• 14 sep 2019

  Weekendophold i Lyon: 2 nætter på et lækkert 4* hotel midt i centrum fra kun 770 kr. inkl. fly

  Renæssancecharme og fransk gastronomi – to nøgleord der hænger uløseligt sammen med den smukke franske by Lyon i Auvergne-Rhône-Alpes! Lyon, der gennemløbes af Rhône-floden, er Frankrigs tredjestørste by efter Paris og Marseille, den figurerer på UNESCO’s liste over World Heritage Sites på grund af byens mange historiske bygninger, og så betegnes Lyon som Frankrigs gastronomiske hovedstad – lidt af en cocktail! Samtidig er Lyon en universitetsby med en ungdommelig energi og en blomstrende kulturscene. Så hvis du leder efter en ny, spændende weekendtur til en europæisk storby, skal Lyon helt klart være en topkandidat. Særligt til denne pris får du en ‘magnifique’ miniferie!

  Weekendtur til renæssancebyen Lyon
  oktober - marts
  fra770 kr.
  København
  Lyon
  Hotel i Lyon
  f.eks. det 4* Apart'hotel Lyon Lumiere
  404 kr.
  Hotel
  404 kr.
  Fly
  366 kr.
  Total (pr.person)
  770 kr.

  Billige fly til Lyon

  Transporten til Frankrig kan du lige nu booke billigt. Fra slut-oktober til og med marts er der nemlig billige flybilletter fra København til Lyon til mellem ca. 350 og 650 kr. – endda med rigtig mange weekendafgange!

  Jeg har f.eks. fundet billetter fra fredag den 13. december til søndag den 15. december til kun 366 kr. Du flyver med easyJet, hvor håndbagage (56 x 45 x 25 cm) er inkluderet i prisen. Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige direkte fly fra Jylland.

  Her er nogle andre billige afgange (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

   

  Eksempler på billige rejsedatoer

  (afgange fredage og søndage)

  • 22.10. – 27.10.
  • 29.10. – 03.11.
  • 15.11. – 17.11. – WE
  • 22.11. – 24.11. – WE
  • 29.11. – 01.12. – WE
  • 06.12. – 08.12. – WE + Fête des Lumières
  • 13.12. – 15.12. – WE
  • 07.01. – 10.01.
  • 10.01. – 12.01. – WE
  • 17.01. – 19.01. – WE
  • 14.01. – 26.01. – WE
  • 31.01. – 02.02. – WE
  • 18.02. – 21.02./23.02.
  • 23.02. – 25.02.
  • 28.02. – 01.03. – WE
  • 06.03. – 08.03. – WE
  • 13.03. – 15.03. – WE
  • 20.03. – 22.03. – WE
  • Og flere

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Hotel i Lyon

  I Lyon har jeg fundet det flotte, anmelderroste 4* Lagrange Aparthotel Lyon Lumière, der ligger midt i Lyon. Faktisk ligger hotellet lige mellem metrostationerne Sans Souci og Monplaisir-Lumière, hvorfra du har direkte forbindelse til bl.a. Place Bellecour og Lyons smukke, gamle bydel. Med ca. 200-300 meter til to forskellige metrostationer får du derfor en perfekt base til dit weekendophold i Lyon.

   

  Aparthotel Lyon Lumière byder også på rigtig fine værelser med bl.a. wi-fi, fladskærms-tv og tekøkken med mikrobølgeovn, brødrister, kaffemaskine, komfur og køleskab. Herudover kan du også vælge at nyde en afslappende time eller to i hotellets spaområde (mod gebyr), hvor der er sauna, tyrkisk bad og spabad.

   

  Jeg har i dette eksempel fundet et 2-nætters ophold fra fredag den 13. december til søndag den 15. december til 808 kr. Ved en rejse for 2 personer bliver prisen derfor kun 404 kr. pr. person. Prisniveauet for lignende ophold ligger i skrivende stund meget stabilt under 500 kr. pr. nat i både november, december, januar, februar og marts.

   

  Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel i Lyon, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.

   

   

   

  Rejsetips til Lyon

  Lyon er en by rig på historie. Faktisk mener man, at byen blev grundlagt af romerne helt tilbage i år 43 f.Kr. Når du besøger Lyon, må du endelig ikke gå glip af den fantastisk smukke renæssancebydel Vieux Lyon, som var en af grundene til, at Lyon i 1998 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Den fantastiske Basilique Notre-Dame de Fourvière (en imponerende flot antik romersk bygning) er ligeledes et absolut must-see. Herudover bør du også kraftigt overveje at besøge det iøjefaldende Musée des Confluences, der byder på fascinerende udstillinger om bl.a. naturvidenskab og antropologi.

   

  Den gamle bydel ved Sâone-floden

   

  Hvis du rejser i weekenden fra den 6. december til den 8. december, kan du også opleve den årlige lysfestivalFête des Lumières! Fra den 5. december til den 8. december vil mere end 40 forskellige lys-/kunstinstallationer rundt i byen skabe en unik og næsten magisk stemning. Hoteller i denne weekend koster lidt mere end sædvanligt, men du vil stadig kunne arrangere en weekendtur til under 1.500 kr. pr. person for både fly og hotel.

   

  Herunder får du lige en lille video fra sidste års Fête des Lumières.

   

   

  Bouchon-restauranter

  Med en titel som Frankrigs gastronomiske hovedstad er der fuld smæk på de kulinariske oplevelser i Lyon. Jeg vil særligt anbefale, at du prøver et par af de charmerende bouchon-restauranter. En bouchon er en unik type restaurant, der har specialiseret sig i at servere de mest velsmagende egnsretter fra Lyon. Du har med andre ord ikke smagt på Lyon, før du har spist på en bouchon!

   

   

  Gourmetoplevelser

  Du er efterhånden nok klar over, at Lyon er Frankrigs gastronomiske højborg. Det gælder også for gourmetscenen. Lyon er nemlig et sandt gourmet-mekka, hvor du finder hele 20 Michelin-restauranter! Er du gourmet-nørd, ved du måske allerede, at selveste Paul Bocuse (manden Bocuse d’Or er opkaldt efter) kom fra Lyon. Han havde naturligvis en restaurant i Lyon, der stadig eksisterer i dag – og som slet og ret hedder Paul Bocuse. Du får ingen medaljer for at gætte, hvor mange stjerner den har (ja, det rigtige svar er 3). At spise på Paul Bocuse*** er dog en ret dyr fornøjelse.

   

  Drømmer du om at spise på en Michelin-restaurant, er der heldigvis væsentligt billigere 1-stjernede alternativer. Og du kan jo bruge lidt tid på at udforske Lyons forskellige gourmetrestauranter på Michelinguiden.

   


  Læs videre efter annoncen

  annonce

   

  Vil du gerne inspireres yderligere til, hvad du ellers kan se og opleve i Lyon, så kig forbi getyourguide.dk

  Ture og aktiviteter
  kr.

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Lyon Lufthavn ligger ca. 30 km øst for Lyon by. Jeg vil næsten anbefale, at du tager Rhoneexpress-sporvognen fra lufthavnen til Lyon centrum. Lufthavens stoppested hedder Gare de Lyon Saint-Exupéry, og du skal af ved stationen Gare de Lyon-Part-Dieu. Turen koster lidt over 100 kr., og Rhoneexpressen kører hvert 20. minut. Selve turen tager lidt mindre end 30 minutter. Du kan booke billet på www.rhonexpress.fr.

   

   

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  se fly se hotel