• 14 feb 2019

  Roadtrip i smukke Portugal: 1 uge til kun 2.350 kr. inkl. fly, lejebil og alle hoteller – i skolernes sommerferie!

  Road trip langs noget af Portugals smukke kyst – lyder det ikke bare som noget lige for dig? Portugal byder på et spændende og varierende landskab med både dale, bjerge, kyster, frodige skove og skønne strande. Du kan både besøge små lokale landsbyer og nyde storbylivet i nogle af landets større byer. Med den rundrejse, jeg har sammensat nedenfor, kommer du til at opleve vild natur, Europas bedste surfer-by, verdens højeste bølger og Portugals farverige storbyer, Lissabon og Porto! Om du er til surfing, er tosset med natur, eller bare mest er til storby og shopping, så er jeg sikker på, at du vil elske den her rejse. Og så er vejret i Portugal jo heller ikke værst om sommeren!

  Oplev smukke Portugal
  marts - oktober
  2.350 kr.
  København og Hamborg
  Porto
  Billige fly til Porto
  644 kr.
  Fra København
  Fra Hamborg
  Lejebil i 1 uge
  inkl. fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis forbindelsesbus
  391 kr.
  Hotel
  1.315 kr.
  Fly
  644 kr.
  Lejebil
  391 kr.
  Total (pr.person)
  2.350 kr.

  Fly til Portugal

  Første punkt på dagsorden er at finde billige flybilletter til Porto. Og det kan i skrivende stund klares nemt og billigst med Ryanair, der både fra København og Hamborg sælger tur/retur-billetter fra marts til oktober. I dette eksempel har jeg fokuseret på skolernes sommerferie, hvor du kan finde billetter til under 700 kr.!

   

  Jeg har f.eks. fundet en afgang fra København fra mandag den 15.07. til mandag den 22.07. til kun 644 kr. Du kan som sagt også sagtens finde billetter uden for skolernes sommerferie, så hvis du hellere vil rejse på et andet tidspunkt, er det også mere end muligt.

   

  Hos Ryanair må du som udgangspunkt kun medbringe en mindre håndtaske. Hvis du vil have 10 kg håndbagage med, skal du booke billetten med prioritet. Dette koster mellem 45 og 75 kr. ekstra pr. vej (når du booker direkte gennem Ryanair).

   

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 15.07. – 22.07. – her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan stige eller falde en smule alt afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  Fra København

  • 28.06. – 05.07.
  • 01.07. – 08.07.
  • 04.07. – 11.07.
  • 15.07. – 22.07.
  • 19.07. – 26.07.
  • 26.07. – 02.08.
  • 29.07. – 05.08.
  • 02.08. – 09.08.
  • 16.08. – 23.08.
  • 19.08. – 26.08.
  • Og flere

   

  Fra Hamborg

  • 02.07. – 09.07.
  • 04.07. – 11.07.
  • 09.07. – 16.07.
  • 11.07. – 18.07.
  • 16.07. – 23.07.
  • Og flere

   

   

  Lejebil i Portugal

  Næste punkt på dagsordenen er selvfølgelig en bil – intet road trip uden én! Jeg har ovenfor fundet en lejebil fra den 16.07. til den 22.07. til kun 781 kr. Det svarer altså til 391 kr. pr. person ved en rejse for 2.

   

  Bilen får en 9,8 ud af 10-rating på skyscanner og kommer med fri kilometer, fair brændstofpolitik og gratis shuttlebus fra lufthavnen til udlejningsfirmaet. Herudover har den også forsikring (dog med selvrisiko – så tjek om din rejseforsikring dækker den).

   

  Husk at de fleste biludlejningsfirmaer i Portugal (og generelt i udlandet) kun tager imod kreditkort (og ikke dankort). Hos de fleste danske banker kan du oprette et kreditkort (f.eks. Mastercard) gratis.

   

   

  Rundrejseinspiration

  Herunder kommer jeg med et eksempel på, hvad du kan opleve på din rejse til Portugal – husk at dette kun er et eksempel. I sidste ende er det helt op til dig, hvordan du sammensætter turen. Til denne tur har jeg også fundet bud på hoteller, men du skal selvfølgelig være velkommen til at finde de hoteller/hostels, du bedst selv kan lide.

   

   

  Porto

  Turen begynder i Porto! Især byens gamle bykerne er fantastisk smuk. Porto er bl.a. berømt for floden Douro, der deler byen i to. Jeg vil klart anbefale, at du tager en sejltur langs floden – fra båden får du en helt anden udsigt over Portos farverige huse! Og ja, portvinen kommer selvfølgelig fra Porto, så en vinsmagning er næsten et must. Her har jeg et lille rejsetip: lad være med at købe pakketilbud fra de forskellige cruise-udbydere – det er meget mere autentisk med en tur til en af de mange små private vingårde. Jeg kan virkelig anbefale vingården Porto Augusto, som tilbyder byens bedste vinsmagning (og det er der nok mange, der er enige med mig i – de får 4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence fra mere end 1.000 anmeldelser).

   

  I Porto har jeg fundet det 3* Lounge Inn Guesthouse (4,5 ud af 5 på TripAdvisor og Certificate of Excellence). Her skal du bo i 2 nætter, og du får et anmelderrost hotel med en supercentral beliggenhed i Porto. Et dobbeltværelse i 2 nætter koster 671 kr. – dvs. 366 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Porto
  f.eks. det 3* Lounge Inn Guesthouse
  336 kr.

   

  Peniche

  På vej til Peniche vil jeg anbefale dig både at gøre et stop i Nazaré og Aveiro. I Nazaré kan du være heldig at se nogle af verdens højeste bølger (over 30 meter!) – du kan se en video om det på youtube. Aveiro er en supersmuk by ved kysten, der kunne minde en smule om Venedig med sine kanaler og gondoler. Og så skal du næsten smage på deres specialitet – Ovos Moles de Aveiro. I bund og grund er det bare æggeblomme med sukker, men det smager meget bedre, end det måske lyder 😊

   

  Peniche er et af Europas bedste surfer-steder. Men udover at være det bedste spot for surfere, så er der også noget til naturelskerne. Her kan du virkelig få taget nogle flotte billeder af smukke strande og vild natur – besøg f.eks. Berlenga Grande Island. Og hvis du elsker fisk, så er du kommet til det helt rigtige område!

   

  I Peniche har jeg fundet det dejlige West Side Guesthouse (4,5 ud af 5 på TripAdvisor). Her får du fine værelser med wi-fi og en lækker beliggenhed kun 1,8 km fra Peniche-fæstningen. Et 2-personersværelse med eget badeværelser i 1 nat koster 336 kr., hvilket svarer til 168 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Peniche
  f.eks. det anmelderroste West Side Guesthouse
  168 kr.
  OBS! Du har dit eget eksterne badeværelse her (dvs. at det nok ligger ude på gangen), men du kan også vælge et almindeligt værelse med eget badeværelse til kun lidt flere penge

   

  Sintra

  Sintra er et område lidt vest for Lissabon. Det er en gammel kongeby med smukke omgivelser og slotte. Byen er bl.a. på UNESCO’s verdensarvsliste, og det forstår man virkelig godt – historien og arkitekturen i byen tager virkelig pusten fra én. For at opleve byen på en lidt anderledes måde kan du tage på hestevognstur, og hvis du er ude efter at skyde nogle gode billeder, så tag til byens botaniske have – her er der virkelig en fantastisk udsigt. Det kan også varmt anbefales med et besøg til den lille fiskerby, Azenhas do Mar.

   

   

  I Sintra har jeg fundet et hostel ved navn Portuguese Hostel (4 ud af 5 på TripAdvisor). Hvis ikke et hostel lige er dig, så kan du evt. finde et hotel i byen eller tilføje en nat i Lissabon (og så arrangere en dagstur til Sintra i stedet for). På Portuguese Hostel får du overnatning i centrum af Sintra, og der er gratis wi-fi. Et værelse med fælles bad i 1 nat koster 373 kr., dvs. 187 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Sintra
  f.eks. Portuguese Hostel
  187 kr.

  Lissabon

  Lissabon er Europas svar på San Francisco – byens mange stejle gader, den snoede gamle bydel, de store broer, mange hyggelige barer og caféer og en meget afslappet stemning kendetegner denne metropol ved Atlanten. Lissabons smukke gamle bydel Alfama er helt klart et must-see. Her finder du mange små barer og restauranter. Det er også her, du får den smukkeste udsigt over hele byen. Igennem de mange farverige huse kører sporvognslinje 28, som du kan tage til nogle af byens andre seværdigheder. Det koster kun 2 euro, og turen er en oplevelse i sig selv. Hvis du trænger til at opleve flere strande, så kan du tage til Cascais, Estoril og Paco de Arcos – de 3 mest kendte lange, brede strande.

   

  I Lissabon har jeg fundet det meget centrale easyHotel Lisbon (4 ud af 5 på TripAdvisor). Hotellet er splinternyt (fra 2018), hvilket forklarer, hvorfor det på nuværende tidspunkt ikke har specielt mange anmeldelser på TripAdvisor (indtil videre kun gode anmeldelser). Men som med så mange andre easyHoteller, ved du nogenlunde, hvad du får: et lille men pænt og rent værelse, en central beliggenhed og en dejligt lav pris – på mange måder en ideel base til at udforske byen. Så hvis blot du har tænkt dig at bruge hotelværelset til overnatning, finder du næppe et bedre hoteltilbud end dette.

   

  Prisen for 2 nætter på et standardværelse er kun 912 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 456 kr. pr. person.

  Hotel i Lissabon
  f.eks. det centrale easyHotel Lissabon
  456 kr.

   

  Porto

  Efter 2 nætter i Lissabon er det på tide at vende snuden tilbage mod Porto, hvorfra du flyver hjem til Danmark igen dagen efter. Du tilbringer i dette eksempel din sidste nat i Porto på det samme hotel, som du startede med at bo på. Én nat på Lounge Inn Guesthouse koster 336 kr., dvs. 168 kr. pr. person ved en rejse for 2.

  Hotel i Porto
  3* Lounge Inn Guesthouse
  168 kr.

   

  Hermed er din Portugal-rundrejse ved vejs ende. Og som sagt skal du være mere end velkommen til at skræddersy den efter dine egne ønsker! Her får du lige overblikket over ruten:

   

   

   

  Prisudregning

  • Fly tur/retur til Porto: 644 kr.
  • Lejebil: 391 kr.
  • Hotel i Porto: 336 kr.
  • Hotel i Peniche: 168 kr.
  • Hotel i Sintra: 187 kr.
  • Hotel i Lissabon: 456 kr.
  • Hotel i Porto: 168 kr.
  • Pris i alt (pr. person): 2.350 kr.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  11 kommentarer til Roadtrip i smukke Portugal: 1 uge til kun 2.350 kr. inkl. fly, lejebil og alle hoteller – i skolernes sommerferie!

  1. Oksan says:

   Hej Rejsespejder! Sikke en god rejse du har fundet der 🙂
   Når jeg søger på bilrejse, kommer det ikke til at koste 44 kr. men ca. 900 kl. i perioden d.3-14 juni.
   Ved du hvordan det kan være?

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Oksan,
    Tusind tak for det – det er jeg glad for at høre!
    Som jeg skriver i artiklen, så er det i perioden i marts jeg har fundet den super billige billeje-pris. Det bliver ikke ved med at være så billigt jo længere hen på foråret/sommeren du kommer. I maj koster en lejebil f.eks. 550 kr. for hele perioden, dvs. 275 kr. pr. person. Det hænger sammen med efterspørgslen på bilerne og jo længere hen på foråret og sommeren vi kommer, jo større er efterspørgslen også 🙂
    Jeg håber det giver mening, ellers siger du bare til 🙂

  2. Marian says:

   Ej hvor er det sjovt….. Lige præcist det hostel har vi booket til vores tur til Lissabon i uge 7. Vi glæder os helt vildt. Og Metroen fra lufthavnen kører direkte med endestation ca 400m fra hvor hostellet ligger.

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Marian,
    Ej hvor fedt! Jeg kan godt forstå I glæder jer – jeg håber I får den bedste tur til Portugal 🙂

  3. [email protected] says:

   Portugal i sommerferien fra Hamborg

  4. Eva Kristensen says:

   Hvad vil det koste, hvis man bliver på samme hotel hele ferien ??

   • Rejsespejder_AP says:

    Hej Eva,
    Det kommer lidt an på, hvilket hotel du vælger 🙂 Men du kan klikke dig ind på det hotel du tænker på og så selv indstille datoerne og så se prisen 🙂

  5. Emma says:

   Det lyder som en fed tur. Ville du umiddelbart anbefale at leje bil som det første, eller kan man nuppe den efter sine 2 nætter i Porto, hvor bil måske er undværlig?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Emma 🙂

    Det er slet ikke nogen dum idé. Du kan sagtens vente med at bestille bilen, til I forlader Porto 😉

  6. Susanneh says:

   Dejligt tilbud. Skal hotellerne betales på forhånd eller når man ankommer?

   • Rejsespejder_SB says:

    Hej Susanneh 🙂

    Dem betaler du for på forhånd, når du foretager reservationen på bookingsiden 🙂