• 04 dec 2019

  Miniferie i Toscana: 3 nætter på et 3* hotel fra kun 979 kr. inkl. fly og morgenmad

  Når december er gået, siger kalenderen 2020. Og hvis du allerede har planer om at rejse i det nye år, så lad mig komme med et forårsforslag – hvad siger du til en lille getaway, hvor du kommer til at se tre af Italiens smukkeste områder? Turen går til Pisa, hvor du kommer til at have base under dit ophold. Fra Pisa kan du så krydre dit ophold med udflugter til f.eks. Firenze, Lucca og Cinque Terre – alle ubeskriveligt smukke steder, der emmer af den der helt specielle og charmerende italienske stemning! Så hvis du er til autentisk italiensk stemning, pizza, pasta, god vin og nogle af de smukkeste byer og landskaber, så skal du helt klart pakke tasken til denne miniferie!

  Italiensk getaway
  april - juni
  fra979 kr.
  Billund (og København)
  Pisa
  Hotel i Pisa
  f.eks. det billige 3* Casa Betania
  531 kr.
  Billige fly til Pisa
  448 kr.
  Fly fra Billund
  Fly fra København
  Hotel
  531 kr.
  Fly
  448 kr.
  Total (pr.person)
  979 kr.

  Billige fly til Pisa

  Til foråret bliver det igen muligt at flyve direkte til en af Toscanas mest populære byer! Mellem april og oktober flyver hhv. Ryanair (fra BLL) og Norwegian (fra CPH) nemlig direkte til Pisa.

   

  Det vil som regel være billigst at flyve med Ryanair fra Billund. Her er der afgange hver onsdag og søndag. I skrivende stund kan du finde tur/retur-billetter i april, maj og juni til mellem ca. 450 og 750 kr. Fra København flyver Norwegian direkte på mandage, onsdage og lørdage. Herfra er priserne generelt lidt højere (fra ca. 900 kr.). Ovenfor har jeg som eksempel fundet en afgang fra Billund fra søndag den 19. april til onsdag den 22. april til kun 448 kr.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt altid medbringe en mindre håndtaske. Hvis du ønsker at tilkøbe mere bagage, kan du med fordel læse min miniguide om Ryanairs bagageregler. Norwegian inkluderer 10 kg gratis håndbagage i deres billetter.

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra Billund

  (afgange på onsdage og søndage)

  • 01.04. – 05.04.
  • 12.04. – 15.04.
  • 15.04. – 19.04.
  • 19.04. – 22.04.
  • 29.04. – 03.05.
  • 03.05. – 06.05.
  • 06.05. – 13.05.
  • 10.05. – 13.05.
  • 24.05. – 27.05.
  • 07.06. – 14.06.
  • 10.06. – 14.06.
  • og flere

   

  Fra København

  (afgange på mandage, onsdage og lørdage)

  • 30.03. – 04.04.
  • 01.04. – 06.04.
  • 11.04. – 15.04.
  • 13.04. – 20.04.
  • 22.04. – 27.04.
  • 04.05. – 11.05.
  • Og flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Pisa

  Pisa ligger perfekt mellem både Firenze og Cinque Terre og har gode offentlige transportmuligheder til begge steder. Og ja, så skulle der eftersigende også være et tårn, som vist ikke står helt i vater, men som alligevel tiltrækker lidt turister i ny og næ :). Derfor fungerer Pisa som den perfekte base for denne Toscana-tur.

   

  I Pisa har jeg fundet det budgetvenlige 3* Casa Betania. Selvom hotellet ligger i den østlige del af Pisa, er byen ikke større, end at du på ca. 40 minutter kan gå til både Det Skæve Tårn og banegården (Pisa Centrale). Og hvis du hopper på en bus, går det selvfølgelig endnu hurtigere. Og fordi Casa Betania ikke ligger helt i centrum, har hottelet den fordel, at der er gratis parkering – hvilket er virkelig rart, hvis du lejer en bil. Herudover har samtlige værelser på hotellet aircondition, eget badeværelse og udsigt til haven – og så er morgenmad inkluderet i opholdet.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 3-nætters ophold fra søndag den 19. april til onsdag den 22. april til 1.062 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 531 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold på Casa Betania ligger i skrivende stund meget stabilt omkring 300-500 kr. pr. nat i de fleste måneder

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Pisa, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

  Rejseinspiration

  Dag 1 – Pisa og Lucca

   

  Check ind på hotellet og tag direkte til banegården, hvorfra du kan tage toget til Lucca. Turen tager kun omkring 25 minutter og koster 3,50 euro (25 kr.). Lucca er en meget smuk og anderledes by – byen har stadig intakte forsvarsmure, der danner en imponerende 4 km lang mur omkring byen. Inden for disse mure er det ikke tilladt at køre i bil, og det giver en helt anden og meget afslappet stemning. Du bør opleve nogle af Luccas mange hyggelige restauranter og caféer eller smutte en tur ind og se en opera – det er en helt fantastisk oplevelse!

   

  Efter nogle timer i Lucca (og måske en lækker italiensk aftensmad) kan du tage turen tilbage til Pisa. Her vil jeg anbefale dig at tage forbi det skæve tårn, som er meget specielt at kigge på om natten – og måske tage videre til en bar og afslutte din første aften med en kold øl eller drink.

   

   

  Dag 2 – Firenze

   

  Du skal helt klart tage et smut til Firenze. Jeg kan anbefale at tage toget. Det tager ca. 50 minutter og koster ca. 120 kr. t/r. Firenze er så smuk en by, og du oplever med det samme den skønne italienske stemning, når du slentrer igennem de snævre brostensbelagte gader. Et besøg på Piazzale Michelangelo må du ikke snyde dig selv for – her får du den vildeste udsigt over hele byen! Ellers kan jeg anbefale dig at besøge Piazza del Duomo (domkirken) og broen Ponte Vecchio, der begge er to af byens mest berømte vartegn.

   

   

  Dag 3 – Cinque Terre

   

  Cinque Terre er et af verdens smukkeste kystområder, og du kan roligt bruge en hel dag her (området er naturligvis på UNESCO’s verdensarvsliste). Du kan igen tage toget direkte fra Pisa, som tager dig til alle vigtige byer i området (Levanto, Monterosso, Vernazza, Manarola, La Spezia og Riomaggiore). To byer jeg varmt kan anbefale dig at besøge er Monterosso og Vernazza. I Monterosso findes der også en meget smuk strand – så husk at tage dit badetøj med! Der findes selvfølgelig masser af restauranter i området – men til meget turistede priser! Et tip fra mig ville være at tage til Pizzeria La Cambusa i Manarola. Her kan du nemlig smage på nogle af Italiens (og måske verdens) bedste pizzaer og andre italienske retter til meget fornuftige priser!

   

  Hvis du på forhånd gerne vil booke billetter til attraktioner, kan du kigge forbi getyourguide.dk.

  Ture og aktiviteter i Toscana

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Fra lufthavnen har du kun ca. 1,5 km ind til hovedbanegården i Pisa. Du kan bl.a. tage bussen fra lufthavnen mod togstationen (linje 21) eller toget (People Mover) – det tager 5 minutter med bussen og koster ca. 8 kr.

   

   

  Lejebil

  Hvis du mere er til at køre ud og opleve Toscana på egen hånd, kan jeg anbefale dig at leje en bil. Du kan f.eks. leje en bil i 3 dage til kun 125 kr. pr. person. Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Italien (og mange andre lande) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

  Lejebil
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og lufthavnstransport
  125 kr.

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  18 kommentarer til Miniferie i Toscana: 3 nætter på et 3* hotel fra kun 979 kr. inkl. fly og morgenmad

  1. Nina says:

   Hej, allerførst vil jeg sige tusind tak for en fantastisk side, som er mit daglige rejsefiks og som jeg henter masser af inspiration fra 🙂

   Ved du mon, om Ryan Air har lukket deres rute fra Billund til Pisa fra nytår af? Jeg kan ikke se nogle forårsafgange på den rute, selvom der er kommet flytider for øvrige destinationer til foråret 2020.

   På forhånd mange tak.

   • Rejsespejder_CL says:

    Hej Nina 🙂

    Tusind tak for din kommentar. Det sætter jeg utrolig stor pris på! Jeg er glad for at kunne inspirere.

    Til ruten Billund – Pisa kan du oftest kun finde flybilleter fra april til og med oktober. De flyver nemlig ikke fra Billund til Pisa i vinterhalvåret. Det er i øvrigt det samme med eksempelvis Milano, Barcelona og Rom. Så det er ikke fordi ruten som sådan bliver lukket – der skal nok åbnes op for billetter igen på et tidspunkt 🙂

  2. Anja says:

   Tak for svar om tilgængelighed for dårligt gående. Du nævner at scootere måske ikke kan komme med – den vi har er godkendt til fly og Ryan Air tog den med uden problemer (det samme med Norwegian) Den kan klappes sammen. Begge selskaber yder ekstra service til handicappede – man sidder sammen, kommer først ombord og har ret til lidt ekstra bagage – og man hentes i flyet

   • Rejsespejder_SB says:

    Det var så lidt, Anja 🙂

    Og selv tak fordi du deler dine erfaringer om at rejse med en scooter. Hvor er det dejligt at høre, at selv lavprisselskaberne yder en ordentlig service på det punkt 😉

  3. Anja says:

   Tak for en fin side som vi bruger meget til inspiration. Min kæreste er dårligt gående og vi rejser derfor med en såkaldt mobilityscooter. Findes der områder der er fremkommelige eller bør man skyde en hvid pil efter f eks Cinque Terre og Lucca?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Anja 🙂

    Tak for din kommentar 🙂

    Jeg tror umiddelbart, at den største udfordring bliver at få mobility-scooteren med på flyet (især når man som her flyver med Ryanair). Og ellers vil jeg mene, at det dernede er lidt som når man rejser rundt i Danmark ift. fremkommelighed 🙂

  4. Jayne says:

   Hej. Hvor lang tid tager det med toget fra Pisa til Cinque terre? Ved du det?

  5. Lene olesen says:

   Kan man komme afsted fra den 20-24 /4 vi er 5 piger der gerne vil på tur hilsen Lene

  6. Gitte J. says:

   Synes at priserne ryger noget i vejret, når der søges ex. uge 31 (Pisa). Nogen gode fif til billige flybill. + overnatning?

   • Rejsespejder_CS says:

    Hej Gitte,
    Ja priserne ryger desværre i vejret her i sommerferien, for der vil alle gerne afsted :/ jeg skal selvfølgelig nok holde øje om der kommer et godt tilbud, men ellers ville jeg bare anbefale at være fleksibel med rejsedatoer – så er der størst chance for f.eks. at finde en afbudsrejse til billige penge 🙂

  7. Signe Schønemann says:

   Hej Rejsespejder, 

   Vi har allerede booket fly, hotel osv. til rundrejse i Toscana her til sommer 🙂  

   Det sidste vi mangler er dog, at leje en bil. Har du nogle gode råd til "first-timers" på billeje? 

   /Signe 

   • Rejsespejder says:

    Hej Signe,

    her er et par ting I skal være obs på:

    – Læs lejebetingelser! Der er stor forskel på reglerne fra de forskellige udlejer. Jeg vil altid anbefale at gå efter en med: ubegrænset kilometer og “fuld til fuld”-tank-reglen. Derudover er der nogle udlejer, som tager et gebyr, hvis man er under 25 år.

    – Vær også obs på at man hos ALLE udlejer i Italien skal have et kreditkort for at bestille (de tager ikke imod Dankort). Så du SKAL bestille med et kreditkort! Og det skal være det samme kort man bruger for at bestille på rentalcars.com og som man fremviser når man udlejer bilen.

    – Hos sider som rentalcars.com har alle biler forsikring med selvrisiko. Tjek lejebetingelser hvor meget den ligger på. Efterfølgende anbefaler jeg, at du tjekker din rejseforsikring. Min egen rejseforsikring dækker f.eks. op til 5.000 kr. i selvrisiko ved billeje. Så hvis den ligger under eller omkring dette beløb behøver du ikke at tilkøbe en anden forsikring.

    – Jeg vil selv, vælge et af de større udlejningsfirmaer (Avis, Europcar, Hertz, Budget, Thrifty, Keddy) især hvis der ikke er stor prisforskel fra nogle af de mindre store udlejningsfirmaer.

    – Og så er der bare nogle helt almendlige råd, som f.eks.: Tjek bilens tilstand inden i kører og gøre udlejeren opmærksom på skader, som måske ikke blev markeret i lejekontrakten

    Håber det kan bruges – og god tur!

     

    Jeg vil nok sige det vigtigste er: book med kreditkort og tjek lejebetingelser. Så skal

  8. Kristina says:

   Hvad hedder den by med de fine små huse? Synes ikke, jeg kan finde noget på hotels på cinque Terre, der indikerer på, at jeg kigger på rette by ☺️

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Kristina,

    Cinque Terre består af forskellige byer, hvor de mest kendte er Levanto, Monterosso, Vernazza, Manarola, La Spezia og Riomaggiore. Hvis det er det øverste billede på artiklen du henviser til, så er det fra byen Manarola 🙂

  9. Camilla says:

   Hej Rejsespejder

   jeg kunne godt tænke mig st høre om i kunne lave et tilbud hvor man kun rejser rundt i Cinque Terre i 4 dage eller sådan noget?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Camilla,

    Det kan du tro er muligt! 🙂 Rejsen jeg har lavet er kun til inspiration og flyene til Pisa kan du stadig bruge som udgangspunkt – så skal du bare ikke booke hotel i Pisa, men i Cinque Terre området i stedet for. Under “rejseinspiration” i artiklen kan du finde en kort beskrivelse af Cinque Terre, hvor der står lidt om byerne 🙂

  se fly se hotel