• Rejser til Cala d’Or

  Billige rejser til hyggelige Cala d’Or på Mallorca

  Feriebyen Cala d’Or beliggende ved den sydøstlige kyst af Mallorca er meget levende i sommerhalvåret. Dog ikke så meget som ved de andre feriesteder på Mallorca. Det er derfor en oplagt feriedestination at rejse til, hvis man gerne vil på charterferie i Spanien, men ønsker et roligere turist miljø end det man fx finder i den nordlige del af Mallorca ved feriebyen Alcúdia. Byens hyggelige og romantiske omgivelser med små hvidkalkede huse, bakkede landskab og hyggelige bugter indbyder til ferier for kærestepar. Det er dog også muligt at rejse hertil som børnefamilie og bo på et all inclusive hotel.

  Cala d’Or ligger ca. 45 minutters kørsel fra hovedstaden Palma og man kommer hertil via shuttlebus fra Palma lufthavn.

  Cala d’Or byen

  Cala d’Or betyder ‘Den Gyldne Bugt’ og det forstår man straks, når man ser byen for allerførste gang. Byens huse er alle hvidkalkede og man finder ingen større hotelbygninger i beton. Hotellerne i byen er derimod små og hyggelige, og ligger i frodige, skyggefulde og idylliske omgivelser.

  Centralt i byen ligger marinaen, hvor der er flere små både og større luksusyachts, der ligger og svajer i vinden. Ved marinaen kan du sætte dig med et koldt glas hvidvin eller sangria og nyde udsigten. Der er også mulighed for at spise et autentisk spansk måltid mad, såsom tapas eller paella på én af marinaens mange restauranter. Her ligger der også flere fiske- og skaldyrsrestauranter med udsigt over den meget smukke marina. Tager du på bådtur ud for marinaen har du ligeledes mulighed for at opleve dette smukke landskab fra søsiden – her får du et smukt kig til byen, som bestemt er instagram-værdigt.  

  I byen finder du flere små shoppinggader, hvor du kan købe alt fra souvenirs til badetøj og badedyr. Ønsker du derimod flere shoppingmuligheder, så tag i stedet på dagstur til hovedstaden Palma, hvor du finder flere større tøjbutikker i byens shopping gader og i byens shoppingcenter.

  Seværdigheder i og omkring Cala d’Or

  Nogle af de mest interessante områder, som Mallorca har at byde på, ligger i nærheden af Cala d’Or. Tager du en lille halv times køretur nord for byen rammer du havnebyen Porto Cristo. Her ligger én af Mallorcas største seværdigheder, drypstenshulen Cuevas Del Drach. I dragegrotterne bliver du ført 25 meter ned under jorden til en hule, hvor drypstenene hænger fra både loft og gulv. Du kommer også til at opleve en sejltur på Europas største underjordiske sø, alt imens du får spillet en 10 minutters klassisk koncert.

  Vil du hellere nyde den smukke natur, som Mallorca har at byde på, så ligger naturreservatet Parc de Mondragó kun små 10 minutters kørsel fra byen. Nationalparken er én af de smukkeste parker du finder på Mallorca. Parkens to bugter indeholder både strand, klippekyster, klitter, laguner, stisystemer og et meget rigt dyreliv. Her kan du bl.a. finde små konkylie dyr, krabber og søpindsvin.

  Smukke hvide bounty-strande

  Langs den sydvendte kyst af Mallorca finder du nogle af de smukkeste strande på øen. Kridhvide sandstrande som mest af alt minder om dem man finder på postkortene af en tropisk bounty-ø. I naturreservatet Parc de Mondragó findes to strande s’Amarador og Ses Fonts de n’Alis, som begge har kridhvidt sandstrand og en udsigt til turkisblåt og krystalklart vand. Strandene her er små og intime. De små bugter med klippevægge på begge sider er betagende og minder om et lille udsnit af paradis.

  Bliver de små strande i bugterne for trange, er det klart turen værd at tage til den modsatte kyst. Små 40 minutters køretur fra Cala d’Or ligger den 4 kilometer lange strand Es Trenc, som ligger mellem den meget lille by Ses Covetes og den lidt større ferieby Colonia Sant Jordi. Es Trenc er den sidste større strand på Mallorca, der ikke er forstyrret af store hotelbygninger og restauranter. Den ligger nu i en større nationalpark. Stranden har lavvande, hvilket gør den yderst børnevenlig, og den meget flotte turkise farve, som vandet har, minder bestemt om en smuk bounty-strand i Caribien. Flere områder langs stranden er afmærket til naturister, men de fleste besøgende benytter badetøj.