• 02 sep 2017

  Renæssancecharme og fransk gastronomi: 2 dage i smukke Lyon til kun 830 kr. inkl. fly og hotel

  Det er blevet tid til at præsentere en ny rejsedestination her på bloggen – den smukke franske by Lyon! Jeg ved egentligt ikke, hvorfor jeg ikke har skrevet om Lyon før. Byen er Frankrigs tredjestørste efter Paris og Marseille, den figurerer på UNESCO’s liste over World Heritage Sites og så betegnes Lyon som Frankrigs gastronomiske hovedstad – mere om det senere! Er du historiskinteresseret, elsker du god mad, eller vil du bare gerne på en getaway til en europæisk by, du endnu ikke har oplevet, så er denne rejse lige noget for dig! Særligt til denne pris – den er magnifique!

  Smuttur til renæssancebyen Lyon
  september - februar
  830 kr.
  København
  Lyon
  Hotel i Lyon
  f.eks. det centrale Hotel Victoria
  439 kr.
  Du skal selv indtaste rejsedatoerne (05.10.-07.10.)
  Billige fly til Lyon
  inkl. håndbagage
  391 kr.
  Hotel
  439 kr.
  Fly
  391 kr.
  Total (pr.person)
  830 kr.

  Hotel

  tripadvisor.dk har jeg fundet det fine hotel Victoria Lyon Perrache-Confluence (4 ud af 5 på TripAdvisor), der ligger midt i Lyon. Faktisk ligger hotellet lige imellem Rhône-floden og Saône-floden, der smelter sammen lidt syd for hotellet. En smukkere og mere central beliggenhed er altså svær at finde!  Hotellet ligger ganske tæt på både Basilique Notre-Dame de Fourvière og renæssancebydelen Vieux Lyon. Desuden ligger metrostationen Perrache lige ved siden af. Du får derfor en perfekt base til din 2-dages udflugt til Lyon. 2 nætter på et dobbeltværelse koster kun 878 kr. Hvis I er to, bliver prisen derfor 439 kr. pr. person. Husk at når du foretager en booking via tripadvisor, skal du selv indtaste rejsedatoerne – i dette tilfælde 05.10. – 07.10.

  Vil du hellere selv finde et hotel, der passer til dine behov, så kan du finde det her. Og rejser du alene, skal du blot ændre søgningen til enkeltværelser øverst på siden.

   

  Fly

  momondo.dk har jeg fundet billige flybilletter fra København til Lyon til kun 391 kr. (05.10. – 07.10.). Du flyver med easyJet, så håndbagage er inkluderet i prisen. Jeg har været i stand til at finde rigtig billige billetter fra september til februar 2018 – så der er rig mulighed for at planlægge en tur, når det passer ind i din kaldender!

  Ovennævnte rejseeksempel er med afgang fra København d. 05.10. – 07.10. – men der findes andre billige afgange fra september og frem (husk hotelpriserne kan variere afhængig af datoerne).

  Eksempler på billige rejsedatoer

  • 09.09. – 12.09.
  • 12.09. – 14.09.
  • 14.09. – 16.09.
  • 21.09. – 23.09.
  • 26.09. – 28.09.
  • 28.09. – 30.09.
  • 03.10. – 05.10.
  • 10.10. – 12.10.
  • 24.10. – 26.10.
  • 07.11. – 09.11.
  • Og mange flere

   

  Transport til/fra lufthavnen

  Lyon Lufthavn ligger ca. 30 km øst for Lyon by. Jeg vil næsten anbefale, at du tager Rhoneexpress-toget fra lufthavnen til Lyon centrum. Lufthavens stoppested hedder Gare de Lyon Saint-Exupéry, og du skal af ved stoppestedet Gare de Lyon-Part-Dieu. Selvom turen koster lidt over 100 kr., så kører Rhoneexpressen hvert 20. minut, og turen tager mindre end 30 minutter. Du får således mest ud af dine to dage i Lyon på denne måde.

   

  Bouchon-restauranter

  Med titlen som Frankrigs gastronomiske hovedstad, er der fuld smæk på de kulinariske oplevelser i Lyon. Jeg vil særligt anbefale, at du prøver et par af de charmerende bouchon-restauranter. En bouchon er en unik type restaurant, der har specialiseret sig i at servere uhørt velsmagende egnsretter fra Lyon. Du har med andre ord ikke smagt på Lyon, før du har spist på en bouchon!

   

  Gourmetoplevelser

  Du er efterhånden nok klar over, at Lyon er Frankrigs gastronomiske højborg. Det gælder også gourmetscenen. Lyon er nemlig et sandt gourmet-mekka, hvor du finder hele 20 Michelin-restauranter med i alt 25 Michelinstjerner! Er du gourmet-nørd, ved du måske allerede, at selveste Paul Bocuse (manden Bocuse d’Or er opkaldt efter) kommer fra Lyon. Han har naturligvis en restaurant i Lyon, som slet og ret hedder Paul Bocuse. Du får ingen medaljer for at gætte, hvor mange stjerner den har (ja, det rigtige svar er 3). At spise på Paul Bocuse*** er dog en dyr fornøjelse. Priserne starter fra 145 euro (1.079 kr).

  Drømmer du om at opleve en ægte Michelin-restaurant, er der heldigvis væsentligt billigere 1-stjernede alternativer. F.eks. PRaiRiaL*, hvor du kan nyde en stjernelækker fireretters aftenmenu for 53 euro (400 kr.). PRaiRiaL* udmærker sig på sine kreative og moderne anretniger, hvor grøntsagerne spiller hovedrollen. Du kan også overveje au fil des saisons-menuen på Les Trois Dôme*. Det er en sæsonbestemt frokostmenu, hvor du kan få en hovedret og dessert for 36 euro (268 kr.). Les Trois Dôme* blev i år anbefalet af The Guardians madeanmelder som et godt valg af restaurant i Lyon. Og med så billige frokostpriser forstår man ham godt.

  Vil du gerne selv udforske Lyons forskellige gourmetrestauranter, kan du tjekke Michelinguiden ud her.

   

  Rejsetips

  Lyon er en by rig på historie. Faktisk mener man, at byen blev grundlagt af romerne helt tilbage i år 43 f.Kr. Når du besøger Lyon, må du endelig ikke gå glip af den fantastisk smukke renæssancebydel Vieux Lyon, som var en af grundene til, at Lyon i 1998 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Den fantastiske Basilique Notre-Dame de Fourvière (en imponerende flot antik romersk bygning) er ligeledes et absolut must-see. Desuden bør du kraftigt overveje at besøge det iøjefaldende Musée des Confluences, der byder på fascinerende udstillinger om bl.a. naturvidenskab og antropologi.

   

  Hvis du har spørgsmål, så skriv en kommentar nedenunder. Og husk at tilmelde dig nyhedsbrevet og downloade appen, så du aldrig går glip af et tilbud!

  Denne artikel er mere end en uge gammel. Priserne kan have ændret sig.

  Hvad synes du?

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *