrer igennem de snævre brostensbelagte gader. Et besøg på Piazzale Michelangelo må du ikke snyde dig selv for – her får du den vildeste udsigt over hele byen! Ellers kan jeg anbefale dig at besøge Piazza del Duomo (domkirken) og broen Ponte Vecchio – det er et syn, du aldrig vil glemme!

   

   

  Dag 3 – Cinque Terre

   

  Cinque Terre er et af verdens smukkeste kystområder, og du kan roligt bruge en hel dag her (området er naturligvis på UNESCO’s verdensarvsliste). Du kan igen tage toget direkte fra Pisa, som tager dig til alle vigtige byer i området (Levanto, Monterosso, Vernazza, Manarola, La Spezia og Riomaggiore). To byer jeg varmt kan anbefale dig at besøge er Monterosso og Vernazza. I Monterosso findes der også en meget smuk strand – så husk at tage dit badetøj med! Der findes selvfølgelig masser af restauranter i området – men til meget turistede priser! Et tip fra mig ville være at tage til Pizzeria La Cambusa i Manarola. Her kan du nemlig smage på nogle af Italiens (og måske verdens) bedste pizzaer og andre italienske retter til meget fornuftige priser!

   

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Hotellet ligger kun 1,6 km fra lufthavnen, så du kan enten gå, tage en taxa eller tage bussen fra lufthavnen mod togstationen (linje 21) eller toget (People Mover) – det tager 5 minutter med bussen og koster ca. 8 kr.

   

   

  Lejebil

  Hvis du mere er til at køre ud og opleve på egen hånd, så kan jeg anbefale dig at leje en bil. Du kan f.eks. leje en bil i 3 dage til kun 177 kr. pr. person. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Italien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis forbindelsesbus
  177 kr.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  16 kommentarer til Miniferie i Toscana: 3 nætter med hotel og fly til kun 976 kr.

  1. Anja says:

   Tak for svar om tilgængelighed for dårligt gående. Du nævner at scootere måske ikke kan komme med – den vi har er godkendt til fly og Ryan Air tog den med uden problemer (det samme med Norwegian) Den kan klappes sammen. Begge selskaber yder ekstra service til handicappede – man sidder sammen, kommer først ombord og har ret til lidt ekstra bagage – og man hentes i flyet

   • Rejsespejder_SB says:

    Det var så lidt, Anja 🙂

    Og selv tak fordi du deler dine erfaringer om at rejse med en scooter. Hvor er det dejligt at høre, at selv lavprisselskaberne yder en ordentlig service på det punkt 😉

  2. Anja says:

   Tak for en fin side som vi bruger meget til inspiration. Min kæreste er dårligt gående og vi rejser derfor med en såkaldt mobilityscooter. Findes der områder der er fremkommelige eller bør man skyde en hvid pil efter f eks Cinque Terre og Lucca?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Anja 🙂

    Tak for din kommentar 🙂

    Jeg tror umiddelbart, at den største udfordring bliver at få mobility-scooteren med på flyet (især når man som her flyver med Ryanair). Og ellers vil jeg mene, at det dernede er lidt som når man rejser rundt i Danmark ift. fremkommelighed 🙂

  3. Jayne says:

   Hej. Hvor lang tid tager det med toget fra Pisa til Cinque terre? Ved du det?

  4. Lene olesen says:

   Kan man komme afsted fra den 20-24 /4 vi er 5 piger der gerne vil på tur hilsen Lene

  5. Gitte J. says:

   Synes at priserne ryger noget i vejret, når der søges ex. uge 31 (Pisa). Nogen gode fif til billige flybill. + overnatning?

   • Rejsespejder_CS says:

    Hej Gitte,
    Ja priserne ryger desværre i vejret her i sommerferien, for der vil alle gerne afsted :/ jeg skal selvfølgelig nok holde øje om der kommer et godt tilbud, men ellers ville jeg bare anbefale at være fleksibel med rejsedatoer – så er der størst chance for f.eks. at finde en afbudsrejse til billige penge 🙂

  6. Signe Schønemann says:

   Hej Rejsespejder, 

   Vi har allerede booket fly, hotel osv. til rundrejse i Toscana her til sommer 🙂  

   Det sidste vi mangler er dog, at leje en bil. Har du nogle gode råd til "first-timers" på billeje? 

   /Signe 

   • Rejsespejder says:

    Hej Signe,

    her er et par ting I skal være obs på:

    – Læs lejebetingelser! Der er stor forskel på reglerne fra de forskellige udlejer. Jeg vil altid anbefale at gå efter en med: ubegrænset kilometer og “fuld til fuld”-tank-reglen. Derudover er der nogle udlejer, som tager et gebyr, hvis man er under 25 år.

    – Vær også obs på at man hos ALLE udlejer i Italien skal have et kreditkort for at bestille (de tager ikke imod Dankort). Så du SKAL bestille med et kreditkort! Og det skal være det samme kort man bruger for at bestille på rentalcars.com og som man fremviser når man udlejer bilen.

    – Hos sider som rentalcars.com har alle biler forsikring med selvrisiko. Tjek lejebetingelser hvor meget den ligger på. Efterfølgende anbefaler jeg, at du tjekker din rejseforsikring. Min egen rejseforsikring dækker f.eks. op til 5.000 kr. i selvrisiko ved billeje. Så hvis den ligger under eller omkring dette beløb behøver du ikke at tilkøbe en anden forsikring.

    – Jeg vil selv, vælge et af de større udlejningsfirmaer (Avis, Europcar, Hertz, Budget, Thrifty, Keddy) især hvis der ikke er stor prisforskel fra nogle af de mindre store udlejningsfirmaer.

    – Og så er der bare nogle helt almendlige råd, som f.eks.: Tjek bilens tilstand inden i kører og gøre udlejeren opmærksom på skader, som måske ikke blev markeret i lejekontrakten

    Håber det kan bruges – og god tur!

     

    Jeg vil nok sige det vigtigste er: book med kreditkort og tjek lejebetingelser. Så skal

  7. Kristina says:

   Hvad hedder den by med de fine små huse? Synes ikke, jeg kan finde noget på hotels på cinque Terre, der indikerer på, at jeg kigger på rette by ☺️

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Kristina,

    Cinque Terre består af forskellige byer, hvor de mest kendte er Levanto, Monterosso, Vernazza, Manarola, La Spezia og Riomaggiore. Hvis det er det øverste billede på artiklen du henviser til, så er det fra byen Manarola 🙂

  8. Camilla says:

   Hej Rejsespejder

   jeg kunne godt tænke mig st høre om i kunne lave et tilbud hvor man kun rejser rundt i Cinque Terre i 4 dage eller sådan noget?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Camilla,

    Det kan du tro er muligt! 🙂 Rejsen jeg har lavet er kun til inspiration og flyene til Pisa kan du stadig bruge som udgangspunkt – så skal du bare ikke booke hotel i Pisa, men i Cinque Terre området i stedet for. Under “rejseinspiration” i artiklen kan du finde en kort beskrivelse af Cinque Terre, hvor der står lidt om byerne 🙂

  se fly se hotel