Log ind for at gemme hvad der inspirerer dig

Du kan tilføje op til 99 tilbud

fra 1.096 kr.
Weekendophold i Lyon: 3 dage på et centralt 3* hotel fra kun 1.096 kr. p.p. inkl. fly
Weekendophold

Weekendophold i Lyon: 3 dage på et centralt 3* hotel fra kun 1.096 kr. p.p. inkl. fly

Weekendophold |

Weekendophold i Lyon: 3 dage på et centralt 3* hotel fra kun 1.096 kr. p.p. inkl. fly

Renæssancecharme og fransk gastronomi – to nøgleord der hænger uløseligt sammen med den smukke franske by Lyon i Auvergne-Rhône-Alpes! Lyon, der gennemløbes af Rhône-floden, er Frankrigs tredjestørste by efter Paris og Marseille, den figurerer på UNESCO’s liste over World Heritage Sites på grund af byens mange historiske bygninger, og så betegnes Lyon som Frankrigs gastronomiske hovedstad – lidt af en cocktail! Samtidig er Lyon en universitetsby med en ungdommelig energi og en blomstrende kulturscene. Så hvis du leder efter en ny, spændende weekendtur til en europæisk storby, vil en rejse til Lyon helt klart en topkandidat. Særligt til denne pris får du en ‘magnifique’ miniferie!

Weekendtur til renæssancebyen Lyon

hele året

fra

1.096 kr.

✈️ fra København

🏨 Centralt hotel

👛 Budgetvenlig getaway

Billige fly til Lyon

Hotel

501 kr.

Fly

595 kr.

Total (pr. person):

1.096 kr.

Rejse til Lyon – hotel

Til denne tur har jeg fundet det centrale ibis Lyon Part-Dieu Les Halles (3,5 ud af 5 på Tripadvisor).

Dette hotel er et lavprishotel, der gør, hvad det er beregnet til, og ikke så meget mere.

Men det er billigt, og det ligger godt.

ibis-hotellet ligger nemlig kun ca. 5 minutters gang fra de nærmeste metro- og sporvognsstationer og kun ca. 10 minutters gang fra Lyon Part-Dieu-togstationen, hvilket gør det dejligt nemt at komme til og fra lufthavnen.

Hotellet ligger også tæt på det berømte indendørs madmarked Les Halles de Lyon – Paul Bocuse, hvor der venter dig de mest udsøgte madoplevelser. Hvem kan sige nej tak til det? 😉

ibis Lyon Part-Dieu Les Halles byder også på små, men fine og funktionelle værelser med bl.a. gratis wi-fi, fladskærms-tv, aircondition og lydisolering. Altid dejligt, at man ikke skal frygte at blive forstyrret af eventuel støj.

Alt i alt tilbyder ibis-hotellet ikke den store luksus, men med fine værelser og en ideel placering er hotellet en glimrende base til et kort weekendophold, hvor man gerne vil nå at se og opleve så meget som muligt.

Prisen for et topersoners ophold fra fredag den 2. februar til søndag den 4. februar er i alt 1.002 kr. Det svarer til kun 501 kr. pr. person.

Er hotellet udsolgt eller markant dyrere på dine rejsedatoer, eller vil du gerne selv finde et hotel, skal du naturligvis være velkommen til selv at finde et andet hotel.


Rejse til Lyon


Rejse til Lyon – fly

Lige nu er der billige fly fra København til Lyon.

Det er det britiske lavprisflyselskab easyJet, der tilbyder de billige billetter.

Der er direkte afgange på fredage og søndage t.o.m. februar og på tirsdage, fredage og søndage fra marts. Priserne ligger ofte mellem 500 og 1.000 kr. for returbilletter.

I flyboksen ovenfor har jeg – blot som et eksempel – fundet en afgang fra fredag den 2. februar til søndag den 4. februar. På disse datoer koster billetter kun 595 kr.

Fordi du flyver med easyJet, må du gratis medbringe et styk håndbagage (maks. 45 x 36 x 20 cm). Det er desværre ikke muligt at finde tilsvarende billige direkte fly fra Jylland.

Eksempler på billige rejsedatoer

  • T.o.m. februar: fredage og søndage
  • Fra marts: tirsdage, fredage og søndage

Rejse til Lyon – oplevelser

Lyon er en by rig på historie. Faktisk mener man, at byen blev grundlagt af romerne helt tilbage i år 43 f.Kr. Når du besøger byen, må du endelig ikke gå glip af den fantastisk smukke renæssancebydel Vieux Lyon, som var en af grundene til, at Lyon i 1998 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Den smukke Cathédrale Saint-Jean-Baptiste finder du i Vieux Lyon

Rejse til Lyon

Den storslåede Basilique Notre-Dame de Fourvière (en imponerende antik/romersk bygning) er ligeledes et absolut must-see. Basilikaen ligger på toppen af en bakke, så turen derop involverer en del trappetrin. Men når du rammer toppen, bliver du til gengæld belønnet med den flotteste udsigt over hele Lyon. Især om aftenen – når mørket falder på, og lysene tændes – tager basilikaen sig ekstra godt ud.

Basilique Notre-Dame de Fourvière (øverst til venstre) er Lyons mest iøjefaldende vartegn

Rejse til Lyon

Herudover bør du også kraftigt overveje at besøge det iøjefaldende Musée des Confluences, der byder på fascinerende udstillinger om bl.a. naturvidenskab og antropologi.

Den gamle bydel ved Sâone-floden

Rejse til Lyon

Bouchon-restauranter

Med en titel som Frankrigs gastronomiske hovedstad er der fuld smæk på de kulinariske oplevelser i Lyon. Jeg vil særligt anbefale, at du prøver et par af de charmerende bouchon-restauranter – dem finder du bl.a. mange af i Vieux Lyon.

En bouchon er en unik type restaurant, der har specialiseret sig i at servere de mest velsmagende egnsretter fra lokalområdet. Du har med andre ord ikke smagt på Lyon, før du har spist på en bouchon!

Rød- og hvid-ternede duge er typisk for bouchon’erne i Lyon

Rejse til Lyon

Gourmetoplevelser

Du er efterhånden nok klar over, at Lyon er Frankrigs gastronomiske højborg. Det gælder også for gourmetscenen. Byen er nemlig et sandt gourmet-mekka, hvor du finder en overflod af Michelin-restauranter!

Er du gourmet-nørd, ved du måske allerede, at selveste Paul Bocuse (manden Bocuse d’Or er opkaldt efter) kom fra Lyon. Han havde naturligvis en restaurant, der stadig eksisterer i dag – og som slet og ret hedder Paul Bocuse. Restauranten ligger lidt nord for Lyon.

Shopping

Storbyferie er for mange ensbetydende med shopping. Og elsker du at straffe dankortet, når du er på ferie, så skal dig og Lyon nok blive rigtig gode venner. Lyon er nemlig klar til at forkæle dig med førsteklasses shopping!

Du skal blot smutte en tur forbi mondæne Rue de la République, der ligger i hjertet af byen. Her kan du bruge timevis på at snuse rundt i alverdens butikker, der tæller alt fra luksusbutikker til store detailhandlere.

Du kan også vælge at besøge det store shoppingcenter Westfield La Part-Dieu tæt ved banegården.

Smukke Place de la République (som er på UNESCO’s verdensarvsliste) ligger for enden af Rue de la République

Rejse til Lyon

Transport til/fra lufthavnen

Lufthavn ligger ca. 30 km øst for Lyon by. Jeg vil næsten anbefale, at du tager Rhoneexpress-sporvognen fra lufthavnen til centrum. En enkeltbillet koster lidt ca. 115 kr., og Rhoneexpressen kører hvert 20. minut. Selve turen tager lidt mindre end 30 minutter. Du kan booke billet på www.rhonexpress.fr.

Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

Weekendophold i Lyon: 3 dage på et centralt 3* hotel fra kun 1.096 kr. p.p. inkl. fly

Denne artikel er ikke længere ny. Priser og tilgængelighed kan have ændret sig, siden artiklen blev offentliggjort.

Skriv kommentar

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar